Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan jeg fryse kaker med glasur?

#1

Polyanna sa for siden:

Jeg har en sjokoladekake med sjokoladeglasur og melis/kokos-glasur m/konditorfarge, samt masse muffins med glasur og sukkerkuler/non-stop.

Kan disse fryses? De skal spises på onsdag.


#2

gullet sa for siden:

Det går greit å fryse de ned, men pass på at du ikke moser muffinsene i hverandre. Da blir det mye glasur overalt.

Må du fryse de ned?
Både muffins og sjokoladekake er det mye fett i og de holder seg godt i kjøleskapet.


#3

Marge sa for siden:

Går fint an å fryse det, men ingenting er som sjokoladekake som har stått noen dager i kjøleskapet :)


#4

Polyanna sa for siden:

Så det er holdbart til onsdag, tror dere?


#5

Mikkeline sa for siden:

Ihvertfall sjokoladekaken. Muffinsene er jeg mer usikker på.


#6

Fadese sa for siden:

Jeg har frosset ned sjokoladekake med glasur mange ganger. Muffins også, for den saks skyld.
Glasuren på muffinsene har sprukket, og dermed ikke sett like fin ut etterpå, men de har smakt like bra. Det har ikke vært noe problem med sjokoladekaken. :)
Jeg ville gått for frysing framfor oppbevaring i kjøleskap såpass lenge. De må vel bli litt tørre etter 4-5 dager i kjøleskap?


#7

Muskat sa for siden:

Jeg ville frosset dem, vil de ikke bli tørre i kjøleskapet mon tro? Opptint sjokoladekake varmet i micro smaker nesten som nybakt. :nam:


#8

Bluen sa for siden:

Når jeg har fryst sjokoladekake med glasur, har glasuren løsnet i fryseren. Men smaken er jo den samme, da.


#9

Marge sa for siden:

Sjokoladekaken kan du ha i kjøleskapet til onsdag, muffinsene bør du fryse for de blir tørre.


#10

Albertine sa for siden:

Frys muffinsene på brett. Da blir det ikke så mye kliss.


#11

Adrienne sa for siden:

I og med at gjestene som kommer på onsdag er mer opptatt av smaken på kaken enn om glasuren er sprukket så tror jeg at jeg ville ha fryst både kake og muffins. :nikker:


#12

Agent Scully sa for siden:

Har du mulighet til å ta på glasur før servering?


#13

Miss Norway sa for siden:

Som Kif foreslår jeg å enten skrape av glasuren nå og fryse muffinsen uten for å pynte på nytt ved servering, eller eventuelt bare ha ekstra glasur i bakhånd og sparkle på onsdag.

Eller bare gi blaffen - det høres ut som om gjestene ikke bryr seg så mye kanskje. :)


#14

Albertine sa for siden:

Jeg melder meg frivillig til å slikke av glasuren. :)


#15

bitte lille my sa for siden:

Du kan fint fryse dem ned, men bare vær litt forsiktig med glasuren.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.