MokkMokk sa for siden:
Disse bakte jeg idag etter en oppskrift jeg fant på nett, og de ble virkelig supergode! Store, lette og smakfulle rundstykker. :nam:
Litt uvant å ikke forheve deigen før rundstykkene bakes ut, men det ga ihvertfall et utrolig bra resultat. Jeg knadde knapt deigen, samlet den bare lett etter å ha rørt sammen ingrediensene før jeg så trillet ut rundstykkene. Deigen bør være litt klissen og løs, tilsett minst mulig mel i utbakingen.
Ingredienser:
2 kg hvetemel
200 gr smeltet margarin
5 dl vann
7 dl melk
2 pk tørrgjær
4 ts salt
4 ts sukker
Tilberedning:
Bland det tørre og smelt smør i en kasserolle. Tilsett melk og vann i smøret og varm dette til ca 39 grader og bland med melet. Arbeid deigen KUN til alt er blandet. Denne type deig skal ikke arbeides for mye, da vil rundstykkene bli tunge og seige. Del deigen i 40 biter og trill ut rundstykker. Deigen skal ikke heve før den trilles ut men skal derimot heve i 1 1/2 time etter at du har trillet ut rundstykkene. Det er viktig at det er lunt der de skal heves.
Rundstykkene stekes v/ 250 grader i 10-12 min.
Hvis du lager loff av deigen skal denne stekes v/ 250 grader i ca 20 min.
Vel bekomme. :D