Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lammesteik uten steiketermometer

#1

Alfa sa for siden:

Er det nokon som kan ein tommelfingerregel for steiking av lam? Eg har ei steik med knoke men uten bein på 1,4 kg som skal steikast, men eg har ikkje steiketermometer.


#2

Pepper Lemon sa for siden:

Oi. Det er risikosport. Jeg liker lammet relativt rødt, og tar det ut ved 60 grader. Jeg tror det heter seg at lammet skal være 65 grader. Det tar ikke lang tid. Jeg vil tro mye er gjort på 60-75 minutter. Du kan ikke løpe bort på nærmeste Rimi da? De har vel steketermometer på slike butikker?


#3

Alfa sa for siden:

Kanskje eg kan gjere det ja... :lat: Kva for temperatur skal lammet steikast på då :blond:?


#4

Martis sa for siden:

Jeg liker lammet ganske grått, så her stekes det på 150 grader i 5 - 6 timer. Står i ovenen nå faktisk :D


#5

Strå sa for siden:

Lam er nam - lam er nam - lam er nam :sikle:

Personlig bruker jeg aldri steketermometer, men det blir da minst to steiker på høsten likevel. På 150 grader kan den stå i tre-fire timer for å bli rød/rosa. Tre kvarter til og den er stort sett bare litt rosa. Ennå tre kvarter og den blir gjennomstekt (grå), men sjeldent tørr når varmen er såpass svak. Bare husk å etterfylle steikepanna med varmt vann av og til.

Dagen for HIs trådstart tilbrakte jeg i hagen med å pensle og snu et lam. Drøye fire timer over varmen og selv steikene var passe nydelige.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.