Jeg kjøpte en stor pakke med grytebiter (biff-biter) i Sverige i sommer. Skar det i mindre biter og frøs ned i porsjonsposer. Brukte en pose til en biffgryte for noen uker siden og kjøttet ble SKIKKELIG seigt! Uspiselig! Hva gjorde jeg galt? Jeg brunet det på pannen og så kokte det en stund, ikke for lenge trodde jeg. Jeg har jo 3-4 poser igjen i fryseren og vil lage en stroganoff i morgen, men er så redd kjøttet blir like seigt da. Vet ikke om det er noe galt med det eller om JEG gjorde noe feil sist.
Er det noen kjøtt-eksperter her som har noen tips? Hvordan få mørt kjøtt? Er det noe jeg kan gjøre for å hindre at det ikke blir seigt?
Skal det koke lenge? Haha, og jeg som kokte det ekstra kort fordi jeg trodde langkoking gjorde det seigere. :haha:
Da skal jeg prøve å koke det leenge! Men jeg kan jo ikke koke stroganoffen så lenge vel? Skal jeg feks. koke det i vann/buljong i 3-4 timer og så en time i stroganoffen? :blånn: