Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Egg med blod

Egg med blod, spises eller kastes?

  • Mmm, blod, alt glir ned. :nam:
    8 stemmer
  • Selvfølgelig kastes alt!
    26 stemmer
  • Jeg skraper ut blodrestene og kaller resten spisbart
    14 stemmer
  • Blod?! Har jeg aldri opplevd. Ville spist det.
    0 stemmer
  • Blod?! Har jeg aldri opplevd. Ville kastet det!
    21 stemmer
  • Blod?! Har jeg aldri opplevd. Ville fjernet bort blodet bare.
    7 stemmer
#1

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg har opplevd flere ganger å få egg med blod og jeg blir like kvalm hver gang.
Om jeg har vært så lur og slenge egget oppi maten så må jeg kaste alt.
Det hender jeg husker å knekke eggene over en egen bolle først.

Hva gjør du med eggene/maten?

Vi snakker om blod inni eggene her, sammen med plommen.


#2

Mamma Rosa sa for siden:

Merker jeg blir litt uvel bare av å skrive om dette.


#3

daffy sa for siden:

For lenge siden var jeg med å plukke egg 2-3 ganger da jeg var på besøk til en familie som drev en kjempestor eggefarm (heter det det?).

Eggene er blodige, slimete og skikkelig ekle når de plukkes. De vaskes før de pakkes. Likevel var litt blod på eggeskallet ingenting i forhold til hvor ekle hønseburene var; det å plukke ut døde høner som var hakket ihjel av "romkameratnene" sine var en del av plukke eggrutinen.

Jeg leter derfor alltid etter egg av de lykkeligste og mest frittgående hønene når jeg handler i butikken i dag ...


#4

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg snakker om blod INNI eggene. Sammen med plommen.


#5

Gaia sa for siden:

Det kan hende dette ikke stemmer. Men jeg syns å huske at det ikke er blod men sæd som er de røde flekkene man finner inni egget (ikke at det gjør det noe mer delikat, altså).


#6

Mamma Rosa sa for siden:

:eek:


#7

Gaia sa for siden:

Og ikke for å være slem - men du vet hva egg er, ikke sant? :hardhudet:


#8

Mamma Rosa sa for siden:

Hysj!


#9

Sitron sa for siden:

Jeg kan ikke si at det gjør meg kvalm, men det kastes, ja.


#10

annemede sa for siden:

Huff jeg fikk frysninger bare av å lese denne tråden.


#11

Carrera sa for siden:

Litt blod eller hva det nå er for noe, er vel neppe noe verre enn resten av innholdet i et egg.


#12

Mamma Rosa sa for siden:

:lalala:


#13

Skilpadda sa for siden:

Ikke sant? Og i f.eks. kjøtt er det jo alltid blod, men vi spiser det likevel.


#14

Mamma Rosa sa for siden:

For meg er det to forskjellige ting. :rar:


#15

Marge sa for siden:

Nei det bryr meg ikke. Men kjøper helst egg fra frittgående høner.


#16

Olympia sa for siden:

Egg er motbydelig uansett. :spy:


#17

Lykketrollet sa for siden:

Syns egg generellt er ekkelt.

Har aldri opplevd å finne blod i egg, men hadde jeg funnet det hadde jeg kastet alt, uten tvil.


#18

daffy sa for siden:

:knegg:


#19

Anonyma sa for siden:

Selvfølgelig kastes alt!


#20

Bille sa for siden:

Æsj!!:urk: Det har jeg heldigvis aldri opplevd. Ville definitivt kastet alt:nemlig:.


#21

era sa for siden:

æææææææsj og urk, har litt fjærkre angst i utgangspktet.


#22

Susse sa for siden:

Jeg får egg fra hønene til mamma, de har også en hane og dermed er eggene så og si alltid befruktet. Kakker egget i en kopp og tar bort evt. fosteranlegg før jeg lager mat med dem.


#23

Mamma Rosa sa for siden:

:kvalm:


#24

MokkMokk sa for siden:

Hvorfor rotet jeg meg inn i denne tråden? :skremt:


#25

Mamma Rosa sa for siden:

... og jeg lurer på hvorfor jeg startet den. :blinke:


#26

Kirsebær sa for siden:

Er det vanlig? Hvordan ser fosteranlegget ut?


#27

safran sa for siden:

Her var det jammen mange pripne kvinnfolk. :knegg:


#28

Honda sa for siden:

Blod?! Har jeg aldri opplevd. Ville kastet det!


#29

Slettet bruker sa for siden:

Jeg bruker ikke befruktede egg. prippen


#30

Toffskij sa for siden:

Jeg kaster ikke egg om det er et lite blodspor ved plommen, nei.


