Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Romdeling mellom søsken. Erfaringer, noen?

#1

Mandarin sa for siden:

Altså.
Lille-mandarin skal få et større rom (det som vi har hatt som kontor). Hennes minirom i dag blir da kontor.

Nå kommer jo snart lillesøster, hun regner jeg med sover med oss de første mnd. Men, - kan hun sove med lille-mandarin 2,5 -3 år når den tid kommer? Eller må hun helst ha eget rom og vi mister da kontoret?

Eller er det koselig og greit med romdeling mellom to søstre med 2.5 års aldersforskjell?

:gaah:
Klarer ikke å bestemme meg om vi skal møblere kontor på dette minirommet eller om kontoret skal flyttes i kjelleren. Min kjære vil helst ha kontor i denne etasjen, slik at han kan være i nærheten av sin kjære sier han.:elsker:


#2

Miromurr sa for siden:

Jeg delte rom med min 3 år eldre bror, det var koselig og greit. Kanskje dere kan prøve dere fram? Det er vel ikke alle som liker å dele rom like godt.


#3

Føniks sa for siden:

Vi har tenkt å la lillesøs dele rom med minstesøs. Det blir 23 månder forskjell på de. Alle som jeg kjenner sier at det er en god ide, så da håper jeg de har rett.


#4

Noba sa for siden:

Dette lurer jeg på også. Vi har bare to soverom på samme plan og jeg synes Lillemor er litt for lita enda til å ligge alene nede i første etasje så vi har tenkt å prøve å få de til å sove på samme rom. Men er spent på om det lar seg gjøre uten at nobalille vekker Lillemor om nettene. Vi må vel i alle fall få nobalille avvent med nattpuppen først. Jeg husker godt jeg delte rom med min bror når jeg var lita og det var trygt og godt så jeg tror egentlig ungene fort finner seg tilrette på felles rom.


#5

Slettet bruker sa for siden:

Mine to (3 og snart 7) deler rom. De synes det er veldig koselig.
Det andre barnerommet bruker vi som lekerom.


#6

malena sa for siden:

Det er 22 mnd mellom guttene. De deler rom, og det går fint.
Synes det er koselig at de kan dele rom nå, siden de sikkert vil få hvert sitt rom når de etter hvert begynner på skolen.


#7

Schnuppa sa for siden:

Vi tenker på det samme og har fått det samme inntrykket som de fleste her inne om at barn liker å dele rom (til de når en viss alder ;) )

Da jeg var liten hadde min søster og jeg hvert vårt rom men valgte å dele rom etter noen år. Mye tryggere og koseligere sånn. Har hørt om flere søsken som heller vil dele enn å ha hvert sitt i perioder.


#8

Che sa for siden:

Her skal gutta få dele rom. Det har de bare godt av + at de fleste synes det er trygt og godt og dele rom med noen.

Sønnene til broren min har samme aldersforskjell som våre barn får - De delte rom helt til eldstemann ble 12 - da ville han ha eget. Fra eldstemann var 8 hadde de tilgang på hver sitt rom, men gutta ville dele rom.

Vi kommer til å ha felles lekerom og felles soverom - NÅr de med tid og stunder ikke vil dele mer, må vi flytte en vegg, så rommene blir like store. (Nå er soverommet bittelite og naborommet relativt stort.


#9

Nenne sa for siden:

Mine har delt og deler ennå. Først delte storesøster med storebror, men da lillebror måtte ut av vogga, fikk storesøster eget rom. De har trivdes med det, men det kan bli litt ellevilt i leggesituasjonen av og til og de holder ofte hverandre våkne lenge etter at de burde sovnet.

Det er gjerne når minstemann har passert to at de surrer mer om kvelden, før den tid synes jeg det gikk veldig fint.


#10

Nelly Nickers sa for siden:

Guttene mine (3 og 6 år) deler rom, og de elsker det.
De har fått tilbud om hvert sitt, men de ønsker begge å sove på samme rom. :ja:
Det største rommet brukes nå som lekerom og gjesterom, mens det minste rommet har en køyeseng og stort mer er det ikke plass til. :knegg:


#11

Mandarin sa for siden:

Hmm. Så egentlig kan vi jo beholde sengen på det "lille" rommet. Også kan det store være, lekerom OG kontor. Hmm.

Akk. nok en mulighet å vurdere.. :knegg:

Takk for svar alle sammen!!!
Husker jeg delte rom med min søster også, og det var veldig koselig!


