Jepp, det er det jeg jobber med, å endre tankene mine i fohold til mat. Mat er noen en skal spise for å leve, ikke leve for å spise :)
(selvsagt skal en kose seg med mat, men ikke leve bare fra måltid til måltid slik at dette styrer dagen, slik jeg har det i perioder)
Prosjekt mindre light brus går så som så, jeg klarer ikke holde meg helt unna hver dag, men forbruket har gått betraktelig ned. Jeg har gitt meg forbud mot å kjøpe pakker på 4x1,5 liter, og har holdt det.
Jeg er og veldig flink med maten på dagtid, sposer frokost , lunsj og et lite måltid før jeg går hjem på jobb. Da er jeg ikke sulten om jeg må innom butikken = ingen sjokolade i/rett etter arbeidstid ;)
Klarer og å ikke overspise til middag :stolt:
Hva synes dere om denne matplanen?:
frokost: to skiver
lunsj: salat, ofte med middasgrester (idag kyling)
mellommåltid: en skive eller to riskaker og en frukt
middag: EN portion
kvelds: litt frukt
Så kjempebra! Jeg tenker også mer grønnsaker, da blir du jo mettere også. Hvis du får sultfølelsen er det lettere å hive i seg usunne ting på slutten av dagen. Har jeg hørt. :sparke: Heia! Dette høres bra ut. :heia:
Jeg har en vane, og det er å spise en gulrot før frokost, da har jeg allerede en av de fem tidlig på dagen. I noen perioder spiser jeg også kålrot før lunch.
Grønnsaker ja, jeg har agurk, tomat og salat blad på skivene mine, og oftest et kjøttpålegg.
Lunsjen er jo salat med div grønnsaker.
Middag består av minst to grønnsakstyper
Jeg tror at rotfrukter a la gulrot og kålrot som Ine beskriver metter mer enn agurk, tomat og salat som inneholder mindre fiber. Også er det sunt å variere med mange ulike typer grønnskaer, ulike farger på grønnsakene osv. Samtidig som en grønnsak alltid er bedre enn ingen!
Når det gjelder brus, så er min opplevelse av bruskutt at med sukkerbrus drikker jeg faktisk ikke så mye. Har jeg kjøpt PepsiMax til helga, så er den tom ganske kjapt. Har jeg kjøpt en Solo eller Cola er det brus igjen til langt uti neste uke. Så nå holder jeg på å endte tankemønsteret mitt til å bare kjøpe halvlitere. Det funker sånn passe :knegg:
Du er jammen godt i gang og planen din høres fin ut. :heia:
Med tanke på dagsinntak:
Jeg synes det ser litt lite ut, jeg. I tillegg til det du nevner spiser jeg gjerne to knekkebrød med pålegg til kvelds, og jeg er på en ganske streng diett.
Jeg opplever ofte at de dagene jeg sprekker eller nesten sprekker, skjer det uten unntak på kvelden og oftest fordi jeg rett og slett har fått i meg for lite mat tidligere på dagen, rent kalorimessig, og/eller at det har gått for lang tid mellom to måltider.
Jeg tenker med meg selv at det ville vært alt for lite protein for at jeg hadde holdt meg mett og fri for sukkersug i løpet av en dag.
Hva med å erstatte skivene til frokost med en lavkarbofrokost og erstatte riskaker med noe med mindre raske karber?
Jeg mener ikke at lavkarbo alene er eneste løsning altså, men tenkte mer på metthetsfølelsen og det å slippe å bli så forferdelig søtsugen.
Jeg hadde nok klart noen dager med et opplegg som du skisserer, men jeg har ikke viljestyrke til å leve på lavkalori lenge om gangen siden sukkersuget blir for sterkt, men der er jo folk forskjellige.
Jeg synes også det ser litt snaut ut. Riskaker gir lite kalorier, men er raske karbohydrater og gir ikke noen langvarig metthetsfølelse. Jeg er ikke på noen bevisst lavkarbodiett (eller noen annen diett, i grunnen), men jeg spiser stort sett kun ett brødmåltid for dagen, og opplever mindre blodsukkervariasjon og søtsug når jeg holder meg til det. Det kan være greit å putte inn litt sunt fett i kostholdet, f.eks. avokado, fet fisk, solsikkekjerner, olivenolje... Det fungerer i hvert fall fint for meg, både velværemessig og vektmessig.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i bloggen, så kan du gjøre det her.