Ja, det lurer altså jeg på. Det er mulig å krysse av på flere alternativer (jeg innser at det både går an å like carpaccio og å foretrekke gjennomstekt biff).
Foretrekker du biffen helt rå, så vidt brunet på hver side, medium stekt eller gjennomstekt.
Jeg liker blodig biff og spiser gjerne carpaccio. Medium biff er helt greit, er den grå så vil jeg heller spise skosåler. :nemlig:
Jeg syns heller ikke blod i noen form er ekkelt, men jeg har ikke sansen for blodpølser eller blodpannekaker, rett og slett fordi jeg ikke liker lukten.
Utolmodig, liker medium, vanskelig å unngå skosålen ved godt stekt, tar heller svin/kalv dersom jeg er i utlandet. Når blodet drypper blir jeg kvalm. :nemlig:
Nå spiser vi veldig sjelden rødt kjøtt, men jeg foretrekker biffen rosa. Forundrer meg stadig over at det er så vanskelig for kokken å få til når vi spiser ute. Mannen derimot er proff på biff-mekking!:fornøyd:
Jeg spiser gjerne carpaccio, eller tartar, men helt rå biff tiltaler meg ikke. Medium rå pleier jeg å bestille, hvor rå den bør være kommer an på hvor mør den er. Krysset av på "medium".
Jeg elsker carpaccio og vil helst ha en rødrosa biff. Medium har en lei tendens til å bli en grå skosålesak, så da må jeg presisere medium minus for å få den riktig. Jeg spiser rått biffkjøtt også (ikke biff tartar fordi magen min ikke takler rå eggeplomme).
En god biff skal være rå. Definitivt. Og er ikke kjøttet mørt nok til å takle at det ikke stekes, kan man like gjerne bruke det til grytekjøtt, synes jeg.
Før jeg ble gravid måtte alt være skikkelig gjennomstekt, til og med roastbeefen. Nå etter at jeg fikk Mathias takler jeg litt rosa kjøtt, av en eller annen grunn...:confused:
Jeg takler ikke halvrå eller rå mat (kjøtt/fisk) så jeg må ha den helt gjennomstekt. Tull at det blir skosåle, da har dere stekt den feil. Jeg får alltid mør og fin biff selv om jeg steker den gjennom.
Var på ein fin fransk resturant i Thailand (ja, du leste riktig). Me var pinleg pliktoppfyllande og ba om å få biffen "well done". Skal da ikkje bli matforgifta, må vite.
Eigaren/servitøren vart super-furten og ba oss gå på ein anna resturant. We don`t serve well done!
Jeg stemte på medium. Men jeg liker den et sted mellom medium og godt stekt. Dvs at den skal være godt rosa i midten, men blodet kan gjerne ha trukket ut. Men helt gjennomstekt vil jeg ikke ha den.
Ja, det går fint an. Jeg liker godt carpaccio i ulike varianter. Jeg spiser også biff tartar. Men skal jeg ha vanlig biff, vil jeg ha den medium. Jeg er ikke en sånn blodig type. Mannen min er det. Han vil ha roastbeefen rødest mulig og er nøye med å gå i rette butikk. Noen steker den mer en andre, visstnok. Sånt har jeg aldri brydd meg om.
Jeg har bestandig spist skosåle, men etter en tur ute med mannen min så insisterte han på at jeg skulle smake på en i medium. Det var noe annet ja.
Heretter blir det medium biff.
Vel, jeg stemte "gjennomstekt", men sånn egentlig kan jeg spise en mellomting av gjennomstekt og medium.
Kjøttet kan være rødlig, men det må ikke renne rødt. :vanskelig å lage biff til:
Heldigvis spiser vi biff utrolig sjelden.
Mannen elsker biff, så han er litt lei seg for akkurat det.
Han vil gjerne ha en biff som blodet renner av. :skremt:
Stemte medium og gjennomstekt jeg. Foretrekker den nesten gjennomstekt, men fremdeles med rødt i midten. Nå er jeg jo gravid, så da gjennomsteker jeg den. :sukke: Ikke helt det samme, i grunn...
Det er vel toxo og listeria... Listeria er jo sjelden i norge, og man kan jo bli kvitt toxo med frysing. Men når jeg skal ha biff, så blir det somregel handlet inn samme dag, slik at jeg ikke får sjans til å fryse den først.[/
Takk for svar. Sjekket nå. Listeria er på overflaten, og blir drept ved steking (altså kan man spise medium stekt biff). Toxo er i kjøttet, så det må da fryses eller gjennomstekes.
De testet aldri meg for toxo når jeg var gravid, forresten. Ingen av gangene. Er det vanlig at man ikke blir testet?
Det gjør det sikkert. Det er sikkert frosset først også. Uten at jeg er sikker på det. Det er jo svært tynne skiver med kjøtt da, så det er delikat. Ikke som å ta et jafs av ei beitende ku, liksom.
Jeg frekventerer helst spisesteder der jeg tror hygienen er brukbar. Jeg hadde nok ikke bestilt rått kjøtt (eller så mye annet, for den del) på McDonalds.
Å tynne stykker.. ja det blir jo noe annet ser jeg for meg. For meg er biff tykkere stykker kjøtt, og å spise en slik rå ble litt for... steinaldersk for meg :knegg:
Alternativ én dekker egentlig ganske mye - både biff tartar (som en del har spesifisert) og carpaccio. Jeg kjenner faktisk også en del som syns det er snaskens å spise kjøttdeig rå fra pakka. :nemlig:
Jeg har forresten heller aldri smakt kjøtt som har vært helt gjennomstekt som har vært noe annet enn tørt, selv når det har vært stykker fra samme kjøttbit. (Og mannen er temmelig vass på steking av alt slags kjøtt).
Medium biff og carpatio! Syns egentlig det er vanskelig å steke biff, jeg. Men det er sikkert fordi jeg er litt kresen. Fikk overdose biff og bernaise på åttitallet - da "alle" lagde skosåler hver fredag :p