Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pasta med karbonadedeig men uten tomatsaus

#1

Føniks sa for siden:

Jeg vil ha karbonadedeig til pastaen min, men tanken på tomatsaus er ikke helt meg for tiden.

Hvordan lage en god pastasaus da?


#2

Alexy sa for siden:

Mm, det er jo så godt å ha mel og melk i kjøttdeigen og salte og peppre godt!


#3

Pamina sa for siden:

stek opp
løk
hvitløk
gulrot
champignon
karbonadedeig
krydre med
litt sterk karry
cumin
pepper

hell over grønsaksbuljong
la det stå og koke inn en stund
spe med litt matfløte og evt litt maisena jevner hvis du ønsker en tykkere kosnsitens på sausen din.

Pleier å bli godt.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Jeg får også litt ugh av tomatsaus for tiden, men jeg blander en boks rømme i sausen og da blir det mye mer appetittelig og smaker bedre.
Ellers er det veldig godt å bare steke opp gulrot og andre grønnsaker i tynne strimler og ha ørlite tomatpure og vann sammen med det så det ikke akkurat blir saus men kjøtt, grønnsaker og pasta. GR har en oppskrift på det (fettucine med karbonade og grønnsaker) og den er knallgod.


#5

Føniks sa for siden:

Å takk. Jeg er tydligvis så preget av tomatsaus at jeg ikke har tenkt på andre muligheter. Jeg tror jeg skal teste oppskriften din Pamina.


#6

Føniks sa for siden:

Iset, hvilken av GR bøkene står oppskriften i?


#7

Bluen sa for siden:

Det så godt ut Pamina! Litt rart spørsmål, kanskje, men ser det ikke veldig uappetittlig ut med stekt kjøttdeig når den ikke er kamuflert under tomatsaus? :blånn:


#8

Føniks sa for siden:

:fnis:

Jeg synes ikke det. Det blir jo som tacokjøttet. Så klart avhenger det jo av hva man krydrer med. Hvis man bruker litt paprikakrydder, blir det riktig så fint.


#9

Bluen sa for siden:

Tacokjøttet er jo også kamuflert bak rødlig krydder. :fnise:


#10

Albertine sa for siden:

Rød konditorfarge må jo være ypperlig i saussammenheng for Elinbluer.


#11

Bluen sa for siden:

Elinblu - matsminkens lave beskytter. :blånn:


#12

Føniks sa for siden:

Regner med at du ikke er glad i rå tunfisk med den orginale usminkende brunfargen.:knegg:


#13

Camomilla sa for siden:

Mmm...
Pamina: Den oppskriften hørtes god ut.


#14

Dixie Diner sa for siden:

Lett og lettvint - hverdagsmat på 1-2-3. Jeg kan godt legge den ut her, er knallgod:

FETTUCINE MED KARBONADE OG GRØNNSAKER

120 gram tørr pasta per porsjon
500 gram karbonadedeig
1/2 purre
1 fedd hvitløk (jeg bruker 3-4)
200 gram kålrot
4 gulrøtter
2 ss tomatpure
Salt og pepper
Persille til pynt

Kok pastaen. Skjær gulrot og kålrot i tynne strimler, skjær purre i ringer og finhakk hvitløken. Brun karbonadedeigen, tilsett tomatpure og rør om. Tilsett hvitløk, purre, gulrot og kålrot og la dette surre lett sammen med karbonadedeigen. Fordel blandingen på 4 tallerkner og legg på kokt pasta. Pynt med persille.


#15

Føniks sa for siden:

Takk, da er den notert og skal prøves. Yum:-)


#16

Føniks sa for siden:

Pamina: Det ble nydelig. Droppet løk for jeg sliter med halsbrann og tok grønn paprika. Det var ikke noe som helst igjen.


#17

Pamina sa for siden:

Hyggelig å høre!


#18

Olympia sa for siden:

Jeg er vanligvis ikke glad i å ha kjøttdeig/karbonadedeig i hvit/kremet saus, men det er en oppskrift som jeg bruker om og om igjen. Det er nydelig, og både store og små elsker det.

400g kjøttdeig/karbonadedeig
1/2 løk, finhakked
mel
litt kjøttbuljong
1 ss Worcestershire sauce
2dl melk
1/2dl mel
salt/pepper/chilipulver eller cayennepepper

Brun kjøttdeigen og finhakket løk
Hell over melet, buljongpulveret (eller smuldre opp en kjøttbuljongterning), salt, pepper og krydderet
Rør godt rundt til alt melet er absorbert (ca. 4-5 minutter)
Ha over melk og Worcestershire sauce. Rør godt.
La alt koke i ca. 10 minutter eller til saucen har fått riktig konsistens.

OBS! Det går ikke an å sløyfe Worcestershiresaucen, forresten. ;)

Retten heter forresten SOS, som står for Shit On A Shingle. :knegg: Det er vanlig å spise den på risted brød, derav navnet, men de fleste jeg vet om bruker pasta eller ris.


#19

Fintdethei! sa for siden:

Idag skulle jeg bruke litt rester til middag, og googlet kjøttsaus uten tomat. Hvor havner jeg? :hjerter:


#20

Tjorven sa for siden:

Men du skjønner at tråden er skikkelig gammel når Dixie Diner legger ut oppskrifter med kjøtt! :knegg:


#21

Føniks sa for siden:

Og grunnen til at jeg ikke orket tomatsaus og løk er over 9 år gammel:D


#22

Fintdethei! sa for siden:

Nemlig, dette er historie, faktisk... historiebøkene må nok skrives om.


#23

Niobe sa for siden:

:knegg: Det var mitt første clue.

Jeg kan forresten anbefale å røre inn en god krydder-kremost i karbonadedeigen.


#24

polarjenta sa for siden:

:nikker:, det var da jeg sjekket datoen for tråden.:knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.