Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Farge ulltøy?

#1

Bokormen sa for siden:

Lys ullbody + fruktmos = flekker. :rolleyes: Men de går kanskje an å farge ull? Hva bruker man i så fall?

På forhånd takk for svar! :blomst:


#2

~TM~ sa for siden:

Dette lurer jeg litt på også, og lurer på om jeg har let noe om det et sted. Jeg skal lete litt, jeg.



#4

Observatøren sa for siden:

Jeg kjøpte Nitor farge for ull på en jernvarehandel. Dette var Janusull, så jeg hadde ingen skrupler med å vaske den i maskin.


#5

Canisa sa for siden:

Snuppa hadde fått flekker som ikke gikk bort på sin rosa prinsesseulldress, og da kjøpte jeg Dylon (heter det ikke det tro?) farge og salt. Kokte opp vann med farge og salt, hadde ferdigvætede klær i, rørte og rørte og rørte, og lot det stå til vannet var lunkent/kaldt. Skyldte det i maskinen på kaldt og vips; "nye" klær.

Feilen jeg gjorde var å vaske det i maskinen i ettertid, og da ble klærne skjoldete. Tok det opp med ekspeditøren i fargehandelen, og fikk beskjed om at tøy som er farget for hånd også må vaskes for hånd ...:rolleyes:

alanor.no/docs/DYLON-UNIVERSALFARGE.pdf


#6

Acsa sa for siden:

Javana batikk funker kjempebra! :) Da behøver du ikke å farge i maskin heller. Bare pass på at ullen ikke får for brå temperaturskifter.


#7

gajamor sa for siden:

Jeg har god erfaring med fargene fra omegadyes (nevnt i tettinntil-linken). De tåler ikke kokvaskes med etterfølgende tørketromling, men det er kanskje ikke meningen heller ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.