Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nye naboer

#1

konemor sa for siden:

Er dere flink til å hilse på nye naboer som flytter inn i nabolaget? Blir de invitert på "kaffe" eller? Hvordan gjør dere det der dere bor?


#2

Fluke sa for siden:

Ingenting.


#3

konemor sa for siden:

Ikke engang et nikk?


#4

Fluke sa for siden:

Hehe, nei.
Joda, vi hilser om vi treffes ute, men det blir ikke tatt noe initiativ til å møtes.


#5

Olympia sa for siden:

Jeg vet ikke hvordan det blir håndtert ellers i nabolaget, men vi gjør i hvertfall ingenting. Jeg hadde overhodet ikke satt pris på kaker og kaffeinvitasjoner. :litt privat av meg: Det verst tenkelige for meg hadde vært å bo i et nabolag der man hele tiden måtte drive med smalltalk hver gang man går inn/kommer ut av huset, kakefester, nabolagsfester osv.

:sær:

Et nikk eller et hei er selvsagt helt ok.


#6

Kaprifol sa for siden:

Det kommer an på om det er snakk om nærmeste naboer eller litt lenger unna. Nå har vi akkurat fått mange nye naboer i generasjonsboligen med tomt som grenser mye mot oss, og dem har vi hilst på til dels. Det er forresten en polsk storfamilie, og jeg tror ikke alle var like komfortable med å snakke norsk/engelsk med oss, så hilsinga gikk sånn passe bra. Yngstebarnet der fungerer som tolk!

Jeg synes det er hyggelig å hilse skikkelig på hverandre når det faller seg naturlig, men det gjør meg ingenting om det tar litt tid eller om vi ikke blir invitert på kaffe.


#7

Nooria sa for siden:

Vi synes det er veldig hyggelig å hilse på naboene, så det har vi gjort. En del av naboene utgjør sammen med oss et tun og vi har etter hvert begynt å få tradisjoner som felles nyttårsfeiring (veldig greit å slippe å skaffe barnevakt - det er jo umulig den dagen uansett - og likevel kunne være sosiale etter at ungene er lagt), sommerfest, 17. maifeiring og julegløgg.

De andre slår vi av en prat med i ny og ne.

Her er det egentlig vi som er de nyeste naboene, og vi ble tatt veldig godt imot, men det har kanskje sammenheng med at vi er såpass åpne, sosiale og initiativrike som vi er :D.


#8

Kaprifol sa for siden:

Enig, naboer man må skravle langvarig med hver gang man møter dem er litt skrekken. Masse tomprat er ikke helt meg, i alle fall ikke stadig vekk.


#9

Nooria sa for siden:

Her er naboene såpass interessante og morsomme at det blir lite tomt prat :D.

Vi er utrolig heldig med nabolaget, rett og slett!


#10

Nooria sa for siden:

Naboer med relativt gode sosiale antenner inviterer neppe deg på kaffe og kaker :p.


#11

Olympia sa for siden:

:knegg:


#12

konemor sa for siden:

Her hilser vi alltid på nye naboer,men har ikke gått til det skrittet å invitere på kaffe. Noen naboer har vi fått veldig god kontakt med opp igjennom(gjennom barna). Synes det er veldig greit å bo i et nabolag der vi kan slå av en prat med naboen av og til og er på nikk med de fleste.


#13

Tinka sa for siden:

Her nikker vi og prater med alle naboene, nye eller gamle spiller ingen rolle.

Men det er få av naboene vi har sosial omgang med og det er godt å kunne få velge hva man vil i så henseende.


#14

Skilpadda sa for siden:

Vi bor i en bygård, og jeg hilser og smiler stort sett til alle jeg treffer i gangen, i tilfelle de bor her. :humre: Hvor lenge de eventuelt har bodd her, vet jeg ikke med mindre jeg tilfeldigvis var til stede da de bar inn flyttelasset sitt. Å invitere dem på kaffe ville ikke falle meg inn, men jeg har ingenting mot å slå av en prat dersom det faller seg slik. (BM har ansvaret for vaskeriet i kjelleren, så han har en del kontakt med styret og mange av dem som bor her, så han har litt bedre oversikt enn jeg og vet til dels hva de heter og slikt.)


