Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bilseter som kan plasseres både forover og bakover

#1

Tangina sa for siden:

Hvilke bilseter finnes det som kan plasseres både forover og bakover? Og hvilke er best? (Vi trenger et sete som vi kan bruke til begge gutta i ekstrabil en liten periode før lillebror overtar det - storebror sitter forovervendt mens lillebror vil vi ha bakovervendt så lenge som mulig).


#2

Tjorven sa for siden:

Vi har et HTS Izi Combi. Det sitter som støpt, og snuppa sitter veldig fint og høyt i det. Foreløpig har vi bare hatt det bakovervendt, så hvordan det fungerer forover vet jeg ikke noe om.

Jeg vet at noen har noe å utsette på dette setet, men vi er i hvert fall fornøyd.


#3

Stikka sa for siden:

Hvis det bare er snakk om en liten periode, kan ikke storebror også da sitte bakovervendt? Secura er et flott sete som kan brukes bakovervendt til 25kg.

Hvor stor er lillebror når setet skal tas i bruk til han? Skal det være hans hovedsete eller ekstrasete?


#4

Tangina sa for siden:

Det skal være lillebrors hovedsete. Han er nå 6 måneder og 8600 gram, men sitter fint i Britax Römer-setet sitt en stund til.

Vi får låne bil en måneds tid, og da hadde det vært kjekt å hatt et sete til storebror i hver av bilene - det er derfor jeg spør. Pappaen nekter å kjøpe et sete som vi må ha bakovervent så lenge - han tror ikke noe på at vi kan klare å få lillebror sittende bakovervendt i tre år til, men jeg har klart å trumfe gjennom at vi skal ha et som kan brukes begge veier. (Jeg kan alle argumentene for bakovervendt, men det hjelper lite).


#5

Stikka sa for siden:

Hva slags sete har storebror nå da? Siden han sitter forovervendt så bør han sitte i en beltestol. Disse er jo mye billigere så kunne dere ikke heller i første omgang kjøpe en ekstra beltestol til ham? Den kan jo være kjekk å ha senere også, til besteforeldre- eller vennekjøring. Lillebror kommer jo også til å kunne ha glede av denne, om noen år da(4 helst ;) ).

Hvis argumentet for å kjøpe en som kan brukes begge veier er at mannen din ikke tror minsten kan sitte bakovervendt så lenge så kan du jo fortelle ham at beltestol er best når minsten en gang skal sitte forovervendt. Så da kan man like gjerne kjøpe en ren bakovervendt først. Aktra Graco Duologic og Britax Secura er to veldig gode stoler.

Av kombisetene som kan være aktuelle så er Akta Graco Cosmic Comfort den første jeg tenker på. Den er fin bakovervendt for de minste og den kan, til nød, brukes framovervendt som beltestol til storebror. Brio Zento og Britax Two-Way er også kombistoler men de passer best bakovervendt for litt større barn da de har mindre sidestøtte for de minste.


#6

Marge sa for siden:

Vi har akta graco duoflex bakovervendt, men har hørt at den ikke står like støtt fremovervendt.


#7

Ole Brumm sa for siden:

Jeg ville kjøpt HTS sitt, aner ikke om det er bra forovervendt, men det er veldig bra bakovervendt.


#8

Lykketrollet sa for siden:

Jeg ville også kjøpt HTS.
Vi har prøvd det både forovervendt og bakovervendt, og det står som støpt i bilen begge veier! :D


#9

Stikka sa for siden:

Ulempen med setet til HTS er jo at det kun kan brukes med internseler forovervendt. En annen ting er at setet blir veldig bratt bakovervendt i endel biler. Dette er mest en ulempe for de minste som bruker setet.

(Dessuten vil jeg ikke støtte HTS pga deres markedsføring for framovervendte stoler. Finnes nok andre produsenter som har gode stoler.)


#10

Lykketrollet sa for siden:

Har de ikke bare én fremovervendt stol da?
Det har jo bla maxi cosi også. Men du støtter vel gjerne ikke dem heller... :)


#11

Mamma Rosa sa for siden:

Ikke HTS.
Britax Secura hadde jeg sett på.


