Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor var du, og hva gjorde du da ...

#1

LaBanga sa for siden:

Siden jeg selv var relativt ung da Brå brakk staven, så er det andre begivenheter jeg husker bedre. Så derfor prøver jeg meg på følgende spørsmål:

Hvor var du, og hva gjorde du da...

  1. Aleksander Kielland gikk rundt?
2. Kong Olav døde? 3. Scandinavian Star ferga brant? 4. Prinsesse Diana døde? 5. 11. september 2001?

Skriv gjerne også litt om hvilke følelser disse hendelsene utløste.


#2

Candy Darling sa for siden:

  1. Da var jeg ikke så gammel. Jeg husker det godt, fra et barns perspektiv. Jeg husker at jeg satt hjemme i stuen og var livredd, og tenkte på hvordan det måtte være å være innestengt på en lugar mens den sank mot dypet.

  2. Da gikk jeg på videregående, og så det på TV hjemme. Jeg ble grepet av en genuin sorgfølelse og skulle ønske jeg bodde i Oslo, så jeg kunne se på lyssnøhaugen.

  3. Jeg husker ikke hvor jeg var, men synes det var skremmende. Spesielt en historie om en som gikk tilbake for å redde flere og som aldri kom opp igjen.

  4. Jeg var på jobbkonferanse og så det på TV rett før jeg gikk til frokost. Det ble en rar dag, selv om det ikke gikk så inn på meg personlig. Jeg har ikke bladd i et Se & Hør siden.

  5. Jobb igjen, på konferanse i Glasgow. Jeg skulle gjerne vært hjemme med mine kjære da. Det var sterkt å se amerikanerne som gikk rundt som i en døs og forsøkte å tinge hjem.


#3

Kirsebær sa for siden:

Jeg gikk på barneskolen da Kong Olav døde, og det jeg husker er at jeg undret veldig på hvordan voksne mennesker (og noen barn i min omgangskrets) kunne ta dette så tungt. Jeg fikk vite det ved frokostbordet på morgenen, og jeg husker vi tente lys og sang sanger i 1. time på skolen. Det berørte meg egentlig ikke så veldig at Kongen var død, men å se hvordan andre reagerte gjorde ett eller annet med meg.

  1. september 2001 var jeg på jobb. Jeg jobbet i en butikk som solgte TV-er og annet slikt utstyr, og det summet skikkelig gjennom butikken da det første tårnet ble truffet. Folk stimlet sammen ved TV-apparatene, og etterpå var det en kjemperar stemning både blandt kundene og de ansatte.
    Man klarte ikke lenger å tro at det var et uhell (etter tårn2 var truffet), men ingen ville liksom si det de tenkte heller.
    Jeg var litt redd de nærmeste dagene. Eller, ikke redd, men veldig betenkt. Jeg grublet mye på verden og hvordan ting ville bli.

Alt det andre du nevner gjorde tydeligvis ikke like stort inntrykk, for jeg husker verken hvor jeg var eller hva jeg følte omkring det.


#4

Albertine sa for siden:

Da Alexander Kielland gikk rundt var jeg ni år og veldig preget av hendelsen. Mannen til mammas aller beste venninne var på den plattformen, og jeg husker godt at vi så listen over savnede rulle over TV-skjermen. Navnet hans sto aller sist. Han ble aldri funnet.

Da Kong Olav døde satt jeg på Dragvoll sammen med studiekompisene og var helt tom. Det var fælt.

Scandinavian Star husker jeg faktisk ikke. Husker bare det var litt ekkelt å skulle dra med Kielferga en måned senere.

Da Diana døde fikk jeg overbrakt nyheten av kjæresten da jeg sto opp, og jeg trodde ham ikke...

Den 11. september 2001 satt jeg høygravid i bilen utenfor Norsk Sengetøylager og hørte på radioen. Fikk ikke helt med meg alt, fordi det var en sint veps utenfor som absolutt ville inn. Først trodde jeg det var et småfly som hadde kræsja, men da jeg kom hjem og fikk sett CNN gikk den grufulle sannheten opp for meg. Det var fælt å sette barn til verden bare en uke etter, husker at jeg tenkte mye på hva slags verden barnet mitt ble født inn i.


#5

LaBanga sa for siden:

  1. Aleksander Kielland gikk rundt?
    Det var onkelen min som fortalte det til meg, og jeg husker jeg syntes det var litt mystisk at han visste det fordi det ikke hadde kommet på TV ennå. Husker han var skikkelig utafor, og det var jo heller ikke noe rart, han jobbet nemlig på den platformen, men var hjemme akkurat da. Etter det så ville han ikke jobbe på sjøen igjen, og han har egentlig aldri hatt en jobb etter det.

  2. Kong Olav døde?
    Jeg studerte i Bergen og bestefaren min hadde dødd kort tid før. Det var ganske trist husker jeg.

  3. Scandinavian Star ferga brant?
    Da bodde jeg i Brussel, og hørte om ulykken av en kamerat som ringte for å høre om jeg hadde reist hjem. Han var redd for at jeg skulle være på ferga, og ville forsikre seg om at jeg ikke var det.

  4. Prinsesse Diana døde?
    Var på ferie i Italia og fikk høre det av andre i reisefølget. Skulle reise hjem dagen etter, så avisene på flyet hjem ble nøye pløyet.

    1. september 2001?
      Var i Oslo. Hadde vært på passkontoret for å få pass til meg og eldstemann som var 7 måneder gammel. Kom hjem og gikk inn på et forum og leste om det da, og skrudde på TV med en gang. Fikk med meg det andre krasjet live. Det var helt surrealistisk. Var litt bekymret for en kamerat som var i NY akkurat da.

#6

Toffskij sa for siden:

  1. Aleksander Kielland gikk rundt?
    Dette er den aller første nyhetssaken jeg husker. Jeg var fem og et halvt, og satt hjemme i sofaen sammen med mamma, pappa og to helt ferske tvillingsøsken. Det gjorde stort inntrykk.

  2. Kong Olav døde?
    Jeg husker ikke akkurat hvor jeg var og hva jeg gjorde da jeg fikk vite det, men jeg husker at jeg syntes de offentlige sorgdemonstrasjonene var mer enn litt kvalmende, rabiat revolusjonær sekstenåring som jeg var akkurat da. :knegg:

  3. Scandinavian Star-ferga brant?
    Igjen satt jeg hjemme i sofaen med mamma og pappa, 15 år gammel. Noen av mammas kolleger var med båten (men overlevde), så det kom litt ekstra nær.

  4. Prinsesse Diana døde?
    Husker ikke så veldig spesielt hvor jeg var eller hva jeg gjorde, men jeg husker jeg syntes det var merkelig og litt filmaktig, det hele.

    1. september 2001?
      Jeg var fersk stipendiat, og satt på kontoret og koste meg med å surfe på internett. Og plutselig ble det uhorvelig vanskelig å komme inn på Dagbladet på nett, og da hadde det første flyet kræsjet. Jeg fikk med meg det andre på direkten, og ble ganske satt ut, sendte melding til mannen om hva som hadde skjedd, dro tidlig hjem fra jobb og satt og så på tv hele kvelden med en fryktelig undergangsstemning i kroppen. Vi hadde nylig bestemt oss for at vi skulle starte babyprøving til våren, så jeg fikk også den berømte "sette barn inn i denne vanvittige verden?"-følelsen. Men vi gjorde det nå likevel.

#7

Røverdatter sa for siden:

  1. Aleksander Kielland gikk rundt?
    Da var jeg tre år og kan ikke helt huske hva jeg gjorde. Tror ikke jeg fikk med meg hva som hadde skjedd.

  2. Kong Olav døde?
    Jeg husker godt at vi ble sendt hjem fra skolen den dagen. Jeg gikk i 6. eller 7. klasse og syns det var trist og rart at kongen var død.

  3. Scandinavian Star ferga brant?
    Jeg hørte om ulykken i bilen på vei hjem fra hytta. Når jeg kjører på E18 over brua ved Farriseide utenfor Larvik og nærmer tunellen, får jeg nesten alltid flashback til radiostemmen som dystert leser navnet på de savnede.

  4. Prinsesse Diana døde?
    Det var rart å føle seg så trist over noen man ikke kjente. Husker jeg bannet mediene opp og ned og i mente. Tror jeg var rundt 20 og egentlig ga beng i Diana, men hun var jo endel av verden i oppveksten min og ulykken var så forferdelig fæl.

    1. september 2001?
      Jeg hadde reist hjem fra jobben fordi jeg var syk. Satt med teppe og te i sofaen da jeg leste på text-TV at et fly hadde kræsjet i WTC. Jeg tenkte ikke noe over det og trodde det var snakk om et småfly som hadde hatt en ulykke eller noe. Bare minutter etterpå var det ekstra nyhetssendinger på alle kanaler og kræsj nummer to så jeg direktesendt. Det var uhyggelig og uvirkelig. Da skrekken i dette gikk opp for meg ble jeg redd for faren min som befant seg i Afrika. Han skulle fly hjem den dagen og det var tidlig snakk om at all trafikk til og fra USA og Europa skulle stoppes etc. Heldigvis fikk han fly ut og kom hjem dagen etter. Med seg hadde han en kollega fra Texas som ikke ville være igjen i Angola, men som ikke kom seg hjem til USA heller. Pappa hadde tilbudt han å være med han hjem til flytrafikken igjen gikk inn i USA. Jeg husker jeg tenkte mange tanker rundt det som hadde skjedd og hva det ville bety i lys av at Bush hadde vunnet valget. Jeg var bekymret og ettertiden har jo vist at det var stor grunn til bekymring.

