Jeg er i full gang med å finne tips her inne til å legge om kostholdet vårt (men med 2 barn og en mann som er kresne er det ikke så lett)
Hvordan i all verden skal jeg få til to fiskemiddager i uka? Hva spiser dere av fisk/fiskeretter? Oppskrifter? Er det noen ferdigprodukter som er bedre enn andre(mer fisk i)?
Det vi spiser av fisk nå er fiskekaker i brun saus, fiskepinner med pasta/potetstappe og av og til laks/ørret eller torsk (sånne frysepakker på butikken) 5-åringen nekter å spise laks pga det er "jentefisk"(alt rosa er "ekkelt" for tiden) :eek: og lillebror på 3 år smaker på veldig lite nytt.
Kan noen komme hjem til meg og adoptere meg og kjøkkenet litt for jeg er helt "blank" på matlagning og å være bevisst med kostholdet.
Jeg lager ofte fiskepakker.
Til det bruker jeg gjerne krydrede laksefileter fra Findus, men det smaker nydelig med fersk fisk av ymse slag også.
Til 1 porsjon:
1 stykke aluminiumsfolie
Varierte grønnsaker. Enten ferske eller hvis du har dårlig tid, wokblanding.
1-2 laksefileter
Meierismør
Lit olje i bunn
og krydder etter smak. Jeg bruker urtesalt.
Legg alt i en haug med fisk på toppen. Lukk aluminiumsfolien godt. Stekes i ovn eller på grill i ca 30 minutter.
Kan serveres med ris eller potet til.
Laks er veldig populært hos vår pode, og ovnsbakt laks har vi minst en gang i uken. (Egentlig liker han fersk hvit fisk også, men det lager vi så sjelden. :flau: )Hjemmelaget fiskegrateng på frossen torsk er en slager, grove fiskekaker med pasta til liker både jeg og poden godt. Og de dagene vi ikke orker/rekker å lage middag, er standardmaten grovbrød med makrell i tomat - da spiser han nær en hel boks selv, så det blir jo litt fisk det også.
Jeg pleide å lage laksestrimler i teryiakisaus ganske ofte, men poden erklærte at han likte "rosa" laks bedre enn "brun" laks, så i det siste har det blitt ren ovnssteking, med bare litt smør, salt og sitron på. Men kanskje brunfargen ville gjøre den rosa fisken mer "spiselig" for gutten din?
Før vi fikk en liten en som er allergisk mot fisk hadde vi fisk 3 ganger i uken.
Vi lager f.eks:
Stekte Fiskekaker
Fiskepinner
Seibiff
Stekt torsk med grønnsaker i fløtesaus
Kokt torsk med potetstappe og bacon
Diverse fiskeformer av torsk eller sei
Gryte med torsk, paprika, løk - i fløtesaus
Stekt laks
kokt laks
Laksesalat
Bacalao
klippfiskform (klippfisk, grønnsaker, en boks herm.tomat + fløte)
Spekesild (ikke barnas favoritt..)
Fiskepudding, stekt, eller i hvit saus
Stekt flyndre med panering med remulade, poteter og revet gulrot
Stekt rogn med hvit saus og kokte poteter og gulrøtter.
osv.
Nå synes vi ikke at vi 3 dager i uken kan spise mat som lillemann ikke kan spise, så det blir 1-2 dager i uken, så passer vi heller på å være flinke med fiskepålegg.
I dag hadde Poden og jeg kremet fisk- og skalldyrsuppe (pose) med tilsatt laksefilet og ferske blåskjell, og hvitløksbaguetter ved siden av. Mmmm.
Ellers digger Poden å knaske fiskekake hvis vi er i butikk med fiskedisk der man kan kjøpe bare en. Da får mor fred fra mas om godteri og annet fristende :)
Hjemmelaget fiskegrateng er jo kjempegodt, jeg lager det med fersk seifilet som jeg skjærer i biter og har oppi, i tillegg har jeg revet gulrot og purreløk oppi. Du finner sikkert noen oppskrifter hvis du gogler fiskegrateng. En annen ting jeg lager som også er veldig godt, er panert seifilet. Kjøper 1-2 seifileter og skjærer opp i passelige stykker, så vender jeg de i hvetemel, dypper de i egg, og vender de i brødrasp før de stekes i pannen med smør. Serveres med potetmos, brokkoli og gulrøtter, nam nam :)
Et tips jeg fikk av en mor engang er å servere makrell i tomat til middag. Kan ha ris til og salat eller grønnsaker, veldig kjapt og enkelt og veldig sunt.
Fisk i form. Både hvit og rød fisk, oppskrifter finnes i forumet et sted Stekte fiskekaker med potet/pasta, raspet gulrot eller dampa grønnsaker. Fiskeboller: Hjemmelaga, eventuelt til nød Lofotens fiskeboller med potet, raspet gulrot og hvitsaus,-godt med stekt bacon også til Laksefilet. Enten i ovnen eller stekt i panna. Serveres med grønn pasta til. Gudene må vite hvorfor. Laksekoteletter
Fiskepinner Kun når mor er ekstremt lat, den lofotske pappaen er borte og Pandaen ikke vil ha noe annet Fiskegrateng. Jeg lager opp mye om gangen av torsk og hysefilet og fryser ned i aluminiumsformer. Saltfisk med bacon og potet. Ikke så veldig ofte vi har dette, men fy så godt når vi har det. Fiskepudding Jeg er ikke så begeistret for dette, det er jo mest bare fos. Baccalao servert med godt brød. Det eren virkelig slager her i huset. Klippfisk med potet og gulrotstuing Stekt torskefilet
Fylt torsk eller rødspette (fra frysedisken, et sted går da grensen.. :knegg: )
Vi spiser oftest ovnsbakt laks, helst thaimarinert. Hvitløk, koriander, ingefær, lime, chili, fish sauce, sesamolje og en god dæsj nøytral olje. Hiv det i en ildfast form og putt det i ovnen. La gjerne marinere litt før steking.
Ellers er hjemmelagde fiskepinner en slager (de ferdigkjøpte er jo ikke akkurat sunne). Kjøp hvit fisk (sei er billig og godt) og skjær opp i passe strimler. Knekk et egg eller to og pisk sammen, dypp bitene i egg og så mel med salt og pepper. Stekes i smør.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.