#15

MokkMokk sa for siden:

Vi flyttet til et nytt boligefelt der samtlige i nabolaget har flyttet inn i løpet av det siste året, etterhvert som husene har blitt ferdigstilt. Har god kontakt med alle de nærmeste naboene, og vi er på fornavn med hverandre. Jeg syns det er veldig hyggelig, har alltid ønsket meg et nabolag der man snakkes litt "over gjerdet" nå og da. :nikker: Føler verken at det blir for tett eller for masete. Har bodd lenge nok i nabolag tidligere der man knapt visste hvordan nærmeste nabo så ut, så dette passer meg ypperlig. :D


#16

Macky sa for siden:

Pleier å si "hei" til dem jeg treffer på i nabolaget (stortsett da), men håndhilser ikke, og inviterer dem heller ei på kaffe.

Vi skal flytte om ikke så mange månedene, da blir det et litt annerledes nabolag (har bodd her før, og mine foreldre bor der enda, men de flytter når vi overtar huset ;) ), og her er det nesten litt frustrerte hustruer over nabolaget. Alle hilser og snakker med alle, hekkene er minste høyde, slik at man lett kan hoppe over for å "slå av en prat", man tar gjerne et glass vin eller en kopp kaffe hos hverandre. Jeg kjenner litt at det kan bli too much, er glad i det "private"....:nemlig:


#17

Pastill sa for siden:

Litt enig. Orker ikke føle meg "forpliktet" til å menge meg masse med naboene og holder meg bevisst litt for meg selv.


#18

Fruktflua sa for siden:

Ja, det var akkurat det jeg skulle til å si. Ikke at jeg er så innmari reservert av natur, men overfor naboene er det OK å holde en lav profil. For min del henger dette mest sammen med at jeg har de naboene jeg har (frels meg sakte, liksom).


#19

Martis sa for siden:

Jeg hilser på de jeg treffer i gangen og i heisen, men ikke noe mer enn det. Jeg har litt kontakt med de nærmeste naboene, men det blir lite kaffe og kaker :knegg:


#20

emm sa for siden:

Vi skarvler og er godt kjent med naboene. Håper det blir slik dit vi flytter også. Jeg er fullstendig blottet for sosiale antenner, glad i kaffe og liker å skravle:blond:


#21

Agent Scully sa for siden:

Vel, noen av våre beste venner her nede er nettopp naboene som bor i en av de fire leiligheter i bygget vårt - som jeg kastet meg over idet de flyttet inn. Siden de var innflyttere troppet jeg opp på døren med kart/guider over området, samt tok på meg å forklare bossrutinene her. Om 2 uker flytter det inn nye naboer i leiligheten over - og jeg har tenkt å prøve å bli kjent med dem siden de har et lite barn.

Men jeg ville ikke gjort noe for de andre husene i gaten, altså. Kun de med samme oppgang / hus som oss.


#22

malena sa for siden:

Der har dere meg også. Vi bor i tomannsbolig og nabokona vår var sånn at var man ute med søpla eller etter avisa og møtte henne så kunne man være sikker på å bli stående. Uansett vær. Har følt meg skikkelig uhøflig flere ganger, men det er jo grenser for hvor interessant man finner lange utredninger om hunden deres eller slektninger man aldri har sett eller møtt. :blabla:

De har akkurat flyttet. Er litt lettet. :ufølsom:

Det er hyggelig med naboer, altså, så lenge de ikke spiser en opp. :D


#23

LaBanga sa for siden:

Da vi flyttet til huset vårt arrangerte vi garasjesalg for å selge unna alt vi hadde dobbelt opp av eller ikke trengte. Det var en glimrende måte å bli kjent med naboene på. De fleste kom innom og hilste på, og mange handlet av oss.

Vi har også juletrefester og sommerfester i nabolaget (sameie), og det hender titt som ofte at folk tar med seg en kopp kaffe eller et glass vin/øl og setter seg sammen med andre naboer på benkene på tunet. Kjempekoselig.


