Har to pk. med philadelphia her. Hadde planer om å lage ostekake, men finner nesten bare oppskifter som trenger fire pakker.
Har noen en god opskrift med bare to?
Med eller uten gele? Har aldri smakt ostekake før, så jeg aner ikke hva som er godt. :flau:
Kaken skal lages til svigermor som elsker ostekaker.
En pakke (ev litt mer) Digestive eller Bixit (kjeks) knuses, og blandes med litt sukker og smør (ca 50 gram, kanskje? Du merker når konsistensen begynner å bli ok). Jeg foretrekker Bixit. Dette legges i en kakeform og settes kaldt.
Følgende blandes:
en boks pisket kremfløte
en boks rømme
en pakke Philadelphia
gele av en pakke sitrongene, avkjølt og tilberedt med halv mengde væske
2 dl melis (siktet)
---> blandingen helles over i kakeformen og kaken avkjøles.
Hvis du ønsker gelelokk lages dette av gele tilberedt med halv mengde væske.
Jeg registrerer at vi ikke bare liker samme musikk (Doktor Kosmos), men også elsker den samme ostekaka. Er det andre ting du liker godt, så må du nesten informere meg om det. :nemlig:
Oj! Kommer på at jeg skal holde mannen min langt unna Bauche, av frykt for at vi liker de samme mennene!
:knegg: Vi får satse på at snuppa di liker litt yngre menn, så kan vi bli svigermødre som sitter og mumser ostekake og hører på skranglete sosialistrock.
Du liker sikkert dromedar også, regner jeg med? (ja, om du liker kaffe da) - og cielois?...
Husker ikke eksakt mengde på kjeks og smør her, men det omtrent sånn.
ca 2/3 pakke digestivekjeks. Knuses fullstendig. Bunnen skal være ca 2 cm tykk.
1-2 ts med kanel
smeltet smør nok til at kjeksen "henger sammen"
Alt dette blandes, og trykkes ut i bunnen på en springform.
1 boks kremfløte, piskes til krem
2 pk gele etter ønske, gjerne sitron, lages med halv mengde vann, avkjøl litt
2 pk ost med ønsket smak (jeg bruker appelsin), ha oppi og løs opp i gelevæsken som fortsatt er godt lunken til alt er godt oppløst.
Bland "ostesuppa" i den stivpiskede kremen etter at den er avkjølt.
Tøm over kjeksbunnen, og sett i kjøleskapet til den er stiv.
Jeg pleier å pynte den med mandarinbåter f.eks, men man trenger ikke noe pynt strengt tatt.
Knallgodt, og veldig greit at man ikke trenger å steke.