Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sjokoladefondant, hjelp

#1

Føniks sa for siden:

Hei, jeg trenger desperat en god og enkel oppskrift på sjokoladefondant. Er det noen som har en liggende?


#2

Ru sa for siden:

Tinetoffs oppskrift (stjålet fra nm)

Til åtte personer:

250 g smør
250 g sukker
300 g sjokolade (blir bedre jo bedre og mørkere sjokolade man bruker, jeg brukte Lindt 70 % )
170 g hvetemel
8 egg

Smelt smør i en kjele over lav varme eller vannbad. Rør inn sukker og sjokolade i biter. Sikt i hvetemelet og rør inn ett og ett egg om gangen. Da får man en fantastisk blank, tjukk og ekstremt god røre.

Jeg pleier å steke fondantene i sånne store amerikanske papirmuffinsformer, da kan man nemlig lett rive av papiret og lirke fondantene hele over på tallerkner. Stekes ved 200 grader til de akkurat har fått skorpe utenpå, men er helt flytende inni. Neppe mer enn ti minutter. Særs godt med is til.


#3

Adrienne sa for siden:

Den har jeg smakt og den er fantastisk god. Faktisk minst like god som den de serverer på Bølgen & Moi. Jeg spiste nemlig først på B&M og så dro jeg derifra til Polyanna og spiste Tinetoff sin. Den siste var best!


#4

Toffskij sa for siden:

Jeg kan jo for ordens skyld si at det er en Trond Moi-oppskrift. :)


#5

Adrienne sa for siden:

Det forklarer jo hvorfor jeg syntes den var minst like god som på Bølgen & Moi... Men din var faktisk bedre, kanskje fordi du ikke masseproduserte? (Vi var minst 40 som spiste samtidig på B&M og du laget vel åtte?)


#6

DM sa for siden:

Hvete/glutenfri sjokoladefondant:

Sjokolade-fondant:
50-70 g. mørk sjokolade - smeltes i smørret
50 g. smør - smeltes med sjokoladen
2 egg - piskes lett
1/2 dl. fruktosepulver - has i de piskede eggene, ha så i sjokolade/smør.
1/2 dl. finmalte mandler- tilsettes tilslutt.

4 små smurte former, 180 grader nederst i ovnen 7 min.

Ta de rett ut av ovnen etter 7- 12 minutter og sett dem på en rist 5-10 min. - nyt


#7

Kaija sa for siden:

Tinetoffs fondant er kjempegod. Jeg har prøvd meg på den noen ganger, men sliter litt med steikingen. En av tre ganger blir det rett, sånn omtrent. Men det gjør ikke så mye, for det er egentlig røra som er aller best.


#8

DM sa for siden:

Jeg prøver meg på sjokoladefondant for første gang nå, og lurer på hvor flytende skal det egentlig være? Jeg trodde det skulle være kake med flytende kjerne inni? Det skal vel ikke være helt deig? Eller stivner det mer når det får kjølt seg ned?


#9

Toffskij sa for siden:

Når jeg lager sjokoladefondant, pleier jeg vel i grunnen å slå meg ned utenfor ovnen, og snappe fondantene ut så snart jeg ser at de har fått stekeskorpe. Jeg synes det skal være en tynnest mulig kakeskorpe med masse varm, flytende sjokoladeguffe inni. :sjokoholiker:


#10

Føniks sa for siden:

Tusen takk for oppskriftene. Disse skal prøves. Tipper vi helt uten grunn skal ha dessert i morgen.


#11

DM sa for siden:

Det er jo den beste grunnen av alle! :D

Jeg synes det var utrolig deilig! Mannen digget dem akkurat så flytende som de var, jeg ville ha mine litt mer stekt, og poden (som jo egentlig hadde spist seg mett på røre), han synes ikke det var godt, og ville ha det helt stekt som en ordentlig sjokoladekake, så han gav sin til faren, og kastet seg over lefsene som vi kjøpte på høstmarked i går (de så forresten veldig gode ut, med smør, suker, kanel og geitost inni).


