Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mørt oksekjøtt?

#1

Nabbe sa for siden:

Hvordan får jeg oksekjøttet mørt? Dvs, jeg vet jo at TID er nøkkelen, men vil alt oksekjøtt bli mørt etterhvert som det koker?

:bekymret:


#2

Fruktflua sa for siden:

Ja, det mørnes mer jo lengre det koker. I hvertfall til et visst punkt; kokes det FOR lenge kan det bli seigt.

Verdens møreste oksestek ble laget her hos meg forrige helg. Vi la en surret, brunet oksestek i en ildfast form (med lokk) (tok selvsagt av hyssingen ) med gulerøtter, neper og løk, 3 dl vann og en buljongterning. Den var i ovnen på 180 grader i ca 2 timer. mørere oksestek har jeg aldri smakt.

Vi laget saus av sjyen fra grønnsakene. Grønnsakene spiste vi ved siden av. Supergodt.


#3

Marge sa for siden:

Det må koke lenge nok hvis det er grytekjøtt.


#4

Nabbe sa for siden:

Nå kjøper vi stort sett bare halalkjøtt, og det er mishandlet og skåret alle veier, og slengt i en pose og froset ned...

Jeg har håp, dog.


#5

5barnsmor sa for siden:

Du kan marinere kjøttet før du tilbereder det eller koke det lenge på svak temperatur

God middag og Ramadan kareem


#6

Nabbe sa for siden:

Takk det samme!

Jeg øyner håp nå, det er blitt ganske mørt. En halvtime til, tenker jeg.

Neste gang skal jeg marinere det, ja!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.