Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mye koster det å rense en brudekjole?

#1

Dixie Diner sa for siden:

Jeg svetter litt her nå, for brudekjolen min ligger til salgs ute på Finn.no til bare 2500,- kroner (kostet 10.000,- ny) og jeg har skrevet at jeg renser den før levering. Men så spurte mannen min hvor mye rensingen koster, og jeg ble veldig usikker. Er det svindyrt? Kjolen er jo såpass billig at om det koster en tusing eller mer å rense den vil det jo nesten ikke være vits! Og det går fader ikke an å redigere teksten på Finn!


#2

Sitron sa for siden:

Men det går an å slette annonsen. ;)


#3

Dixie Diner sa for siden:

Ja men da må jeg kjøpe ny. Men det koster jo bare 25,- kroner å lage ny, så det er jo helt greit. Da gjør jeg det. :D

Fikk en henvendelse på den i dag, ei som ville bruke den til et teaterstykke der "bruden" skulle få tilsølt maling over hele kjolen, og hun lurte på om det var ok for meg at den ble ødelagt? :knegg: Jeg sa at så lenge jeg får pengene mine så kan de klippe den i småbiter om de vil.


#4

Sitron sa for siden:

Du får selge den for 2525 da. ;)


#5

Ole Brumm sa for siden:

Da slipper du sikkert rensingen så det er vel perfekt. Tror kanskje en rens fort koster opp mot 1000 kr. Spørs veldig på design (med eller uten slep, lag på lag mye perler/stener osv).


#6

Isolde sa for siden:

Kansje hun ikke trenger den renset? :D ;)


#7

Tallulah sa for siden:

Hvis den skal brukes i et teaterstykke trenger du vel ikke rense den først?


#8

Dixie Diner sa for siden:

Nei men jeg vet jo ikke om det er HUN som kommer til å kjøpe den, har fått svært interesserte henvendelser på andre ting før, og så har jeg plutselig ikke hørt noe mer. Har fått andre henvendelser også, fra folk som skal gifte seg i den, så jeg vet ikke. Men jeg håper jo teaterdama kjøper den, det blir jo enklere for meg. :D


#9

Jinx sa for siden:

Jeg betalte 500 kr for å rense min, det var mye kjole og et billig vaskeri. Så tror egentlig det koster mer andre steder.


#10

Tøtto sa for siden:

Jeg betalte ca 1000 for å rense min.
Hun teaterdama ringte på min også, og etter å ha spurt meg om hva jeg synes om at den ble ødelagt så forklarte hun at hun hadde ikke noe penger så hun lurte på om hun kunne få den gratis, evt betale 200 kr for den... Min lå til salgs for 5000 kr.


#11

Dixie Diner sa for siden:

Hæ? Faen da!!! Frekke menneske!


#12

Tøtto sa for siden:

Ja det var ganske frekt av henne, men du kan jo likevel ta kontakt med henne og høre om hun er villig til å betale, for det er jo en mulighet for at det ikke er samme person.
Lykke til med salg av brudekjole forresten!


#13

Dixie Diner sa for siden:

Tvilsomt at det ikke skulle være samme person, men jeg venter iallfall på svar fra henne nå og får se hva hun sier. Håper virkelig jeg får solgt den nå.

Takk. :)


#14

Dragen sa for siden:

Jeg betalte 400,- for å rense min, men det var på landet.


#15

Miromurr sa for siden:

Teaterdama lurte på om hun kunne kjøpe min også (for nesten ingen penger), og det var i vår, så hun har tydeligvis ikke fått napp ennå. Litt rart igrunn, for min var i størrelse 36, regner med at din er litt større. :skeptisk:


#16

Dixie Diner sa for siden:

Min er i størrelse 46-48 ja. Veide 20 kg mer enn nå da jeg giftet meg. Merkelig dame, for ikke å snakke om helsikes frekk!


#17

Dixie Diner sa for siden:

Jeg kan jo reise inn til Jørpeland eller noe for å rense den. :knegg:


#18

Dansma sa for siden:

Jeg betalte 400,- for å rense min kjole.
Kjolens brystparti hadde noe broderier, og kjolen hadde slep også.


#19

Dixie Diner sa for siden:

Flott, da kan jeg jo kanskje få en grei pris på rensingen, får ta en ringerunde. Kjolen har ikke så mye dilldall, men det er slep på den.


#20

Snippa sa for siden:

Hun teaterdama har ringt på 2 kjoler jeg har hatt ute for salg også. Jeg tror bare hun er gal, ikke teatermenneske. Hun ville helst få den av meg og.