#8

Kaz sa for siden:

  1. Aleksander Kielland gikk rundt?
    Jeg husker ikke det så godt, bare at de voksne snakket masse om det, og at det var masse på nyhetene.
  2. Kong Olav døde?
    Da var jeg på kurs med en ungdomssorganisasjon på et høyfjellshotell. Det var en utrolig trist stemning, det var samme helg som golf-krigen startet, var det ikke? Husker at Gro Harlem Brundland gråt på TV, det gjorde inntrykk. (Var det Gro? Jo det var da det...)
  3. Scandinavian Star ferga brant?
Det husker jeg kjempegodt, en god venninne av meg kjente en familie som døde på Scandinavian Star. Husker veldig godt alle navnene på de omkomne som rullet over TVskjermen. 4. Prinsesse Diana døde? Jeg bodde i London da Diana døde, det var sprøtt. Pappa ringte tidlig søndag morgen og lurte på om jeg hadde fått med meg hva som hadde skjedd. Jeg jobbet på en restaurant på Leicter Square, og var på på jobb den dagen Dronningen endelig kom med en uttalelse. Vi skrudde av musikken og satte på TVn og alle var helt stille mens hun snakket. Jeg var også utenfor Kensington Palace og så på alle blomstene, det var helt utrolig. Allerede da vi kom ut fra tuben kunne vi kjenne lukten av blomster, og Kensington Palace ligger et lite stykke unna. Utenfor palasset var det som å komme til et annet land, det hang bilder, kort og blomster i trærne, og det var tente lys overalt. Foran porten var det et hav av blomster. Vi var der i flere timer, atmosfæren var fantastisk. Under begravelsen var vi flere som hadde sovet over hos en kamerat etter et nachpiel, vi fniste litt av vaktene med de rare hattene, men så sang Elton John og plutselig satt alle og gråt! Selv de tøffeste gutta. :knegg: Det var sprøtt. Jeg reiste inn på jobb rett etter at begravelsen var over, og jeg har aldri sett gatene så tomme midt på dagen. Det verste var at før hun døde så var jeg så utrolig lei av å lese om henne overalt, det var ikke før etterpå at jeg fikk med meg alt det flotte arbeide hun også hadde gjort. Det hadde vært fullstendig overskygget av hele sikrkuset med Camilla og Charles. Utrolig tragisk, egentlig. 5. 11. september 2001? Dette var jo helt vanvittig. Jeg husker godt hvort vi var; vi var på Smart Club og hadde nettop fått telefon fra megler om at vi hadde fått leiligheten vi hadde lagt inn bud på. Rett etterpå ringte en venninne og sa at vi måtte skru på TVn, et fly hadde nettop kræsja i World Trade Center. Jeg sto ved kjøledisken. Mens vi snakket gikk mannen min bort til TVavdelingen, og han så det andre flyet. Vi sto der en stundt, så dro vi hjem og så på TV resten av dagen. Vi var så glade for at vi endelig hadde fått en leilighet, men samtidig så var det jo helt surealistisk det som skjedde i USA.

Da Oddvar Brå brakk staven var jeg på skolen, vi fikk lov til å se på skirenn i skoletida, sånn var det å bo på Lillehammer. (Jeg syntes ski var dønn kjedelig.)


#9

Pelen sa for siden:

Hvor var du, og hva gjorde du da...

  1. Aleksander Kielland gikk rundt?
    Det husker jeg bare veldig vagt. Når var det? Jeg bodde i Sverige så derfor var jeg kanskje ikke like engasjert.

  2. Kong Olav døde?
    Jeg aner ikke, svensk som jeg er.

  3. Scandinavian Star ferga brant?
    Her husker jeg litt mer. Husker ikke eksakt hvor, men vet hvor vi bodde.

  4. Prinsesse Diana døde?
    Jeg var i Frankrike, ikke i Paris men i Cannes. Jeg, min søster og min mamma var på jenteferie. Vi så på fransk TV og til tross for at vi ikke skjønte alle detaljer så fikk vi med oss det meste. Det var veldig tragisk. I tillegg var vi alle klare over at dette var min mors siste reise og at HUN snart skulle dø. Det ga oss alle litt ekstra tunge følelser. Hun hadde ubotelig kreft. 2 måneder senere døde hun i sin egen seng, meg meg, min søster og pappa ved hennes side.

    1. september 2001?
      Jeg var i Oslo, hørte litt på jobben. Jeg så at det første flyet gikk inn i WTC når jeg var på R.O.O.M. Jeg hadde avtalt med en gravid venninne at vi skulle møtes. Vi dro hjem til oss og jeg, hun og mannen satt og så på BBC og CNN hele kvelden. Samtidig prøvde min venninnen å få kontakt med sin søster som bor i NY. Når vi til slutt fikk en mail fra henne så var det gledetårer hos oss alle. Etter det ringte min venninne til hele familien hennes for å fortelle at søsteren hadde det bra. Det var spesielt med en hormonell venninne som i tillegg hadde en søster der. Det ble en helt annerledes kveld mot det vi hadde planlagt men det var godt at hun var hos oss og ikke alene hjemme (mannen var på reise).

#10

Stompa sa for siden:

  1. Det husker jeg rett og slett ikke. Jeg var ikke gammel. Men jeg husker hendelsen, altså, så den gjorde nok inntrykk likevel.

  2. Husker bare at det var da jeg gikk siste året på vgs, men husker ikke selve hendelsen tydelig nok. Husker Golfkrigen mer. Det var samtidig, var det ikke?

  3. Hjelp, for en dårlig hukommelse jeg har. :flau:

  4. Da hadde jeg nettopp flytta inn på ny hybel og skulle starte siste studieår i Trondheim. Husker jeg våkna og slo på tv, og sjøl om jeg skjønte at noe hadde skjedd i den engelske kongefamilien, tok det laaaang tid før jeg skjønte hva som hadde skjedd.
    Kan vel ikke si at hendelsen gjorde voldsomt inntrykk på meg ut over det at det generelt er trist at små barn mister en forelder.

  5. Jeg satt på dagligstua på barsel med fem dager gamle tvillinger og lurte på hva jeg hadde gjort som hadde satt barn til verden. Husker først at hun jeg lå på rom med sa at et fly hadde truffet WTC, og jeg så for meg et lite småfly eller noe. Først en time eller to seinere skjønte jeg at det var verre enn som så.


#11

Tangina sa for siden:

Jeg var faktisk i Kollen og så at Brå brakk staven. :kry:

  1. Aleksander Kielland gikk rundt?
    Da skulle jeg til Stavanger dagen etterpå og besøke ei venninne, og hun hadde mye slekt fra Tysvær hvor det var flere som hadde omkommet. Det gjorde inntrykk på en fjerdeklassing.

  2. Kong Olav døde?
    Da lå jeg i senga mi i studentbyen og så på dekningen av av krigen i Irak. Hadde sovnet fra TVn og våknet brått til sørgemusikk og bilde av kongen. Ble veldig lei meg, og var og tente lys foran slottet.

  3. Scandinavian Star ferga brant?
    Da var jeg student og hadde en kompis vi trodde var ombord på ferga. Det var skummelt. Etterpå viste det seg at han faktisk hadde vært ombord, men hadde sittet i baren (som vi trodde) og klart seg bra.

  4. Prinsesse Diana døde?
    Var utenlands på et hotell, og hotelleieren kom og fortalte meg nyheten med tårer i øyenene.

    1. september 2001?
      Var på universitetet og ble sittende på pauserommet og se TV hele dagen. Uvirkelig. På ettermiddagen var jeg på et seminar med en amerikansk professor - det var en underlig stemning i rommet.

#12

Divine sa for siden:

  1. Alexander Kielland: Jeg husker at stefaren min var litt oppbragt da han kjørte for å hente mamma på jobb, fordi broren til mamma jobbet på plattform og de opplyste ikke med en gang hvilken plattform det var. Så de var litt redde. Jeg fikk jo med meg snakket rundt det og avisoppslagene, men jeg var bare 10 år, så jeg husker ikke detaljer.

  2. Kong Olav: Jeg hadde nettopp flyttet til Oslo for å studere og bodde midlertidig hjemme hos noen venner av meg. Husker vi satt og så på den nyhetssendingen da det først ble meldt at han var død og vi gispet i kor alle i rommet. Men jeg tok meg ikke så veldig nær av det. Han var jo tross alt en gammel mann, så ingen tragedie at han døde. Venninna mi og jeg la ned blomster på slottet, så det kom bilde av oss i Se og Hør. :rolleyes:

  3. Scandinavian Star: Jeg gikk på fokehøyskole og var på farten ut døra for å dra hjem på vinterferie da en medelev kom styrtende helt forstyrtet og bablet noe usammenhengende om brann og danskebåt og jeg vet ikke hva. Ryktene summet på toget oppover, husket jeg, men det tok noen timer før jeg fikk vite alt. Det gikk fryktelig innpå meg, og alle kjente noen som kjente noen som hadde mistet noen i denne ulykken.

