Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Golfkrigen eller gulfkrigen?

#1

torsk sa for siden:

Jeg la merke til at jeg i "Hvor var du, og hva gjorde du da"-tråden skrev golfkrigen, mens alle andre skrev gulfkrigen. For min del var det helt ubevisst, og men det var kanskje bevisst for dere "gulfere"? (Dere vet hvem dere er ;)).

Googletesten gir klar seier til "golfkrigen" (ca 50.700 mot ca. 17.300), og bokmålsordboka på nett sier at "golf" er tillatt. Samtidig er det gulfkrigen som er wikiordet på bokmålsutgaven av Wikipedia, mens golfkrigen blir omdirigert. (Forvirrende nok bruker nynorskutgaven golfkrigen, mens gulfkrigen blir omdirigert).

Regner med at det objektivt sett ikke er slik at den ene er mer riktig enn den andre, men likevel - hva er rett? :)

Og i samme slengen så har vi dette med stor forbokstav eller ei. Jeg startet dette innlegget med å skrive Gulfkrigen, men endret det til slutt etter ymse sjelekvaler. Er begrepet innarbeidet nok til liten forbokstav? For det er det som avgjør saken?


#2

Bluen sa for siden:

Språkrådet melder følgende:


#3

Sitron sa for siden:

Tipper det er mange som har hørt om Persiabuktkrigen. :knegg:


#4

Toffskij sa for siden:

Så vidt jeg kan forstå av tilslaget i Bokmålsordboka, er det ikke lov å skrive gulf, men man får tilslag fordi det likevel er en veldig vanlig skrivemåte. (Man får samme type treff på efter, f.eks.)

Jeg var en av de skyldige som skrev gulfkrigen, antagelig fordi underbevisstheten syntes Golfkrigen hørtes ut som om den hadde noe med køller og små, hvite baller å gjøre. Skal aldri gjøre det mer. Og ikke nok med det, det skal være stor forbokstav også:

:sønderknust:


#5

Bluen sa for siden:

:dakars: Ingen limerick denne gangen. :niks:


#6

torsk sa for siden:

Språkrådet? Hva vet vel de!?! :rolleyes:

(Takk Elinblu - burde vel sjekket der først... :flau:)


#7

Toffskij sa for siden:

Vel, det er nå de som er tildelt myndighet til å bestemme disse tingene. :humre:


#8

gullet sa for siden:

Gulfkrigen er for min del påvirkning fra min far som har vært sjømann, og han seilte på Persiske Gulfen.
Men ser at det skal være Golfen:o


#9

torsk sa for siden:

Hehe, mens jeg skrev Golfkrigen riktig, men fikk store tvil etterpå med de samme assosiasjonene som deg. Og i tillegg endret hovedinnlegget i denne tråden underveis i skriveprossen til å bruke liten forbokstav.

Hm, må tydeligvis stole mer på den initielle magefølelsen. (Det kan bli moro).



#11

Bluen sa for siden:

Gylfkrigen. :snerpete:



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.