Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spinoff av eggetråd - hvordan liker du biffen?

Hvordan liker du biffen?

  • Jeg spiser gjerne rå biff/carpaccio
    0 stemmer
  • Biffen bør så vidt ha vært i panna, ellers rød og rå
    4 stemmer
  • Medium stekt er selvfølgelig det optimale
    57 stemmer
  • Biffen må være helt gjennomstekt
    22 stemmer
  • Spiser ikke biff/er vegetarianer (spesifiser gjerne)
    2 stemmer
#1

Gaia sa for siden:

Ja, det lurer altså jeg på. Det er mulig å krysse av på flere alternativer (jeg innser at det både går an å like carpaccio og å foretrekke gjennomstekt biff).

Foretrekker du biffen helt rå, så vidt brunet på hver side, medium stekt eller gjennomstekt.

Jeg liker blodig biff og spiser gjerne carpaccio. Medium biff er helt greit, er den grå så vil jeg heller spise skosåler. :nemlig:

Jeg syns heller ikke blod i noen form er ekkelt, men jeg har ikke sansen for blodpølser eller blodpannekaker, rett og slett fordi jeg ikke liker lukten.

Poll kommer!


#2

Mei sa for siden:

Jeg var en svoren skosålespiser i lange tider. Helt til jeg fikk en medium stekt på en date jeg ikke ville ødelegge;)

Jeg foretrekker definitivt medium. Jeg avstår fra biff i graviditeten, for skosåler nekter jeg å spise :nemlig:


#3

Ole Brumm sa for siden:

Utolmodig, liker medium, vanskelig å unngå skosålen ved godt stekt, tar heller svin/kalv dersom jeg er i utlandet. Når blodet drypper blir jeg kvalm. :nemlig:


#4

Libra sa for siden:

Jeg vil ha den gjennomstekt. Var mediumspiser før, men oppdaget at jeg foretrekker den gjennomstekt.


#5

Carrera sa for siden:

Medium.

Spiste godt stekte når jeg var gravid, men det ble ikke det samme nei.


#6

Anonyma sa for siden:

Jeg må uten tvil ha den HELT gjennomstekt!
Har sendt tilbake mang en biff på resturant som jeg har sett antydning til rosa i! :skremt:


#7

Canisa sa for siden:

Nå spiser vi veldig sjelden rødt kjøtt, men jeg foretrekker biffen rosa. Forundrer meg stadig over at det er så vanskelig for kokken å få til når vi spiser ute. Mannen derimot er proff på biff-mekking!:fornøyd:


#8

Bille sa for siden:

Medium stekt. Liker også carpaccio.:) Under graviditeten var det uaktuelt med biff da jeg ikke synes det smaker med gjennomstekt biff:niks:.


#9

Skilpadda sa for siden:

Jeg spiser gjerne carpaccio, eller tartar, men helt rå biff tiltaler meg ikke. Medium rå pleier jeg å bestille, hvor rå den bør være kommer an på hvor mør den er. Krysset av på "medium".


#10

Veronal sa for siden:

Jeg elsker carpaccio og vil helst ha en rødrosa biff. Medium har en lei tendens til å bli en grå skosålesak, så da må jeg presisere medium minus for å få den riktig. Jeg spiser rått biffkjøtt også (ikke biff tartar fordi magen min ikke takler rå eggeplomme).


#11

Teofelia sa for siden:

En god biff skal være rå. Definitivt. Og er ikke kjøttet mørt nok til å takle at det ikke stekes, kan man like gjerne bruke det til grytekjøtt, synes jeg.


#12

Noba sa for siden:

Medium biff er tingen :ja:


#13

kiki sa for siden:

Før jeg ble gravid måtte alt være skikkelig gjennomstekt, til og med roastbeefen. Nå etter at jeg fikk Mathias takler jeg litt rosa kjøtt, av en eller annen grunn...:confused:


#14

Dixie Diner sa for siden:

Jeg takler ikke halvrå eller rå mat (kjøtt/fisk) så jeg må ha den helt gjennomstekt. Tull at det blir skosåle, da har dere stekt den feil. Jeg får alltid mør og fin biff selv om jeg steker den gjennom.


#15

Lenam sa for siden:

Jeg spiser ikke biff, men er ekspert på å lese hvordan gjesterne mine vil ha biffen sin stekt. :knegg:


#16

Bergensis sa for siden:

Medium.

Var på ein fin fransk resturant i Thailand (ja, du leste riktig). Me var pinleg pliktoppfyllande og ba om å få biffen "well done". Skal da ikkje bli matforgifta, må vite.
Eigaren/servitøren vart super-furten og ba oss gå på ein anna resturant. We don`t serve well done!


#17

Anonyma sa for siden:

:highfive:


#18

turi sa for siden:

Medium!!