  4. Diana: Jeg jobbet på et studenterhus i Oslo sammen sønnen min. Han hadde våknet tidlig, tidlig og jeg satt i stua der og leste alle avisene fra perm til perm mens jeg ventet på at det skulle bli ordentlig dag. Plutselig kommer det noen og slenger enda en utgave av Aftenposten på bordet. Jøss, tenker jeg, fikk vi dobbelt opp i dag og tenker ikke mer på det. Hadde jeg kastet et blikk på avisen, hadde jeg sett at det var andreopplaget med litt mer spennende nyheter ... Jeg fikk ikke med meg nyheten før sønnen min og jeg gikk forbi 7/11 i Bogstadveien og jeg bråbremsa foran avisstativet. Jeg var ganske sjokkert, ikke fordi jeg var noen fan av Diana, men fordi det var en så uventet og tragisk død. Jeg var syk da de viste begravelsen, så jeg husker jeg så den med nesten 40 i feber.

    1. september: Jeg hadde tatt pause fra jobben for å gå ned i butikken i etasjen under og kjøpe en flaske brus. Det sto ei dame foran meg i køen som sa det hadde krasjet et fly i New York og at de trodde det var terror. Terror Schmerror husker jeg at jeg tenkte, men sjekket Internett da jeg kom opp. Men jeg trodde først det var en ulykke. Jeg sa til de andre at vi burde sjekke nyhetene på radio og vi slo på akkurat da fly nr. 2 kræsjet. Da ble jeg livredd. Jeg var redd lenge etterpå. Jeg var sykelig redd for krig da jeg var lita, så denne angsten slo ned igjen i meg. Jeg følte meg helt lammet av angst i en lang, lang stund.

#13

Sitron sa for siden:

De tre første husker jeg ikke. Altså, husker jo hendelsene, hvertfall to og tre, men ikke hvor jeg var og hva jeg gjorde.

Da Diana døde lå jeg nypult i en seng i London og så på tegnefilmer. Det kom en rulletekst over skjermen om at man måtte skru over på en nyhetskanal. Som sagt så gjort og der fikk vi nyheten. Det var helt surrealistisk å være i London da hun døde. Jeg skulle reise hjem den samme dagen og alt var helt stille. Så stille som det kan bli i en storby. Folk gikk rundt helt i sjokk og jeg vil påstå at omtrent hvert eneste menneske i London reagerte sterkt på denne hendelsen. Det så iallefall slik ut utad.

Da 11. septembernyhetene kom satt jeg på nett på en amerikansk spillside og spilte kort. Det kom en bruker inn i rommet vårt og sa at noen hadde kræsjet i NY. Ingen av oss hadde fått det med oss ennå, for det hendte jo akkurat da. Det ble vitset litt om fulle piloter og sånt. En av de andre vi spilte med skrudde på CNN og fikk helt sjokk. Skrudde på CNN rett etterpå og jeg satt og så på mens det hendte. Snørr og tårer og høygravid og masse tanker om hvorfor i all verden jeg skulle sette barn til verden når slikt skjedde. Det var helt jævlig å se på.


#14

allium sa for siden:

  1. Aleksander Kielland gikk rundt?

Jeg så det vel på tv, men husker ikke så veldig mye. Jeg husker at jeg var i kirken dagen etter (?) og at det ble bedt for de omkomne. Å drukne midt til havs skremmer meg mer enn veldig mye annet.

  1. Kong Olav døde?

Det er helt overskygget av at en venn av oss døde i begravelsen hans. Jeg husker ulykken hennes og ikke minst begravelsen hennes, med små barn ved graven, mye bedre.

  1. Scandinavian Star ferga brant?

Ja, si det. Hjemme tror jeg. Jeg husker nyheten. Og også her husker jeg mye bedre at jeg kjente noen av dem som døde.

  1. Prinsesse Diana døde?

Hørte det på klokkeradioen min morgenen etter. Jeg må innrømme at jeg ikke engasjerte meg så veldig.

    1. september 2001?

Jeg var på vei ut av matbutikken sammen med eldstemann og veslejenta som var baby. Vi passerte en elektronikk-butikk som hadde tv-skjermer, og ble bare stående og måpe, målløse.


#15

Aminta sa for siden:

  1. Aleksander Kielland gikk rundt?
    Husker ikke, var for ung.

  2. Kong Olav døde?
    Det gjorde intrykk, vi tente lys på skolen og hadde minnestund. Og den dagen han ble begravet satt hele skolen i aulaen og så på tvsendingen fra begravelsen. Det som gjorde mest inntrykk var vel at alle de voksne tok det så tungt. Noen gråt osv.

  3. Scandinavian Star ferga brant?
    Jeg husker ikke så mye av det, men jeg husker at jeg så bildene på tv, og det var ikke noe hyggelig.

  4. Prinsesse Diana døde?
    Det husker jeg veldig godt. Jeg hadde skrevet særoppgave om henne på skolen tidligere sammen med en gruppe, og derfor synes jeg nok det var litt trist ja. Det var jo uansett en tragisk ulykke, særlig at små barn mister moren sin sånn. Så begravelsen på tv sammen med noen andre lettrørte venninner og vi måtte nok tørke en tåre ja (men det var vel mer hele settingen og stemningen som var trist, også tenker man på andre man har mistet osv.).

    1. september 2001?
      Det er vel det som sitter best spikret i hjernen ja. Jeg var ferdig på jobb i familiebarnehage, og skulle inn til eieren som bodde i hovedhuset og levere sønnen hennes (hun var høygravid). Når jeg kom inn der ble vi som alltid stående og prate litt, og tv'n stod på. Plutselig reagerte jeg på bildene der, og da viste de i reprise at det ene flyet kjørte inn i det første tårnet, om igjen og om igjen. Mens vi stod der lettere sjokkskadet fikk vi plutselig se live at det andre flyet kjørte inn i det andre tårnet. Jeg husker at det var ganske uvirkelig, vi klarte nesten ikke å tro det. Og disse skrekkbildene kom om igjen og om igjen hele tiden.
      Jeg hadde familie som jobbet i WTC, og hadde noen venner der nede atm. så jeg ble veldig redd for dem.
      Jeg dro hjem etterhvert og så sendingene der, og like etter kom lillebror hjem, da jeg fortalte han det trodde han nesten ikke på det. Men det var i grunn bare å se på tv'n med de uendelige, evigvarende reprisende av de samme skrekkscenarioene.
      Jeg snakket med folk på nett og alle var like sjokkerte og klarte nesten ikke å tro det.
      Vi prøvde forgjeves å få tak i familie og venner på tlf. Det var et lite mareritt.
      Grusomt å se på.
      Det gikk heldigvis bra med de jeg kjente, men de mistet kollegaer og venner, og noen av dem opplevde det hele på kloss hold og fortalte om det i ettertid. Det preget meg lenge.

#16

Slettet bruker sa for siden:

  1. Aleksander Kielland gikk rundt?
    Det husker jeg ikke. Jeg var vel hjemme, tror jeg. Husker at onkelen min jobbet i Nordsjøen, og at vi lenge var usikre på om han var på A.K. eller på jobb. Kaotiske tilstander.

  2. Kong Olav døde?
    Da satt jeg på tegnesalen på NTH og gjorde ferdig et prosjekt. Gulfkrigen startet jo omtrent samtidig. Det var heftig.

  3. Scandinavian Star ferga brant?
    Husker ikke. Fikk med meg at det skjedde, men forbinder det ikke med noe særlig.

  4. Prinsesse Diana døde?
    Husker ikke.

    1. september 2001?
      Hjemme med sykt barn. Ungen sov, og jeg jobbet, med tv-en på i bakgrunnen. Plutselig kommer det annonsering om ekstra nyhetssending. Det var heftig.

#17

Veronal sa for siden:

  1. Aleksander Kielland gikk rundt?

Bodde i Stavanger og med familie i oljå så var jeg ganske påvirket, til tross for at jeg ikke var gammel (6 år - våren før jeg begynte i 1. klasse) og vi ikke var direkte berørt.

  1. Kong Olav døde?

Gikk i 1. klasse på vgs og jeg satt oppe på kvelden med mor for å se TV. Husker jeg var imponert over alt TV-materialet de hadde klart for anledningen. Dagen etterpå ble det heist flagg på skolen og så lurer jeg på om vi ikke fikk fri? :gruble:

  1. Scandinavian Star ferga brant?

Gikk i 2. klasse på vgs og husker bare vagt at det var mye i aviser og på TV.

  1. Prinsesse Diana døde?

Sto og strøk klær (det er sannelig en sjeldenhet i seg selv) da min mor ringte og fortalte det på formiddagen (var det en søndag, mon tro?).

    1. september 2001?

Jeg forberedte disputas og satt på kontoret. Ble bare sittende og trykke F5 før jeg gikk hjem og satt meg foran TV-en resten av dagen.


#18

emm sa for siden:

  1. Aleksander Kielland gikk rundt?
    Dette husker jeg ikke noe særlig av, var for liten.

  2. Kong Olav døde?
    Da gikk jeg på vgs. Husker jeg så beskjeden på TV, og synes det var trist. Var å tente lys på slottsplassen sammen med venner.

  3. Scandinavian Star ferga brant?
    Dette husker jeg alt for godt, orker ikke utbrodere:(

  4. Prinsesse Diana døde?
    Var på en flyplass i Hellas, og der løp det engelskmenn rundt i full forvirring. Var hun dø, eller var hun ikke? Tilslutt fikk noen tak i en TV, og bekreftelsen kom. Husker ikke helt hva jeg følte, det var jo trist, men også litt uvirkelig.

    1. september 2001?
      Var på jobben da en sa vi måtte gå inn på CNN sine sider. Mens vi så på kræsjet det andre flyet inn i tårnet. Det var helt utrolig, skremmende og tanker om at en krig kanskje var like om hjørnet gjorde at jeg nesten ikke sov om natta. I tillegg var jeg ganske nygravid, og jeg lurte på hva slags verden barnet vårt skulle bli født inn i.

