Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ferie som inkluderer sol, avslapping men også litt shopping på eksotisk sted

#1

Pelen sa for siden:

Ja, det drømmer jeg om, ikke i år, kanskje ikke neste år, men kanskje året etter det. Det skal være langt unna (utenfor Europa). Et sted der det er varmt, eksotisk, gjerne tropiskt, romantisk men ok for barn, rolig, avslappende, vakkert, gjerne flere øyer, lange sandstrender med turkisfarget vann (og ingen charterturister). Der kan jeg tenke meg å være en drøy uke. Deretter så kan jeg være en uke et sted der det er mer fart, der det er morsom shopping og mer uteliv (men som fortsatt er ok for barn). Alternativet er selvsagt å kunne kombinere disse og at det jeg ønsker uke 2 finnes et stykke fra uke 1 så at man kan dra dit noen kvelder eller på dagstur.

Min drømmeferie til nå i livet var i 2001. Jeg har aldri vært så avslappet etter ferie. Vi var på Raillay Beach i Thailand. Rolig, ikke noe mer å gjøre enn å bare ta det med ro, ta en dagstur med longttail boat, gå en tur, spise middag ikledd bikini med et stoffskjørt rundt livet om man ville (eller penere kledd), der det var passe mange backpackers som satt og sang rolig til en gitar på stranden på kvelden, der det var barer på stranden men enda rolig rolig og ikke minst sagolikt vakkert. Uke 2 var vi på Phuket. Jeg har vært der flere ganger men mistrives litt med alle jenter og barer og alle selgere som er så ivrige.

Men hvor kan jeg kombinere disse to tingene? Maldivene er vel for rolig? Noen med andre forslag?


#2

Pepper Lemon sa for siden:

Hva med Dubai eller Oman? Det har jeg lyst til, med de samme kriteriene du stiller. Sol, strand og luksus, spennende shopping og veldig eksotisk.


#3

007 sa for siden:

California?


#4

Pelen sa for siden:

Ja, kanskje det?! Mannen har snakket om det. Men finnes det rolige steder der også, jeg kan gjerne tenke meg å bo i en bungalow (med alle fasiliteter) den ene uken (eller eventuelt hele perioden om alt det andre finnes tilgjengelig ikke langt unna). Får jeg roen der? Jeg har aldri vært i den delen av USA.

#5

Labolina sa for siden:

Du kan jo kombinere med feks en uke på Maldivene og en uke i Dubai.


#6

Ingrid-lille sa for siden:

Malaysia og Singapore! Malaysia har vakre strender, det er lite charterturister (på de rette stedene), de er flinke i engelsk og det er kort vei til Singapore med alt det har å by på!


#7

Pamina sa for siden:

Seychellene

Det drømmer jeg om, det finnes sikkert et sted man kan stoppe innom som er litt mer storbyaktig. Vet ikke helt hvor, kanskje Kairo?


#8

Pelen sa for siden:

Har du noen spesielle Malaysiatips? Singapore har vi vært i flere ganger (vi har familie og venner som har bodd der = totalt 5 uker), men vi kan godt reise tilbake.

#9

Candy Darling sa for siden:

Du kan jo f.eks. ta én uke i Belize, på øyene der (Caye Culker, paradis på jord :hjerter: Mulig San Pedro er enda bedre for en familie), og den andre uken i Cancuun. Vi valgte Playa del Carmen, men shoppingen er nok atskillig bedre i Cancuun.


#10

Fruktflua sa for siden:

California er et glimrende forslag. Der kan man oppleve ALT. :love:



#12

Miss Norway sa for siden:

Cruise... Litt action ombord i båten, kanskje ta en uke på en nyyydelig karibisk øy, og shoppe i Miami. :vilha:


#13

Estrella sa for siden:

Der har vi det. :nemlig:


#14

Hyacinth sa for siden:

Enig. Jeg kan vel ikke akkurat påstå at jeg slappet av de to gangene jeg var der, men strender og shopping er det gode muligheter til, samt masse annet flott.
Unngå Penang og kanskje også Langkawi hvis du vil unngå turister.


#15

Hyacinth sa for siden:

Nå er ikke jeg ingrid-lille, men jeg tar meg den frekkhet å svare.
Kuala Lumpur er fantastisk og etter min mening enda bedre enn Singapore. Der kan man gjøre alt mulig, kanskje bortsett fra å bade i sjøen. Det kan man til gjengjeld gjøre på Malaysias østkyst, der det kryr av små og større øyer. Her er noe for enhver smak, både for de som vil ha en bungalow og ferdig med det, og for de som vil ha mer tilrettelagte opplevelser. De store byene på østkysten er imidlertid ingenting. Verken Kuantan eller Kuala Terengganu var noe særlig, heller ikke Kota Bahru, men sistnevnte er inngangsporten til nydelige Pulau Perhentian.

På vetskysten har man Melakka, men jeg ble skuffet. Penang kan være interessant, men har en del utbygt turisme, det samme tror jeg gjelder Langkawi, men der har jeg ikke vært.

