Hmm ja, dette må vi ha en lang diskusjon om, en som strekker seg over mange uker ... :nemlig:
:knegg:
Men seriøst: Jeg ville ikke brukt den i middag, det er så dumt om den ødelegger alt. Men jeg ville kanskje ha smakt litt på den, og evt. puttet den i en vaffelrøre og prøvestekt 1 eller 2 ... :sparke:
Jeg smakte på en knapt synlig mengde ytterst på pekefingeren. :knegg: Er så utrolig pysete når det gjelder å smake på meieriprodukter som muligens har blitt dårlig.
Det smakte bittelitt rart, så da ble den kastet.
Jeg brukte fløte i stedet, det ble ikke så verst det heller. :nemlig:
Kesam skal ikke varmebehandles, da skiller den seg, så i gryte blir det pyton, enten den har gått ut på dato eller ei. Men det du kan er jo å bruke den i pannekake-, vaffel- eller lapperøre. Aldeles utmerket. Da får du på en måte varmebehandlet den og alt er helt fint. :)
Jeg har ingen panikk for sure melkeprodukter litt over datodato, men 10 dager syns jeg var i overkant. Prippen og sløsete. :nemlig:
Det ville nok helt sikkert min mormor også sagt.
Men skal jeg sitte og lure på om vaflene egentlig smaker bittelitt vondt når en ny boks koster en tier...? ;)
Enig. Men kesam koster 18 kroner, gjør det ikke? ;)
Jeg må flire litt av at så mange syntes det var ekkelt å spise yoghurt som gikk ut på dato i går, men 10 dager gammel kesam er helt greit... Jeg hadde aldri i livet spist 10 dager gammel kesam, spesielt ikke en åpnet boks. Og jeg er ikke spesielt kresen.
Dessuten kan jeg ikke tenke meg at kesam ville vært godt i en gryte uansett.
Den hadde jeg definitivt kastet.
Svigermor mener f.eks at fløte er MYYE bedre om den har fått stått og surnet seg i flere dager. :skremt:
Derfor spør jeg aldri henne om råd når det kommer til slikt.
Spiser man ikke yogurt bare fordi den har en datostempling som er feil? :D
Jeg sa det i offentlig-do-tråden og gjentar det her: Det er mange pingler her inne...