#19

Senna sa for siden:

Alexander Kielland: Da var jeg 11 år, og jeg husker faktisk ikke hvor jeg var.

Kong Olav døde: Da hadde jeg vært ute på et eller annet og kom hjem til min daværede samboer litt utpå kvelden. Han satt og så på nyhetene og jeg husker enda bildene av alle lysene i snøen.

Scandinavian Star: Husker jo selvsagt ulykken, men han ikke huske hvor jeg var.

Dianas død: Da satt jeg på et hotellrom i Krabi på bryllupsreisen min. Husker bildene var CNN som gikk om igjen og om igjen på skjermen. Begravelsen så jeg på flyplassen i Bangkok

11sept01: Da var jeg på jobb. En kollega på jobb hadde på TV og han ropte oss bort. Vi trodde jo ikke helt våre egne øyne, var det film??? Så fikk vi med oss det andre flyet på direkten. Den kvelden fikk vi besøk av en kamerat av mannen. De skulle ut å fiske. Men de kom aldri så langt, vi ble bare sittende å se på bildene som ble vist igjen og igjen på TV. Helt ufattelig.


#20

Noba sa for siden:

Alexander Kielland husker jeg veldig godt, jeg var bare lita jente (9-10 år) og det gjorde uslettelig inntrykk.

Da Kong Olav døde var jeg student og satt vel på hybelen min og leste kjemi som jeg ikke skjønte noe av. Husker det gjorde sterkt inntrykk på meg.

Scandinavian Star husker jeg selvsagt godt, men ikke hvor jeg var eller hva jeg gjorde.

Diana døde på min første bryllupsdag så det husker jeg veldig godt. Svigermor ringte oss for å fortelle det og jeg husker vi ikke trodde på henne.

Den 11. september 2001 var jeg i Ålesund på avsluttende seminar i en etterutdanning jeg holdt på med. Jeg og kollegaen min skulle legge frem prosjektet vårt den dagen. Husker det var alvorlig stemning og alle satt og fulgte med på nyhetene


#21

Enhjørning sa for siden:

1: Husker ikke.

2: Jeg satt hjemme alene (mamma var på møte, pappa på jobb) og hørte på svensk P3 at Norges konge var død.

3:Var på hyttetur og så nyhetssendingen på TV.

4: Gikk lang nattetur i skogen med kjæresten min.
Da vi kom hjem oppdaget vi at vi hadde glemt å slå av Tv'n, den sto på CNN og det var Breaking News der det sto at hun hadde hatt en ulykke og var hardt skadd.
Senere den morgenen kom nyheten om at hun var død.

5: Jeg satt og så på VH1 da telefonen ringte.
Min mann tok den, og øyeblikket etter kom han løpende opp trappa og ba meg slå over på CNN.


#22

Fadese sa for siden:

  1. Jeg husker ikke. Var bare tre år gammel.

  2. Jeg overnattet hos farmor, og at hun fortalte at han var død da jeg våknet. Jeg tenkte at jeg ikke kunne se for meg Harald som konge, siden Kong Olav var kongen med stor K. Ellers gikk det ikke særlig inn på meg.

  3. Jeg husker at jeg var på vei hjem fra ett eller annet sted. Jeg så at det ble flagget på halv stang flere steder, og jeg fikk en uggen følelse i kroppen. Jeg skjønte at det var noe alvorlig.
    Hvordan jeg fikk høre nøyaktig hva som skjedde, husker jeg ikke, men det gikk inn på meg. Jeg tenkte på de menneskene som ikke hadde greid å redde seg ut fra skipet, og bildene fra det brannskadde skipet var skremmende.

  4. Kan det ha vært en søndag morgen? Jeg bodde i alle fall fortsatt hjemme hos pappa, og venninna mi ringte. Hun fortalte nyheten, og jeg slo på TV-en. Jeg hadde ikke noe forhold til Diana, men jeg syntes det var virkelig trist. Tenkte mye på guttene hennes, som ikke var så gamle.

  5. Jeg var på butikken, og da jeg kom til kassen sto/satt folk som paralyserte foran TV-skjermen. Jeg så bilde av et fly som sto inn i det ene tårnet. Jeg fikk høre hva som var skjedd, og skyndte meg hjem. Mannen min og jeg så på nyhetene. Da jeg ordnet noe på kjøkkenet hørte jeg mannen min sjokkert og fortvilet si noe om at et fly krasjet inn i den andre bygningen. Det var helt uvirkelig og fryktelig skremmende.


#23

Mandino sa for siden:

Aleksander Kielland kan jeg dessverre ike huske, selv om jeg var født da. Gikk i 5 klasse på barneskolen da Kong Olav døde. Husker jeg gråt og var veldig lei meg - har skrevet om det i dagboken min.

Da jeg hørte om barnnen på Scandinavian Star, så jeg nyhetene sammen med min far. Ble veldig opprørt og enda mer redd for å være ombord i store båter (hadde akkurat lest om Titanic og dette ble plutselig nåtid).
Husker vi fulgte med på nyhetene hele tiden og at jeg ble kvalm inni meg når jeg leste om alle som døde. De sendte jo lister med navn og alder på alle omkomne og husker at det var mange barn.

Da Diana døde, hadde jeg vært ute på byen sammen med en venninne fra London. Av en eller annen grunn slo jeg på tekst tv da jeg kom hjem i tretiden på natten. Trodde ikke det jeg leste kunne stemme - og ringte umiddelbart venninnen min. Hun ble først kjempesinna på meg for å kunne komme med sånne løgner midt på natta, før hun knakk sammen i gråt.

11.september skulle jeg ha kollokvie i sosiologi på NTNU i Trondheim. Husker veilederen kom løpende inn og sa den var avlyst pågrunn av flystyrten i Twin Towers. Resten av dagen gikk til å følge tv-sendingene - det var så uvirkelig.


#24

torsk sa for siden:

  1. Aleksander Kielland gikk rundt?
    Da var jeg ikke gamle karen, husker bare tv-bildene av plattformen som lå opp ned og den løse plattformfoten som fløt i bølgene. Kan ikke huske at jeg skjønte at dette betydde at noe grusomt hadde skjedd.

  2. Kong Olav døde?
    Da gikk jeg på ungdomsskolen, og husker best at dette var samtidig som Golfkrigen hadde startet. Krigen gjorde et sterkere inntrykk enn kongens død.

  3. Scandinavian Star ferga brant?
    Hadde sittet natten igjennom ved en C64 på et dataparty når endelig noen slo på en TV. Skjønte at dette absolutt ikke var bra, men må innrømme at omfanget, grusomheten og ikke minst unødvendigheten først gikk opp for meg ganske nylig da jeg tilfeldigvis begynte å lese fakta om ulykken på nettet.

  4. Prinsesse Diana døde?
    Dette husker jeg lite av, bortsett fra at jeg var noe overrasket over de sterke reaksjonene til britene.

    1. september 2001?
      Da var jeg på jobb, og hadde nettopp kommet tilbake fra en lengre tjenestereise utenlands. Noen slo på TV-en i kaffekroken rett etter første fly, og vi sto samlet foran skjermen og så det andre flyet komme. Det var helt uvirkelig og grusomt reelt på samme tid.

#25

Minerva sa for siden:

  1. Det husker jeg ikke.

2.Kong Olavs død: Husker det veldig godt. Pappa vekket meg på barnerommet og fortalte at det var skjedd to ting, det ene var at det var krig i IRAK. Det sa meg ikke så mye, men jeg ble litt redd. Det andre var at Kong Olav var død. Jeg husker veldig godt alle snøfonnene utenfor slottet og alle lysene. Det var trist, men samtidig noe nytt og en litt spennende følelse fordi det var som om hele Norge plutselig stod sammen.

  1. Scandinavian Star: Jeg var på påskeferie, eller var det pinse?, hos en venninne, og husker at de kjente noen som skulle være med på fergen. De ble senere funnet døde. Jeg husker at jeg tenkte mye på hvordan de hadde hatt det på fergen, og så for meg at de ikke fant nødutgangen pga all røyken. Savnet mamman min på den påskeferien.

  2. Diana: Jeg var 20, og student. Skulle på tur til Køben, buss med studentrabatt, for å møte min ferske kjæreste, nå min mann. Kjøpte VG på Bussgalleriet i Oslo, og trodde nesten ikke mine egne øyne da jeg så forsiden.

  3. 11.september: Dette husker jeg best av alt, som om det var i går. Jeg var nyutdannet lærer, jobbet i København. Jeg sluttet tidlig, og satt hjemme foran TVn og spiste lunsj. Så helt tilfeldig på CNN. Det var tirsdag ettermiddag og klokka var kvart på tre. Der kom det ekstrasending, og mens de spekulerte på om dette var en ulykke , så vi fly nr. 2 live. Da ble jeg redd, og ringte til mamma. Jeg husker jeg var ordentlig redd, og tenkte at kanskje København også ville være et mål for terrorister. Vi så ikke så mye TV den kvelden, for kjæresten ble gal av å se de samme bildene igjen og igjen. Men vi snakket mye, og dagen etter skulle jeg ha 1. time med en flokk redde 9-åringer, fra mange forskjellige land, bl.a. Irak. De hadde mange spørsmål, og husker særlig at de spurte om vi nå ver inne i 3.VK. Der stod jeg, og visste ikke hva jeg skulle svare, men jeg prøvde så godt jeg kunne å avdramatisere, selv om jeg inne i meg var redd.


