Jeg har ikke prøvd med ørret, men jeg antar at det funker like bra som med laks, som jeg har lagd:
Ta en "kotelett" med fisk, legg den på et stykke folie, med litt smør, strimla gulrøtter, paprika, løk, brokkoli (eller hva du nå liker av grønsaker) - strø over litt salt og pepper og pakk det hele inn.
La dette kose seg i ovnen til fisken har løsna fra beina. Husker ikke hvor varmt jeg hadde det, noe pinlig... :sparke:
Smør sølvpapir og sleng fisken oppå. Selv kutter jeg av hode, hale og finner. Deretter stapper jeg en hel purre inni den og klapper sammen sølvpapiret og steker den i langpannen. Husk salt og pepper forresten.
tilbehør varierer litt, men alltid kokte poteter og agurksalat. Noen ganger koker jeg babyasparges til. Så selvsagt smeltet smør og saus om man ønsker det.
Jeg renser og vasker inni, så stapper jeg inn noen klatter med smør, et par spiseskjeer med salt, pepper og masse dill. Pakker i folie og baker på 170 grader til ferdig. Avhenger veldig av størrelse. 45-90 minutter tenker jeg.