#31

Azi sa for siden:

Hvorfor så mye blodprat. Kjenner at jeg angrer at jeg driver å leser til å med disse blodtrådene. Går og spyr litt.

Forresten her kaster vi egg med blod. Må da være måte på! spyr og nærmest svimmer bare jeg ser bittelitt blod


#32

Huldra sa for siden:

Tror ikke jeg har opplevd å finne blod inni eggene... hm... Men hvordan kan jeg se hvis det er fosteranlegg inni egga?

(Laga ei kake en gang med egg jeg hadde fått fra tantes frittgående høner - og den lukta som bredde seg i kjøkkenet når jeg kakka egget mot kanten, vel, den glemmer jeg aldri, ei heller den grå kyllingen som lå inni... :grøss: Trenger jeg å si at det faktisk ikke blei kake den dagen? Det blei heller ikke brukt egg på en stund...)


#33

Obelix sa for siden:

Mener å huske at min gamle husstell lærerinne sa at egg med blod alltid skulle kastes fordi det var et tegn på at de var dårlige.
Kan desverre ikke finne noe på det nå, men egg med blod blir alltid kastet her i huset.

:kvalm:
Har opplevd å blåse ut et fosteranlegg fra et egg engang.:dobbelkvalm:



#35

banana sa for siden:

Det kaller jeg praktisk, og jeg er overrasket over antallet hysteriske folk her. :knegg:

Jeg bryr meg ikke om en bloddråpe eller to. Så lenge egget ser ok ut og lukter normalt går det ned her, rått, kokt, stekt, i mat, whatever.



#37

Beckett sa for siden:

Jeg svarte at jeg kaster hele greia, men når jeg tenker meg om, så har jeg vel opptil flere ganger brukt blodige egg i f.eks omelett.

Om jeg fant noe fosteranlegg hadde jeg vel fått litt fnatt.


#38

Bluen sa for siden:

Er det ikke dette røde som er fosteranlegget, da? Her skrapes det bort hvis det dukker opp, og selvsagt spises egget. :nemlig:


#39

Siri sa for siden:

En "god" ting kan aldri sies for ofte. Forøvrig har jeg aldri brydd meg så veldig om problemstillingen "blod" inni eggene.


#40

Esme sa for siden:

Enig med deg. Synes det er litt virkelighetsfjernt og jålete å kaste helt greie egg bare fordi det er litt blod i dem.


#41

Skremmern sa for siden:

Merkelige ord du velger for å beskrive handlingen. Jeg synes det er mer sløsing av mat enn annet. Jeg har ikke et jålete bein i kroppen, men det betyr ikke at jeg liker å tenke gjennom nøyaktig hvor og hva denne kjøttbiten stammer fra i det jeg skal spise den. På samme måte velger jeg å spise kjøtt som er well done, for å slippe å se blod i maten min.


#42

banana sa for siden:

Jeg er litt enig med deg. Det blir litt sånn "Melk fra kuer??? :eek: :eek: Nei jeg drikker bare kartongmelk, sånn fra butikken!".


#43

Mamma Rosa sa for siden:

Ja, det var jo litt av en sammenlikning. :rolleyes:

Da burde du isåfall drukket rett fra kua selv. Ha ku i hagen. Det skulle alle hatt! :happydance:

Da kunne vi spist fostre og drikki melk rett fra jura! Nei til mellomleddene som luker ut dritten!


#44

Mamma Rosa sa for siden:

Ja, jeg er jålete. Der traff du spikeren på høn...jeg mener hodet. :nemlig:


#45

Mamma Rosa sa for siden:

Akkurat! Jeg blir ikke så veldig lei meg for å sløse bort et egg nå og da.
Evt. kan jeg samle opp, så kan blodspiserene i denne tråden komme og hente regelmessig. :Omtenksom:


#46

Esme sa for siden:

Bittlitt blod i egget er ikke akkurat som å spise et foster da.

Men ok, litt satt på spissen: er det virkelig så mye verre å spise et stekt lite kyllingfoster all den tid man fråtser i kyllinger ellers?


#47

Skremmern sa for siden:

Jeg vil også svare.

Spiser ikke kylling, jeg da, og heller ikke egg til frokost - som i bare egget. Bruker det i mat og bakst.


#48

banana sa for siden:

Jeg tror ikke du skjønte hva jeg mente her. Jeg endrer ordlyden i innlegget en smule for å gjøre det litt klarere.

Men ja, hvis du lurer: Jeg har drukket mye melk i mitt liv som etter melkingen kun har blitt avkjølt og intet annet.