#26

Bluen sa for siden:

1. Aleksander Kielland gikk rundt?

Det må jeg innrømme at jeg ikke har noen erindring om fra den tida. Jeg var seks år i 1980 og åpenbart lite bevisst.

2. Kong Olav døde?

1991, da var jeg 17 og gikk andre året på videregående. Jeg ble ikke veldig berørt av det personlig, må jeg innrømme, men husker jo at det oppstod en fin og spesiell stemning blant folket.

3. Scandinavian Star-ferga brant?

1990, jeg var 16 og hadde nettopp begynt i 1. gym. Det var veldig skremmende bilder, husker jeg. Familien min hadde reist mye med ferge, noe som gjorde det ekstra levende. Det spilte også inn at det kun var et halvt år siden partnair-ulykken, der læreren min mistet sin svoger og en venn av meg mistet sin far. Vi lurte nesten på hva som var i ferd med å skje med verden.

  1. Prinsesse Diana døde?

1997, jeg var 23 år og bodde sammen med mannen i Trondheim, der vi begge studerte. Jeg husker vi hørte det på radionyhetene under frokosten - var det en søndag morgen? Dette grep meg mer enn kongens død. Han var jo en gammel mann, mens Diana var ung og en levende legende. Det var helt uvirkelig.

5. 11. september 2001?

Jeg var på jobb da kollegaene mine plutselig ropte ut om hva de hadde sett på nettet. Vi var helt forvirret, og en liten stund trodde vi det måtte være en ulykke.


#27

turi sa for siden:

Aleksander Kjelland burde jeg huske, men gjør det ikke.

Da Kong Olav døde var jeg på jobb på en pub, ringte politiet og spiurte om å få holde åpent noen timer lengre enn vanlig, så vi kunne sitte og se nyhetene. Dagen etter var det skole, men vi fikk bekskjed om at vi fikk fri den dagen.

Scandinavian Star husker jeg godt, ei jente fra paralellklassen var ombord og døde, forferdelig trist.

Da Prinsesse Diana døde tror jeg at jeg var hjemme og så det på nyhetene.

Tragedien i USA, da Jeg hadde vært på IKEA og kjøpt seng til eldste, kom ut, satt meg i bilen og hørte nyhetene på radio. Trodde først at det var ett merkelig hørespill før jeg skjønte at det var sant.


#28

tiddelibom sa for siden:

  1. Aleksander Kielland gikk rundt?
    Det husker jeg ikke - atså, jeg husker hendelsen, men husker ikke hva jeg gjorde da.

  2. Kong Olav døde?
    Jeg gikk i 3. gym, og hadde tatt en studiedag, var på vei til Oslo i bil sammen med min daværende kjæreste. Vi hørte det på radioen, og jeg ble skikkelig satt ut og lei meg.

  3. Scandinavian Star ferga brant?
    Husker ikke hva jeg gjorde da.

  4. Prinsesse Diana døde?
    Skulle på jobbkonferanse til København, hadde overnattet hos foreldrene mine, for det var nærmere flyplassen. Mamma vekket med meg nyheten. Det var også skikkelig rart. Da var jeg 25 år gammel.

    1. september 2001?
      Var på jobb, hadde besøk fra et annet kontor, så vi spiste utelunch i Oslo sentrum. Etter det skulle jeg møte mannen. Da jeg traff han, hadde jeg bare hørt masse rykter om hva som hadde skjedd. Han hadde sett litt TV - folk flokket seg rundt TV'ene i butikkvinduene (sært, nesten som i gamle dager da det var veldig få forunt å ha TV, og man så på alt som var, og gullfisk-pausebilder var spennende...)
      Da vi forstod hva som hadde skjedd, ble jeg opprørt, lei meg, og tenkte masse på enkeltskjebnene som ble rammet. Det var bare så ondt, ondt.

#29

Skilpadda sa for siden:

Alexander Kielland: Jeg husker ulykken godt, men jeg tror ikke den gikk voldsomt inn på meg eller at jeg tenkte noe spesielt om den.

Kong Olav: Dette var midt i eksamensperioden; jeg husker at jeg gikk fra Øvre Singsaker ned mot Gløshaugen om morgenen for å lese, og så at de flagget på halv stang på festningen. "Kanskje kongen er død," husker jeg at jeg tenkte, og det var han. Det gikk veldig lite inn på meg, særlig sammenlignet med eksamensnerver og Gulfkrigstart (og ikke minst det at jeg var i ferd med å få en kjæreste).

Scandinavian Star: Jeg husker ikke noe spesielt om mine reaksjoner eller hva jeg gjorde på den tiden.

Diana: Vi hadde flyttet til Oslo og bodde i den første leiligheten vår på Tøyen. Jeg stod opp utpå søndagsformiddagen og slo på tekst-TV, og ble sittende foran apparatet stort sett hele dagen og veksle mellom BBC og CNN. Det var noe uvirkelig og eventyraktig ved hele historien - jeg var ikke spesielt opptatt av Diana, men det var gripende og fascinerende å se, i løpet av uken som fulgte, hvilket inntrykk hennes død gjorde på Storbritannia (og mye av resten av verden). Jeg så på mesteparten av begravelsen også, og snufset både over guttene hennes og den store hvite kransen med "MUM" på, og over Elton John-sangen, som etter hvert ble så til de grader spilt i hjel i absolutt alle kanaler. (I forrige uke så vi forresten filmen The Queen, som gjorde inntrykk og var en både kritisk og rørende og tilsynelatende redelig fremstilling av akkurat den uken.)

9/11: Jeg var på jobb, satt og leste noe på Usenet, da plutselig noen postet at et fly hadde kræsjet inn i WTC. Noe uforstående til det hele prøvde jeg å finne en nyhetsside som virket, og da det andre flyet kræsjet, begynte det å gå opp for meg at dette var på alvor. Jeg ble sittende i flere timer og prøve å finne ut hva som skjedde via NRK og CNN og andre nettsider, og til slutt gikk jeg hjem og vi ble sittende ganske paralysert foran fjernsynet resten av kvelden. Jeg skrev noe om tankene mine på Usenet den gangen, men Google Groups ser ikke ut til å kunne finne de gamle innleggene mine lenger. :( Men de grusomme bildene fra alle vinkler, tankene på passasjerene i flyene, på dem som ikke døde umiddelbart i bygningene, og på redningsmannskapene som jobbet seg gjennom ruinene, satt fast i magen. Og det var enda litt verre enn det kunne ha vært å se flyene kræsje inn i en bygning der vi selv hadde stått på taket bare et par år tidligere og sett solen gå ned over Manhattan. Jeg hadde vondt i magen i ukevis over tanken på hva dette ville gjøre med New York, med USA og med verden som helhet (mange av de bange anelsene har jo slått grusomt til), og det føles fremdeles feil å se Manhattan skyline uten de karakteristiske tårnene.


#30

Gaia sa for siden:

  • Alexander Kielland-ulykken er faktisk en av mine aller første traumatiske barndomsminner. Jeg var ikke gamle skrotten, men kan fortsatt huske de alvorlige minene til nyhetsoppleserne.
  • Kong Olavs død gikk ikke spesielt inn på meg. Jeg var ung, republikaner og han var en gammel mann. Jeg husker jeg syns oppstyret var litt vel overdrevet med alle lysene i snøfonnene.
  • Da Scandinavian Star brant så bodde vi i utlandet. Jeg fikk det med meg og syntes skrekkelig synd på de som hadde opplevd dette, men reflekterte ikke så mye over det. (At Estonia sank syns jeg faktisk var mer traumatisk.)
  • Jeg var hjemme (det var helg?) da nyheten om Dianas død kom. Jeg syns skrekkelig synd på sønnene hennes, men var ikke trist.
    1. september var skikkelig traumatisk. Jeg var på universitetet og fikk beskjed av en venn om at jeg måtte komme ned for å se på TV – det var et fly som hadde krasjet i WTC. Jeg sto og så på at fly nummer to krasjet, og at tårnene falt sammen, før jeg løp til nærmeste datamaskin for å forsøke å få kontakt med en god venninne som bor i NY og som jobbet i strøket. Hun hadde det heldigvis bra og hadde vett nok til å sende ut en ”alt går bra med meg”-mail til alle kjente. En annen venninne har en far som er pilot. Hun opplevde noen forferdelige timer. De fikk ikke kontakt med faren og visste ikke hvilke rute han fløy den morgenen, bare at han var i det aktuelle luftrommet på det aktuelle tidspunktet. Heldigvis fløy han ikke et av de kaprede flyene, men det hadde vært helt kaos i luften en periode.

#31

banana sa for siden:

  1. Aleksander Kielland gikk rundt?

Aner ikke, husker ikke.

  1. Kong Olav døde?

På klassetur til Hovden. Husker at det ikke gikk inn på meg, men at det var veldig kjipt at det ble danseforbud den kvelden (det var en fredag, var det ikke?).

  1. Scandinavian Star ferga brant?

Husker ikke, men jeg vet at da jeg kom hjem den dagen kunne vi se røyksøylen fra stua vår. Det gikk inn på meg.

  1. Prinsesse Diana døde?

I bryllupet til en barndomsvenninne. Dvs. jeg hørte ikke om det den natta, først dagen etter.

    1. september 2001?

På jobb. Jeg husker jeg var utrolig fortvilet over mitt forhold til foreldrene mine, og faren min som snart skulle ha bursdag, også kom dette og overskygget alt. Og jeg husker at jeg satte meg i bilen for å kjøre hjem, og etter 200 meter kollapset det første tårnet. Jeg hentet mannen på hans jobb, og sa "du vil ikke tro hva som har skjedd!!". Og han sa "hva, da?", så fortalte jeg det, og han sa: "det tror jeg ikke!!". Vi gikk inn hjemme, satte på tv'en og satt på salongbordet (oppå bordet, vi tok oss ikke tid til å krype ned i sofaen en gang) og så på tv og trodde knapt det vi så.

