Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Barn med matallergi i barnehage ...

#1

Siri sa for siden:

Er det noen her som har erfaring med hyperallergiske barnehagebarn? Hva kan vanlige barnehager stille opp i så måte? :nysgjerrig:


#2

Karamell sa for siden:

Hva mener du? Vi har barn med alvorlig nøtteallegi på skolen. Vi har sprøyte med adrenalin liggende og totalforbud mot nøtter og nøttepålegg/kjeks etc.


#3

Erica sa for siden:

Vi har en gutt med allergi mot egg, melk, fisk, og nøtter. Han er hyperallergisk mot fisk - får anafylaktisk reaksjon av det. Melk og egg reagerte han også ganske kraftig på da han begynte, men det har avtatt litt siste halvår. Nøtter er vi ikke så sikker på, annet enn at han kaster kraftig opp av peanøtter og får skikkelig elveblest om han får det på huden.

Vi har en epi-pen liggende i barnehagen, og en flaske med phenamin mixtur
i tilfelle allergisk reaksjon av større eller mindre grad.

De har tatt det veldig seriøst i barnehagen. De har nå kuttet ut å ha fisketypene gutten vår reagerer på som pålegg, og tilrettelegger varme måltider så han også kan spise det som serveres. Til bursdager har vi et lager med spesialkaker og is i fryseren som de kan ta opp. Ellers har vi en avtale om at de varsler oss når det er noe spesielt som skal foregå, slik at vi kan planlegge hvordan og hvem som evt. skal ordne mat til han.

De har innført rutiner på håndvask med en gang etter mat. Han sitter alltid med en voksen ved sin side.

det er sikkert mye mer også, bare spør om du lurer på noe.


#4

Dragen sa for siden:

Vi har bedt barnehagen føre loggbok for Lillebror.

Han er så allergisk at han kaster opp hvis maten inneholder melk, men ikke fullt så allergisk som du henviser til tror jeg.

Vi har laget liste med eksempler på mat han tåler, og så har vi fått den ansatte i barnehagen som er på samme diett som Lillebror til å hjelpe dem med å sjekke at det de bestiller faktisk er trygt for han å spise.


#5

Siri sa for siden:

Kan ikke være greit... Godt de får god oppfølging i barnehagen i hvert fall. Takk for svar.


#6

Go\jenta sa for siden:

Eldstejenta var superallergisk mot egg og melk. Hun hadde med seg egen ris-melk, og hadde egen lunsjboks i kjøleskapet. Vi hadde også fryst ned allergikaker som hun kunne spise når de feiret bursdager.

Adrenalinsprøyte lå klar i bhg, men heldigvis fikk de aldri bruk for den.

Dersom bhg feiret noe ekstra, ordnet de som regel så hun fikk noe hun tålte, dersom de andre fikk noe godt.

Skriv liste til bhg over alt barnet ikke tåler, samt hva de skal gjøre hvis barnet får i seg noe det ikke tåler. La medisiner være tilgjengelige osv.....


#7

goldnugget sa for siden:

huff dette lurer jeg på og!

Gutten vår skal ikke begynne ennå, men jeg håper inderlig at han ikke er så hyperallergisk når han skal begynne.


#8

Maz sa for siden:

Jeg har ikke erfaring med dette, men vet det er en gutt på en annen avdeling med problemer. Der har moren skrevet et infoskriv til andre foreldre, og spesielt på småbarn var de nøye med tanke på andre barns mat også. Smuler osv var tilstrekkelig der.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.