#49

Mamma Rosa sa for siden:

Vi har alle noe vi ikke liker. Eller?
Spiser du alt som er?Ingenting du synes er ekkelt?


#50

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg måtte slenge sammen en kake her, bare for å prøve å normalisere mitt forhold til egg igjen.


#51

Esme sa for siden:

Jeg spiser stort sett alt som er. I de tilfellene hvor jeg ikke har klart å spise noe særlig (alt for stor porsjon av stekt kalvehjerne og sauetestikler) så vet jeg jo samtidig at det er litt irrasjonelt da, og jo, jeg føler meg litt jålete og pysete når jeg ikke spiser det.


#52

Angelique sa for siden:

Dersom jeg oppdager blod i egget , kaster jeg alt
Mister helt appetitten


#53

Miss Norway sa for siden:

Mener man her den bittelille blodåren man av og til kan se som henger utenpå plommen? :rofl: Herregud jenter, er det mulig? For en pysegjeng!

Hadde ikke drømt om å ta den bort om så plommen tronte øverst på en biff tartar engang.


#54

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg skjønner at jeg skulle tatt bilde av egget jeg kastet igår. Da snakker vi ikke en bitteliten blodåre nei.
Jeg er da ikke pyse. :snurt:


#55

safran sa for siden:

:knegg: Og Mamma Rosa - ta bilde neste gang, da! Jeg vil se hva du er så hysterisk redd for! :humre:


#56

Kaprifol sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg har ligget unna denne tråden lenge av redsel for hvaden skulle inneholde... Det var verre enn fryktet.

Dog: Jeg tar faktisk ikke bort små blodspor fra egg jeg bruker.


#57

Mamma Rosa sa for siden:

Det skal jeg gjøre ja! :snurt:


#58

Obelix sa for siden:

Bittesmå blodspor trengs ikke tas bort.
Er det mer enn blodspor forsvinner egget i søpla.
Så for meg noe blodigere greier da jeg svarte ista.


#59

Libra sa for siden:

Nå har jeg aldri sett mer enn bare blodspor eller en liten åre med blod i egget og det blir spist rubbel og bit. Har aldri slått meg at det skal være spesielt grusomt. Så jeg skulle veldig gjerne ha sett bilde av hva som er så grusomt. Klarer ikke helt å forestille meg at det skal være så grusomt ekkelt.


#60

Miss Norway sa for siden:

Måtte bare Google:

What causes blood spots in eggs?
Blood spots are also called meat spots. Occasionally found on an egg yolk. Contrary to popular opinion, these tiny spots do not indicate a fertilized egg. Rather, they are caused by the rupture of a blood vessel on the yolk surface during formation of the egg or by a similar accident in the wall of the oviduct. Less than 1% of all eggs produced have blood spots.
[font=Arial][/font]Mass candling methods reveal most eggs with blood spots and those eggs are removed but, even with electronic spotters, it is impossible to catch all of them. As an egg ages, the yolk takes up water from the albumen to dilute the blood spot so, in actuality, a blood spot indicates that the egg is fresh. Both chemically and nutritionally, these eggs are fit to eat. The spot can be removed with the tip of a knife, if you wish.
[font=Arial][/font]Blood spots are more commonly found in brown eggs. The reason is two-fold. Firstly, the genetics of brown birds predisposes them to lay more eggs with blood spots in them. Secondly, during the candling procedure, the brown shell of the egg appears to have a red tint to it, which makes the task of looking for a red spot behind it extremely difficult.


#61

Fruktflua sa for siden:

Har hørt at egg med blod ikke skal spises.


#62

LilleLeo sa for siden:

Usj! Dette har jeg faktisk aldri opplevd! Takk gud for det. :neie:

Og ja, jeg hadde kastet det.


#63

Libra sa for siden:

Hvorfor det?


#64

Mams sa for siden:

Kan ikke si jeg har opplevd å få egg med blod i, men unntak av bittesmå røde prikker. Men det blir stekt, eller pisket så det gidder jeg ikke bruke energi på gitt.
"Blodige" egg har jeg derimot aldri opplevd.


#65

Ru sa for siden:

Det har jeg enten ikke opplevd, eller bare ikke lagt merke til.
:undre:

Jeg hadde sikkert bare skrapt vekk blodet. Tror jeg.


#66

Gaia sa for siden:

Og siden temaet likevel kom opp - dere er klar over at melk også er blod, men uten de røde blodlegmene. :blafre:

Missa: takk for at du oppklarte villfarelsen min. Jeg spiser fortsatt egg med rødt i, helt uavhengig av hvor det kommer fra. Og at det betyr at eggene er ekstra ferske er jo bare bra.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.