Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ratatouille

#1

Pepper Lemon sa for siden:

Mor, far og barn (2 år) var på førpremiere på denne filmen i går. Ettersom det ikke er flust av barnefamilier på kino så er gleden stor hver gang det kommer en ny film. Denne var helt ok. Den var ikke skummel, som var bra for veslegutt. Det var til gjengjeld svært mye handling som gikk den vesle hus forbi. Det er jo ikke rart, ettersom filmen hadde syvårsgrense. Allikevel var det nok av småting som han gledet seg over, som at rotta spiste mye ost, at han surfet nedi kloakksystemet på ei bok og at han lugget Linguini i håret etc.

Uansett anbefaler jeg filmen, da den var litt morsom for oss voksne (ikke hysterisk morsom, vel å merke) og søt også for de minste barna. (Til sammenligning var vi på Shrek 3 for et par uker siden, og det var helt skrekkelig for småtten.)

Ellers må jeg slenge på en kommentar om at jeg savner flere kinofilmer myntete på de yngste barna. Flere filmer som Elias og kongeskipet, for eksempel.


#2

Pebbles sa for siden:

Takk for tips!

Savner også flere kinofilmer for de minste - kino er stor stas!


#3

løve70 sa for siden:

LilleVenn gleder seg virkelig til denne filmen :) Godt å høre at den innfrir.


#4

Ivrig sa for siden:

Jeg så den sammen med en 7-åring, og vi var enige om at den var litt morsom, men alt for lang (den varer nesten 2 timer). Helt OK med andre ord


#5

Left sa for siden:

Storebror på 4 har denne på ønskelisten sin. Den er som forfilm til Cars-filmen tror jeg, så han har visst lenge at han ville se den. Kommer visst 28 september her tror jeg.


#6

Blondie sa for siden:

Vi var også på førpremiere på denne filmen og for oss var det skivebom. Nå er jo barna våre åtte og seks, men spesielt seksåringen kjedet seg fra halvveis. (og han er vanligvis kjempeglad i å gå på kino)
Vi voksne humret oss gjennom litt av den, men den var en stor nedtur etter Shrek for fjorten dager siden. :nemlig:


#7

Bayone sa for siden:

Storesøster gleder seg veldig til den kommer hit. Var førpremiere i helga men det passet ikke. Hun har sett reklame for den mange ganger så håper den står til forventningene. Lillebror som er meget tålmodig når det gjelder film tror jeg skal få lov til å bli hjemme denne gangen ;)


#8

Fruktflua sa for siden:

Vi så den på fredag. Dvs; vi gikk før filmen sluttet fordi tassen klaget over vondt i munnen. Men poden var defintivt helt med på notene, og nå snakker han konstant om å kjøpe den på dvd når den kommer ut.


#9

SandraLinn sa for siden:

Jeg hadde med meg min 10 åring og min 4 åring på denne filmen igår. Og jeg ble megatrøtt :rolleyes: Syns igrunn den var dårlig,jeg da.
Guttungen på 4 år ville bare hjem og satt ikke rolig ( da vi så shrek 3 satt han som et tent lys hele filmen og var helt med!). Mens gutten på 10 år syns den var veldig bra.


#10

Elis sa for siden:

Mannen min hadde med seg de to yngste og kusina på 8 år og så den på førpremiere i Oslo forrige lørdag.
Den falt i smak, men var visstnok litt for lang. ;)


#11

Olympia sa for siden:

Mannen hadde med seg fireåringen på Rottatouille i dag. Den var visst altfor lang, så de dro hjem litt før. (Vanligvis har hun ingen problemer å sitte en film ut, og de var visst ikke de eneste som dro hjem før)

Historien var veldig avansert, og var vanskelig å forstå for en fireåring. Men det var morsomme episoder, og veldig bra animasjon som de satt pris på. Mannen syntes at historien var veldig bra, og han påsto at de voksne lo nesten oftere enn barna.

Så den anbefales i hvert fall ikke for fireåringer.


#12

Left sa for siden:

Vi var også og så den i går kveld. Og den var for lang. Min filmelskende 4 åring er ikke den som kaster inn håndkleet vanligvis, men han kapitulerte og ville hjem like før det var slutt. Det var noen morsomme poenger der, for både store og små, men på slutten var det litt lite "æksjen" for en som ikke får med seg alt de sier. Men i det store og hele en ok film.


