Jeg er en ekte pizzafan og her i huset lager vi pizza hver fredag.
Det som imidlertid irriterer vettet av meg er størrelsen på pizzasausglassene – de er jo enorme i forhold til den mengden man bruker på pizzaen.
Og det står jo ingenting på dem om hvor lenge de er holdbare når de er åpnet.
Tror jeg må sende mail til produsenten og forklare min vrede og legge inn et godt ord for at de skal lage pizzasaus i sånne små søte pakinger som både makrell i tomat og leverpostei har fått :nemlig:
1 ss. olivenolje
1 hakket løk
1 boks hakkede hermetiske tomater
2-3 ss. tomatpurè
2 hvitløksfedd
hakket basillikum og krydder etter smak
Kokes helt tykk (en halv time eller mer) mens deigen lages og heves.
Vi bruker aldri saus på glass, usj. Mannen min lager en nydelig tomatsaus som han koker, tror den er ganske lik Kasia sin over her. Jeg er litt latere og kjører en boks flådde tomater i blenderen sammen med 2 hvitløksfedd, oregano og basilikum.
Fara: får man kun kjøpt disse produktene via homeparties? For jeg har ikke mer igjen av det fantastiske hvitløkskrydderet jeg kjøpte sist, og jeg orker ikke tanken på homeparty.
Eller enda bedre; hive en boks med hakkede tomater med basilikum og skjære litt hvitløk og løk, og ha oppi en gryte og la det koke opp og dæsje litt olje oppi.
Ja men da blir det straks litt mer avansert for de som er helt blånne på kjøkkenet, jeg ville bare fortelle henne at det GÅR an å lage pizzasaus selv på noen sekunder uten koking eller noe som helst. :knegg:
Jeg lager tomatsaus slik som Kasia, men har jeg tid fyller jeg opp den tomme boksen fra hakket tomat med kaldt vann og lar blandingen koke ned til tykk saus. Jeg syns også en teskje sukker må til for å runde av sausen.
Et anstendig ferdigalternativ til hjemmelaget saus er et glass Barilla tomasaus med basilikum. Denne er uten konserveringsmidler etc og smaker naturlig og godt. Sil den av i et dørslag med bittesmå hull. Også denne blir selvsagt best om den kokes opp i en kaserolle og tilsettes en teskje sukker, men det er ikke helt nødvendig.
Hehe nei, bare mikser det og har det på. Smaker kjempegodt, faktisk. Min italienske svigerfar har alltid brukt det, og etter at jeg smakte pizza hos dem, har jeg MÅTTET lage den enkle sausen hehe. Har aldri kjøttdeig på pizza, så og si. Bruker parmaskinke, pepperbiff i strimler osv.
Tar en boks hakkede tomater, en god slump olivenolje, 1 ts sukker, salt, pepper og mye oregano i en kjele og lar det koke uten lokk i minst en halv time. Kan også krydre ekstra med hvitløk og chilli. Blir knallgod.
Bytt ut løken med en sprut sitronsaft og 1/4 ts knust chili (fra glass), og du har vår saus. :) Vi pleier å koke den i en stekepanne, så blir den ferdig kjempefort! :jupp:
Jeg bruker omtrent samme oppskriften som Kasia, men koker en kjempeporsjon når jeg først er i gang. Fordeler den i bokser og fryser, så da er det bare å hente fram en boks når vi skal ha pizza
Pizzasausglassene er i hvertfall holdbare i en uke. Siden dere lager pizza hver fredag, så er holdbarheten ikke noe å tenke på. To-tre uker er vanligvis slike glass holdbare.
Vi lager også tomatsaus (brukes til pizza, i lasagne og til divese pastaretter). Lager et stort forråd som fryses ned i isterninger.
Lager på slump, men det blir noe sånn som dette:
4 pakker hermetiske tomater
1 boks tomatpuré
En skvett chilisaus hvis jeg har noe i kjøleskapet
2-4 finhakket løk
Noe/endel olivenolje (kanskje 1/2 dl?)
Noe/endel balsamicoeddik (kanskje 1/2 dl)
Litt honning
Litt sennepspulver
Litt/noe salt
Noe pepper
Så mye basilikum som jeg har igjen på planten (finhakket)
Diverse andre tørkede krydder jeg har tilgjengelig (timian, rosmarin, oregano, paprika, chili)
1 hvitløk (finhakket)
Småkoker (tomat reduserer overflatespenningen pga. et spesielt enzym i tomater som gjør at det koker veldig lett) lenge (minst 1/2 time) uten lokk. Når den er ferdig så kjører jeg den i blenderen for å få den myk og glatt. Fryser ned i isterninger.
Pleier å lage pizzadeig mens jeg koker sausen - lager en stor porsjon av 1 kg hvetemel og halvsteker pizzabunner med tomatsaus på som jeg fryser ned i en stabel.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.