Harriet Vane sa for siden:
Jess. Nå er jeg i gang igjen og lover å bli flinkere til å dele oppskrifter enn jeg har vært den seneste tiden.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Harriet Vane sa for siden:
Jess. Nå er jeg i gang igjen og lover å bli flinkere til å dele oppskrifter enn jeg har vært den seneste tiden.
Harriet Vane sa for siden:
Pasta med brokkoli og blåmuggost
Kok 400 g pasta, jeg brukte grov spaghetti
I en gryte steker du 1 pk skinkebiter (kan sikkert varieres med bacon, kyllingfilet el.)
1 rødløk i skiver
1 fedd hvitløk, knust
1 lite hode brokkoli (bare små buketter)
til brokkolien begynner å bli litt myk.
Ha i 100 g. gorgonzola, rocquefort eller st.agur og 1 dl matfløte
ha i litt pepper, salt trengs neppe, men smak.
Strø over en neve "salatblanding", dvs valnøtter og pinjekjerner
Bland sammen med nykokt pasta og server!
Dixie Diner sa for siden:
Jeg elsker deg. :abbonnerer:
Harriet Vane sa for siden:
Linsegryte
Legg 500 g linser i bløt dagen før. Du trenger bare 1/3, men resten fryser du ned til når du skal ha en lettvint middag senere.
Dagen etter:
Kok linsene i 30 minutter
Mens de koker brunes 1/2 pakke skogsbacon (kan byttes ut med kylling eller svin)
ha i
2 fedd hvitløk
1 hakket løk
3 skrelte finhakkede gulrøtter (del i fire på langs og del i terninger)
1 neven frossen spinat
1 lite brokkolihode, bare bukettene
salt
pepper
spisskummin
litt chili
Når linsene er ferdig kokt, ha i 1/3 og rør rundt. Smak til og server med tomatsalat.
daffy sa for siden:
Hurra, så bra! Jeg elsker Madammens oppskrifter!
Hvilken linsetype bruker du forresten?
I dag laget jeg saus til elgkarbonader, det ble ganske godt, men ikke helt optimalt syns jeg. Jeg blanket sjalottløk og hvitløk i meierismør, hadde på en halvliter vann+urtebuljong fra Helios, kokte ned litt og silte av. Hadde i en god skvett fløte og to skiver brunost, 4 knuste einebær og en ss tyttebærsyltetøy.
Har dere noe forslag til forbedringer? Hvilke smakstilsetninger bruker dere til viltsaus? Kanskje buljongen blir for tam til viltsaus? Eller kanskje det hadde vært bedre med en rødvinskvett i stedenfor fløte og brunost?
Harriet Vane sa for siden:
Einerbær er jo nydelig i viltsaus. Rips eller rognebær, solbærsaft uten sukker (fås på helios) er også godt i til hverdags.
Jeg brukte vanlige grønne linser i dagens linsegryte. I går laget jeg
Borsjtsj.
Borsjtsj ala Mim
1 kilo eller mer med grytekjøtt med eller uten bein av okse
rødbeter ca. 1 kilo
3 rødløk
3 gulrøtter
2 løk
3 fedd hvitløk
salt og pepper
creme fraiche
Ha litt smør og litt rapsolje i en gryte, ha i kjøttet (deles i småbiter, enten før koking eller etter det har kokt en stund). Brun det lett, skrell rødbetene, del dem i småbiter, og hell over vann til det dekker. La det småkoke 30 minutter, kjenn om rødbetene begynner å bli møre, ha i løk, gulrøtter, ( i biter) hvitløk, og salt. Kok til alt er mørt, 15 minutter til, kanskje, ha i pepper. Server og ha en klatt creme fraiche i hver tallerken.
Estrella sa for siden:
Denne tråden må jeg følge med på.
nolo sa for siden:
Oppskriftsdronningen er tilbake! :jippi:
Anonyma sa for siden:
Abonnerer.