#13

LaBanga sa for siden:

Vi så den i dag, og vi likte den alle sammen. Nå har både jeg og mannen en forkjærlighet for utsøkt mat og Paris, så det hjalp nok på. Storebror ble også om mulig enda mer fascinert av eiffeltårnet, så jeg måtte love ham at vi skulle reise dit sammen om ikke altfor lenge.

Men den var nok litt i lengste laget. Min minste på 4 har problemer med å sitte stille og konsentrere seg i en og en halv time på kino, så da sier det seg selv at 2 timer blir i lengste laget. Men det holdt å rusle litt rundt i radene, så det forstyrret ikke så mye.


#14

Milfrid sa for siden:

Vi så filmen på lørdag, mor, far storesøster på 7 og lillebror på 2 år. Vi voksne syntes filmen var en lang, sann lidelse :gaah:. Kjedelig og ekstremt gnålete, og jeg tror jeg kan telle på en hånd de gangene vi trakk på smilebåndet. Lo gjorde vi ikke.

Lillebror, som satt stille som et tent lys både gjennom Shrek 3 og Meet the Robinsons, begynte å vri seg i fanget halvveis. Men storesøster på 7 påstod at hun likte den. Min bedre halvdel var sur fordi han ikke klarte å sove seg gjennom den en gang, på grunn av den ekstreme gnålingen med overdrevet fransk aksent ;) . Har du sett traileren har du sett det som var verd å få med deg i den filmen var inntrykket vi satt igjen med :nemlig:.


#15

Skilpadda sa for siden:

Jeg har gledet meg til denne siden vi så den første tidlige traileren for halvannet år siden, eller når det var (egentlig har jeg gledet meg siden The Incredibles, som var den forrige filmen til Brad Bird), og poden er også veldig innstilt på å se den, så jeg regner med at vi skal komme oss av gårde til helgen eller noe slikt.


#16

Maggie74 sa for siden:

Jeg så filmen i USA i sommer, og synes den var søt. Synes det var deilig at det har kommet ut en film med ikke alt for mye action, men bare en koselig historie. Lo masse underveis, jeg, da, men jeg er ekstremt barnslig! :fnise: Minstejenta så den ikke fordi hun ikke skjønner nevneverdig med engelsk, men de vi hadde med oss synes den var kos. Vi hadde med oss 4 jenter i alderen 7-13.


#17

Obelix sa for siden:

Begge ungene så den på lørdag og falt ikke veldig i smak hos noen av de. De er 6,5 og 9,5 år.


#18

Pebbles sa for siden:

Hmmm.... Begynner å tvile på om jeg skal gidde å ta med storebror på denne.


#19

Michayla sa for siden:

Vi var å så på denne i dag.
De er 4-6 og 8 år.
De synes den var morsom, men de ble litt urolige innimellom når det ikke skjedde så mye.


#20

Sitron sa for siden:

Denne har jeg vært og sett med en skokk med unger i kveld. Iben også, første gang på kino i en alder av 2 år og 9 måneder. Tidlig nok. Filmen var flott. Iben var for trøtt og filmen for lang. Satt noenlunde rolig første timen. Så var det makkings og etter en dotur puttet jeg henne i vogna og plasserte oss øverst i kinosalen. Det var bedre. Da satt hun i alle fall i ro. :knegg:

De andre ungene likte filmen godt. Jeg hadde noen gode latterkuler innimellom. Iben hadde nok ikke SÅ godt utbytte av den. Men pokker heller, det går jo ikke andre filmer her jo.

Alt i alt var det nå en grei første filmopplevelse.


#21

Inagh sa for siden:

Jeg har kjempelyst til å se filmen selv, men hvis den er så lang som nesten to timer, tror jeg ikke jeg tar Storebror med på den. Han bruker å få passe mark i baken etter en times tid. :knegg:


#22

Sitron sa for siden:

Ja, den varer så og si to timer.


