Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på mettende frokostsmoothies? (Madam Mim og alle andre flinke damer!)

#1

guttemamma sa for siden:

Jeg leste i det nye puls-bladet om ei som hadde begynt å lage frokostsmoothies til seg og ungene. Hun hadde oppi linfrø, frossen banan, frossen jordbær, PROTEINPULVER og noe mer jeg ikke husker.

Siden jeg ikke kan lage mat så lurer jeg på om noen kan hjelpe meg med en oppskrift på en mettende smoothies?

Hvor får jeg tak i proteinpulver og hvilke type passer til barn (finnes flere typer?) Hva med linfrø/havregryn blir disse klumpete? (kan man gjøre slik at det ikke er klumper/frø) Har hørt at man kan ha oppi rått egg? (smaker dette godt?)

For å gjøre spørsmålet mitt enkelt; kan noen gi meg en oppskrift på en mettende og sunn smoothies som barna holder seg mette av lenge? Kan man rett og slett drikke dette istedenfor brødmat på morgenen?


#2

allium sa for siden:

Jeg lager ofte frokostsmoothie til meg selv.

Bruker ca. 2 dl appelsinjuice, 2 rå egg, en halv banan, og det jeg måtte ha av frukt eller bær, noe av det frossent.

Jeg smaker ikke egget i det hele tatt, men mange grøsser av tanken.


#3

DM sa for siden:

Her er min favoritt:

2-3 egg
ca 100g frosne/friske bær (blåbær, skogsbærblanding, jordbær, ol,-hva du måtte ønske)
litt søtstoff (jeg bruker 1 måleskje med stevia)
1-5 ss olje (jeg har brukt alt fra 5 ss udos choise til 1 ss olivenolje)

Dette kjører jeg i kjøkkenmaskinen samtidig (eggene litt for seg først), når jeg har bare blåbær i, så blir den ganske flytende, men med skogsbærblandingen blir det en sorbet (jeg bruker frosne bær, for jeg liker sorbetvarianten bedre).

En kan eventuelt ha bare et egg, og tilsette 2 dl vann/melk og proteinpulver om en ønsker det... (men da liker i hvert fall jeg å piske eggene litt på forhånd slik at det blir litt eggedosis-aktig ... - det gjør jeg i grunnen om jeg lager med friske bær også).

Det er en perfekt oppskrift, da får du både fettsyrer og proteiner i måltidet (det som metter).

Du kan gå på helsekosten å kjøpe rent proteinpulver av melkeprotein som ikke er søtet, det kan barn også fint spise (det er bra å ha i bakverk og vafler og sånn også).


#4

Dixie Diner sa for siden:

Eggene bør piskes skikkelig først (eller bruk eggeplommene bare), for da fordøyes de lettere.


#5

Hyacinth sa for siden:

Jeg lager også sånn som beskrevet her, men jeg bruker alltid yoghurt i smoothies. (Skal det ikke være det? Jaja, skal og skal, men jeg trodde definisjonen på smoothie var frossen frukt/ bær, et eller annet melkeprodukt og juice?)

Jeg bruker aldri proteinpulver, men burde kanskje. Blir man mer mett av det? De jeg lager blir nokså tykke, jeg bruker alltid Biola-toghurt naturell og en god del frossen frukt/ bær. Jeg tar gjerne i noen ss med havregyn også, det merkes ikke i det hele tatt og det blir ikke klumpete. Tar i olje hvis jeg har. Udos Choice er vel nesten den eneste som ikke smaker noe, men har så kort holdbarhet. Men kan muligens bruke rapsolje i stedet, den er også ganske smakløs. Olivenolje kunne jeg ikke tenkt meg å bruke i smoothies.


#6

DM sa for siden:

Man kan bruke hva som helst i smoothie. :) Ja, det blir man. Proteiner (og fett) er en viktig del av måltidet og det som gir varig god metthetsfølelse.

#7

Hyacinth sa for siden:

Jo, men det er jo en del protein både i egg og yoghurt, så jeg jeg trodde kanskje det var nok?


#8

Hyacinth sa for siden:

Nja, man kan jo ikke akkurat kalle ren juice for smoothie..? Det må vel finnes en slags definisjon, sånn som med pizza, for eksempel?


#9

DM sa for siden:

Joda, man trenger ikke proteinpulver om man bruker egg, men dersom man bare har yoghurt kan det bli litt lite om man skal ha smoothien som et eget måltid.


#10

DM sa for siden:

Jeg har lest mange smoothieoppskrifter som bare er juice. Men jeg synes jo også at det burde være slik du sier. :)

(Og jeg vet også om endel som lager vegetarpizza og pizza uten ost, og sånn. :p)


#11

Hyacinth sa for siden:

Jo, men man kan ikke kalle potetmos for pizza, samme hva man gjør med den. :kverulerer:

:D


#12

tutta sa for siden:

Oljer som bl.a Udo's choice får lenger holdbarhetstid når du tar innholdet av en e-vitaminkapsel i oljen. Dette gjør at oljen ikke harskner så fort/oksiderer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.