Tass smakte fårikål på søndag og han tok virkelig for seg av kjøttet (han fikk ikke så mye kål). Det var tydelig at han likte kokt kjøtt og vi har diskutert om det er noe vi bør servere oftere. Har dere forslag til oppskrifter med kokt kjøtt som egner seg for små barn og som ikke tar all verdens tid å lage? Vi kan evt. lage noe kvelden før og varme det dagen etter - så jeg tar gjerne i mot tips om noe mer tidkrevende retter også.
Gulasj er knallgodt og kan lages i store porsjoner og evt. fryses ned. Det lager seg selv. Lag feks. en stooor porsjon en søndag og la det koke i timesvis mens dere gjør andre ting.
Ellers elsker jeg Irish stew eller skotsk lapskaus, som vel er en blanding av fårikål og lapskaus med stoore biter i.
Lapskaus, lagd på salta og tørka lammekjøtt (gjerne rester fra spekekjøttlåret).
Supakjøtt.
(Salta) lammekjøtt i koke stykker. (Tror ikke dette også bør være tørket, husker ikke helt.)
Tørka gule-erter og byggryn vannes over natten.
Alt puttes i en gryte og dekkes med vann, kokes i en time. Ta oppi gulerøtter og kok ca 45 min til. Serveres med kokte poteter. Kan godt lages kvelden før og varmes neste dag. (jeg bruker å lage det som kveldsmat også ha det som "hurtig" middag neste dag.)
Trekk noe bra forpartkjøtt (bog er fint), halvannen times tid, i vann med salt, pepper og det grønne fra en purre.
Kraften lager du lys saus på. Så koker du noen grønnsaker (resten av purren, gulrøtter, kålrot, sellerirot...), danderer på fat sammen med kjøttet, og heller sausen over. Poteter til. :sulten:
Samme oppskrift kan brukes til høne også. Det blir billigere.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.