#23

Tjorven sa for siden:

Jeg har liksom tenkt at filmer med 7-årsgrense ikke er egnet for 2-åringer. Snuppa koser på kino, men vi har holdt oss til "tillatt for alle"-filmer. Kanskje begrunnelsen for å gi denne filmen 7-årsgrense er nettopp lengden?

Snuppa har sett Elias (2 ganger), Shrek den 3. og Den stygge andungen på kino. På sistnevnte film sovnet hun, men hun har ellers tydelig gitt uttrykk for at kino er kjempegøy.

Jeg personlig syntes Elias var knallbra og at Shrek var grei nok.


#24

Sitron sa for siden:

Denne filmen sto det at var anbefalt for alle her på kinoen.


#25

Skilpadda sa for siden:

Nei, Medietilsynet synes faktisk filmen er helt OK for små barn; begrunnelsen for 7-årsgrensen er ""Ratatouille" inneholder ingen urovekkende scener. Filmen får allikevel 7-årsgrense, da det med hovedfilmen følger en noe mørk og truende kortfilm ("Det store løftet") som kan virke skremmende på de aller yngste barna.". (Kortfilmen er hylende morsom, synes jeg, men det kan godt tenkes den kan virke skremmende på småbarn, som sannsynligvis ikke vil skjønne hva som skjer i det hele tatt.)


#26

Sitron sa for siden:

Det store løftet var genialt. Jeg lo så jeg grein.


#27

Stompa sa for siden:

Vi så filmen her om dagen. Den var helt grei, men aaaaaaltfor lang. I tillegg hadde mine to problemer med å forstå den "franske" aksenten til enkelte av rollefigurene. Og jeg irriterte meg også fordi det var for mye gnåling til at jeg kunne sove litt, som jeg vanligvis gjør på tegnefilm (da jeg sa til gutten min at jeg ikke huska en spesiell episode fra Shrek 3 og lurte på om det var da jeg var og henta vann til han, kom det tørt: "Neida mamma, det var da du sov." :knegg: ).


#28

Muad'Dib sa for siden:

Jeg så den her i uken med min 9.5 åring og naboens 8 åring. Stor stas, selv om også jeg syntes den var litt lang, og jeg har en aversion mot rotter. Kinosalen var fuld av barnehage- og SFO barn som alle oppførte seg flott. Herligt å høre 200 stk. barnelatter hver gang noen trynet. :)

Det må sies at min eldste taler flytende fransk, og naboguttens mamma er en veldig bra kokk, så vi var kansje særlig disponerte til å like den.


#29

Anda sa for siden:

Andungen på 4 ble mark etter en times tid, men digget forfilmen. Jeg lo faktisk et par ganger, men filmen var for lang, og har nok et tema som ikke fenger min bilgale gutt sååå mye. Vi ble hele filmen, og han sa han hadde hatt det gøy.

Regnværsfilm.


#30

Skilpadda sa for siden:

Vi var og så den i dag, og likte den godt. Den var litt for lang (men det er i grunnen de fleste filmer; nesten alle ville vært bedre hvis de var strammet inn litt), og så er det jo ikke en film som er laget for helt små barn. (Det er ikke alle tegnefilmer som er ment å være morsom scene etter morsom scene, liksom.) Poden vår syntes den var for lang underveis, og fikk åpenbart ikke med seg mye av den "egentlige" handlingen, men etterpå var han veldig fornøyd og erklærte at den var morsom og at han likte alt sammen.


#31

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg lurer på hvorfor de legger en kortfilm med syvårs-grense til en film som passer på alle. Kunne de ikke lagt den til Shrek, for eksempel?


#32

Skilpadda sa for siden:

Fordi det er Pixar som har laget både Lifted og Ratatouille, regner jeg med. De ville neppe gå med på å koble sin kortfilm til noen andres film.


#33

Pepper Lemon sa for siden:

Pixar er ego, ass.


#34

Frances sa for siden:

Vel, jeg var veldig optimist før jeg tok med barna mine på 4 og 6 år for å se filmen på lørdag. Etter en og en halv time satt vi utenfor kinoen. Den fenget ikke så veldig. Begge barna syntes forfilmen var bedre, det var den de snakket om etterpå. Vi var de første som gikk ut av salen, men så etterpå at det var flere som fulgte vårt eksempel.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.