#12

Olympia sa for siden:

Mine deler rom (nøyaktig 3 år mellom dem). Det går helt fint. Av og til vil storesøster har rommet for seg selv, fordi lillebror har en lei tendens til å spise opp lekene hennes, men stort sett går det veldig fint. Jeg tror det er sunt og godt for barn å dele rom sammen, og tror i mange tilfeller det knytter dem nærmere sammen.


#13

Martis sa for siden:

Det er 2,5 år mellom min søster og meg, og vi delte rom flere ganger i oppveksten. Jeg minnes at vi stort sett syntes det var veldig koselig begge to :knegg:


#14

Fara sa for siden:

Storebror og lillesøster deler rom og det fungerer veldig freit. Det er 2 år og 9 mnd mellom dem.


#15

Kaprifol sa for siden:

Jeg har faktisk erfaring fra ekstremvarianten av romdeling, nemlig å dele rom hele familien. Vi pusser opp og har delt rom i noen måneder allerede faktisk.

Da vi flyttet til peisestua var vel lillebror fire måneder og litt til, så jeg har ammet han om natta hele tiden. Altså har han våknet med gråt og hyl flere ganger per natt, men storesøster har ikke brydd seg med dette, hun vendte seg til lydene hans etter ei ukes tid. Nå er det bare jeg som våkner av alle andres lyder, jeg må jo ha oversikten. ;)

Det som har vært det største hinderet for oss er selve leggefasen og innsovning, akkurat da forstyrrer lillebror storesøster. Det beste er om storesøster får lov til å sovne alene, bare hun har sovnet skikkelig kan lillebror ligge i senga og grynte litt mens han venter på søvnen. Lillebror har begynt å legge seg sånn 20-20.30, og det er ikke så veldig gunstig i kombinasjon med en 4-åring som legger seg til å sove kl. 20.

Jeg ble litt inspirert nå til å ha dem på samme rom en god stund til, vi må i alle fall det inntil vi får pusset ordentlig opp. I 2. etasjen vår har vi ett foreldresoverom og to barnerom (ikke plass til dobbelseng+garderobeskap her), men det ene barnerommet er stort nok til å romme en storesøsterseng og en sprinkelseng. Det virker overkommelig å få satt i stand to av soverommene, mens det tredje trenger mer arbeid før det blir beboelig. Og da kan jo det like godt bli et flott lekerom.


#16

Skremmern sa for siden:

Tror ikke det skal bli noe problem! Minste sover hos oss enda, men hun skal dele rom med storesøsteren etterhvert. Vi har et gjesterom også, men det skal forbli gjesterom. Eldste (og nå yngste også) sitt rom er såpass stort at det ikke blir noe problem! Det er fire år mellom dem.


#17

polarjenta sa for siden:

Det gikk ikke bra at jeg og min bror delte rom, men jeg tror vi var større når mamma fikk sin glupe ide om å¨ha et soverom og et lekerom. Men jeg tror jeg ville prøvd det dersom min lille får søsken ja.


#18

Stina sa for siden:

Vi har också positiva erfarenheter av att syskon delar rum.
Storebror på 6 delar rum med lillasyster 3,5 år. Det fungerar jättebra!


#19

Candy Darling sa for siden:

Jeg har også tenkt å gjøre det slik, og gjøre gjesterommet om til lekerom. Det er leggingen jeg er mest bekymret for, for nå går det så strålende. :nervøs:


#20

mumrik sa for siden:

Mine er snart to og fire og deler rom. De stortrives sammen. De legger seg samtidig, og det hender at lillebror synes det er fryktelig artig å underholde storesøster, som igjen synes det er nødvendig med assistanse hver gang lillebror åpner munnen. Det tar derimot ikke så lang tid før det er stille.


#21

løve70 sa for siden:

Broren min og jeg delte rom til jeg var 10!! år. De 2-3 siste årene var jeg klar for eget rom, men frem til det var det bare koselig. Jeg er nesten 3 år eldre enn ham.


#22

Noba sa for siden:

Når flyttet dere babyen inn på rommet til den eldste?


#23

Mandarin sa for siden:

Lurer også på dette.;)


#24

Noba sa for siden:

Sorry jeg kupper tråden din. Tenkte faktisk starte en sånn tråd selv, men du kom meg i forkjøpet :nikker:

#25

Mandarin sa for siden:

:D
Det gjør meg ingenting.