#19

Sitron sa for siden:

Jeg stemte på medium. Men jeg liker den et sted mellom medium og godt stekt. Dvs at den skal være godt rosa i midten, men blodet kan gjerne ha trukket ut. Men helt gjennomstekt vil jeg ikke ha den.


#20

Susse sa for siden:

Jeg spiser minimalt med biff, ikke glad i rødt kjøtt i det heletatt. Om jeg ikke har noe valg må den være gjennomstekt.


#21

~TM~ sa for siden:

Jeg liker biffen min medium til rå. Eller medium-rare som det vel heter på nynorsk. Jeg er dessuten meget glad i carpaccio.


#22

Frantzen sa for siden:

Jeg levde et mer enn 30 år langt liv i den tro at biffen skulle være gjennomstekt for å være god.

Heldigvis ble jeg tvunget til å oppleve biffen medium. Mmmmmm! :nam:


#23

polarjenta sa for siden:

Godt stekt, takk. Og opplever ikke at den er skosåle nei.


#24

Filifjonka sa for siden:

For å gjøre det litt kjapt kan jeg bare underskrive Sitron. Gjerne litt rosa i midten, men blod som flyter på tallerkenen blir jeg kvalm av.


#25

Hyacinth sa for siden:

Ja, det går fint an. Jeg liker godt carpaccio i ulike varianter. Jeg spiser også biff tartar. Men skal jeg ha vanlig biff, vil jeg ha den medium. Jeg er ikke en sånn blodig type. Mannen min er det. Han vil ha roastbeefen rødest mulig og er nøye med å gå i rette butikk. Noen steker den mer en andre, visstnok. Sånt har jeg aldri brydd meg om.


#26

Camomilla sa for siden:

Jeg har bestandig spist skosåle, men etter en tur ute med mannen min så insisterte han på at jeg skulle smake på en i medium. Det var noe annet ja.
Heretter blir det medium biff.


#27

Toffskij sa for siden:

Nemlig. :vampyr:


#28

Misteri sa for siden:

Medium biff spises det her.


#29

Mamma Rosa sa for siden:

Mer blodprat. :knegg:

Vel, jeg stemte "gjennomstekt", men sånn egentlig kan jeg spise en mellomting av gjennomstekt og medium.
Kjøttet kan være rødlig, men det må ikke renne rødt. :vanskelig å lage biff til:
Heldigvis spiser vi biff utrolig sjelden.
Mannen elsker biff, så han er litt lei seg for akkurat det.
Han vil gjerne ha en biff som blodet renner av. :skremt:


#30

Kirsebær sa for siden:

Så vidt vært i panna.


#31

safran sa for siden:

Jeg er ikke redd for litt blod. :kry:


#32

Slettet bruker sa for siden:

Medium minus. Nå ble jeg sulten.

Men hvorfor spiser dere biffen gjennomstekt når dere er gravide?:confused: Eventuelle bakterier befinner seg da uansett bare på overflaten?


#33

Azi sa for siden:

Medium!


#34

Fibi sa for siden:

Stemte medium og gjennomstekt jeg. Foretrekker den nesten gjennomstekt, men fremdeles med rødt i midten. Nå er jeg jo gravid, så da gjennomsteker jeg den. :sukke: Ikke helt det samme, i grunn...


#35

Fibi sa for siden:

Det er vel toxo og listeria... Listeria er jo sjelden i norge, og man kan jo bli kvitt toxo med frysing. Men når jeg skal ha biff, så blir det somregel handlet inn samme dag, slik at jeg ikke får sjans til å fryse den først.[/


#36

Søster sa for siden:

Liker de fleste varianter av helt rå biff. Til tradisjonell biffmiddag er min biff bare såvidt innom panna.


#37

Bluen sa for siden:

Jeg elsker carpaccio, men vanlig biff vil jeg ha medium stekt. Liker ikke tyggekonsistensen på rå biff.


#38

Slettet bruker sa for siden:

Takk for svar. Sjekket nå. Listeria er på overflaten, og blir drept ved steking (altså kan man spise medium stekt biff). Toxo er i kjøttet, så det må da fryses eller gjennomstekes.
De testet aldri meg for toxo når jeg var gravid, forresten. Ingen av gangene. Er det vanlig at man ikke blir testet?


#39

Toffskij sa for siden:

Jeg var en ivrig fryser av biffer i begge svangerskap. Gjennomstekt biff er traurige greier.


#40

fru jungeldyr sa for siden:

Liker biffen best mediumstekt. Greit at den er rød, men vil ikkje at den skal vere rå i midten


#41

Skremmern sa for siden:

Jeg spesifiserer. Spiser veldig lite kjøtt, stort sett bare farsedeig eller kjøttstrimler. Liker ikke store stykker med kjøtt.


