Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp til seigt grytekjøtt

#1

Dixie Diner sa for siden:

Jeg kjøpte en stor pakke med grytebiter (biff-biter) i Sverige i sommer. Skar det i mindre biter og frøs ned i porsjonsposer. Brukte en pose til en biffgryte for noen uker siden og kjøttet ble SKIKKELIG seigt! Uspiselig! Hva gjorde jeg galt? Jeg brunet det på pannen og så kokte det en stund, ikke for lenge trodde jeg. Jeg har jo 3-4 poser igjen i fryseren og vil lage en stroganoff i morgen, men er så redd kjøttet blir like seigt da. Vet ikke om det er noe galt med det eller om JEG gjorde noe feil sist.
Er det noen kjøtt-eksperter her som har noen tips? Hvordan få mørt kjøtt? Er det noe jeg kan gjøre for å hindre at det ikke blir seigt?


#2

Sitron sa for siden:

Kok det i en evighet.


#3

Albertine sa for siden:

Laaaang koking. Fire-fem timer.


#4

annemede sa for siden:

Du kan koke det i maks 2 minutter, garantert seigt kjøtt. :nemlig:


#5

Canisa sa for siden:

Skal ikke grytekjøtt være seigt?:confused:

Min mor har aldri kokt annet enn seigt kjøtt, og derfor er grytekjøtt ikke mye brukt her i huset.


#6

kie sa for siden:

Da kan du lage seigryte. :blånn:


#7

scilla sa for siden:

Legg kiwi-skiver på kjøttet.
Kiwi inneholder et enzym som bryter proteinbindinger i kjøttet slik at det mørner.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Skal det koke lenge? Haha, og jeg som kokte det ekstra kort fordi jeg trodde langkoking gjorde det seigere. :haha:
Da skal jeg prøve å koke det leenge! Men jeg kan jo ikke koke stroganoffen så lenge vel? Skal jeg feks. koke det i vann/buljong i 3-4 timer og så en time i stroganoffen? :blånn:



#10

annemede sa for siden:

Eller så kan du brune det, og så ha det i en ildfast form i laaang tid i ovnen på en ganske lav temperatur, for eksempel over natten.


#11

Albertine sa for siden:

Glem stroganoff og lag heller ordentlig gryte. Gulasj, for eksempel. Har oppskrift inne på lavkarbo, gidder ikke lete.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Åh jeg orker ikke begynne med det nå rett før jeg skal legge meg, men det skal jeg prøve neste gang! :D


#13

Dixie Diner sa for siden:

Åh takk for tipset! Har faktisk aldri smakt ordentlig Gulasj. Skal inn på lavkarb og se. :)



#15

annemede sa for siden:

Du trenger ikke brune det heller, selv om min pappa påstår det, jeg synes det er like godt uten, og han merker ikke forskjell.


#16

Sitron sa for siden:

Stroganoff kan fint koke 2-3 timer.


#17

Dixie Diner sa for siden:

Flott, da vet jeg det. Greit å slippe bruningen også. :D
Da blir det gulasj i morgen og stroganoff i helgen eller neste uke.


#18

Enhjørning sa for siden:

Kan'ke koke Gullars... :leppe:


#19

Susse sa for siden:

Å jo da :jippi:

:knegg: :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.