Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bøker om arkitektur, mye bilder, anbefaling?

#1

Sitron sa for siden:

Overskriften sier vel det meste. På jakt etter bursdagsgave. Den bør være på bokmål. Gjerne omhandle norske, kjente bygg.


#2

Sitron sa for siden:

Ingen?



#4

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg kan ikke hjelpe deg med norske bok. Men min mann har denne:

www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=1672566

Det er langt fra en fagbok, mer en lettfattlig innføring i kjente stilarter, med eksempelbilder. Ikke et verk, men en liten håndbok. Bildene er helst fra franske, italienske og spanske bygg, så det er jo ikke akkurat hva du spør om. Fin er den da.


#5

Sitron sa for siden:

Takk for svar, begge to.

Den -ismeboken så litt spennende ut. Jeg hater å ikke ha skikkelig bokhandel som jeg kan gå og kikke i, det er typisk slike bøker man ønsker å se på før man kjøper.



#7

Pepper Lemon sa for siden:

De har den ikke i skolebokhandelen da? Jeg tror vår ble kjøpt på Akademika.

Den har litt tykt, glossy papir. Det er bilder på alle sidene, og boken er delt inn i Oldtiden og tidlig renessanse, renessansen, tidlig modernisme, modernisme og etter modernismen. Jeg tok feil i forhold til dette med at det helst var bygg fra Frankrike og Italia. Jeg ser det er bygg fra hele verden representert. Boken er liten, som en bibel omtrent, og 150 sider.


#8

Sitron sa for siden:

Har du sett i denne selv, FOF?

Han jeg skal kjøpe til liker bygninger, fra et menigmanns perspektiv. Så store utredelser og faglig prat er gjerne ikke så smart.

Husker en gang at jeg så en bok om dører. Den var kul. Ikke helt det jeg er ute etter, men noe i samme stilen hadde vært supert. Altså masse bilder, lite tekst.


#9

Sitron sa for siden:

Jeg kan jo kikke, men jeg tviler på det. Det er ingen relaterte fag på skolen og iom at skolebokhandelen er omtrent fjorten kvadrat, så er det ikke plass til så mye utenom.


#10

Slettet bruker sa for siden:

Mulig vi har den på jobb. Jeg skal sjekke i morgen. Mesteparten av de skikkelig fine glossye bøkene med lite tekst og mye bilder er på engelsk. Kan det være et alternativ? (det er som regel veldig mye billigere også)


#11

Sitron sa for siden:

Engelsk går helt fint. Jeg driver og kikker på bøker nå, men det er jo så lite informasjon om så mange av dem at det er umulig å si om det er passende bøker ut fra tittel alene.




Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.