Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg dåner, FrP

#1

Azi sa for siden:

Please vær nå snill fortell meg at dette er dårlig spøk!!
Jeg visste jo at her vi bor, bor det mange som ville stemme på FRP. Men trodde aldri at dem skulle få styre på. Nå er jeg nervøs og lurer på hva vi har i vente! :redd:

www.indre.no/lokale_nyheter/article2986875.ece


#2

Slettet bruker sa for siden:

Nå stemmer ikke jeg FrP, men de kommunene som har vært under Frp-styre, styres godt. Jeg tror ikke du trenger å være så veldig bekymret.


#3

bina sa for siden:

Enig med FarOutFishing. FrP-styrte kommuner er oftest veldig ryddig styrte, spesielt økonomistyringen er ofte god.


#4

Tjorven sa for siden:

Hvorvidt FRp-styrte kommuner er ryddige skal jeg ikke uttale meg om, men skummel politikk synes jeg i hvert fall at det er.

En oppgang på 13,9% var jo helt vanvittig. Hva har vært sakene i Aurskog-Høland da siden dette har kunnet skje?


#5

bina sa for siden:

Spesielt "skummelt" på lokalplanet er det nå ikke.

I Aurskog-Høland har en av sakene vært bygging av kulturhus, sto det på linken i hovedinnlegget. Og FrP har vært i mot. Jeg tipper at mange av kommunens innbyggere syns at det nye kulturhuset er unødvendig pengesluk, og derfor har gitt sin stemme til FrP.


#6

Azi sa for siden:

Jeg tror nok det er mer pga alle nye landsmenn som har kommet til Aurskog-høland som er grunnen jeg da!


#7

bina sa for siden:

Javel? Har det kommet så mange nye landsmenn til kommunen? Hva har vært problemet med det? Har det vært valgkampsak?


#8

Blondie sa for siden:

Jeg har vært skjelven lenge fordi det har ligget an til FrP-ordfører både her og i nabokommunen. Det er enda ikke avgjort, men det kan se ut til at vi slipper. Jeg skjønner bekymringen din, Azi!
Jeg må innrømme at jeg har store og vonde fordommer mot både selve partiet og velgerne.


#9

pippimamma sa for siden:

Det samme har jeg hørt. Jeg tror ikke du trenger å bekymre deg. Fordi om folk som stemmer andre partier ynder å skremme med FrP, betyr ikke det at det er skrekkens parti. De er heller ikke rasistiske, ellers hadde de neppe fått lov å fortsette som parti.

Jeg syns alle partier er like. De lover masse flott under valgkampen, som de "glemmer" at de har lovt etterpå. Jeg har stemt, men vil ikke si at noen av partiene er mitt parti. De er en gjeng maktsyke løgnere hele gjengen. :nemlig:

Men jeg liker ikke at det er ok å mobbe et parti for å hevde seg selv. De som gjør det stiller seg selv i et dårlig lys.


#10

Éowyn sa for siden:

Om det har noe med tilflyttere å gjøre vet jeg ikke. Men at kulturhussaken har påvirket valget er jeg helt sikker på. Det har i mange år vært snakk om å bygge kulturhus, og hver gang blir det masse diskusjoner og surmuling.


#11

Azi sa for siden:

Det spiller egentlig ingen rolle om dem er imot den kulturhuset. Kulturhuset er bestemt at det skal bygges. Barnehagen som lå der skal rives ned. Det har jo så klart blitt bygd helt ny barnehage da med samme navn som den som skal rives ned. Så det er jo ingenting å være sur for.

Jeg synes det er helt topp med kulturhus. Det er trossalt ingenting å finne på her. Ikke engang en svømmehall eller annet å finne på med barn/ungdom. Så det er jammen på tide at dem begynner å lage noe for folkene som bor her.


#12

Éowyn sa for siden:

Så det har altså blitt bestemt? Det er jo flott! :)


#13

Azi sa for siden:

Slik som jeg forstod på hun som er styrer i den barnehagen så er det bestemt! Vi gleder oss! :D

Selvom hun styreren var jo så sur da. Skjønner bare ikke hvorfor dem er sure. Dem har fått da helt ny barnehage vekke i fra selve trafikken til å med.


#14

Tjorven sa for siden:

Hvis man synes at privatisering og konkurranseutsetting er en god ting, har man ingenting å frykte.