Reis gjerne inn i verdens eldste regnskog, nasjonalparken som man kommer til med buss et par timer fra Kuantan. Her kan man også overnatte.

Byen tvers over Singapore, Johor Bahru, er absolutt ingenting.


#16

Candy Darling sa for siden:

Signerer Kristin, men østkysten har til gjengjeld noen fantastiske øyer. Tioman Island, f.eks., er kanskje det mest perfekte stedet jeg har vært.

:drømme:


#17

Hyacinth sa for siden:

Vi ble forlovet der... :elsker: På Air Batang...


#18

Lykken sa for siden:

Borneo.


#19

løve70 sa for siden:

Oman er eksotisk og flott, men det er lite spennende shopping og heller dårlig med uteliv ;)


#20

Ingrid-lille sa for siden:

Du kunne vært meg, for dette var et fantastisk svar. Jeg tok meg den frihet å utheve Perhentian jeg da, for det tror jeg faktisk er mitt paradis på jord. (ett av de mange,-jeg finner disse paradisene flere steder jeg. :knegg: )

Jeg synes også Tioman er flott og det geniale med Tioman er jo at det går katamaraner direkte til Singapore. Vi tok fly dit fra Kulala Lumpur om jeg husker rett, så Kuala Lumpur er jo også en mulighet om du vil ha storby. Kuala Lumpur er utrolig kul by med kontraster mellom livlige chinatown og vestlige innputt. (Jeg har vært i nest øverste etasje i twin towers :skrytepave: ) Tror det er i Kuala Lumpur de har et eget digert kjøpesenter med bare teknologi. Min eks gikk fullstendig bananas.


#21

Candy Darling sa for siden:

Fly? Katamaran? :confused: Da jeg var der (for 12 år siden :flau: ) gikk det bare små, gamle putrebåter dit. Ikke var det veier heller.

:leppe:


#22

Ingrid-lille sa for siden:

Var ikke veier eller trafikk når vi var der heller. (Og det er 8 og 5 år siden gitt) Men flyplass hadde de fått.


#23

Hyacinth sa for siden:

Det går små putrebåter fra Mersing, og så går det katamaraner fra Singapore. Det går fly også, faktisk. Men jeg vet ikke fra hvor.


#24

Tjorven sa for siden:

Jeg slår et slag for Vietnam. Jeg drømmer meg fremdeles tilbake til HoiAn. Fantastiske strender, god mat og hundrevis av butikker som lagde de lekreste skreddersydde klær langt billigere enn hos H&M. Det begynner å bli noen år siden (2002), men opplevelsen sitter i. Ønsker man litt storby også, så er det ikke evig langt til HoChiMihn-byen (men ingen dagstur heller).


#25

Guava sa for siden:

Beste sted i verden jeg har vært som kunne passe til kriteriene er Sør-Brasil.
En kombinasjon av disse tre reisemålene må være fantastisk:

  1. Foz do Iguassu- Verdens mest fantastiske fossefall. (Niagara er noe dritt til sammenligning). Det ligger midt i jungelen og er et av verdens underverker.
  2. Ilha do mel eller en annen øy ved kysten. Ilha do mel har ikke fancy hoteller, bare små bungalower og gjestehus. Det er ingen biler der, men flotte strender.
  3. Rio de Janeiro for shoppingens skyld.

Brasil :hjerter:

Jeg har også vært på nydelige strender i Mellomamerika, men det anbefaler jeg ikke for avslapnings og shoppingreise.


#26

Pelen sa for siden:

Dette (foruten uke på karibisk øy) skal vi på i november/desember. :glis: Takk for veldig utfyllende svar. Johor Bahru har jeg vært i, eneste grunnen var at mannen ville kjøpe rimelige DVD og CD. Ikke noe hyggelig sted. Ja, Tioman Island har jeg hørt mye godt om. Det jeg føler meg usikker på når det gjelder Vietnam er sykehusstandarden. Ikke for min egen del, men når man reiser med barn. Mmmmm høres interessant ut!

#27

Hyacinth sa for siden:

Det kan jeg være enig i. Johor Bahru må være et av de minst sjarmerende steder jeg noensinne har besøkt, og jeg synes i grunnen det er merkelig at det er så stygt og usjarmerende her når det nærmest ligger i direkte kontakt med Singapore, som jo er helt motsatt på alle måter.
Det er mulig jeg har et litt VEL subjektivt syn på byen. Vi havnet midt i horestrøket, på et lugubert hotell, og det krelte av rotter rundt forbi.


#28

Tjorven sa for siden:

Her er jeg faktisk enig med deg. Jeg var ikke riktig sikker på om ferien deres skulle være med eller uten barn. Sykehusstandarden i Vietnam er visst heller dårlig. Som voksen er det greit nok, men jeg vil heller ikke ta med meg små barn til Vietnam.

Men det er innmari fint der, altså.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.