  1. september gikk veldig inn på meg, jeg fikk tanker som "hvordan har denne verden blitt" og slikt. Jeg tror det forandret meg på mange måter.

#32

Macky sa for siden:

  • Aleksander Kiellandulykken: Husker ikke hendelsen, jeg var for liten
  • Kong Olavs død: Husker jeg veldig godt, var da 13 år, og husker alle lysene i snøen i Oslo. Kan huske at det preget meg masse, syntes dette var veldig trist.
  • Scandinavian Star ulykken: Husker jeg, syntes det var en tragisk hendelsen, men ble ikke mer preget enn det.
  • Prinsesse Dianas død: Hadde akkurat flyttet til Usa, og satt på en pizza restaurant da jeg så det på en av tvene der.
  • 11 september 2001: Da var jeg på jobb, vi hadde tv på pauserommet, og vi stod samlet foran det. Jeg ble veldig skremt, og det første jeg gjorde da jeg kom hjem, var å sende mail til familien min i usa for å høre om alle var ok. Denne hendelsen sitter enda i meg, og for første gang i mitt liv ble jeg skeptisk til å ta fly, og er det enda.

#33

Susse sa for siden:

[quote=LaBanga;551647]

  1. Aleksander Kielland gikk rundt?
Husker det skjedde, vi hadde ikke TV dengang, men hørte om det på radioen. Husker jeg var skremt, men ikke helt forsto alvoret. En i mer perifer familie som var dykker var med å hente opp de døde etter katastrofen.
  1. Kong Olav døde?
Gikk på ungsomsskolen og var hyperkul etter egen mening. Dro på shoppingsenter i nabobyen med kjæresten når vi fikk fri fra skolen pga dødsfallet. Hadde ingen spesielle følelser i forbindelse med kongens dødsfall.
  1. Scandinavian Star ferga brant?
Da bodde jeg i Oslo, kjæresten min hadde vært på håndballcup i Danmark og jeg var livredd han hadde vært på den båten. Saken gikk sterkt innpå meg, så alt var nyhetssendinger og leste aviser.
  1. Prinsesse Diana døde?
Husker ikke så mye av det, var i studietida og svært lite opptatt av kongeligeg og kjediser. Jobbet på sykehjem og husker vi så begravelsen der. Husker godt Elton Johns "good bye Englands rose"
    1. september 2001?
Da var jeg på vei til jobb på legevakta og trodde de som alltid bare tullet på p3 når de snakket om flyene! Kom på jobb og alle sto som klistert til BBC. Ei av mine kolleger har en bror som er pilot i statene og hele kvelden ringte og ringte hun uten å få tak i han. Det viste seg at han og hele familien var dratt inn til sentrum for å se på....fyttirakkern. Tankene mine denne dagen gikk først og fremst til min kjære, kjære farmor som lå på oerasjonsbordet på Riksen og fikk foretatt en stor hjerteoperasjon. Husker godt den vonde klumpen som satt i magen hele den dagen der. Helt forferdelig !

#34

Xian sa for siden:

  1. Jeg husker at avisene og Dagsrevyen med ett ikke handlet om annet enn Aleksander Kielland-ulykken. Jeg var ikke gammel og det var mye jeg ikke forsto, men jeg husker at de voksne var veldig alvorlige. En gutt i barnehagen mistet faren sin i ulykken.

  2. Den kvelden kom jeg hjem med det siste toget, etter å ha vært i byen og demonstrert mot USAs angrep på Irak. Da jeg kom inn døren kom foreldrene mine styrtende ut i gangen og fortalte at kongen var død. Dagen etter dro jeg på skolen, og vi fikk fri etter en kort samling i gymsalen. (Det irriterte meg litt at jeg hadde reist i det hele tatt, ettersom det ikke ble ført fravær den dagen.) Siden dro vi inn til byen igjen, og tente et lys på slottsplassen før vi fortsatte demonstrasjonen utenfor den amerikanske ambassaden.

  3. Dette var vel i påsken? Jeg husker at jeg var hjemme, og at det var første gang jeg opplevde at avisene kom med ekstrautgaver på helligdager. Ulykken gjorde sterkt inntrykk, og best av alt husker jeg dødsannonsene i Aftenposten i tiden etterpå. Annonser med 4-5 navn i; hele familier som var borte.

  4. Prinsesse Diana døde en uke etter at jeg og han jeg i dag er gift med hadde truffet hverandre. Han var i innspurten av et stort prosjekt på jobb, og vi måtte derfor ha stevnemøter på de mest aparte tidspunkt. Denne søndags morgen befant vi oss i Munchmuseet. Etter at vi hadde gått en runde og sett på bilder skulle vi drikke kaffe i kafeteriaen, og det var her øynene mine ble dratt mot avisforsidene med det uvirkelige budskapet.

Ble jeg rystet i mine grunnvoller! Blek og sjokkert kjøpte jeg både Dagbladet og VG. Selv om jeg hele tiden hadde i bakhodet at det var viktig å ikke gi min nye flamme det feilaktige inntrykk at jeg var skrullete og sykelig opptatt av konglige i inn- og utland, klarte jeg slett ikke å snakke om noe annet.

Da han måtte dra på jobb var jeg litt redd for at jeg helt hadde ødelagt det gode inntrykket av meg selv jeg følte at jeg hadde bygget opp i løpet av uken som var gått. Men denne tanken vek snart plass for trangen til å telefonere i øst og vest og snakke om det inntrufne. Ikke minst var det gledelig at jeg for en gangs skyld var så tidlig på bena til søndag å være at jeg i flere tilfeller var den som overbragte de drøye nyhetene.

Nesten en uke etter - faktisk på min 25 årsdag - fikk jeg fremskyndet en frisørtime slik at jeg skulle få med meg begravelsen på fjernsyn. Sentrum var overraskende folketomt til at det var lørdag formiddag, og jeg skyndte meg hjem og satt i mange timer bak nedrullede gardiner og lot tårene sile. Nå i ettertid er jeg egentlig mest forbløffet over at jeg reagerte så sterkt på hendelsen. Stemplet som overdrevent monarkistisk interessert kleber forresten ved meg her hjemme den dag i dag.

  1. Det var et par minutter til klokken var 15 og jeg var ferdig på jobb, da mannen min sendte meg en link til CNN på MSN. Jeg varslet kollegene mine, og alle samlet seg på radio- og TV-avdelingen. Der ble vi sittende i timer. På et tidspunkt sa en: "- Så rart at ikke bygningene raser sammen". Like etter ble det første tårnet pulverisert foran øynene på oss. På et eller annet tidspunkt klarte jeg å løsrive meg. Jeg dro selvsagt rett hjem og ble sittende foran fjernsynsapparatet resten av kvelden.

#35

cilen sa for siden:

Husker noe av det.


#36

apan sa for siden:

  1. Aleksander Kielland gikk rundt?
    Det husker jeg faktisk ikke. Jeg var for liten og fikk det ikke med meg.

  2. Kong Olav døde?
    Jeg gikk i 9. klasse, og jeg våknet til radioen "kong Olav er død". Dagen før hadde jeg våknet til "det er krig i Midt-Østen". Jeg husker det var rart alt sammen, jeg dro på skolen og vi hadde minnestund og fikk dra hjem igjen.

  3. Scandinavian Star ferga brant?
    Da var jeg hjemme med mamma og pappa, og jeg syntes det var skrekkelig. Jeg tok slike ulykker veldig innover meg på den tiden (gjør det forsåvidt ennå), leste dødslister og identifiserte meg med ofrene.

  4. Prinsesse Diana døde?
    Det var ikke lenge før UKA i Trondheim, og jeg hadde selvsagt vært på fest på Samfundet. Våknet, slang ut i stua i kollektivet og B, som jeg bodde sammen med, sa: "Gjett hvem som er død?"
    Jeg husker jeg sa "du kan da ikke si sånt, jeg kan da ikke gjette på folk.. hva har skjedd?"

    1. september 2001?
      Var på jobb der jeg var utleid akkurat da. Noen så på web-tv. Det var grått og kaldt den septemberdagen. Vi forstod ikke hvor alvorlig det var med en gang. Jeg dro fra jobb. Skulle møtt noen jenter, men arrangøren avlyste da hun hadde bodd mye i USA og var veldig berørt. Kjøpte meg et stripete ullskjerf og et glass pesto. Tok bussen hjem med en kollega, satte meg i sofaen og så TV mens jeg inntok pasta med pesto. Jeg bodde alene og var singel den gangen.

#37

pippimamma sa for siden:

Jeg er dårlig på å koble hendelser til hvor jeg var. Men jeg mener jeg var hjemme da Kong Olav døde. Jeg var også hjemme da jeg hørte om Diana. 10 åringen var baby og jeg lagde lapskaus.:nemlig:

Husker ikke hvor jeg var da Alexander Kielland gikk rundt eller da Scandinavian Star brant.

Jeg hadde vært på foreldremøte da jeg fikk høre om terrorangrepet i USA. Jeg trodde først fedrene snakket om fotballkampen som ble vist på tv samme kveld. Så trodde jeg de snakket om en film, før det langsomt gikk opp for meg hva som hadde skjedd. Husker jeg syns det var kjempeekkelt.