#12

Maverick sa for siden:

Melder meg frivillig for å sjekke kvaliteten på Føniks sjokoladefondant. :nemlig:


#13

DM sa for siden:

Det var fryktelig snilt av deg! :ja:

#14

Maverick sa for siden:

Det er bare sånn jeg er, kjære! Ofrer meg for en god sak! :D


#15

Toffskij sa for siden:

Gjett hvem som, eh, måtte lage sjokoladefondant i kveld? :sparke:


#16

DM sa for siden:

*fnis* :dulte:

#17

Føniks sa for siden:

Men det var jo en glimrende anledning.

Tenker du får komme på lunsj med sjokladefondant AC.

Hva serverer dere den med? Min favoritt er en god vaniljeis og noen friske bær. Og som mange har nevnt så flytende som mulig.

Gleder meg til middag i morgen allerede i dag.


#18

Toffskij sa for siden:

Min fondant ble helt perfekt i kveld. :kry: Nam!


#19

Adrienne sa for siden:

Lunsj? Var det noen som sa sjokoladefondant til lunsj? :hyper:


#20

DM sa for siden:

Vet du, det ble min også, når jeg stekte den siste litt lengre og koste meg med til kveldsmat.

Synd jeg ikke har en til til frokost, men det går jo fort å lage så..... :D


#21

DM sa for siden:

Hvorfor laget jeg bare 4... :mumle:


#22

Kaija sa for siden:

Men den røra går det jo fint å ha i kjøleskap over natta. Så har man nok til skikkelig frokost også. Jeg serverte til mamman min her om dagen. Hun syntes det var så godt at hun spiste to, i tillegg til at hun momset røre. Etterpå var hun litt usikker på hva hun egentlig hadde spist, og kom til slutt fram til at det nok var foundation hun hadde fått hos meg.

Egentlig har jeg lovet mannen fondanter i kveld, men nå skal han steke makrell, så da får det bare være. Fordant med islett av småmakrell kan umulig være noe særlig.


#23

Observatøren sa for siden:

:skratte:


#24

DM sa for siden:

Jeg har laget i kveld også. :glis:

Må jo perfeksjonere oppskriften må vite.


#25

Føniks sa for siden:

Du og AC får komme på sjokisfondantlunsj en av dagen.

Jeg lagde i dag og halverte oppskriften til Tinetoff. Og siden butikken hadde så dårlig sjokolade utvalg, prøvde jeg meg på en mørk med appelsinsmak. Det ble så bra, og ikke minst godt.

Må ikke bli en vane, må ikke bli en vane ...............


#26

Kaija sa for siden:

Jeg har klart å styre meg i flere dager til tross for å ha lest i tråden her, men NÅ skal det bli fondanter på meg.


#27

DM sa for siden:

:dulte:

#28

Alfa sa for siden:

Betyr det at det går fint å ta med røra på middagsbesøk, for så å steike der ...?

#29

DM sa for siden:

For en genial idè! :hyper:

#30

Skilpadda sa for siden:

Det går aldeles strålende! :D Det var det Tinetoff gjorde den gangen hun frelste hele mafiaen.


#31

Alfa sa for siden:

Alfa skal nemleg smiske med sjef og kollegium på seksjonsfest på fredag.
Men eg har ei sterk kjensle av at det ikkje blir heilt det samme som då Tinetoff frelste mafiaen.
:ser for meg ein aura av rødt, og harmoni og nytelse i sakte film:


#32

Karamell sa for siden:

:nam: Elsker sjokoladefondant!


#33

Alfa sa for siden:

Berre eg som fekk litt porno-vibbar :???:


#34

Skilpadda sa for siden:

Nei. :hehehe:


#35

Stikka sa for siden:

Lagde Tinetoff sine fondanter i kveld, men det ble jo mye mer enn 8 stk. Jeg fikk 14 stk ut av den oppskriften. Det betyr at det må bli fondant på meg til lunsj også. Oi så lei meg jeg er. :knegg:


#36

Dixie Diner sa for siden:

Mannen min vil gifte seg med Tinetoff (:sur:). Jeg har laget hennes fondanter et par ganger, de er spiselig multiorgasme.


