Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Barnerom i annen etasje enn foreldrene?

#1

Beckett sa for siden:

Vi skal bygge hus. Et par av husene som er aktuelle har barnerommene i etasjen under foreldresoverommet. Dette synes jeg er et minus, og ser for meg midlertidige løsninger hvor vi f.eks bruker kjellerstuen som foreldresoverom frem til gutta er blitt litt eldre (de vil være drøyt 3,5 og ca 2 år da vi flytter).
Er det jeg som er hysterisk? Hvordan har dere andre det?


#2

apan sa for siden:

Det ville vært helt uaktuelt for meg så jeg ville forkastet det huset :sparke: . Jeg ville kanskje klart det når ungene ble 10-12 år....


#3

Veronal sa for siden:

Vi har alle soverom familien kommer til å bruke i 2. etasje og geriatrisk soverom/gjesterom i 1. etasje.

Hadde vi vært i en annen livssituasjon da vi bygget (f.eks. med tenåringer) så kunne kanskje en annen romfordeling vært interessant. Nå har vi bare 1 stk. 2,5-åring og da var det uaktuelt å ha ham i en annen etasje.

Jeg ville ikke nødvendigvis forkastet huset - jeg ville først vurdert om det var mulig å endre planløsningen.


#4

mehmet sa for siden:

Med barn over 2 år ville jeg ikke sett det som et problem. (Men i tidligere lignende diskusjoner har jeg skjønt at jeg som regel er i mindretall blant foreldre i denne saken.)


#5

Stompa sa for siden:

Hvis jeg skulle bygd hus ville et hovedkriterium vært minst tre soverom på samme plan - men gjerne også mulighet for separat ungdomsavdeling når de tenåringer. :jatakkbeggedeler: Det første ville likevel vært viktigst.


#6

Senna sa for siden:

Her flyttet eldste på loftet i fjor og da var hun syv. Mellomste kommer også til å få rom der om et år eller to når han blir seks-syv. Så da blir det minsten og oss igjen nede.


#7

Aminta sa for siden:

Jeg ville forkastet det.
Kunne nok vurdert det når barna ble tenåringer elns. Men før den tid vil jeg ha umiddelbar nærhet mellom oss.


#8

Albertine sa for siden:

Jeg ville også hatt ungene på samme plan. Vi må dessverre legge de to eldste ungene i en annen etasje når minstemann flytter på eget rom, men det er heldigvis på bakkeplan med utgangsdør i umiddelbar nærhet. Selvfølgelig kjører vi full brannøvelse på forhånd.


#9

Siri sa for siden:

Enig med deg. Jeg ville ikke hatt ungene i en annen etasje.


#10

Michayla sa for siden:

Vi har 2 soverom oppe og 2 nede. Vi har eldste oppe med oss, og de to minste er nede.
De er 4,6 og 8 år. Vi hadde minsten i samme etasje de 3 første årene, men det var også fordi vi samsov og det var enklere for ham å slippe trappene når han var så liten.

Jeg liker det ikke, men jeg hører hver minste lyd-


#11

Lykken sa for siden:

Vi hadde det sånn en lang periode mens vi pusset opp annen etasje, da hadde vi kun eldste som da var 1-1,5 år. Det gikk greiere enn det jeg hadde trodd, vi hørte ham svært godt oppe når han ga lyd fra seg, så det eneste jeg synes er at det er slitsomt å måtte løpe opp og ned for å hente en unge som eventuelt våkner og vil sove sammen foreldre. Vi har fortsatt to som våkner hver natt, en som kommer inn selv og en som hentes, så jeg ville helst hatt soverommene i samme etasje til de er opp i skolealder, etter det er det vel bare en fordel å ha hver sin etasje...:D


#12

Mikkeline sa for siden:

En etasje ville jeg ikke hatt problemer med så sant rommene lå sånn til at det var mulig å høreom det skjedde noe på barnerommene. Ideelt sett er det jo greit å ha alle i samme etasje når de er små, men en etasje hadde ikke fått meg til å velge et annet hus.


#13

Heiko sa for siden:

Jeg ville ikke ha bekymret meg for om jeg hørte de små barna, det kan fikses med babycall. Det jeg derimot er livredd for er brann, derfor vil jeg ha barnas soverom i samme etage som foreldresoverommet.


#14

Maz sa for siden:

Det var et av mine kriterier at jeg ikke ville ha soverom i flere etasjer.

Men jeg har ikke problemer med å ha soverom og oppholdsrom i forskjellige etasjer. Oppfattet i den andre tråden at noen oppfattet at det var å forlate sovende barn.


#15

Inagh sa for siden:

Vi vurderte en stund å gjøre kjelleretasjen om til soverom for Storebror og oss, og i overetasjen slå ut veggene mellom vårt rom og Storebror sitt og lage stue der. Slik ville vi fått stue, bad og Lillemann sitt soverom på et plan, og et mye enklere liv for oss logistikkmessig...