#12

Stikka sa for siden:

HTS har to rene framovervendte stoler, en for beltemontering og en for isofix, i tillegg til kombistolen og beltestolen. Disse stolene, særlig isofixvarianten, reklameres det for stort med best i test og terningkast 6 fra VG. Samme test som TT anbefaler folk å se bort i fra avisenes terningkast fordi de er villedende. Samtidig så sier HTS at barn skal sitte bakovervendt. De sier også at de ikke anbefaler kombistoler da de ikke er like gode som en ren bakovervendt stol. Ikke lenge siden de skrev på siden sin at de heller ikke ville ha en slik stol. Men nå er det stort sett kombi-stolen deres man kan få tak i. Litt motstridende kan du si. Det er forskjellen på HTS og andre produsenter. Alle produsentene har forovervendte stoler så det er ikke det som er ankepunktet mitt.

TT har også tatt kontakt med HTS pga markedsføringen deres, så det er flere som reagerer.

Poenget mitt er at det finnes så mange gode bakovervendte stoler (og framovervendte for den del) at det er lett å velge noe annet. Så slipper man å støtte HTS og deres pushing av framovervendte stoler.


#13

Tangina sa for siden:

Kan treåringer på ca 15 kg sitte i beltestol? Jeg er ikke så invidd i forskjellige stoltyper, men trodde beltestol var for større barn?


#14

Stikka sa for siden:

Ja treåringer på 15kg kan sitte i beltestol. Beltestol anbefales ikke brukt før ca 4 år, men det er med tanke på at barnet skal sitte bakovervendt fram til det. Sitter det allerede framovervendt så er det bedre med en beltestol.


#15

Tangina sa for siden:

Dette visste jeg ikke. Kan du anbefale en beltestol?


#16

Tangina sa for siden:

Og en link til hvor jeg finner informasjon om hvorfor beltestol er best forovervendt så jeg har noe å argumentere ovenfor mannen med?

(Beklager at jeg tar denne lettvinte løsningen og spør dere i stedet for å pløye meg gjennom de uendelig mange trådene om bilstoler rundt om i forumverdenen :lat: )


#17

Stikka sa for siden:

Har dere isofix så ville jeg valgt Britax Kidfix. Den kan brukes uten isofix også, hvis dere trenger å flytte den. Ev. Britax Kid Plus hvis dere ikke har isofix. Maxi Cosi Rodi XP eller XR er også et godt alternativ.


#18

Stikka sa for siden:

Her er en link. :)


#19

Marge sa for siden:

Vi har römer kid plus sin beltestol, har fått best i test. Problemet med å begynne med beltestol når de er 3 år, er at de ofte ikke er høy nok enda så sikkerhetsselen blir liggende for høyt over skulderen (ihvertfall på gutten min, men han er ikke så stor ;)) Men vi bruker den bare som ekstrastol.


#20

Tangina sa for siden:

Nå har vi fått oss beltestol (Britax kid plus) i ekstrabilen som vi låner. Etter å ha vært meget motvillig først, virker det som om storebror har funnet seg til rette i stolen. Jeg skal kjøpe Britax Secura til lillebror. På Babyprofsen i Svinesund kan jeg få det for NOK 2306 + 300 kr i frakt. Vet noen om det er en god pris? Er det toll på slikt fra Sverige?


#21

Stikka sa for siden:

Babyproffsen på Svinesund sender som Norgespakke så noe ekstra trenger du ikke betale. Ang. prisen så synes jeg det høres ut som en grei pris. Tror normalprisen er endel høyere her i Norge.


#22

Tangina sa for siden:

Da tror jeg at vi går for den. Takk for hjelp. :blomst:


#23

Snuppa sa for siden:

Vil bare si at Britax Secura er en super stol. Storebror på 4,5 bruker sin og har greit med plass :)


#24

Snuppa sa for siden:

Veil pris her hjemme er 3300,


#25

Tangina sa for siden:

Takk for svar, Snuppa. Stolen ser veldig fin ut. Har prøvd å få bestilt fra Svinesund, men får ikke noe svar foreløpig. på Fru Lyng koster den 2999.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.