#37

Kaija sa for siden:

Lenge siden forrige fondantporsjon, men slikt må da smake utrolig godt sammen med nyplukkede markjordbær. Ut på plukketur i morgen...


#38

Ami sa for siden:

Oooh. Slemme tråden... :sikle:


#39

Maverick sa for siden:

Føniks skylder oss sjokoladefondant, Amidriel. :jupp:


#40

Salt sa for siden:

DUMME, DUMME, DUMME TRÅDEN! :roper:

Æsj, da må det vel bli sjokoladefondant i dag da... :knegg:


#41

Adrienne sa for siden:

Jepp, det gjør hun. Føniks: :ropert:


#42

Ami sa for siden:

Håh! Det har du joggu rett i.
Føøøniks, kjære! :blafre:


#43

Maverick sa for siden:

Jeg merker meg at Amidriel og Adrienne velger helt forskjellige tilnærmingsmetoder ovenfor Føniks her. :knegg:


#44

Ami sa for siden:

Ja, en av oss får kanskje gjennomslag, da. :knegg:

I tillegg er Adrienne modde, og kan skrike litt høyere enn lille, ydmyke meg.


#45

Føniks sa for siden:

Hei skjønne damer. Dere vet jo hvor jeg bor, og siden jeg for tiden er hjemme er det bare å ringe, bestille og det vil bli servert.

Skal jeg legge ut min oppskrift kanskje.
Sjokofondant

150 gr mørk sjokolade
100 gr smør
smeltes sammen i vannbad
3 egg
100 gr sukker
røres til eggedosis

Begge deler blandes og så sikter man 70 gr mel.

Settes i smurtes ramekinformer og stekes på 180 grader i 7-9 minutter.
Holder til ca 4 pers.


#46

Maverick sa for siden:

:ringer og bestiller:


#47

Ekorn sa for siden:

:nam: Denne må jeg prøve!


#48

Stikka sa for siden:

Jeg syntes faktisk at den var enda bedre spist kald rett fra kjøleskapet. Den var perfekt stekt i går, kun en tynn skorpe ytterst og masse flytende gugge inni.


#49

Ami sa for siden:

:er latterlig sjokofondantklar, så snart jeg ikke er vertinne selv:


#50

Mams sa for siden:

Jeg har klart å holde meg en evighet, i morgen skal dette testes ut.
Da får jeg 3 nabofruer på besøk og dette må jo bli en bra dessert.
Skal jo starte kjempesunt med kyllingsalat jo.


#51

Corona sa for siden:


#52

Mei sa for siden:

Hvor mange fondanter holder Tinetoff sin oppskrift til?


#53

Ami sa for siden:

Åtte. Har jeg hørt. :knegg:


#54

Mei sa for siden:

Ikke MOBB! Jeg så det ikke. For tenkh :snurt:

Eller jo. Jeg så det. Men lurer på hvor mange fondanter Tt beregner per person. Kanskje hennes gjester er så storspiste at mine åtte greier seg med halv posjon?


#55

Ami sa for siden:

:dulter:


#56

Mei sa for siden:

:fnyser:


#57

Stikka sa for siden:

Jeg fikk 12 eller 14 fondanter ut av oppskriften. Så de må være svære hvis man bare skal lage 8 stk.


#58

Mei sa for siden:

Seh der. Så var jeg ikke dum som spurte likevel. Såh :snurt:.


#59

Ami sa for siden:

Jeg har ikke laget denne oppskriften (ennå), så jeg er i utgangspunktet like klok som deg. Du kommer med en smaksrapport, I presume?


#60

Frances sa for siden:

Jeg må ta opp denne tråden igjen. Jeg skal nemlig lage en del slike i morgen. Spørsmålet mitt er om jeg kan lage røren i kveld og la formene stå i kjøleskapet med røren i til i morgen kveld? Eller er det best med "fersk røre"?


#61

Malama sa for siden:

Det kan ikke jeg svare på, men jeg kjenner at jeg merker at jeg tror vi kanskje snart kunne trenge dessert, sånn helt uten grunn...

Serveres med is eller krem og litt bær? Høres fortreffelig ut!


