Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

NRK stopper homofilt barneprogram

#1

torsk sa for siden:

Lest på dagbladet.no:

Hva tycks? Jeg kan forstå at NRK kanskje ikke følte at de helt fikk det de bestilte siden den noe uvanlige slutten tydeligvis ikke har vært kjent for dem tidligere. Samtidig kan jeg vanskelig se at barn skal lide noen overlast av å høre dette eventyret.

#2

Pastill sa for siden:

Skjønner det litt. Ikke fordi jeg er homofob, for det er jeg virkelig ikke, men fordi det kan være vanskelig for barn å forstå og at eventyret plutselig krever en haug med forklaringer på hvordan verden henger sammen.


#3

torsk sa for siden:

Når jeg tenker etter, så støtter jeg NRK i at de selv skal bestemme hvilke tema som skal behandles og hvordan, også i barneprogram. Også merker jeg at jeg blir litt svett av den veldig indignerte Oftebro...


#4

Maz sa for siden:

Når de først har begynt å sende så må de fullføre.

Jeg ser ikke noe problem med at mitt barn hører den versjonen.


#5

him sa for siden:

Jeg er ikke allergisk mot homofile, men jeg synes dette høres ut som en elendig story. Dette er jo copycat så det holder. Hvordan hadde det tatt seg ut om jeg hadde skrevet en bok og bare byttet om på kjønnene? Kristian Lavranssønn, here I come? :humre: Blir det virkelig bra historer av slikt? :Skeptisk:


#6

Pastill sa for siden:

Kristian Lavranssønn. :humre:


#7

Maz sa for siden:

Greit nok, men her hadde de jo kjøpt og sendt del en av historien og nekter og sende del 2. Fordi prinsen fremdeles er en gutt og ikke en prinsesse.

En kan argumentere at NRK er fjerne som ikke hører gjennom det før de sender det, men det teite i denne historien er allerede sendt spør du meg.


#8

Irma sa for siden:

Jeg synes det verste er at de stopper det, når de nå først har satt i gang. Hva slags signaler sender det ut til barna? Jo, homofili er noe stygt som ikke bør prates om. Det bør ikke framstilles som så normalt at det til og med kan "skitne til" et vakkert eventyr. Dette var triste greier. (Og da ser jeg bort i fra at historien i utganspunktet kan være tynn osv.)


#9

Kaija sa for siden:

Sjekker de ikke hva de sender før de sender det? :confused:

Dverginene... Trodde dverger var et helt kjønnsnøytralt ord, jeg.

Ellers har jeg inntrykk av at veldig mange unger fryder seg kostelig når man tuller og snur om på sanger, vers og historier som de kjenner fra før. Hvor mange versjoner finnes det ikke av Bæ bæ lille lam? Og selv var jeg ikke gammel da jeg flirte meg fillete av Roald Dals elleville versjoner av både Snehvit og Askepott i Ramperim og ville vers.


#10

Esme sa for siden:

Jeg synes dette er homofobt ja. Tror ikke barn blir forvirret i skadelig grad av å høre dette programmet. Det er jo faktisk sånn at det finnes homofile i verden, barn har da bare godt av å vite om det.

Nå har ikke jeg så stort barn at jeg trenger å forklare ham noe som helst, men jeg ser nå for meg at det å forklare homofili (noen gutter blir forelsket i gutter, noen jenter blir forelsket i jenter) blir mye lettere enn å forklare mye annet her i verden.


#11

Anonyma sa for siden:

Det er ikke nødvendigvis det som plager meg, men jeg synes derimot ikke at man skal skrive om et allerede for mange kjent eventyr som Snøhvit for å "lære" ungene om homofili. Hva er poenget med denne historien, egentlig? Bortsett fra det mener jeg at NRK burde kunne forbeholde seg retten til å bestemme hva som sendes av barneprogrammer, men de burde vel sett igjennom hele programmet før de sendte første del.


#12

Michayla sa for siden:

Dette har jeg ikke problemer med.
Men nå har jo vi hatt omgang med homofile siden ungene var babyer og de har forklart ungene alt når de har spurt.
Og de var rundt 3 -4 års alderen når spm. begynte å komme.
Det var helt greit, det eneste de synes var trist var at de ikke kunne få barn, hehehe.


#13

Maverick sa for siden:

Svakt å droppe et program som de har begynt å sende, men dæven for en dårlig historie. Eller kanskje ikke? For alt jeg vet er det homofile menn som sitter med tårer i øynene over at endelig deres seksuelle legning skal få ta del i et eventyr med prinser og hekser.

Jeg har ingen problemer med å la mine sønner se programmer om eller med homofile. Som esme sier, det finnes vanskeligere ting å forklare.

(Som f. eks. den jeg fikk her om dagen. "Mamma, når skal jeg dø?" :sjokk: )


#14

Nenne sa for siden:

Jeg synes historien høres så dårlig ut at de ikke skulle ha begynt å sende den i utgangspunktet, at de tar konsekvensen av det og stopper den er helt OK. Det finnes sikkert bedre historier som formidler holdninger omkring homofili enn radbrukne eventyr.


#15

Fibi sa for siden:

Bortsett fra at hele programkonseptet var tåpelig (Copycat), så må jeg dåne litt. :dåne:

La oss se for oss en fireåring som hører denne historien. Historien slutter med at prinsen vekker den sovende Snehvit-Per, og de to lever lykkelig i alle sine dager. Ungen vil da spørre: Høh? Skulle det ikke vært en prinsesse?

Da kan man komme med (minst) to forklaringer.

  1. Prinsen vekket Per med et nuss, og så ble de bestekamerater, og var bestevenner hele livet.
  2. (Den jeg ville valgt) Noen ganger blir gutter forelsket i gutter, og da har de kanskje lyst å gifte seg de også.

Jeg vet at min fireåring hadde godtatt den forklaringen. (Kanskje med noen bi-forklaringer.) Den dagen hun lurer på mer ang. dette, vil spørsmålene komme uansett. Jeg er stor tilhenger av å svare ærlig på spørsmål ang. seksualitet, "barneproduksjon" osv. Men selvfølgelig rette svarene etter alderen til barnet.


#16

Tallulah sa for siden:

Jeg har ikke hørt programmet, så om det er dårlig eller ikke kan jeg ikke ta standpunkt til. Men jeg tror de aller færreste barn ville bli forvirret, akkurat det syns jeg høres ut som en oppkonstruert grunn. De fleste barn aksepterer mye mer enn oss voksne, og tulling med kjente konspter er jo noe de ofte syns er gøy. Skulle det bli spørsmål er det jo bare å forklare.


#17

Eria sa for siden:



#18

konemor sa for siden:

Enig


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.