Jeg får halve slekten på besøk på onsdag, rett etter jobb, og skal diske opp med noe raskt og enkelt til hele gjengen (vi blir 7 voksne og 4 barn). Jeg lurer på om jeg skal lage hjemmelaget pizza og trenger noen gode tips til hvordan jeg kan korte ned tilbredningstiden. Lage pizzabunner og fryse? I så fall trenger jeg oppskrifter. Eventuelt tenkte jeg det var en mulighet å sette en deig kvelden i forveien, sette den i kjøleskapet til langsom heving og bake den ut når jeg kommer hjem fra jobb. Noen som har erfaring med langtidsheving av gjærdeig?
Jeg har akkurat nå 14 pizzabunner m/tomatsaus halvstekte til avkjøling på benken nå som skal fryses ned i en stabel. Når vi senere skal spise pizza er pizzaen ferdig pyntet til ovnen er varm og den trenger bare 7 minutter i ovnen ved 250 grader.
Det blir en blanding av runde og firkantede alt etter hva kjevlen bestemmer i øyeblikket. :glis: Hver pizza fyller ca. en langpanne og er 1 middag for mann, barn og meg.
Pizza: I dag har jeg laget av 9 dl vann (45 grader), 2 pakker tørrgjær, noen klyper salt og reste hvetemel (1,5-1,7 kg). (Jeg lager deig i denne rekkefølgen - dvs. jeg avslutter med det tørre.) Denne porsjonen ble 14 pizzaer hos oss. Stekes i 7 minutter med 3 ss tomatsaus spredt utover ved 180 grader varmluft (det tilsvarer ved 200 grader vanlig ovn).
Tomatsaus:
Gigaporsjon m/tomatsaus:
4 pakker med hakkede, hermetiske tomater (de billigste fra Ica - 2 pakker vanlige og 2 pakker med basilikum).
Litt/noe olivenolje
Litt/noe balsamicoeddik
1 tube/glass med tomatpuré (hvis jeg har)
Litt chilisaus (hvis jeg har)
Litt honning (balanserer det syrlige)
Noen klyper med salt
Pepper
Alt jeg har av krydder (rosmarin, basilikum, timian, oregano, paprika)
Sennepspulver
Lauvbærblad (4 stk - fiskes ut etterpå)
2-4 løk (finhakkes)
1/2-1 hvitløk (finhakkes)
Soltørkede tomater hvis jeg har (finhakkes)
Kokes lenge og vel (minst 1/2 time)
Avkjøles og kjøres i blenderen. Kan fryses eller brukes på pizza (f.eks. for halvsteking).
(Sausen er basert på hva jeg har, men basis er altså hermetiske tomater, olje, balsamicoeddik, honning og krydderier som kokes uten lokk en stund og kjøres i blender til en glatt blanding.)
Tomatsausen småkokes lenge, minst en halv time, før den avkjøles og kjøres glatt i en blender.