Men vi er jo ganske mange som mener at dette bør være det offentliges oppgave, og da er IKKE Frps politikk spesielt godt egnet.


#15

Azi sa for siden:

Jepp høsten 2009 skal kulturhuset været ferdig.

Ser ut forresten ut som det blir svømmehall på folket også i fra uke 38! Det var jammen på tide. Håper bare at FrP ikke stopper alt dette nå da!



#17

Line* sa for siden:

Jeg skjønner ikke hvorfor du tror FrP vil stoppe det?
Selv hadde jeg håpet på FrP styre i noen år her, just for the economics.
FrP er glimrende kommunestyrere.

Og dette får du fra en SV'er. ;)


#18

Azi sa for siden:

Det bor jo ikke akurrat så mange folk her i denne kommunen. Så om dem skal begynne å spare penger på kultur og skole og alt slike ting. Så hva skal dem bruke pengene på?

Akurrat det med Bjørkeallè kan dem godt stoppe. Skjønner ikke vitsen med å bruke 3/400.000 kr på bjørketrær når det er kun skog her i denne kommunen så likevel. Hva med heller rydde og fikse veiene skikkelig istedenfor.


#19

Éowyn sa for siden:

Endringer, vettu. Slik kan være skummelt. ;)


#20

Azi sa for siden:

Ja så klart, også må man jo alltid ha noe å klage om..


#21

MokkMokk sa for siden:

I vår kommune ser det nå ut til at 100 års sammenhengende Ap-dominans er over, og det er en reell "fare" for at vi får en FrP-ordfører. Jeg er litt skremt må jeg innrømme, det blir spennende å se hva forhandlingene i kommunestyret fører til. :paranoid:


#22

Irma sa for siden:

Er du morsom nå eller? :undrer: Fordi et parti eksisterer, så kan det ikke finnes rasisme i partiet? Frp har da vitterlig eksistert som Anders Langes Parti med klart facisistk sympati. Frp har eksistert når de har hetset samer, og ønsket tvangssterilisering av innvandrere. Frp har vært støttende til partimedlemmer som har befunnet seg på nazistiske møter. Kjenner du noe særlig til Frp sin historie? Frp er IKKE likt andre partier. Det finnes ingen andre partier i dette landet som har en så omfattende historie med rasistiske utsagn og tramping på uheldig stilte grupper i samfunnet. Det du kaller mobbing, kaller jeg informasjonsdeling. Men jeg har skjønt at det er vondt og vanskelig for Frp-sympatisører å høre på faktaopplysninger om Frp, og i steden for å gå inn å forklare hvordan man kan klare å stemme på partiet gjør slik: :lalala: Eller kaller det mobbing. :rolleyes:


#23

Irma sa for siden:

Og Azi...jeg skjønner selvsagt bekymringen din. Ikke fordi jeg nødvendigvis tror at kommunen går konkurs, men fordi den kan bli styrt av mennesker med holdninger jeg setter svært lite pris på.


#24

nolo sa for siden:

Jo, de får fortsette som parti selvom mange av representantene har klart rasistiske holdninger. Hva med Demokratene og PP? De er uttalt rasistiske i programmene sine, og stiller lister mange steder. Det er det som er demokratiets vesen.

Hør, hør!


#25

kie sa for siden:

Jepp.

Her står det også en del:
web3.aftenbladet.no/lokalt/article503609.ece


#26

kie sa for siden:

Og mer:


#27

kie sa for siden:

Så jeg sier kondolerer, jeg. Til dere som har fått en Frp-kommune.


#28

pippimamma sa for siden:

Fordi jeg ser på FrP som et parti på lik linje med alle andre partier og ikke henger meg på den hetsende tonen, betyr ikke at jeg er noen "FrP-sympasitør" :rolleyes:

Jeg tror du finner noe å utsette på alle partier hvis du leter.

Politikere, uansett hvilket parti de tilhører, skal gjøre litt av en jobb for å overbevise meg om at de og deres parti er best for Norge.


#29

nolo sa for siden:

Det Irma (og jeg) reagerte på var at du skrev at FRP ikke hadde fått lov til å være et parti hvis de var rasistiske.


