Trenger bare å få oppklart noe her..
Jeg laget en enormt god karrigryte i dag og den vil jeg gjerne lage oftere. Jeg hadde noe matfløte stående i kjøleskapet og jeg brukte den i dag.
Men så lurer jeg; jeg er ikke så dreven i dette med kesam og slikt men jeg tror jeg har forstått det slik at kesam erstatter yoghurt og rømme og dermed ikke er noe særlig å koke på.
Finnes det da noe tilsvarende magert for matfløte?
Ellers bruker jeg gjerne andre typer produkter, soya og slikt. Bare resultatet blir kremete og godt :nam:
Hva bruker du kesam til? Mitt kjøkken har nok heller vært preget av naturell yoghurt og matfløte enn kesam. Har nok litt å lære.. :)
Jeg leste en artikkel om kokosmelk for en stund siden. Fettet i kokosfett er mettet, men allikevel sunt. Det var gjort en studie hvor noen spiste mye kokosfett. De gikk ikke opp i vekt uansett hvor mye av det de spiste, det var heller motsatt. Så hos oss spiser vi en god del kokosmelk. Kokosmelk er veldig vanlig å spise i en del kulturer.
Ja, altså det var jo ikke noe voldsomt til kokkelering jeg gjorde. Bare fant på noe fra det jeg hadde i skapet. :sparke: Men kan jo alltids legge ut oppskriften :humre: Det ble jo knallgodt. Det enkle blir ofte det beste sant ;)
Jeg tok ca halv løk, 2 hvitløksfedd og knuste i stavmikseren. Freste det i kjelen med litt rapsolje. Tok opp i hakket chili, revet ingefær (bare litt) og grønn paprika og stekte det med løken i noen minutter. Helte oppi en boks matfløte og tilsatte krydder. Jeg brukte karri (fra innvandrerbutikk), gurkemeie, littegrann spisskummen, salt og pepper. Jeg tok i bittelitt jevning, men tror ikke det hadde noen betydning. Konsistensen ble kremet og god.
Til sist rørte jeg inn stekte kyllingbiter (jeg er veggis da, så jeg rørte inn "kylling"-biter til meg :humre: ). Serveres med ris etter eget ønske.
Og takk for tips her. Skal prøve med kokosmelk, men blir vel kanskje til at jeg holder meg til matfløten. Creme Fraiche blir vel litt rart når det blir eneste væsken..
Nei, det går fint det, i varme ting - den smelter liksom - men det er jo mye mer fett i Creme Fraiche enn i matfløte, så hvis poenget var å gjøre det magrere, har det ikke så mye for seg. :)