Noen som har noen synspunkter hva man kan gjøre for å forhindre at barn og unge får denne fikseringen?
Jeg tenker ihvertfall at det er fornuftig å ha et balansert forhold til mat, der man ikke overfokuserer på at sukkerholdig mat bare er fy-fy-mat,- slik at barna nærmest får dårlig samvittighet når de koser seg med noe søtt og godt. Balanse er vel nøkkelordet. Lære barna å bli glad i sunn mat, uten å bli hysteriske i forhold til at det og det er sunn mat, og det andre er fy-mat.
Jeg har tro på at man skal ha et normalt sunt kosthold, uten fokus på hva man faktisk spiser. Det jeg serverer er i hovedsak sunt, men jeg driver ikke å snakker om hva det er og hvor sunt det er. De gode matvanene jeg ønsker å lære guttungen vil jeg at han skal lære seg gjennom hva som er vanene her i huset, ikke gjennom at jeg forteller han hva som er bra eller ikke.
Merker at jeg har litt problemer med å finne rette ordene for å forklare meg her. Altså gjør de rette tingene, men ikke snakk om hva som er de rette eller de gale tingene.