Husker godt hvor jeg var da Brå brakk staven. Jeg var på ferie hos besteforeldrene mine og vi så det på tv. :ja:


#38

Divine sa for siden:

Jeg også. Det var vinterferie og jeg var på besøk hos farmor og farfar.


#39

Pastill sa for siden:

Kan svare på fire og fem. Resten husker jeg ikke.

  1. Jeg gikk på folkehøyskole. Husker det var en jente som fortalte meg det ved frokost dagen etter at hun døde.

  2. Jeg var på jobb og skulle til å dra hjem. Ble sittende å se på nyhetene og så fly nummer to kræsje live. Vet ikke helt hva jeg tenkte når det gikk opp for meg at dette ikke var en ulykke, men husker jeg ble veldig trist. :trist:


#40

Martis sa for siden:

  1. Dette husker jeg ikke og rask googling viser at jeg ikke bodde i Norge da dette skjedde.

  2. Når Kong Olav døde gikk jeg på vidergående i Lofoten. Jeg fikk det tilfeldigvis med meg samme kveld, da vi drev å fulgte med på hva som skjedde i Irak. Det var utrolig trist og veldig rølrende med alle menneskene som samlet seg utenfor slottet i tiden etterpå.

  3. Jeg husker ikke helt hvor jeg var når dette skjedde, men jeg husker en annen fergekatstrofe (Estonia), da gikk jeg på høyskolen og satt på røykerommet og så på teksttv.

  4. Når Diana døde så hadde vi besøk av morfar, det var han som fikk det først med seg og fortalte oss andre det. SElv om jeg aldri har vært noe særlig optatt av de kongelige, leste jeg alt jeg kom over om ulykken og fulgte med på tv. Jeg minnes at jeg tok opp begravelsen for jeg var på jobb den dagen :o Og butikken var helt tom i de timene dette varte.

  5. Jeg var på jobb og surfet litt på nettet når nyheten om det første flyet kom. Da trodde jo alle at dette bare var en grusom ulykke og jeg ble veldig bekymret for en i familien som er pilot og flyr mye til USA. I løpet av noen timer trodde jeg at 3. verdenskrig var startet og bursdagen min ble tilbragt sammen med familie og venner foran CNN.


#41

kisha sa for siden:

Alexsander Kielland - Jeg hadde vært på pizzabar og hørte nyheten i taxien på vei hjem.

Kong Olav - Jeg tror jeg var hjemme. Det var da Gulfkrigen brøt ut.

Scandinavian Star - Vi var 2 familier samlet på hytte tur. Jeg skal aldri på Cruise.

Prisesse Diana - Da var jeg i campingvogna.

  1. September 2001 - var jeg sykemeldt og svitsjet gjennom alle tilgjengelig kanaler hele den formiddagen. Jeg husker jeg gikk en lang tur etterpå.

#42

Mams sa for siden:

Jeg tror jeg faktisk husker best dagen da Alexander Kielland vippet rundt.
Jeg var syk den dagen og hjemme fra skolen.
Gledet meg til å se litt på tv, men det eneste som ble sendt på tv var sørgemusikk og bilder av plattformen som hadde tippet rundt og lå med bena opp.

Når Olav døde så husker jeg at jeg så mye på CNN, fordi Irak krigen hadde startet.

HUsker vel ikke selve dagen når Scandinavian Star brant, men en arbeidskollega av mannen min hadde tatt bildene som ble trykket i Dagbladet. Han var ombord (og overlevde).
Jeg gikk på Ski vidregående da og når vi kom tilbake etter påskeferie? så hadde vi minnestund på skolen. Det fordi skolens ene rådgiver hadde vært ombord på båten og ikke var blandt de overlevende.

Diana døde når jeg var nesten høygravid med mellomste. Mannen minf ortale meg det når jeg våknet.

  1. september så satt jeg på jobben.
    Plutselig roper en på et par kontorer bortenfor meg at et fly hadde kræjet i World Trade Center. Alle kastet seg over internett som gikk suuupertregt.
    Vi innså nok ikke at det var terror aksjon før det andre flyet kræsjet i den andre tårnet.

#43

Obelix sa for siden:

  1. Husker ikke akkurat hvor jeg var, men husker veldig godt ulykken

  2. Kong Olav: Jeg husker jeg ble veldig lei meg faktisk. Var ute på by`n samme kveld og var på slottsplassen og tente lys. En spesiell følelse å gå der da.

  3. husker en klassevenninne skulle til Danmark samme dag, og vi visste ikke hvilken ferje hun skulle med. Det var heldigvis ikke Scandiavian

  4. Var hjemme.

  5. Husker mannen kom hjem fra jobb og fortalte det. Hadde ikke fått med meg noen nyheter. Satt klistra til TV noen timer den ettermiddagen/kvelden.
    Pappan til en klassevenninne av eldste var i USA da det skjedde. Det var vist helt forferdelig. For ikke snakke om for kona som satt hjemme og ikke viste noen ting om hvor han befant seg.


#44

Skytte sa for siden:

  1. Aleksander Kielland gikk rundt?
    Det husker jeg faktisk ikke....

  2. Kong Olav døde?
    Det var en søndagskveld og jeg satt og så på kveldsnyhetene sammen med min mor. Plutselig fikk reporteren en beskjed på øret og man så han ble satt ut. Det ble da opplyst at Kong Olav var alvorlig syk og at det ville komme en ekstra nyhetssending rett etter på. Vi ble sittende og rett etterpå kom meldingen om at Kongen var død. Mens vi satt der kom broren min hjem og spurte hva som var i veien. Vi fortalte at Kong Olav var død og han satte seg bums ned på gulvet.

Dagen etter husker jeg lærerne hadde tent lys i klasserommet og vi ble etter en kort prat sendt hjem.

  1. Scandinavian Star ferga brant?
    Jeg var hos min far på det sedvanlige 2. hver helg besøket. Jeg satt i bilen utenfor en butikk i Lillestrøm og ventet på faren min og samboeren. Husker jeg hørte på Same-nyhetene og jeg reagerte på at de gjentatte ganger nevnte Scandinavian Star. Rett etterpå kom de ordinære nyhetene og jeg fikk stillet "nysgjerrigheten".

  2. Prinsesse Diana døde?
    Jeg var i Gøteborg sammen med eksen min. Husker vi så plakater med avisforsidene da vi var på vei til Liseberg. Jeg stoppet og sa til kjæresten min at: Det der var da en dårlig spøk! Jeg skjønte først ikke at det faktisk var avisen de hadde på plakatene.

    1. september 2001?
      Jeg var på jobb og ventet på at min stefar skulle hente meg på jobb. Ringte hjem til min mor for å høre om han var på vei. Hun sa da at to fly hadde kræsjet i World Trade center. Jeg trodde hun hadde klikka..... Tittet inn på internett og så at det var fakta. Mens stefar og jeg var og handlet, ropte de i butikken at det var styrtet et fly i Pentagon. Da tror jeg det virkelig begynte å gå opp for oss.

På vei hjem ringte jeg til min ganske ferske kjæreste (nå Mannen min), spurte om han var kommet hjem og ba han sette på tv'en. Husker godt jeg hørte at han falt sammen i sofaen, ble stille og sa: ooooj.... Etter en stund sendte han meg melding om at det første tårnet hadde rast. Jeg hadde akkurat kommet inn av døra og fått skrudd på tv'en da det andre tårnet raste. Det var en merkelig opplevelse å vite at man satt og så noe som kom til bli en stor hendelse i historien - og det på direkten.


#45

Toffskij sa for siden:

Ja, det gikk virkelig inn på meg, for den hadde jeg tatt mange ganger selv, og det var ikke lenge siden sist heller. Det var en ordentlig gufsete opplevelse.

Jeg var i likhet med Xian med på gulfkrigdemonstrasjonene utenfor den amerikanske ambassaden, og husker i grunnen dem mye bedre enn kongedødsfallet.


#46

Miss Norway sa for siden:

Hvor var du, og hva gjorde du da...

  1. Aleksander Kielland gikk rundt?
    Gikk på barneskolen. Husker ikke annet enn at de snakket om det i gymsalen.

  2. Kong Olav døde?
    Husker ikke. Gikk ikke særlig inn på meg.

  3. Scandinavian Star ferga brant?
    Husker heller ikke. Den brant liksom så lenge, og det tok lang tid før omfanget ble erkjent.

  4. Prinsesse Diana døde?
    Var hjemme, leste det på Tekst-TV. Det var jo overraskende, men ikke trist akkurat. Dog gjorde den påfølgende uken ganske inntrykk på meg. Filmen "the Queen" som jeg først så forleden vekket minner.

    1. september 2001?
      Var hjemme og ryddet etter bursdagsfeiringen min dagen før. Fikk helt sjokk og satt limt til TVen. Husker jeg så live at fly nr. 2 kræsjet. Hadde helt enormt dommedagsfølelse hele dagen (og de neste dagene...). Husker pappa satt på flyet til London da det skjedde og det var ekkelt helt til vi fikk kontakt med ham.

#47

Carrera sa for siden:

1: Var 11 år da det skjedde, og jeg husker ulykken, og at det var masse på tv omkring ulykken.

2: Da var jeg hjemme i egen leilighet. Hadde kjæresten på besøk, og vi stusset på den musikken som ble spilt på radio.

3: Husker ikke hvor jeg var, eller hva jeg gjorde, men jeg fulgte saken tett, og synes det hele var rett og slett grufullt.

4: Var hjemme da min søster ringte og fortalte. VAr senere på dagen hos samme søster i bursdagsfeiring, og Diana var det store samtaleemne.

