Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tannsten hos hund

#1

Che sa for siden:

Hva skal til for at hunder ikke skal få tannsten? Bikkja er idag hos dyrlegen og legges i narkose for å fjerne tannsten. Bikkja er 5 år og det er første gangen han har fjernet. Vi har byttet for - til Olivers. Betyr foret så mye, eller er det på grunn av andre ting? Noen som vet?


#2

kisha sa for siden:

Hundene våre har ikke hatt tannstein. Svigers bruker å komme med elgbein med jevne mellomrom. Jeg tror det er kjøttbeinene som forhindrer tannstein. Nå har jeg heldigvis hunder som tåler kjøttbein.


#3

DM sa for siden:

Er det ikke derfor de selger slike gnagebein i dyrebutikkene?


#4

kisha sa for siden:

Vi har kjøpt det før, men når jeg tenker meg om er det en stund siden jeg har sett det. En del av gnagebeinene som ble solgt, hadde noe innmat i seg som ga hundene diare.


#5

Siri sa for siden:

Vår hund har masse tannstein - noen er visstnok mer plaget enn andre... Vi har blitt anbefalt å pusset tennene hans med en spesialtannkrem minst et par ganger i uka. (Vi har kanskje gjort det et par ganger i året...) Ellers er han inne til behandling en gang i året, og det har vi holdt på med i hvert fall de siste 5 åra... Viktig å få det fjernet i hvert fall. :nikker:


#6

Che sa for siden:

Bikkja vår har alltid bein tilgjengelig, men han er ikke helfrelst. Grisører er det nærmeste vi kommer slikt.

I fjor på kontroll hadde han litt tannsten. Det ble da kun notert i helseboka hans uten at de sa noe mer på det. Å legge han i narkose er ikke no gøy det heller. Ei heller å betale for det :sparke:

Det kan være et problemområde for whippet uten at jeg har satt meg inn i det også...


#7

kisha sa for siden:

Pedigree har noe som heter DENTA stix. På pakken står det 80% mindre tannsten. Hundene får det av og til. Jeg kjøper det mest som hundegodt, men kanskje det hjelper.


#8

Benzo sa for siden:

Gulrot, hvis du klarer å få bikkja til å gnage på det.


#9

Che sa for siden:

I tillegg skal kanskje slike greenies funke. Jeg skal høre med dyrlegen når vi henter han i kveld.


#10

Benzo sa for siden:

Moder'n fikk i hvert fall beskjed om gulrot hos dyrlegen. Det var et litt pussig syn, en svær polarhund lå og gnagde gulrøtter til den store gullmedaljen. :knegg:


#11

Beathe sa for siden:

Mener det er forskjellig fra hund til hund hvor mye tannsten de får. Vår hund har ikke tannsten. Hun er 9 år, pusser ikke tennene (ikke siden hun var valp), får sjelden/aldri tyggeben og får alltid bløtt fòr...


#12

maggypop sa for siden:

Tørrfisk?
Hunden vår er bare et og et halvt, så problemet har ikke åpenbart sge enda.
Men jeg har lest at tørrfisk skal være bra mot tannsten. Hva det gjør med ånden er en helt annen historie...


#13

Line* sa for siden:

Det beste rådet jeg kan gi er å gi hunden tyggebein e.l. Det er eneste måten å få renset tennene på. Skikkelige kjøttbein.
I tillegg til tørrfisk.


#14

Line* sa for siden:

Margbein i fryseren i dagligvarebutikker. De er fine å bruke. :nemlig:


#15

Che sa for siden:

Tørrfisk ja:) - Mora mi har en brevvenn på island som driver å sender tørrfisk titt og ofte. Så det er tilgjengelig iallefall!

Bikkja får jo kjøttbein når vi har hatt mat med kjøtt, men han tåler det veldig dårlig.

Vel, han kom hjem i går klokka 20, stakkars. Med plaster på beinet og svært så stiv gange. Lå på dyna si og sov hele kvelden. Vi hadde i tillegg fått de til å klippe klørne hans - vi gjør det jo selv også, men de begynte likevel å bli lange, og vi får oss ikke til å klippe helt inn til nerven når bikkja er våken. (ikke så lett å se heller) Så da fikk vi iallefall gjort to ting da!


#16

Line* sa for siden:

Ikke gi kotelettbein eller lignende. Bikkjer får ofte diarè av det. Du må kjøpe slike gnagebein, eventuelt kraftbein i frysen i butikken. ;)
Og klør: Du skal ikke klippe til nerven, selv om de er lange. Ta litt og litt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.