Beckett sa for siden:
Kan dette uttales?Harriet Vane sa for siden:
det er Toffen som er eksperten, men jeg sier borsj-tsj.
Nå har du noe å gjøre i kveld, tenker jeg...:knegg: :ser for meg Arken mumle borsj-tsj, borsj-tsj:
Beckett sa for siden:
Tusen takk, liksom. :mumle: borsj-tsj, borsj-tsj. :gaah:Harriet Vane sa for siden:
Faktisk blir det mer som borr-sj-tsj. :strør salt i såret: :knegg: Også litt fort.Beckett sa for siden:
Pokker og. :strever:Kaprifol sa for siden:
Flotters, Mim! Dette var gledelig for et husmoremne som nærmer seg slutten av fødselspermisjonen og trenger øvelser. Det er gøy å lære mer om mat!
Borrr sj tsj var ikke helt greit, men suppa høres deilig ut.
Beckett sa for siden:
Jeg har gitt opp.Harriet Vane sa for siden:
Du kan kalle det rødbetesuppe, vettu. :værsågod: Det viktigste er jo at du lager den.
Ru sa for siden:
Velkommen tilbake!
:rørt:
Hyacinth sa for siden:
Jeg også. :nemlig: Jeg har en egen Mim-mat-mappe i Words. Kjempepraktisk.
Harriet Vane sa for siden:
:rørt: Hyggelig å være savnet!
Canisa sa for siden:
Min Mim-mappe trenger også påfyll!
Velkommen tilbake!
Ingrid-lille sa for siden:
Jeg er mer på lag med denne enn Isets kjærlighetserklæring (:D), men gleder meg til flere oppskrifter jeg også.
Ru sa for siden:
Mim vet at jeg elsker henne, så det trenger jeg da ikke å si? :smask:
Ingrid-lille sa for siden:
:eek:
Beckett sa for siden:
Det er jammen sant. :highfive:Miss Norway sa for siden:
JA! :kobler med avatarmimretråden:
Tangina sa for siden:
Jeg er så langt ukjent med Mims oppskrifter, men skjønner at dette er verdt å abonnere på. :spent:
LilleLeo sa for siden:
:jippi: Endelig!!
:lykkelig:
Irma sa for siden:
Denne må jeg abbonere på! Vi laget forresten en annen variant av Bortsjtsj host rødbetsuppe i dag. Kjempegodt.
Line* sa for siden:
Jeg har en mistanke om at jeg kommer til å lage (om mulig) enda mer mat nå når det nye kjøkkenet er ferdigmontert innen helga, så jeg abonnerer også på dine tråder nå, Mim. ;)
Camomilla sa for siden:
Abbonerer på denne ja.
Gaia sa for siden:
Den rødbetsuppen din skal jeg prøve en dag. Forrige gang jeg lagde borststjtstt ble den litt vassen og smaksløs, men da brukte jeg ikke hvitløk. Kan det også være et tips å surre stangselleri sammen med løken? Det er vel litt russiskaktig det, eller?
Irma sa for siden:
Jeg synes også rødbetsuppa ble det da vi laget den tidligere i uka. (Ikke Mim sin variant riktignok.) Da jeg puttet i en grønnsaksbuljongterning ble den veldig mye bedre. :jupp:
Left sa for siden:
Jeg har ikke savnet Mim.
Av den enkle grunn at jeg ikke har visst at hun er et hverdagsmatgeni! :D
Men nå får pipen en annen lyd.
Rødbeter nam
Anonyma sa for siden:
Hvor blir det av oppskriftene, da? :sparke:
Forøvrig synes jeg Irma's mattråd er verdt å abonnere på også...
Azi sa for siden:
Irma sin er helt UTROLIG!!! Jeg er også Irma fan! :D
Left sa for siden:
Jeg er rett og slett bare fan av......mat jeg :) God mat that is.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.