Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan erstatte matfløten og sånn?

#1

Millis sa for siden:

Trenger bare å få oppklart noe her..
Jeg laget en enormt god karrigryte i dag og den vil jeg gjerne lage oftere. Jeg hadde noe matfløte stående i kjøleskapet og jeg brukte den i dag.

Men så lurer jeg; jeg er ikke så dreven i dette med kesam og slikt men jeg tror jeg har forstått det slik at kesam erstatter yoghurt og rømme og dermed ikke er noe særlig å koke på.
Finnes det da noe tilsvarende magert for matfløte?

Ellers bruker jeg gjerne andre typer produkter, soya og slikt. Bare resultatet blir kremete og godt :nam:

Hva bruker du kesam til? Mitt kjøkken har nok heller vært preget av naturell yoghurt og matfløte enn kesam. Har nok litt å lære.. :)


#2

Arona sa for siden:

Lett creme fraishe?


#3

Maiden sa for siden:

Den bruker jeg. :)


#4

Benzo sa for siden:

Du kan med fordel bruke Vikingmelk.


#5

Mani sa for siden:

Og en god karrigryte vil ihvertfall jeg gjerne ha oppskriften på :nam:


#6

ElinM sa for siden:

Kokosmelk bruker jeg i mine karrigryter.


#7

Shamu sa for siden:

Kokosmelk er godt!


#8

Shamu sa for siden:

Du må forresten gjerne legge ut oppskrift. :D


#9

Skilpadda sa for siden:

Kokosmelk er veldig godt i karri. :nikker: Men det er vanligvis ikke magrere enn matfløte, vel?


#10

ElinM sa for siden:

Jeg leste en artikkel om kokosmelk for en stund siden. Fettet i kokosfett er mettet, men allikevel sunt. Det var gjort en studie hvor noen spiste mye kokosfett. De gikk ikke opp i vekt uansett hvor mye av det de spiste, det var heller motsatt. Så hos oss spiser vi en god del kokosmelk. Kokosmelk er veldig vanlig å spise i en del kulturer.


#11

Pingis sa for siden:

Ulempen med kokosmelk er jo at det smaker kokos. :nemlig:


#12

Shamu sa for siden:

Men kokos er jo godt. :jupp:


#13

Pingis sa for siden:

Kokos er grufullt.


#14

Optimist sa for siden:

Ï alle fall i middagsmat! :nemlig:


#15

Interference sa for siden:

Oppskrift på god karrigryte? :blafre:

Jeg ville gått for kokosmelk jeg og.


#16

allium sa for siden:

Matfløte er vel det magre alternativet til kremfløte? Så tror jeg kaffefløte er enda magrere, og melk selvfølgelig.


#17

Frantzen sa for siden:

:skremt:


#18

Millis sa for siden:

Ja, altså det var jo ikke noe voldsomt til kokkelering jeg gjorde. Bare fant på noe fra det jeg hadde i skapet. :sparke: Men kan jo alltids legge ut oppskriften :humre: Det ble jo knallgodt. Det enkle blir ofte det beste sant ;)

Jeg tok ca halv løk, 2 hvitløksfedd og knuste i stavmikseren. Freste det i kjelen med litt rapsolje. Tok opp i hakket chili, revet ingefær (bare litt) og grønn paprika og stekte det med løken i noen minutter. Helte oppi en boks matfløte og tilsatte krydder. Jeg brukte karri (fra innvandrerbutikk), gurkemeie, littegrann spisskummen, salt og pepper. Jeg tok i bittelitt jevning, men tror ikke det hadde noen betydning. Konsistensen ble kremet og god.
Til sist rørte jeg inn stekte kyllingbiter (jeg er veggis da, så jeg rørte inn "kylling"-biter til meg :humre: ). Serveres med ris etter eget ønske.

Og takk for tips her. Skal prøve med kokosmelk, men blir vel kanskje til at jeg holder meg til matfløten. Creme Fraiche blir vel litt rart når det blir eneste væsken..


#19

Skilpadda sa for siden:

Nei, det går fint det, i varme ting - den smelter liksom - men det er jo mye mer fett i Creme Fraiche enn i matfløte, så hvis poenget var å gjøre det magrere, har det ikke så mye for seg. :)


#20

Millis sa for siden:

Jeg var i Sverige i dag og har kjøpt med meg flere forskjellige matfløter, en vegan type også. Så da blir det litt testing :D


#21

Shamu sa for siden:

Hva er forskjellen på vegan fløte og vanlig fløte?



#23

Dixie Diner sa for siden:

Ikke i den nye fra Sans, den er det vel 9-10 % fett i, samme som i kaffefløte.

Jeg ville også brukt kokosmelk ja. Namme!


#24

Ibidelma sa for siden:

Jeg også. Kjempegodt.


#25

Søster sa for siden:

Du mente nok fordelen. :hjelpsom:


#26

annemede sa for siden:

Hva med havrefløte? Er det noen som har prøvd det?


#27

Dixie Diner sa for siden:

Enig. :knegg: Kokos er fantastisk!


#28

Pingis sa for siden:

:grøsser:

(Jeg gjentar kronargumentet: det kan da umulig være meninga at man skal spise noe som kommer i ei sånn innpakning!)


#29

Hyacinth sa for siden:

Nei, men jeg har hørt at det er godt. Jeg vil foreslå soyafløte hvis du synes matfløte er for fett.


#30

Hyacinth sa for siden:

Forøvrig er kokosmelk deilig. Jeg trodde det bare var mannen min som ikke likte det. Han er kresen. :sukk:

Kokosmelk i smoothies er også godt.


#31

Millis sa for siden:

Jeg har kjøpt det men ikke brukt den enda :) Kan si fra når den er prøvet.


#32

annemede sa for siden:

Havrefløten skiller seg om du har den i kaffe.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.