Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Huset Lyngheim fra BoligPartner

#1

Beckett sa for siden:

Er det noen som har bygget dette huset? (Eventuelt noe lignende med "liten" stue og stort allrom)

Jeg vil gjerne høre erfaringer, særlig i forhold til dette med størrelsen på stua, og det å ha kjøkken/allrom.


#2

Che sa for siden:

Ingen erfaring what so ever, men uttaler meg uansett.

Jeg er tilhenger av Allrom. I og med at de er vegg i vegg ser jeg ikke noe problem med en "Liten" stue.

Det er også fordel (for framtiden) å ha kjellerstue - med tanke på gutta boys! - men bare tre soverom er lite - og også et minus at foreldresoverommet vil være i annen etasje enn barnas. Ikke ille når de blir store, men kanskje litt i starten. (eller kanskje jeg bare er hysterisk?)

Huset var forøvrig kjempefint!


#3

Beckett sa for siden:

Helt enig i at kjellerstua er et kjempepluss. I og med at det bare er 3 soverom ser jeg for meg at det vil være her gjester vil campere. Når det gjelder dette med at foreldresoverommet er i en annen etasje har jeg og mannen en diskusjon i dette øyeblikk. Han mener at det ikke gjør noe, jeg er like hysterisk som deg (og ser for meg at vi bruker kjellerstua som soverom i noen år først). :løper og lager egen tråd på dette emnet:

#4

emm sa for siden:

Siden vi bygger nå kan jeg jo ikke påstå at jeg ikke har meninger;)
Allrom var et must når vi valgte hus. Vi dro også land og strand rundt for å se ferdig bygde hus både utvendig og innvendig. Etterhvert stod det veldig klart for meg at vårt største behov er et rom med plass for hele familie og flere samtidige aktiviteter. Vi ville også ha to stuer, og endte opp med en loftsstue og en vanlig stue. Egentlig ser det ut til at huset du viser til dekker mange av de samme tingene vi var ute etter i sin tid, så jeg falt naturligvis for det:jupp:


#5

Observatøren sa for siden:

Synes det så bra ut! Men jeg ville vurdert å øke dybden på karnappet (der det er en sofa i allrommet), mest fordi det ser penere ut.

Allrom er deilig!


#6

Erica sa for siden:

Kjempefint hus!

Men jeg likte ikke formen på kjøkkenet/allrommet. Jeg vil ha mulighet for å dekke på til mange på langbord, og det så ikke ut som det var plass til så veldig langt bord der pga trappen. (mange = 14 eller flere)


#7

DM sa for siden:

Det var et kjempefint hus, og jeg har ikke bygget et slikt et, men jeg kan jo si hvilke tanker jeg gjorde meg når jeg så plantegningene; Foreldresoverommet blir i en annen etasje enn barnesoverommene (for meg er det et minus), og barnesoverommene blir rett under kjøkkenet (men det er kanskje sikkert ikke et problem i helt nye( -lydisolerte? )hus?), og at trappen kommer opp på kjøkkenet (jeg er ikke så flink til å holde det strøkent hele døgnet).


#8

Sitron sa for siden:

Jeg har bodd i et hus med kjøkken med allrom og stue vegg i vegg. Det var en glimrende løsning.


#9

Marge sa for siden:

Hva er et allrom? :blånn:


#10

emm sa for siden:

Et allrom er et rom som fyller mange funksjoner samtidig. Feks; matlaging, lekselesing, lek, tv med mer. Derfor går fler og flere hustegninger bort fra små kjøkken, og lager et stort et som rommer mye mer.


#11

Beckett sa for siden:

Takk for innspill!

Det var et lurt tips!

#12

Veronal sa for siden:

Vi har liten stue + allrom (dvs. vi har åpen stue/kjøkken - men i en U slik at det er litt adskillelse). Vi har mindre stue enn Lyngheim, så i det store og hele tror jeg det er avhengig hva man er vant til fra før og hva man bruker stuen til. (Vi har prioritert å ha 4 soverom + loftstue - huset vårt er på 182 kvm.)

Ang. Lyngheim (slik tegningene er nå - du kan jo endre tegningene mye hvis du ønsker):


#13

Beckett sa for siden:

Ah, det var kjekt å se ulike forslag til planløsning. Takk.

Jeg er helt enig at det er upraktisk å ha inngangen i underetg., og for vår del blir det helt uaktuelt (også med tanke på hvordan tomten er). Så vi har sett for oss at walk-in-closetet ville blitt gjort om til entre.

Vi skal i møte med Boligpartner på torsdag, og jeg har bedt dem om å lete igjennom systemet sitt og se om de kan finne tegninger på kundetilpassede hus. Dette blir spennende.
Dessverre er det jo også et økonomisk spørsmål, husbygging er dyrt, så vi må tenke nøye igjennom hver eneste endring, og snu på kronene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.