5: Kom hjem fra jobb, og hørte de første vage nyhetene på radio, om at det hadde skjedd en flyulykke i USA. Slo etterhvert på CNN, og fulgte dramaet på direkten. Da fly nr to braste i tårnet, så kom tårene. Jeg forsto at dette ikke var en ulykke, og jeg fryktet med ett verdenssikkerheten. Husker jeg satt og strøk på min høygravide mage, og lurte på hva det var for en verden jeg satte barn inn i...


#48

Gremli Skremli sa for siden:

  1. Aleksander Kielland gikk rundt?
    Da var jeg vel 2-3 år, så det må jeg innrømme at jeg ikke husker.

  2. Kong Olav døde?
    Da gikk jeg i 6.klasse, og bestemte meg for å skrive særoppgave om kongen. Vi var i Oslo og så på lysene, og hadde med selvlaget kort.

  3. Scandinavian Star-ferga brant?
    Det har gjort mer inntrykk i ettertid, jeg husker ikke helt hvor gammel jeg var da. Det var nok før jeg begynte å følge med på nyhetene.

  4. Prinsesse Diana døde?
    Jeg husket at det var en helg, og at faren min vekket meg for å fortelle det. Hele familien fulgte med på tv.

    1. september 2001?
      Jeg kom inn av døra hjemme, mannen min hadde vært hjemme siden han var syk og hadde sittet og fulgt med på tv. Det andre flyet hadde akkurat kræsjet da jeg kom hjem.

#49

kiddo sa for siden:

Da Brå brakk staven (i 1982) fulgte hele familien med på TV (:sportsiddjåter:)

  1. Da AK-ulykken skjedde var jeg bare 6 år, så jeg husker ikke så mye av det, annet enn at det ble snakket om det hjemme.

  2. Da kong Olav døde gikk jeg på videregående og jeg husker at vi hadde samling i aulaen som var ganske trist. Etterpå fikk vi gå hjem, og noen dager senere var jeg på slottsplassen og tente lys. Det var et fantastisk syn på kveldstid.

  3. Scandinavian Star husker jeg skjedde rundt påske og at det var forferdelig å se båten og alle menneskene som ble utsatt for denne tragedien.

  4. Da Diana døde hadde jeg vært gift i rundt to uker. Vi våknet og hørte slutten av en nyhetsmelding på radioen, og jeg løp ned for å se på TV og tekst-TV. Det gikk veldig inn på meg, særlig begravelsen og brorens minnetale, samt de to sønnene hennes bak båren.

  5. Jeg skulle gå hjem fra jobb i nyhetsbyrået jeg jobbet i da vi fikk en hastemelding om at et fly hadde krasjet i WTC. Vi slo på CNN umiddelbart og fikk med oss da det andre flyet traff det andre tårnet. Det var forferdelig sjokkerende og vanvittig, og jeg hørte på radioen hele veien hjem. Da meldingene om de andre flyene kom, føltes det som om hele verden var på vei nedenom og hjem.
    Det verste var at vi hadde familie fra USA på besøk, som hadde vært ute med mine foreldre hele dagen og ikke ante noe som helst før jeg kom hjem med likblekt ansikt og buste ut med hva som hadde skjedd. :(. Needless to say ble det noen ganske spesielle dager etterpå.


#50

GinaK sa for siden:

1.AK ulykken husker jeg ikke så mye fra..
2. Husker heller ikke så mye fra da kong Olav døde ..
3. Scandinavian Star Ulykken husker jeg veldig godt. Det var i påsken i -90 for det var bankkrakk og jeg hadde sagt opp jobben min for mange bankansatte kom uansett til å få sparken... vi som sluttet fikk 6mnd ekstra lønn om vi omtrent gikk på dagen. Jeg bodde hjemme og synes dette var helt topp. Det ble litt positivt for min del for jeg fikk et spark i rumpen til å gå videre på skole! Visom sluttet skulle slå ut håret og ta en dansketur men turte ikke da vi skjønte omfanget av denne ulykken..
4.Da Diana døde trodde jeg kjæresten min tullet. Jeg hadde akkurat kommet til han så sa han det da jeg gikk ut av bilen. Det var så uvirkelig. Jeg gråt av det jeg også!
11september hørte jeg om da jeg var på vei hjem fra jobben, Skrudde på TVèn da jeg kom hjem og satt bare å måpet i lang tid.... så at det andre flyet kjørte inn i tårnet! Helt sykt!


#51

Frantzen sa for siden:

  1. Da Alexander Kielland gikk rundt var jeg i Stavanger hos en eller annen familie sammen med mamma. Bodde i Ryfylkefjorden - var lita jente og aner ikke hvorfor vi var der vi var - men jeg husker veldig godt stemningen. Sørgemusikk på radioen og et grusomt alvor. Glemmer det aldri.
    Pappa jobbet offshore som plattformsjef, så det kom kanskje nærmere innpå på grunn av det.

  2. Da kong Olav døde satt jeg og kjæresten klistret foran TV'en. I to-tiden på natten gikk vi nedover Trondheimsveien for å besøke Slottsplassen. Husker det ble sterkt for meg da det sto ferske aviser i stativet utenfor en bensinstasjon med overskritften i store, svarte bokstaver.
    Tente lys på Slottsplassen midt på natten.

  3. Husker ikke min egen situasjion rundt Scandinavian Star-ulykken. Husker ulykken godt, men det første jeg tenkte nå når jeg så båtulykke i denne tråden var Estonia-ulykken. Den gikk enda mer inn på meg...

  4. Da jeg fikk høre at Diana døde satt jeg på trappa til venninna mi og røyka (tenk -jeg har vært røyker! :eek: ) Ble sjokkert - og fulgte med på CNN husker jeg. Var temmelig berørt av det som skjedde. Husker ikke detaljer utover det.

  5. Husker ikke detaljer om meg selv rundt terror-angrepet heller. Pappaen til ungene mine døde få måneder før og jeg husker at det hele ble voldsomt intenst for meg. Kunne ikke se klippene fra angrepet nok - sugde inn sjokket. Veltet meg i det, på en måte. Sterke følelser som jeg ikke husker detaljene fra.


#52

gullet sa for siden:

1. Aleksander Kielland gikk rundt?

Pappa var på jobb i Nordsjøen og vi var ganske redde. Jeg var alltid redd når han reiste på jobb etter ulykken.

2. Kong Olav døde?

1991, Jeg var mer opptatt av starten på Gulfkrigen, Kongen hadde vært syk en stund og var en gammel mann.
Vi pyntet vinduene på jobben med bilder av Kong Olav, og tente lys. Den dagen det var begravelse var butikken stengt i to timer, og vi hadde rundstykker/smørbrød på spiserommet.
M var fire år og jeg syntes jordkloden var et farlig sted.

3. Scandinavian Star-ferga brant?

1990,vi hadde vært et eller annet sted og satt på TVn da vi kom hjem. Jeg satt lenge oppe, og jeg husker at jeg etterhvert så brannfolkene fra Tønsberg, både inn og ut på den båten. To av dem var skolekamerater, men jeg kjente mange av dem.

  1. Prinsesse Diana døde?

1997,hvor jeg var når hun døde husker jeg ikke, men jeg husker at jeg "var" i begravelse.

5. 11. september 2001?
Jeg var hjemme og M ringte og ba meg om å sette på TV, husker jeg gikk rundt med uvirkelighetsfølelse i mange uker.


#53

Manitoba sa for siden:

  1. Jeg var ganske ung da ulykken skjedde, men det gjorde inntrykk. Husker en avisoverskrift med tallene 123 (som antakelig var antallet døde) og et bilde av plattformen.

  2. Vi var alene hjemme fordi foreldrene våre var på ferie. Mye skjedde - gulfkrigen startet og Kong Olav døde. Læreren min gråt da vi kom på skolen og det gjorde inntrykk. Husker ellers at det var veldig kaldt.

  3. Vi skulle reise på påskeferie morgenen etter og hørte om ulykken i nyhetene. Da vi fløy til reisemålet kunne vi se den rykende fergen fra flyet; det var sterkt.

  4. Det gjorde inntrykk, men jeg husker ikke så mye av det likevel.

  5. Jeg bodde i Canada og våknet av at en venninne ringte og fortalte hva som hadde skjedd. Trodde ikke helt på det, men da jeg kom ut på universitetsområdet var det satt opp TV-er overalt og folk var i sjokk. Det satte sitt preg på oppholdet.


#54

Ru sa for siden:

1. Aleksander Kielland gikk rundt?
Det husker jeg overhodet ikke.

2. Kong Olav døde?
Jeg klarer ikke å huske hvor jeg var, og hva jeg gjorde, men jeg husker at det var veldig trist. :royalist:

3. Scandinavian Star ferga brant?
Aner ikke.

4. Prinsesse Diana døde?
Jeg var skikkelig bakfull og sto på verandaen og røykte når en venn fortalte meg det. Jeg var så i ørska at jeg ikke skjønte hvem han snakket om en gang.
Det var jo morgenen etter, så da kan man trykt konkludere at når hun døde var jeg møkkings på Tapperiet i Molde.

5. 11. september 2001?

Jeg lå langflat i sengen med dårlig rygg, og fikk dermed ikke med meg noe før ut på ettermiddagen når jeg kom meg på beina igjen. Det var helt surrealistisk egentlig.
På kvelden var jeg på kino med en kompis og så Final Fantasy, som jo begynner med et helt utbombet NY. Det var en merkelig følelse ...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.