Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Grove skinke-snurrer (knallgode)

#1

Dixie Diner sa for siden:

Disse laget jeg og 4-åringen til kvelds i dag. Nyydelige! Jeg ville egentlig lage dem med spelt, men jeg har ikke prøvd meg på det før (på akkurat disse) og ville ikke skuffe den elleville fireåringen min om de ble mislykkede. Forresten ganske geniale å ha med i matboksen i barnehagen eller på skolen, med litt frukt og grønnsaker ved siden av.

SKINKE-SNURRER

Ca. 12 dl mel (jeg brukte 7 dl sammalt fin hvete og 5 dl hvetemel).
1 pakke tørrgjær
Lunkent vann (jeg bruker aldri mål her, man ser jo når deigen er bra)
Litt salt og pizzakrydder (oregano, timian, basilikum, litt tørket hvitløk)

FYLL:
1 boks hakkede tomater
1 pakke smårettskinke, evt. smårettbacon
1 liten hakket løk
3-400 gram revet god ost

Lag en deig og hev den til dobbel størrelse (en times tid). Del den i to deler og kjevle ut den ene delen til en flat stor firkant.
Smør tomatsaus (kjør den i blenderen først, evt. sammen med moset hvitløk og krydder, eller bruk en annen god tomatsaus. Ikke ødelegg disse med ketchup, for guds skyld) over hele deigen i et tynt lag. Strø på skinke/bacon, løk og ost.
Rull sammen som når du lager kanelsnurrer og skjær pølsen i biter. Legg "bollene" på en papirkledd stekeplate og dryss evt. over litt mer revet ost om ønskelig. Stek dem på 225 grader i ca. 15-20 minutter. Pass på at de ikke steker for lenge, de skal være lyse og saftige (men dette er vel en smakssak).

Fyllet kan varieres i det uendelige. Jeg har feks. laget disse med rester av taco (tacokjøtt, mais, løk, ost, salsa istedetfor tomatsaus).


#2

Tilde sa for siden:

Disse må jeg prøve å lage.:ja:


#3

Dixie Diner sa for siden:

Kom på at man også kan lage disse som hvitløksbrød. Gjorde det en gang og de ble kjempegode. Da smurte jeg rett og slett bare hvitløkssmør utover hele deigen, drysset over med frisk persille og rullet sammen slik som med kanelsnurrer. :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.