Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sykle på fortauet?

#1

Pebbles sa for siden:

Nå er jeg en novise på sykkel etter å ha latt sykkelen stå i 20 år (jfr. tidligere tråd om dette...), og jeg lurer på et par ting;

Sykler dere på fortauet?
Jeg føler meg tryggest der, men vet ikke om det er noe som blir "frowned upon"?

Ser jo at noen sykler på veien og andre sykler på fortauet - er begge deler like greit, eller er det noen skrevne/uskrevne regler ang. dette som jeg ikke er oppdatert på?

Og - bruker dere hjelm..?


#2

Sitron sa for siden:

Sykling på fortauet er helt greit, så lenge man viker for gående.


#3

Mei sa for siden:

Jeg sykler som regel på fortauet. Og bruker alltid hjelm.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Ja, jeg sykler på fortauet. Jeg synes ikke man skal sykle i veien (om det ikke er et jækla bredt sykkelfelt der) om man ikke er en superrask syklist. Irriterer meg grønn over trege syklister som sperrer for all trafikk. :myrde:


#5

Skremmern sa for siden:

Jeg sykler på fortauet så sant det ikke er hindringer eller uegnet fortau.

Det aller, aller verste jeg ser (i trafikken) er de som vingler, de som sykler litt på vei, for så å svinge tilbake på fortau og krysse et fotgjengerfelt i høy hastighet, for så å sykle på vei (men da gjerne etter egne regler, som å ikke vente på grønt lys, ikke følge vikeplikten osv.) Sånne skulle man gjerne kjørt på.


#6

Olympia sa for siden:

Her er det kombinert fortau/sykkelsti, heldigvis. Jeg bruker uansett alltid fortau, men sykler veldig forsiktig og sakte hvis det er mye folk.


#7

Pebbles sa for siden:

Puh! Da kan jeg fortsette med det!


#8

Teofelia sa for siden:

Tommelfingerregelen er at man skal sykle på fortauet bare dersom man definerer seg som fotgjenger, og sykler deretter. Sykler man fort, skal man sykle i veibanen. Dette sier Trygg Trafikk:

Og jeg har brukt hjelm siden Frøkna ble født: det er langt viktigere for meg at ungene mine vokser opp med en frisk mor, enn at jeg er fin på håret på jobben.


#9

Pebbles sa for siden:

...ingen fare for at jeg sykler for fort.:knegg:


#10

Blånn sa for siden:

Jeg sykler stort sett i veibanen, mest fordi det ofte er så ufattelig mye glasskår på fortauet. Har jeg sykkelvogn og skal opp en bratt bakke foretrekker jeg å sykle på fortau slik at jeg ikke hindrer annen trafikk spesielt mye (det går ann å kjøre forbi, men er ikke ideelt). Er det kombinert sykkelsti og gangvei sykler jeg der og tar hensyn til andre som ferdes på veien. Og irriterer meg grønn over fotgjengere som absolutt skal bruke hele feltet (og de er det mange av....).

Ellers er hjelm absolutt påbudt for alle i huset samt alle som skal låne sykkel hos oss.


#11

Schnuppa sa for siden:

Her brukes det alltid hjelm etter å ha sett hvordan den reddet en kamerats liv i en stygg sykkelulykke.

Veien til jobben er veldig svingete og bratt med smal veibane og nesten ikke eksisterende fortau. Når jeg sykler nedover denne bakken sykles det i veikanten (har ikke mulighet til å bruke fortauet hvis man skal ha litt fart pga uoversiktlighet). Oppover denne veien brukes alltid fortauet.
Så regelen min er vel at jeg bruker fortau når det er til det beste for fotgjengere, bilister og meg selv og motsatt i motsatt tilfelle.


#12

Honda sa for siden:

Japp det gjør jeg og. når jeg sykkler alene så sykkler jeg ut på veien når det kommer folk på fortauet og det ikke er plass. men har jeg sykkel tilhengeren på så sykkler jeg ikke ned fortauskanten. Så da stopper vi.

Vi bruker hjelm all mann.

Vet mange ganger når jeg har gått på fortauet så har det kommet en sykkelist bakom og ropt bært eller ringt i klokke. Så jeg måtte ha stoppet eller gått i veien :mad:


#13

Tusta sa for siden:

Jeg sykler på fortau og bruker hjelm. Kunne aldri falt meg inn å sykle i veibanen.


#14

Nelly Nickers sa for siden:

Jeg sykler alltid på fortauet, meget sakte og forsiktig.


#15

Candy Darling sa for siden:

Jeg er en av dem som irriterer meg kraftig over syklister på fortauet som kommer bærtende bakfra, og åpenbart forventer at jeg skal dytte Sneipen inn i brenneslene slik at de kan halse forbi. :sur:

Det er vanskelig nok å holde orden på snarttreåring og vogn langs en trafikkert vei, om jeg ikke skal bekymre meg over om syklistene kommer hjem i tide til middag. :mumle:


#16

Bluen sa for siden:

Min erfaring fra Oslo er at man blir upopulær hos de andre trafikantene uansett om man sykler på fortauet eller i bilveien.


#17

Toffskij sa for siden:

Definitivt. :nemlig: Jeg sykler mest på fortauet, men også noe i veien, alt ettersom hvor det er mest framkommelig, tryggest og hvor jeg påkaller minst vrede fra medtrafikantene. Jeg fikk meg min første sykkelhjelm i år. :flau:


#18

Bluen sa for siden:

Signeres til fulle. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.