Jeg vaska forresten kjolen min i vaskemaskinen, jeg :fnise: Med perler og stæsj, på 40 grader med full sentrifugering. Gikk gnistrende!


#21

Dixie Diner sa for siden:

Gjorde du? :hmm: Jeg vet rett og slett ikke om jeg tør. Men jeg får jo aldri solgt den (har ligget på Finn i et par år nå, med noen opphold). Så jeg kunne jo prøvd ... Det er jo ikke stæsj på min utenom litt perlegreier på kanten øverst.


#22

bitte lille my sa for siden:

Jeg betalte 1000 kr for rensing på min, og den ble ikke ren.
De kunne vaske den, men det ble på eget ansvar.
Jeg ringte brudesalongen jeg kjøpte kjolen av, og spurte om råd. Hun sa at jeg bare kunne vaske den i vaskemaskinen selv med milo på finvaks på 30 eller 40 grader, og heller levere den inn til damping etterpå.
De hadde selv gjort dette hundrevis av ganger.
Har ikke gjort det selv enda, men gjør det nok så snart anledningen/lysten kommer.

Så spar de pengene og vask den selv ,og lever den heller inn til damping etterpå.


#23

Irma sa for siden:

Må le av den teaterdama. :lol: Skulle til å foreslå at du kunne gi henne avslag i prisen dersom hun ikke krevde rens av kjolen. Men etterhvert som tråden skred fram, fikk jeg en sterk mistanke av at det ikke kom til å bli noe salg. :knegg: Lykke til med salget Iset.


#24

Isolde sa for siden:

damping kan jo og gjøres ved å henge den på badet i en periode


#25

dharma sa for siden:

Jeg betalte 1020.


#26

Dixie Diner sa for siden:

Steike. Jeg tror jeg kjører den i vaskemaskinen jeg. Har jo helt ny fænsi vaskemaskin med alle slags duppeditter. :nemlig:


#27

Ivrig sa for siden:

Ta absolutt en ringerunde. Jeg sparte nærmere 1.000 kr på det. Men endte likevel med å måtte ut med overkant av 1.000kr (hadde masse perler, pynt og langt skittent slep)


#28

Ivrig sa for siden:

Tørr du virkelig å ta den i vaskemaskinen? Kjenner en som gjorde det, og kjolen ble fullstendig ødelagt.
Hvilket materiale er det?


#29

Solregn sa for siden:

Jeg vasket min i vaskemaskin, men den hadde ingen perler. Var av silke og chiffon.

Legg den inn i et hvitt dynetrekk som du knytter igjen, og vask den forsiktig!


#30

bitte lille my sa for siden:

Kjolen min har masse perler og langt slep, men hun fra brudesalongen mente at dette skulle gå veldig bra.
Det kan jo hende det detter av noen perler da.

Men å legge kjolen inn i ett hvitt dynetrekk var jo veldig lurt da.


#31

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skal gjøre det ja, skal legge den inn i et hvitt dynetrekk, genialt tips. Blir kjolen ødelagt så pytt pytt, den har ligget på Finn i flere år uten ordentlig respons så nå gidder jeg ikke mer.


#32

bitte lille my sa for siden:

Fortell hvordan det gikk etter at du har vasket den da.


#33

Dixie Diner sa for siden:

Det skal jeg. Har forresten ikke hørt noe mer verken fra teaterdama eller hun andre som liksom var interessert. Irriterende at ikke folk bare kan maile og si at de ikke er interessert allikevel istedet for å sende en halvinteressert mail en gang annenhver uke.


#34

MsM sa for siden:

Jupp, hun ringte på min og. Fikk ikke den for 2-300 kroner, heller. Da får den heller ligge ute til den blir solgt;)


#35

Tjorven sa for siden:

Jeg betalte 1000 kroner for å få renset min. Ringte et annet sted først, og de skulle ha 1250.

Hadde egentlig tenkt å legge ut min kjole for salg nå også, men jeg har ikke noe lyst til at hun teaterdama kontakter meg. Hun høres jo helt gal ut. Er det noen som har lagt ut kjoler for salg på finn som hun IKKE har ringt til?


#36

Palmen sa for siden:

Jeg betalte 400 for å rense min. Etter rensen har brudekjolen blitt brukt i et skuespill for daværende statsminister Bondevik - men det er nok ikke samme teaterdama ;)

(og så ble den renset en gang til, for 400)


#37

Glede! sa for siden:

Jeg renset ikke min kjole jeg. Fikk tips av dama i brudebutikken om å vaske den i stedet. Så la den i vaskemaskinen til bløtlegging i 6 timer og vasket den på fin program. Har skånetrommel, og alt gikk veldig fint!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.