#42

Timmi sa for siden:

Medium så klart. :ja:


#43

maggypop sa for siden:

Jeg stemte medium. Jeg liker at biffen er rosa i midten, men den må være ruglete i snittflaten, og ikke glatt (hvis noen skjønner hva jeg mener...)

Carpaccio er kjempegodt, men det må være tynne skiver (ska læs avvisa gjænnom dæm, da sjø) :ja:


#44

Anda sa for siden:

Foretrekker den medim/rå, så det er vel et sted midt i mellom for meg da.

Eller carpaccio, men da pga de tynne skivene som jeg egentlig foretrekker. Da pleier jeg ikke å kalle det biff.

Forresten spiser jeg nesten aldri biff lenger til mannen store skuffelse. Jeg får nemlig så innmari vondt i magen av det... :deler villig:


#45

kisha sa for siden:

Den må minst være medium. Rått kjøtt vokser i munnen.


#46

Trolljenta25 sa for siden:

Akkurat slik jeg foretrekker biffen min også. :ja:


#47

Angelique sa for siden:

Medium stekt liker jeg best


#48

Libra sa for siden:

Endelig en som har skjønt det :ja:


#49

malena sa for siden:

Biffen må være godt rosa i midten uten å være rå. :nemlig:


#50

Labolina sa for siden:

Jeg liker biffen best når den er medium stekt.


#51

Obelix sa for siden:

Medium til rå.
Hater skosålebiff og har aldri fått gjennomstekt biff som ikke er tørr.


#52

Lykketrollet sa for siden:

Den må være godt gjennomstekt.


#53

Martis sa for siden:

Medium stekt biff, men spiser gjerne carpacchio :D


#54

Pepper Lemon sa for siden:

Carpaccio er fint. Biffen skal være rød og blodig. Jeg tviholder på at gjennomstekt biff=skosåle. :krangler med Iset:


#55

Mei sa for siden:

Spiser dere rått kjøtt? Som i "ikke-vært-i-steikepanna-i-det-hele-tatt?


#56

Pepper Lemon sa for siden:

Carpaccioen her helt rå ja. :ja:


#57

Mei sa for siden:

Yaiks.

Det må da stilles store krav til hygiene på kjøkkenet for at det skal være trygt? Som med sushi?

liker ikke rått kjøtt eller rå fisk


#58

Pepper Lemon sa for siden:

Det gjør det sikkert. Det er sikkert frosset først også. Uten at jeg er sikker på det. Det er jo svært tynne skiver med kjøtt da, så det er delikat. Ikke som å ta et jafs av ei beitende ku, liksom.


#59

Teofelia sa for siden:

Jeg frekventerer helst spisesteder der jeg tror hygienen er brukbar. Jeg hadde nok ikke bestilt rått kjøtt (eller så mye annet, for den del) på McDonalds.

:liker både rått kjøtt og fisk:


#60

Fluke sa for siden:

Hva i alle dager er carpacchio?

Jeg vil at biffen skal ha vært innom panna.


#61

Java sa for siden:

Carpaccio er nydelig. Biffen ønsker jeg medium stekt.


#62

Mei sa for siden:

Å tynne stykker.. ja det blir jo noe annet ser jeg for meg. For meg er biff tykkere stykker kjøtt, og å spise en slik rå ble litt for... steinaldersk for meg :knegg:


#63

Karamell sa for siden:

Jeg elsker carpacio og biff tartar!

Men om jeg steker en indrefilet så er den medium stekt.

Stemte alt. 1 og 3.


#64

Gaia sa for siden:

Alternativ én dekker egentlig ganske mye - både biff tartar (som en del har spesifisert) og carpaccio. Jeg kjenner faktisk også en del som syns det er snaskens å spise kjøttdeig rå fra pakka. :nemlig:

Jeg har forresten heller aldri smakt kjøtt som har vært helt gjennomstekt som har vært noe annet enn tørt, selv når det har vært stykker fra samme kjøttbit. (Og mannen er temmelig vass på steking av alt slags kjøtt).


#65

Ru sa for siden:

Det eneste råååsa jeg liker, er i grunnen biffen.

Stemte medium.


#66

rajraj sa for siden:

Medium biff og carpatio! Syns egentlig det er vanskelig å steke biff, jeg. Men det er sikkert fordi jeg er litt kresen. Fikk overdose biff og bernaise på åttitallet - da "alle" lagde skosåler hver fredag :p


#67

Mamarazzi sa for siden:

Søren, jeg så ikke at man kunne krysse av på flere alternativer før det var for sent...

Så lenge biffen har sluttet å si "mø", så er den perfekt for meg!! :humre:


#68

*HH* sa for siden:

Helt enig! Jeg har enda tilgode å spise en skosåle.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.