#30

Skremmern sa for siden:

Fortell meg nå, pippimamma. Hva er det (i våre innlegg) som er hetsende mot FRP? Å diskutere deres egen politikk? Faktum er at FRP fører en særdeles menneskefiendtlig politikk, hvor enkeltgrupper i samfunnet diskrimineres.

Venter spent på konkrete eksempler


#31

pippimamma sa for siden:

Det er ikke bare her på fp, men i de fleste sammenhenger. Jeg gidder ikke forsvare FrP's politikk, det får de jammen gjøre selv. Men jeg blir mektig lei av at alle skal dra inn Frp i diskusjoner hvor vi ikke engang diskuterer politikk. På en sarkastisk måte eller som skremsel. Det gjør de fleste partier i debatter, gjerne istedenfor å informere om hva de selv står for.

Jeg tror neppe jeg er den eneste som reagerer på at det er helt greit å komme med sarkastiske kommentarer til Frp og partiets velgere. Jeg syns det blir litt på samme måte som når barn (og voksne) syns det er helt greit å mobbe personer som har en annerledes væremåte enn flertallet.

Å skrive eller å si at en person må være totalt uvitende (eller dum, rasist eller lar seg lokke av lave alkoholpriser)hvis han stemmer frp kunne jeg aldri gjort. Men det er en av tingene som blir sagt her.

Hvis man skal snakke om at enkeltgrupper i samfunnet diskrimineres, så skjer det med dagens sittende regjering også. Syke, gamle, funksjonshemmede barn (og voksne) osv osv.

Fikk du svar på det du lurte på skremmern? For nå føler jeg at jeg skal la forsvar av politiske partier ligge. :humre:


#32

Gremli Skremli sa for siden:

Nå er ikke akkurat Frp små, maktesløse og i mindretall, da. Sånn med hensyn til å mobbe "mindretallet".


#33

pippimamma sa for siden:

Så da mener du det er greit?


#34

Skremmern sa for siden:

Det er da ingen som mobber FRP, ærlig talt. FRP er et offentlig politisk parti og må "tåle" at politikken deres diskuteres, debatteres, kommenteres, tulles med og plukkes fra hverandre. Selvsagt skal vi som velgere få lov å mene det vi ønsker om et parti, spesielt mtp at det er representanter fra disse partiene som styrer Norge.


#35

Kråka sa for siden:

FRP er stort, og vil nok bli større. Det tror jeg.


#36

Blondie sa for siden:

Dette synes jeg var grenseløst naivt...
Rasisme finnes i alle samfunnslag, i alle varianter og i alle partier. Det som gjør Frp annerledes her (og som gjør at jeg har null respekt for dem) er at de spiller på en latent fremmedfrykt som finnes hos veldig mange mennesker.
Andre ting jeg finner problematisk er f.eks deres lovnader i forhold til pengebruk. Vi får kanskje flotte og fine veier med Frp-politikk, men til hvilken pris? Gud hjelpe meg om man skulle bli syk, for eksempel.
(dessuten er de jo eksperter på å bruke samme pott mange ganger)
For meg fremstår ikke Frp som et ansvarlig og fornuftig parti, snarere tvert imot. Det er likevel menneskesynet de gir uttrykk for som får meg til å steile. :nemlig:

Hvem mobber hvem? Frp klarer utmerket å stille seg selv i et dårlig lys, er jeg redd.


#37

bina sa for siden:

For å spikke en liten flis, jeg syns ikke man kan si at PARTIET er rasistisk. Det er ikke en rasistisk organisasjon. Partiprogrammet er ikke rasistisk. At enkelte medlemmer kan være rasister er selvsagt en helt annen sak.


#38

bina sa for siden:

Jeg er helt klart for privatisering og konkurranseutsetting, og må jo minne om at dette har pågått lenge i regi av blant andre Høyre. Og lenge før FrP fikk sin store opptur.

Jeg ser ingen grunn til at det offentlige skal drive med oppgaver som private kan løse like godt. Kommuneøkonomien er ofte så anstrengt at det blir middelmådige tilbud, og man prioriterer i hytt og pine, og alltid kortsiktig (valgperioder...).


#39

Tjorven sa for siden:

Men nå diskuterer vi politikk. Det er en helt annen ting.

Du synes privatisering er bra. Da skjønner jeg bedre hvorfor du stemmer blått. Jeg synes at alle skal ha like rettigheter til slike tjenester uavhengig av inntekt, og derfor stemmer jeg rødt og synes det er skremmende at Frp er blitt så store.


