Jeg og mannen har lyst til å prøve å lage thaisuppe ikveld, det har vi ikke gjort før.
Vi må handle før seks, jeg må rekke polet, har så lyst på rødvin...:D
Har noen en enkel og grei oppskrift, vi har ikke tid til å lete etter mange "rare" ingredienser som ikke finnes på en vanlig velutstyrt matbutikk.
Prøvde å søke i forumet her, men fikk ikke opp så mange spesifikke treff.
Det finnes en helt ok Tom kha ga-suppe (eller hva det heter) i pulver form fra Santa Maria. Da trenger du bare kylling, shampignon, tomater og kokosmelk i tillegg (og eventuelt koriander).
Jeg har litt forskjellige oppskrifter på thai-supper i kokeboka jeg fikk fra bokklubben i går. Tror mesteparten kan skaffes i type Meny/Ultrabutikk:
Thailandsk nudelsuppe med kylling
5 cm frisk ingefær, skrelt og skåret i 10 skiver
1 1/2 l kyllingkraft
2 stilker sitrogress, skrelt og klemt flate med en kniv
5 kaffirlimeblader
4 ts fiskesaus
4 kyllingileter a ca 150 g
4 hvitløksfedd i tynne skiver
150 g friske spinatblader, grove stilker fjernet
3 ss risedikk
3 ss presset limesaft
1/2 ts sukker
2 fugleøyechili uten frø, finhakket
salt
175 g medium eggnudler, kokt
en stor håndfull friske thaibasilikumblader grovhakket
Skjær fire ingefærskiver i tynne fyrstikkstrimler og sett dem til side.
Ha kraft, sitrongress, resten av ingefærskivene, limeblader og fiskesaus i en wok. Legg i kyllingiletene og kok opp. Skru ned varmen og la dem trekke under i 15-20 min til kjøttet er gjennomkokt. Ta kyllingiletene opp og sett dem til side. Sil kraften og kast det som ligger igjen i silen.
Hell kraften tilbake i woken og tilsett ingefærstrimler, hvitløk, spinat, risedikk, limesaft, sukker og chili og la det småkoke i 5 min. Smak evt suppen til med salt.
Fordel de kokte nudlene i fire boller. Skjær kyllingfiletene i skiver og legg dem oppå nudlene. Øs kraften over og garner med frisk thaibasilikum ved servering.
Takk igjen, det er litt ukjente ingredienser i huset her, vi er veldig glade i thaimat, men har funnet verdens beste restaurant vi henter take away på. :o
Koriander, ingefær, kokosmelk, sitrongress og diverse friske grønnsaker er sånt jeg ikke har på stående fot...og da er det noen ganger så tiltak å gjøre det.
Jeg skal gi referat om vi fikk til noe bra ikveld. Det er godt å ha dette forumet. :)
Jeg er forresten såå glad jeg har byttet jobb til 10 min gange hjemmefra, så slipper jeg å vente på NSB sånn som mannen gjør nå en fredags ettermiddag.
Koriander og ingrfær har jeg alltid i krydderhylla, bruker mye ingefær, kjempegodt. Kokosmelk holder seg i årevis, så det går fint å ha et bittelite lager av i skuffen. :)
Men kryddere holder seg leeenge, så om du er glad i indisk og thaimat, så er det alltid lurt å ha masse av disse krydderne i hylla. Det er jo ikke noe du må handle inn hver gang du skal lage slik mat, så da er det så praktisk. :D
Jeg har alltid ingefær i kjøttkakene mine, smaker fantastisk.
Jeg syns man kan improvisere og bytt ut mange av ingrediensene i en thaisuppe, men to, tre ingredienser er helt nødvendig syns jeg: fishsause og kokosmelk er viktigst; chili og koriander er også bra å ha med.
Jeg pleier å surre den litt først, og så koke ferdig i suppen etterpå. Og så er jeg enig med daffy. Det blir thai med en gang du får oppi de ingrediensene.
Suppa ble nydelig. :ja:
Mannen sa det var en av de beste han har smakt, og han har dilla på kruttsterke thaisupper/mat. Det skal sies at den virkelig ble kruttsterk, men sånn liker vi det.
Det ble litt improvisering, måtte kutte fiskesaucen ref innlegget over, og hadde ikke kålhode og stangselleri, men løk, paprika, fersk chilipepper, mango chutney hot (som balanserte det sure veldig bra). Hadde kokosmelk, Coconut chili sauce, koriander, ingefær og sitrongress. Og det andre i oppskriften.
Tusen takk, dette ble bra og mannen skal servere det som forrett senere i høst på kompiskveld.
Lime-zest er raspet limeskall, for å være helt spesifikk (flisespikk;))
Jeg lagde forresten en supergod Tom Kha Gai etter oppskrift fra DagbladMagasinet for et par år siden, men fikk ikke tak i limegrass og en av de andre ingrediensene som skulle i. Jukset til med litt sitrusaktig erstatning. Nam Plah fiskesaus står imidlertid fortsatt i skapet, den kan vel neppe brukes til noe annet, tenker jeg. Må sjekke holdbarheten på den...
Jeg har kjøpt Santa Marias krydderblanding i stor boks på Smartclub, og den smaker så autentisk Tom Kha Gai som en juksemiks kan gjøre, så jeg har aldri prøvd å lage selv.
Fiskesaus kan brukes som smakstilsetning i sauser og slikt (litt som soyasaus). Og så vil jeg på det aller sterkeste anbefale å prøve og lage thai biffsalat. Kjempegodt, enkelt, og så får du brukt fiskesausen din. :jupp:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.