Jeg har opplevd flere ganger å få egg med blod og jeg blir like kvalm hver gang.
Om jeg har vært så lur og slenge egget oppi maten så må jeg kaste alt.
Det hender jeg husker å knekke eggene over en egen bolle først.
Hva gjør du med eggene/maten?
Vi snakker om blod inni eggene her, sammen med plommen.
For lenge siden var jeg med å plukke egg 2-3 ganger da jeg var på besøk til en familie som drev en kjempestor eggefarm (heter det det?).
Eggene er blodige, slimete og skikkelig ekle når de plukkes. De vaskes før de pakkes. Likevel var litt blod på eggeskallet ingenting i forhold til hvor ekle hønseburene var; det å plukke ut døde høner som var hakket ihjel av "romkameratnene" sine var en del av plukke eggrutinen.
Jeg leter derfor alltid etter egg av de lykkeligste og mest frittgående hønene når jeg handler i butikken i dag ...
Det kan hende dette ikke stemmer. Men jeg syns å huske at det ikke er blod men sæd som er de røde flekkene man finner inni egget (ikke at det gjør det noe mer delikat, altså).
Jeg får egg fra hønene til mamma, de har også en hane og dermed er eggene så og si alltid befruktet. Kakker egget i en kopp og tar bort evt. fosteranlegg før jeg lager mat med dem.
Tror ikke jeg har opplevd å finne blod inni eggene... hm... Men hvordan kan jeg se hvis det er fosteranlegg inni egga?
(Laga ei kake en gang med egg jeg hadde fått fra tantes frittgående høner - og den lukta som bredde seg i kjøkkenet når jeg kakka egget mot kanten, vel, den glemmer jeg aldri, ei heller den grå kyllingen som lå inni... :grøss: Trenger jeg å si at det faktisk ikke blei kake den dagen? Det blei heller ikke brukt egg på en stund...)
Mener å huske at min gamle husstell lærerinne sa at egg med blod alltid skulle kastes fordi det var et tegn på at de var dårlige.
Kan desverre ikke finne noe på det nå, men egg med blod blir alltid kastet her i huset.
:kvalm:
Har opplevd å blåse ut et fosteranlegg fra et egg engang.:dobbelkvalm:
Merkelige ord du velger for å beskrive handlingen. Jeg synes det er mer sløsing av mat enn annet. Jeg har ikke et jålete bein i kroppen, men det betyr ikke at jeg liker å tenke gjennom nøyaktig hvor og hva denne kjøttbiten stammer fra i det jeg skal spise den. På samme måte velger jeg å spise kjøtt som er well done, for å slippe å se blod i maten min.
Akkurat! Jeg blir ikke så veldig lei meg for å sløse bort et egg nå og da.
Evt. kan jeg samle opp, så kan blodspiserene i denne tråden komme og hente regelmessig. :Omtenksom:
Jeg spiser stort sett alt som er. I de tilfellene hvor jeg ikke har klart å spise noe særlig (alt for stor porsjon av stekt kalvehjerne og sauetestikler) så vet jeg jo samtidig at det er litt irrasjonelt da, og jo, jeg føler meg litt jålete og pysete når jeg ikke spiser det.
Nå har jeg aldri sett mer enn bare blodspor eller en liten åre med blod i egget og det blir spist rubbel og bit. Har aldri slått meg at det skal være spesielt grusomt. Så jeg skulle veldig gjerne ha sett bilde av hva som er så grusomt. Klarer ikke helt å forestille meg at det skal være så grusomt ekkelt.
What causes blood spots in eggs? Blood spots are also called meat spots. Occasionally found on an egg yolk. Contrary to popular opinion, these tiny spots do not indicate a fertilized egg. Rather, they are caused by the rupture of a blood vessel on the yolk surface during formation of the egg or by a similar accident in the wall of the oviduct. Less than 1% of all eggs produced have blood spots.
[font=Arial][/font]Mass candling methods reveal most eggs with blood spots and those eggs are removed but, even with electronic spotters, it is impossible to catch all of them. As an egg ages, the yolk takes up water from the albumen to dilute the blood spot so, in actuality, a blood spot indicates that the egg is fresh. Both chemically and nutritionally, these eggs are fit to eat. The spot can be removed with the tip of a knife, if you wish.
[font=Arial][/font]Blood spots are more commonly found in brown eggs. The reason is two-fold. Firstly, the genetics of brown birds predisposes them to lay more eggs with blood spots in them. Secondly, during the candling procedure, the brown shell of the egg appears to have a red tint to it, which makes the task of looking for a red spot behind it extremely difficult.
Kan ikke si jeg har opplevd å få egg med blod i, men unntak av bittesmå røde prikker. Men det blir stekt, eller pisket så det gidder jeg ikke bruke energi på gitt.
"Blodige" egg har jeg derimot aldri opplevd.
Og siden temaet likevel kom opp - dere er klar over at melk også er blod, men uten de røde blodlegmene. :blafre:
Missa: takk for at du oppklarte villfarelsen min. Jeg spiser fortsatt egg med rødt i, helt uavhengig av hvor det kommer fra. Og at det betyr at eggene er ekstra ferske er jo bare bra.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.