#40

nolo sa for siden:

OK, I consider myself spikked.


#41

Siri sa for siden:

Samma elendigheta her i strøkene også...


#42

Siri sa for siden:

Ok... :registrerer nå at det ikke lengre var det tråden handlet om: :o


#43

kie sa for siden:

Kjære rødprikker.

Det heter "usaklig".


#44

Tjorven sa for siden:

Jeg ble nå litt imponert over at du har klart å bli rødprikket for noen av dine innlegg i denne tråden.


#45

kie sa for siden:

Jeg tror kanskje jeg må være litt merkelig skrudd sammen for det var skrivefeilen jeg reagerte på. :knegg:

Jeg kan forstå at det å kondolere med Frp-flertall i en kommune kan oppfattes som usaklig, men det er nå engang min oppriktige mening.


#46

Irma sa for siden:

Flere usakelige her skjønner jeg. :humre:


#47

kie sa for siden:

Du også? :hehehe:


#48

Irma sa for siden:

Jeg er usakelighetens mor. :nemlig:


#49

kie sa for siden:

Det var det jeg tenkte. Du har jo aldri noen velbegrunnede innlegg i det hele tatt, liksom. :knegg:


#50

Blondie sa for siden:

Jeg fikk også usakelig-prikk, men den var grønn. :humre:


#51

safran sa for siden:

:knegg:

Ups! :humre:

Forøvrig - kondolerer, Azi. Skjønner at du er bekymret, men man får håpe at det er noen som holder dem i ørene slik at det ikke går over alle støvleskaft.


#52

bina sa for siden:

Jeg syns i grunnen også at kondolanse-innlegg er ganske så usaklige. Men jeg har jo glemt å sende prikker, da, må bare beklage det! :p

Når det er sagt - som en annen er inne på - vi lever fortsatt i et demokrati. Om ordføreren er fra FrP eller et annet parti er ikke egentlig avgjørende for hvilken politikk som blir ført i kommunen de neste 4 årene. Kommunestyret består uansett av flere partier, og det er sjeldent at ett parti alene har rent flertall. Dermed blir det samarbeid og hestehandel, gjerne fra sak til sak, gjennom hele fireårsperioden.

Og så er det ikke til å komme forbi at veldig mange retningslinjer er lagt fra statens side, og der vil ikke en FrP-ordfører ha noe han eller hun skulle ha sagt. F.eks. kravene om full barnehagedekning. Uansett så kan ikke en kommune la være å bygge eller legge til rette for bygging av flere barnehager, samme hvilket parti ordføreren tilhører.

Personlig syns jeg nesten det verste er at man får for lite kontinuitet når man stort sett skifter fra rødt til blått eller motsatt ved hvert valg. Langsiktighet blir dermed lite fremtredende, og man får aldri helt sett konsekvensene av verken den ene eller den andre politikken.


#53

pippimamma sa for siden:

Kanskje hn har sluppet opp for røde prikker? :knegg:

Jeg tror fortsatt dere skal vente med å bekymre dere. Politikere, uansett parti virker som de er et eget folkeslag. Men det er ingen partier som styrer alene, så de kan ikke gjøre akkurat som de vil (selv om det ofte virker sånn).


#54

pippimamma sa for siden:

Sendte du feil prikk? :fnise:


#55

Azi sa for siden:

Tror nok aldri Safran kom til å sende slike usakelige prikker, nei!

Takk for kondolansen alle sammen, tror jeg! :humre:


#56

Pebbles sa for siden:

Frp har et avskyelig menneske- og verdisyn.

Det er ingenting å undre seg over at du er fortvilet for at det her blitt Frp-styre i kommunen din, Azi.

(Og til alle som sier "det er ingenting å bekymre seg for - de styrer kommuner så godt" - fint at Frp-styrte kommuner ikke er kjent for å skusle bort store pengesummer. Men hvordan prioriterer de pengene de har? Etter Frp sine prinsipper, vil jeg tro. Og det er det selvfølgelig all grunn til å bekymre seg over.)


#57

Pebbles sa for siden:

Hvorfor? :confused:

Om noen opplever noe leit (blir syke, får en murstein i hodet, får Frp-styre i kommunen sin) er det hyggelig om noen er så vennlige å uttrykke sympati.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.