Er ganske grønn på sånn lav karbo så mange synes kanskje dette spørsmålet er litt sånn :blånn:.
Det jeg lurer på er om det er mange av dere som går på lav karbo som ikke er på slanker`n?
Hva er det mest positive med å gå på lav karbo?
Det finnes utallige varianter av det mange liker å kalle lavkarbodietter. De fleste velger det for å gå ned i vekt, men ganske mange fortsetter å spise sånn etter at de har gått ned fordi det gir dem et bedre liv. Det er også mange som spiser lavkarbo for å gå opp i vekt, faktisk.
Det mest positive med å spise lavkarbo må være at blodsukkeret er stabilt gjennom hele dagen. Da unngår man å bli tom i hodet ved arbeidsdagens slutt, og man unngår trangen til å småspise mellom måltidene. Spiser man nok av proteiner, grønnsaker og fett får man en god balanse av næringsstoffer og kroppen får det den trenger. For å spise lavkarbo trenger man ikke kutte ut karbohydrater helt og komme i ketose, det er noe jeg mener bør forbeholdes de som skal veldig mye ned i vekt. Så lenge man spiser godt med grønnsaker, velger gode proteinkilder og riktig fett har man kommet veldig langt. Alle har godt av å kutte de raske karbohydratene.
Vil du vite mer, anbefaler jeg [url]www.lavkarbo.no[/url]
Noen som gidder å forklare (kort og enkelt) hva det vil si å være i ketose? Det høres litt mystisk ut syns jeg. Litt sånn som tungetale/ hypnotisert etc :knegg:
Det jeg merket veldig godt med det samme var det med blodsukkeret. Trøttheten og slappheten som ellers kommer vellende over meg etter et måltid ble borte.
Eg et lavkarbo/kuttar ut raske karbohydratar, men ikkje slavisk. Eg gjer det fordi eg kjenner at kroppen fungerer mykje dårlegare på loff og ris enn på heilkorn og bønner. Dessuten smakar seine karbohydratar betre, så for meg er det ein vinn vinn situasjon. Den aller verste kombinasjonen for meg er raske karbohydratar og mykje feitt i samme måltid. Då er kroppen ekkel i mange dagar etterpå.
Kort og enkelt: Kroppen forbrenner fett istedet for sukker (alle karber omdannes til sukker i kroppen).
Jeg spiser lavkarbo for helsen min sin del. Det gir mindre betennelser i kroppen, bedre hormonbalanse, tar bort kvisene, og vekk med luft i magen. Jeg føler mindre stress osv. (Må løpe, skriver kanskje mer senere i kveld)
Du skulle sett meg når jeg ikke er på lavkarbo, da hadde jeg ikke klart å skrive det innlegget med så kort tid. ;)
Jeg skulle utfylle mer litt senere; jeg spiser som sagt lavkarbo for helsen min sin del. Det gir mindre betennelser i kroppen (pga økt insulinmengde fører til økt betennelse og lavkarbo fører til mindre insulin i blodet, samt at jeg passer på at jeg får i meg riktige fettsyrer - for mye omega 6 er betennelsesøkende, og omega 3 er betennelsesdempende), bedre hormonbalanse, noe som fører til at, jeg ikke har blodsukkersvingninger med påfølgende hodepine og humørsvingninger og mindre stress, fordi et svingende blodsukker øker stresshormonene i kroppen (en av grunnene til at vi føler biologisk sult er fordi blodsukkeret synker fort etter en rask oppgang etter raske karbohydrater, og det fallet oppfatter kroppen som fare, og da sender kroppen ut sterke signaler om at vi er sulten så vi må spise, - selv om det var bare 20 minutter siden et stort måltid), jeg er ikke fysiologisk sulten hele tiden, og føler ikke for å stappe innpå godterier hele tiden (bare emosjonelt, men da vet jeg hva sulten/suget kommer av, så da kan jeg prøve å dekke det behovet på en annen mer konstruktiv måte). Magefettet minker og jeg får en jevnere figur (det er det mange som opplever, fordi fett lagret med insulin ligger seg helst på mage og hofter/baken).
Jeg har det generelt sett mye bedre når jeg spiser lavkarbo (eller ordentlig som jeg sier), da er jeg ikke så kvalm, føler mindre på stress, har ikke et sug hele tiden, samt at kroppen min ser bedre ut, huden min ser bedre ut, samt at hår og negler har sluttet å flise seg, og jeg har ikke blodsukkerutløste humørsvingninger og hodepine lengre.
Flat mage og smalere hofter/lår er jo i seg selv et bra argument :begynner på lavkarbo nå med det samme:
Ser for meg slik flat vaskebrett mage.
Men hvor skal en begynne om dette skal være noe som skal hele familien kan delta på.
Spørs hvilken mat familien liker, dette er jo i grunnen sunt for alle. Mange gjør dette mer vanskelig enn det er. Vil familien ha ris, pasta og poteter kan dette serveres ved siden av til omtrent alle lavkarboretter. Men nå bør jo ikke fett og raske karber blandes for mye da, overvektig eller ei. Hele familien har bare godt av å få feks. servert grønnsaker i stedet for poteter, pasta og ris. Mine elsker feks. linsepure og vil heller ha dette enn poteter.
Mer proteiner (kjøtt, fisk, pålegg, egg, ost ), masse grønnsaker og salater og litt tilbehør av feks litt potet dersom man ønsker det (dvs en liten potet i måltidet, det er proteinene som er hovedmåltidet ikke potetene), grov pasta og brun ris. Samt øke bruken av riktige oljer (kaldpresset olivenolje, rapsolje og linfrø olje, - sistnevnte må ikke varmes opp, men kan brukes på salater, i smoothie, på skjei som tilskudd osv).
Bruk grovt brød med smør og rikelig med pålegg. Prøv å få til til dere voksne ca 30g protein i måltidet (dvs ca 3-4 store egg, 120g ost, 150g pålegg 150g kjøtt og fisk ).
Poenget er å velge grovere produkter og omfordele litt på mengdeforholdet på tallerkenen.
Takk for tips alle sammen.
Må nok sette meg litt mer inni dette skal jeg klare å gjennomføre. Føler det krever endel i starten før enn har kommet inn i det. Får motivere meg med den flate magen.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.