Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Idol igjen

#1

Røverdatter sa for siden:

www.dagbladet.no/kultur/2007/09/14/512052.html

Idoldommerne beskyldes for å bidra til mobbing.

Jeg mener at deltakerne burde vite hva de går til nå etter alle disse rundene. Jeg syns det er merkelig at det fortsatt er overrepresentasjon av ungdommer som ikke kan treffe en eneste tone på disse auditionene. Det er jo en sangkonkurranse! Hva gjør man der om man ikke kan synge, og hvorfor er det ingen som har fortalt dem at de høres ut som kråker i motvind? Det forundrer meg virkelig år etter år at åpenbart talentløse ungdommer heies frem til audition av ivrige foreldre og venner. Er det ingen som hører at de kommer til å drite seg ut?

Skal man uforbeholdent støtte barna sine i alt de har lyst til å prøve på? Er det ikke greit å råde barna sine til å la være å prøve når det er åpenbart at de vil mislykkes, og det i full offentlighet og til allmenn ydmykelse?

Forresten, måtte humre litt av dette avsnittet:

Det kunne jo spart oss for utallige pinlige programkonsepter.


#2

Mamarazzi sa for siden:

Jeg er fullstendig enig med deg...! :nemlig:


#3

Olvina sa for siden:

Heilt einig eg og. Eg reknar med at klippinga gjer sitt for å forsterke episodar, men generelt sett har eg inntrykk av at dess meir deltakarane skryt av seg sjølv og eigne prestasjonar, sceneutstråling og bladibladi i forkant, dess verre og meir flau er opptreden framfor dommarane etterpå.. går og gøymer meg på kjøkenet når slike slepp til på skjermen..


#4

Senna sa for siden:

Er helt enig med deg jeg også. :nemlig:

(borsett fra det så det jo de første programmene som er de morsomste da)


#5

Fibi sa for siden:

Enig. :knegg:

Jeg er også enig med HI. De burde vite hva de går til nå. Spesielt de som har vært med flere ganger. (Får vi se Jenny i år, tro? :hyper: Mooom iis hooome! )


#6

Eria sa for siden:

Hjertens enig. Denne diskusjonen kommer opp hvert år, og blir i grunnen bare dummere og dummere.


#7

Éowyn sa for siden:

Dette har jeg lurt på og. :nemlig:


#8

Irma sa for siden:

Jeg ser helt klart poenget kritikerne har i forhold til mobbing. Det er ikke greit å si at man gjerne skulle ha sunket med Titanic ned, og programmet gir vel både signaler og ideér til barn/ungdom vil jeg tro. (Jeg kan dessverre ikke si annet enn at jeg ler godt av kommentarene, det er jo en stor del av "greia" med Idol.)

Jeg er mest forundret over foreldrene til disse tonedøve barna, som lar de delta. Altså, her synger folk så ekstremt dårlig at man tror det er en morsom spøk - også gråter de ute på gangen etterpå. :forvirret: Det er kanskje naturlig at ungdom har liten selvinnsikt, og en god porsjon selvtillit (?), men hvor er foreldrene?


#9

Sitron sa for siden:

Rune Larsen. :grøss: Han er ufattelig ekkel.


#10

Irma sa for siden:

Ja, og sønnen hans er om mulig enda eklere. :grøss:


#11

Frantzen sa for siden:

Veldig enig - det forundrer meg at ingen rundt disse menneskene sier fra...noen må jo ha tenkt tanken?!
Det var visst et oppslag om det i en av dagens aviser også - om foreldre som ikke ser barnas begrensninger.
Det blir bare dumt å se på.


#12

Koma sa for siden:

Jeg har forstått det slik at det foregår en pre-audition med prøvesynging foran produksjonsselskapet i forkant av den ordentlige auditionen? Her velges det ut de som skal få synge foran dommerne. Og da må det jo selvsagt velges ut litt av hvert, for underholdningsverdiens del.

I såfall kan dette forklare at folk tilsynelatende ser ut som om de detter ned fra månen når de får slakt. De tror kanskje at de har en sjans til å gå videre siden de faktisk er kommet videre fra pre-auditionen? (Og skjønner faktisk ikke at de har gått videre nettopp for at de skal bli slaktet og at vi skal få høre nedsablingen på TV;))


#13

Sansa sa for siden:

Ikke alle har like god selvinnsikt, dessverre.
Det finnes en del barn/unge (og sikkert foreldre også) som faktisk tror de er verdens flinkeste til å synge.


#14

LilleLeo sa for siden:

Det stemmer! Jeg har first hand information. :o


#15

Pamina sa for siden:

Veldig enig me HI, det er utrolig mange ungdommer der ute som har ektremt lite kritisk sans til seg selv. Det er greit å skryte av barna sine, men å gi dem et snev av bakkekontakt er av det gode.

Jeg jobber jo i ungdomsskolen, og det er helt utrolig hvor fornøyd enkelte er med å levere middelmådige produkter og være i den tro at de skal få toppkarakter. Når den uteblir så er det gjerne læreren sin feil at de får dårlig karakter.

Jeg er vel ikke overrasket, men synes det er pinlig hvor lite kontakt en del at de som kommer på audition har mer realitetene.


#16

Frantzen sa for siden:

Det er jo fælt, da! Naive ungdommer med urimelig stor tro på sin egen sangstemme får et skikkelig (bevisst falskt) løft ved å bli sendt videre - til en skikkelig nedtur!?

:himler med øynene:


#17

Agurke sa for siden:

Jeg ler også godt av dommerne, og synes det i grunnen er helt ok å si at "man gjerne skulle ha sunket med Titanic ned". Idol har vært på lufta siden 2002/2003? De aller fleste som har meldt seg på i år, vet hva de går til.

Men at Rune Larsen skulle mene at Idol-deltagerne mobbes (som det sto i Dagbladet i går) kom ikke som noe bombe da.:rolleyes:


#18

Libra sa for siden:

Denne er egentlig ganske vanskelig. For på den ene siden så er det kommentarene og slakten som ER hensikten i de innledende rundene. Det skal være skarpe kommentarer og slikt. Og det er jo rasende festlig å høre hva de klarer å lire ut av seg. På den andre siden ser jeg helt poenget med mobbing. Ungene som ser på får se at ikke nok med at vi sier vår menig om noe uten tanke for mottakers følelser, men i tillegg gjelder det å være mest mulig kreativ og ondskapsfull i prosessen. I en normal prosess så ville jo et enkelt: "nei takk, det var nok ikke det vi var ute etter" Vært mer enn nok.

Burde det ikke vært slik at prosessen med å finne de virkelig flinke i seg skulle vært nok? Jeg tror faktisk ikke idol hadde tapt seere på det.

Selvsagt burde de vite hva de går til. Jeg må innrømme at jeg tenker egentlig ikke så mye på reaksjonen til den som står der når jeg veier for og i mot konseptet. Jeg tenker mer på hva man signaliserer til ungene som ser på.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.