#62

Frances sa for siden:

Selv tenkte jeg å kjøpe to sorter sorbet fra en italiensk isbar her i byen. Det må jo passe godt til. Gleder meg stort!


#63

Nessie sa for siden:

Det må vel gå bra?


#64

Kanina sa for siden:

Jeg pleier å lage med kjøleskapskald, eller sågar nytint røre. Fordelen med det, er at kjernen da holder seg kald lengre, og det er enklere å få til et flytende indre med et stekt ytre.
Jeg har imidlertid erfart at det ikke er lurt å vente til toppen har stekt sammen, da risikerer jeg at de er så godt som gjennomstekt. Evt prøve med bare overvarme, det har jeg ikke prøvd ennå.


#65

Tussa sa for siden:

På nyttårsaften lagde eg røra om morgenen og stekte om kvelden, gikk så bra at.

Toffen, er denne oppskrifta nok til 8 store muffinsformer?


#66

Tussa sa for siden:

Og eg presterte spørre etterpå. :blånn:


#67

Frances sa for siden:

Takk. Da lager jeg røren i kveld, men heller i formene i morgen før vi spiser middagen. Gleder meg!


#68

Frances sa for siden:

Så var jeg her igjen. Røren er laget og skal settes inn i kjøleskapet. Et godt tips er å knekke eggene i en kopp før man heller det i røren. Det er nemlig vanskelig å finne små eggeskall i sjokolademasse :erfart:

Men, skal fondantene stekes midt i ovnen?


#69

tinkadott sa for siden:

Skal ha klubb i kveld og tenkte på denne som dessert. Kan jeg lage røren på forhånd, og ha den stående noen timer, for så å steke rett før desserttid?


#70

Toffskij sa for siden:

Ja, det kan du. Den holder seg flere dager i kjøleskap.


#71

Observatøren sa for siden:

Noen som har byttet ut hvetemelet med glutenfri miks? Toro sin.


#72

DM sa for siden:

Jeg gjør det med alle kaker og fondanter, og det går helt fint. :)


#73

Observatøren sa for siden:

Takk, DM! Det funket strålende, var et øyeblikk usikker på om det ble for mye siden jeg veide, men den ble perfekt.


#74

Miss Norway sa for siden:

Tips: de kan lages ferdig og fryses rå i formen. Settes rett i ovnen fra dypfryst tilstand, men beregn selvsagt lenger steketid (som bør testes ut første gang pga ulike ovner, former/skåler og fondantstørrelser).


#75

Fintdethei! sa for siden:

Jepp, jeg har også testet ut denne idag med glutenfri kakemel, ble supergodt, med vaniljeis til.


#76

Pasta sa for siden:

Når de er perfekt stekt er de jo veldig vanskelig å få ut av formen. Ofte serverer jeg dem i muffinspapiret, men det er jo ikke like pent.
Tips?


#77

DM sa for siden:

Pent muffinspapir? :knegg:

Fondant pleier jeg å lage i slike små ildfaste former. De koster ikke all verden.


#78

Pasta sa for siden:

Men serverer du dem i formene da?


#79

DM sa for siden:

Ja.


#80

vixen sa for siden:

Pisker dere inn eggene med mix master e.l.? Eller er det litt sånn forsiktig med hånd?


#81

mina sa for siden:

Dette er den beste sjokoladefondanten jeg har smakt!

Kan jeg lage røra på torsdag kveld når den skal serveres på lørdag, eller er det litt lenge før?

Hilsen litt stressa førstegangskonfirmantmamma


#82

Frost sa for siden:

Det går sikkert bra. Ha folie over.


#83

Hyacinth sa for siden:

Det kan jeg faktisk godt tenke meg. Jeg er nemlig en av de få som ikke tilter av glede over sjokoladefondant. Det er greit nok, og på å ingen måte vondt, men heller ingen høydare. Jeg velger helst noe annet på dessertmenyen. Men seig, klissete og romtemperert sjokolade (ikke varm!) er deilig. Sjokolade er jo veldig godt. Gi meg en god brownie, da. Ikke fondant. Nei takk. (Og heller ikke iskald sjokolade, den må selvsagt være temperert.)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.