#26

mumrik sa for siden:

Jeg tenkte jeg skulle skrive det i sted, men jeg husker faktisk ikke. Det var etter en eller annen ferie, tror jeg. :rødme:


#27

emm sa for siden:

Det er 2 1/2 mellom mine to jenter, og de deler rom. Nå bygger vi hus, og de skal etter planen få hvert sitt, men senest forrige uke sa de at de helst ville sove på samme rom. Tror de trives godt sammen jeg:jupp:


#28

Ekkir sa for siden:

Her har barna hvert sitt rom. Vi har jo plass til det og jeg har vokst opp med å dele rom medmin søster frem til jeg var 14 år og det synes jeg rett og slett var pyton.
Derfor har de vært sitt rom, men regner jo med at de kommer til å leke sammen etterhvert.


#29

Anda sa for siden:

Våre har også hvert sitt rom, og sånn blir det nok, tror jeg. Knøtto sover så innmari lett, og våkner av den minste bevegelse hos andre. De kjører hverandre også opp ved legging dersom de er i samme rom, så ingen sovner før etter flere timer.

Det er dermed et mareritt på ferie og reiser da de ofte må sove sammen. Da må Knøtto ha sovnet før Andungen legges, også vekker hun ham i 6-tiden om morgene. Sover hun alene, sover hun til 0730-08.

Jeg håper det går seg litt til med tiden-


#30

bina sa for siden:

Så lenge dere har mulighet for å unngå romdeling ville jeg gjort det så lenge den minste er baby. Når de blir litt større derimot kan de gjerne dele rom. Kanskje når minste er 1 1/2 eller deromkring. Det er stor mental forskjell på en 6 mnd baby og en 3-åring.


#31

TBM sa for siden:

Guttene har alltid delt rom. Storesøster fikk eget da hun begynte på skolen - og da rykket jo desuten minstemann inn på rommet til mellomste.

Nå som jeg og mannen er separert, har jeg "bare" en treroms-leilighet. Da bor alle tre på samme rom, men jeg skal dele av med en stoffgardin. Jeg håper det skal fungere, hvis ikke får storesøster "mitt" rom...


#32

Jenna sa for siden:

Det kommer selvfølgelig an på hvordan planløsningen blir når vi får oss et nytt sted å bo, men vi har i utgangspunktet tenkt å ha lillebror i magen på samme rom som storebror når den tid kommer. Det blir nesten 4 år mellom dem. Jeg har en venninne hvis sønner har delt rom i flere år nå. Det er ca. 2 år mellom dem, hvis jeg ikke husker helt feil.

Det kommer jo selvfølgelig an på barna, men det er jo verdt et forsøk (blant annet for å kunne beholde kontoret)


#33

Aminta sa for siden:

Jeg delte rom med lillebror fra jeg var 5,5 år omtrent (og han da ca. 6 mnd. gammel), og til jeg var 12 (og han 7), og jeg synes det var helt ok, vi ville det selv. Vi sov jo bare sammen, og for han var det veldig trygt.
Men da var jeg klar for eget rom, og fikk det. Det hendte dog fortsatt at lillebror kom inn til meg om natten og snek seg oppi sengen min, og det var helt greit. Han var mørkeredd og vi hadde akkurat flyttet så det var nytt hus, nye lyder osv.
Han sluttet jo med det ikke lenge etter.


#34

Tammen sa for siden:

Jeg delte rom med min bror som er 4år eldre enn meg.
Gikk strålende det, vi lagde radio og herja til langt på natt:D.. ( sikkert helt til 8-9 tiden )


#35

Mandarin sa for siden:

Da har vi byttet rom og minimandarin har fått et stort flott rom. Ser at her blir det stas å være to en dag. Forhåpentligvis.:D


#36

Tammen sa for siden:

Så gøy! :D
Blir sikkert helt topp!!


#37

Harriet Vane sa for siden:

En venninne av meg har to unger, en født i 2001 og en i 2005. de deler rom etter eget ønske og ville heller ha ett felles lekerom og et felles soverom da de flyttet. Jeg delte rom med min søster til jeg var ti og hun er 2 år yngre enn meg. Når vi kranglet mye, delte vi rommet i midten med kritt. :knegg: Eller tau. Men det gik fint. det er hyggelig å dele rom. Trygt. Koselig.


#38

Magica sa for siden:

Gutta mine har alltid delt rom, de er nå fire og seks. Minstemann flyttet inn på rommet ved ca 8 måneders alder.

Det går kjempebra!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.