Men så kom jeg til å tenke, hva om det begynner å brenne... Og dermed slo vi fra oss det. :grøsser:


#16

løve70 sa for siden:

Jeg ville ikke hatt et hus der det ikke var mulig å ha soverommene på samme plan så lenge barna er små. Det var et av mine absolutte kriterier da vi var på husjakt. Vi har nå tre soverom i andre etasje, og på sikt har vi mulighet til å lage en ungdomsavdeling i underetasjen, men det blir leeeeenge til ;)


#17

Elisabet sa for siden:

Vi har kjempedumt hus sånn med soverom. Vi har to oppe og to nede. Nå trykker vi oss sammen alle fem på de to oppe. ;) Storesøster får eget rom nede neste år når hun skal begynne på skolen. Sånn i forhold til evnt. brann, så synes jeg det er bedre at hun bor i 1. etg. når hun først skal sove i en annen etasje enn oss. Mellomste tulla får det andre rommet nede når hun skal begynne på skolen, enn så lenge så blir det lekerom.


#18

Beckett sa for siden:

Takk for svar, det er godt å se at det ikke er jeg som er hysterisk. :knegg:


#19

~TM~ sa for siden:

Storebror flyttet ned en etasje da han var rett over året og jeg var ikke så veldig fornøyd med det. Nå er han fem og det går greit nok (han kommer opp nesten hver natt og legger seg hos oss), og til neste høst flytter nok lillebror ned på eget rom. Det er kun fordi det er godt med rømningsveier at jeg kan leve med ordningen. Hadde vi skullet flytte ville jeg hatt dem i samme etasje som oss.

I hvert fall frem til de ble (mye) eldre.


#20

Aniand sa for siden:

Vi har to soverom (skal lage et til etterhvert) i andre etg, og ett i første etg. Vi sover nede og jenta mi på 1 1/2 sover oppe. Men det er allikevell ikke så langt fra våres soverom, trappa er rett ved soverommet våres, og døra til soverommene oppe ligger maks to meter fra toppen av trappa så jeg føler ikke det er noe problem å ha hu i 2 etg, og vi bruker babysitter :)

Synes det er godt å ha henne i en annen etg enn vi oppholder oss mest i på kveldene/dagene, da er faren for at hun våkner vis vi bråker for mye mindre.:riktig:


#21

Éowyn sa for siden:

Vi har to soverom nede og ett oppe. Jeg liker det overhodet ikke, men det er nå engang slik. Heldigvis er barnerommene på bakkeplan og like ved utgangsdøren. I og med at barnerommet ikke er rett ved oss kommer ikke Lillebror til å flytte ned dit før tidligs ved ettårsalderen.


#22

Tinka sa for siden:

Jeg må ha soverommene på samme plan, men kan godt ha oppholdsrom på et annet plan.


#23

Ole Brumm sa for siden:

Jeg er vist i mindretall her, tre åringen har rom i underetasjen, har bodd der siden han var to-tre mnd. Vi bor i etasjen over. Når lillebror kommer skal han også ha rom nede. Brann er en farlig ting, men at man har barna i naborommet er ingen garanti for at det går bra. Brannvarslere på hvert rom er dog et krav. Å ha barna i toppetsajen der det er umulig å komme til utenfra uten stige hadde jeg hatt større betenkeligheter med. Mvh "vistnok" naiv mamma.


#24

Koma sa for siden:

Hypotetisk hvis jeg hadde ett hus med flere etasjer:

Jeg ville aldri hatt barna mine alene i 2 etasje, mens jeg selv sov lengre ned. Større barn godt over skolealder kunne jeg vurdert å ha boende i 1 etg. alene
Jeg ville ikke likt at barn skulle sovet i kjelleretasje alene heller, da med låste vinduer. Hvis jeg skulle bygd hus ville jeg hatt minst mulig soverom i kjeller, både mtp. inneklima og innbruddstyver.


#25

Anne C sa for siden:

Vi vil ha barna våre i samme etasje som oss. Spesielt mannen min er opptatt av det. Der vi bodde før hadde vi to soverom i underetasje og ett i 2 etasje. Her vi bor nå skal vi lage 3 soverom i kjelleren og alle flytter ned når de er ferdige.


#26

Nessie sa for siden:

Vi har soverommet vårt, og barnas i samme etasje.
Jeg ville ikke vært trygg om vi var i ulik etasje.. vi har tvstue vegg i vegg med soverommet, men har ingen problemer med at Hannah våkner pga det.
Dette er i 2.etg.

Vi har kjøkken/stue i 1.etg, så om vi har flere gjester er vi som regel der.


#27

Sue sa for siden:

Vi bygde hus i fjor vår og et av våre kriterier var å ha alle soverom i samme etasje - så da ble det sånn, da. :)


#28

kiki sa for siden:

Vi har to soverom oppe og ett nede. Nå sover vi alle oppe, men med tid og stunder flytter nok jeg og mannen ned. Vi bor i et lite rekkehus da, med åpne løsninger, så vi kommer til å høre ham godt, og det vil ta 2 sek å springe opp til ham.

Vedr. brann: Utfor soverommene oppe er det ei bod, og taket til boden går inntil et av soveromsvinduene. Det vil ikke være noe problem å hoppe opp på taket på boden og inn på soverommet og hente Mathias ut.