#24

Pastill sa for siden:

Snikfrelsing? :knegg:

Jeg har noen jeg snakker en del med, men det er såpass få at det ikke utgjør noe "mas". Ellers så er det jo hyggelig å være på hei med de fleste da. :)


#25

Sansa sa for siden:

Her vi bor nå stikker man bare innom folk. Og ikke nok med det, man går bare rett inn også! Har ennå til gode å se at noen har ringeklokke på døra, faktisk. Dette er veldig rart for meg som egentlig er vant med å bo i byen, og jeg "får ikke til" å dra på uanmeldt besøk. Men jeg øver meg på å ta ting mer på sparket, og dersom vi år nye naboer så vil jeg nok invitere dem over på kaffe.


#26

Fadese sa for siden:

Jeg prøver å hilse på naboene som flytter inn i samme oppgang som oss. Jeg har også stoppet opp og hilset på naboer som bor i nærheten og som har barn.
Noen naboer har vi etter hvert blitt såpass kjent med at vi har invitert hverandre på kaffe (og kaker!). De har barn på samme alder som Lillemor, så det har falt seg naturlig.



#28

Go\jenta sa for siden:

Jeg pleier å hilse dem velkommen og sånn. Vise litt interesse, og spørre hvor gamle barna er ....men ikke akkurat kaffe og kaker...:)


#29

Irma sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg ikke vet om jeg hadde lagt merke til nye naboer en gang, vi bor i et miljø med mange mennesker. De aller nærmeste naboene ville jeg nok registrert. Hvorvidt jeg hilser og slår av en prat kommer an på hva de selv signaliserer. Det er absolutt ikke alle naboene som virker å se nytten av å hilse - og jeg er ikke den påtrengende typen. Kaffe blir det lite av. Nå som vi har barn og det etterhvert har flyttet foreldre med barn i samme alder inn i nærheten, ser det heldigvis ut til å bli mer sosialt.


#30

Obelix sa for siden:

Hilser på nye naboer ja, men banker ikke akkurat på døra med nybakte muffins.


#31

Kirsebær sa for siden:

Vi inviterte de nye naboene på middag, men detv ar vel fordi vi så at de hadde ei jente på alderen med Poden. Vi ville gjerne komme ikontakt med dem. HAdde det vært noen andre så hadde vi nok ikke gjort noenting.


#32

Dragen sa for siden:

Mens jeg syns det er skikkelig hyggelig med naboer. Jeg snakker med alle. Til gjengjeld har naboen min akkurat gitt meg lasagne til kvelds.


#33

konemor sa for siden:

Tenk så koselig det hadde vært da :)
Etter å ha flyttet, bært og lempet en hel dag. Mann er utslitt og skal akkurat slenge seg ned i sofaen, det ringer på døren og mann tenker "hvem i all verden kan det være, håper det ikke er noen slitsomme naboer".Når de åpner blir de møtt av en smilende nabo (deg), med varme nybakte muffins som ønsker dem velkommen til nabolaget og ha en fin kveld. Ikke mer snikk snakk. Tror nok de nye naboene hadde følt seg velkommen i nabolaget da ja :)


#34

vimjer sa for siden:

Ingenting her heller.

Nye naboer som har kommet til i årenes løp har til en viss grad drevet oppsøkende virksomhet mot oss. Spesielt de som har barn. Det vil si at barna leveres på døren her hos oss.

Vi har et par smågutter i nabolaget som tilbringer mye tid her. (Ettermiddager og helger.) En av dem er en skikkelig fremmelig liten kar, som sikkert bare kunne meldt flytting hit, hvis mulig. Det er i alle fall mye mer stas å spise middagen hos oss enn hjemme. Tidligere denne uken forkynte han at han hater den maten de lager hjemme hos han. Da jeg spurte om det kanskje var best at han spiste sammen med oss kom det kontant: "Ja, absolutt!"


#35

Eria sa for siden:

Hei, sier jeg. Og om de har noe til felles med meg (som barn eller studier) tørrprater jeg gjerne litt. Utennom det blir det som regel heller lite.
Da vi bodde på studentcampusen var det noe helt annet.


#36

Eria sa for siden:

Jeg har forresten også naboer som synes det er fantastisk å bare sende hele hurven sin over til oss. Vi har jo bare 3 barn, so keep them coming. :himle:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.