#29

Honda sa for siden:

Samme her.

Snoopy ligger nå på eget rom og vi må ha babycallen inne hos henne nå for å høre henne.Er vegg i vegg men har tykke vegger.


#30

Mams sa for siden:

Jeg synes det er kjekt å ha all soverom i samme etasje, men det har vi da ikke.
VI har 3 soverom oppe og 2 nede dermed går det ganske greit.
Det er kun eldstegutten vår som sover nede.
Rommet hans ligger ved siden av utgangsdøra nede. (kjeller)


#31

annemede sa for siden:

Vi har nettopp flyttet storesøster opp i annen etasje, men det er ikke høyt fra vinduet hennes og ned til bakken under.


#32

Slettet bruker sa for siden:

Ungene våre sover 2 etasjer under oss. Det er helt greit. De vet hvordan de skal komme seg ut vinduet, om det skulle være noe.

Jeg ville ikke hatt soverom i samme etasje som ungene. Det er så ugreit å bli "fersket". :o Nå hører vi dem når de kommer trampende opp trappen.


#33

annemede sa for siden:

Det tenker jeg også litt på når de blir større ...


#34

Donald sa for siden:

Vi bygde for en tid siden og begge barna som da var 2 og 5 fikk soverom nede og vi hadde oppe. Det funker helt greit. I tillegg har de stor stue og boltre seg på nede.


#35

Propella sa for siden:

Vi sover på samme plan. Jeg foretrekker å ha det sånn. Storebror (9 år) sov nede en liten periode. Jeg likte det ikke. Jeg hørte han ikke godt nok. Nå sover alle oppe. Vi har 4 soverom oppe. 1 soverom nede.


#36

Donald sa for siden:

Da vi bygde var det iallefall en ting som var uaktuelt. Vi ville ikke ha barnas soverom og lekerom/oppholdsrom rett over kjøkken og stue. Når de blir større og hopper og spretter er det greit å ha de på bakkeplan. :knegg:


#37

Kneazle sa for siden:

Enig med apan. :nikker:


#38

Skremmern sa for siden:

Jeg ser ikke noe problem med å ha barna i en annen etasje. Når det gjelder mindre barn kan "problemet" enkelt løses med en babycall. Jeg ser faktisk bare positive sider ved det, når jeg tenker meg om. Det er ufattelig deilig å ha barnerom / lekerom i en annen etasje enn feks stua, da det er veldig befriende å sende barna på rommet for å leke, så de voksne kan skravle i fred og fordragelse.:knegg:


#39

Albertine sa for siden:

Ja, det er befriende, helt enig. Men hva om det begynner å brenne? Det er skrekken min.

#40

Nessie sa for siden:

Hannah våkner såpass ofte på natta - at jeg er glad jeg slipper å løpe flere etasjer ;)


#41

Martis sa for siden:

Vi har dette dilemmaet nå... Huset vi ser på har 2+2 soverrom på hver sin etasje. Mulig at guttene må sove samme på det ene rommet i samme etasje som vi og ha lekerom i første etasjen?

Huset er jo perfekt på alle andre måter. :knegg:


#42

Ru sa for siden:

Det er vel alles skrekk.
Poden har soverom i andre enden av leiligheten enn det vi har. Om det begynner å brenne i stuen eller på kjøkkenet, kan vi faktisk få trøbbel med å komme inn til ham. Til tross for at alt er på et plan.

For meg er det ikke nødvendigvis et krav at alle soverom er på samme plan. Jeg ser både fordeler og ulemper med begge deler.


#43

Skremmern sa for siden:

Ja, det med brann er skummelt, men ville likevel valgt barnerommet i en annen etasje. Man kan aldri forsikre seg helt mot brann, men man kan feks seriekoble brannvarslerne, montere brannstige, ha brannøvelser sammen med de litt større barna, osv.


#44

cora sa for siden:

Barna har soverom i første etasje, mens vi ligger nede i kjelleretasjen. Jeg var litt skeptisk til det i starten, men det har gått helt fint. Vi flyttet i sommer da den yngste var 4,5 år.


#45

Chanett sa for siden:

Jeg er lite hysterisk. Her bor eldste i kjelleren, mellomste i første etasje og vi voksne og minsta på loftet. Vi kunne hatt tre unger på loftet, men velger å spre dem. Mye roligere ved leggetid og hyggeligere når de har venner på besøk.


#46

Macky sa for siden:

Jeg hadde ikke likt det, og hadde det vært en annen løsning ville jeg heller gått for det.
Dit vi flytter snart har alle soverommene på et plan, samt i første etasje, og det liker jeg.


#47

Hannah sa for siden:

Huset vi holder på å bygge får 4 soverom på loftet, og et i hovedetasjen. Vi kommer til å ligge alle sammen på loftet til ungene blir ganske store.

Min søster har soverommene til barna i kjelleren, mens de sover i hovedetasjen. Sånn med tanke på brann så mener jeg dette er ok også. Man kommer seg alltids inn i en kjeller som ligger på bakkenivå, der rommene har vanlig vindu. Men jeg liker allerhelst å ha alle samlet på et plan likevel.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.