Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tapasretter

#1

Myrsnipa sa for siden:

Hjelp.

Jeg skal feire bursdagen min på lørdag og endel venninner skal hjelpe til å lage tapasretter. Jeg skal styre dette slik at de lager ulike ting og slik at det blir nok til ca 45 stykker :dåne:

Vurderer sterkt catering, men har pinadø ikke penger til mere styr nå.

Kan noen hjelpe med noen retter som er høvelig kjappe og billige å lage?
Skrive gjerne om den må lages samme dag, eller om man kan lage den kvelden før.


#2

Gaia sa for siden:

Forrige gang jeg serverte fingermat hadde jeg:

Lomper med røkelaks, snøfrisk og gressløk (kan lages kvelden før)
Hjemmelagde kjøttboller (smaker godt både varme og kalde)
Kyllingvinger (de forsvant før jeg fikk sukk for meg - jeg brukte ferdig pose fra Prior og varmet samme dag)
Quiche (kan lages kvelden før)
Tomatsalat med fetaost (kan lages kvelden før)
Salat med bacon (kan lages kvelden før)
Innbakte cocktailpølser (kan lages kvelden før)
Scampi marinert i sweet chillisaus (legges i marinade over natten, freses opp på få minutter rett før gjestene kommer)
Foccacia (lages helst samme dag)
Hjemmelaget aioli
Hjemmelaget salsa
Hjemmelaget guacamole
Nachips


#3

m^2 sa for siden:

Jeg liker å lage litt couscous-salat, den drøyer den andre maten litt.

F.eks kokt (kald) couscous, rucolasalat, fetaost inkl oljen den kommer i, halve coctailtomater, oliven, evt. agurk eller litt paprika. Krydre med salt/pepper og sitronsaft. Ha oppi olje til konsistensen ikke er klumpete men heller ikke for ... oljete.

Chimichangas er også godt, jeg pleier å frese sammen revet potet, løk, krydder etter smak (f.eks oregano, spisskummen, salt), også legge det på en (enchilada) rettet: tortilla-lefse sammen med ost. Legg på en (enchilada) rettet: tortilla-lefse over og klem godt flatt, og stek litt forsiktig på hver side. Del i 6 "kakestykker"


#4

Myrsnipa sa for siden:

Hva er cous-cous og hva er enchilada? Hjelpes, jeg ringer catering i morgen. :dåne:


#5

Martis sa for siden:

I tillegg til de du allerede har fått:

Dampede blåskjell
Tomat og mosarella salat
Gode oster; manchego, st.albrey, gorgonzola ++ og noen gode syltetøy/evt mango chutney
Poteomelett
Serranoskinke
Spekemat

Dette fixer du :highfive:


#6

m^2 sa for siden:

Neineineida!
Mente tortilla-lefser, og skrev enchilada av en eller annen grunn... :)
Og couscous får du i butikken, det er superenkelt. Det er små gryn, de sveller når du heller kokende vann over dem og vips, så er de ferdige.


#7

m^2 sa for siden:

Du kan jo se om du finner noe her, denne maten har du jo smakt ;)


#8

Fadese sa for siden:

Vi laget noe slikt til min 30-årsdag i mai.
Skal prøve å huske hva vi hadde:

  • Kjøttboller og BBQ-saus etter oppskrift fra Teofelia
  • Scampi etter oppskrift fra Teofelia
  • Salat (kokte inn balsamicoeddik og brukte som dressing)
  • Fetaost
  • Oliven
  • Noen forskjellige spekepølser
  • Dadler med bacon (surr bacon rundt dadler, fest baconskiva med tannpirker og stek det i ovnen ved ca 220 grader i 30 minutter)
  • Aioli
  • Ovnsstekte potetbåter (med olivenolje, salt og pepper)
  • Brød (som pizzadeig, men med en del olivenolje i. Olivenolje og maldonsalt på toppen. Klappet ut i en langpanne, hevet og stekte.)
  • Champignon med hvitløk (hele champignoner fra boks, "badet" og stekt i olivenolje tilsatt mye presset hvitløk, salt og pepper)

#9

LilleLeo sa for siden:

En venninne lagde noe aldeles deilig lekkert:

Wrapslefser smurt med pesto, la oppå serranoskinke, parmesanost og cherrytomater, og rullet sammen. Enormt godt!


#10

LilleLeo sa for siden:

Det er sinnsykt godt!


#11

Fadese sa for siden:

Jeg vet ...


#12

Fadese sa for siden:

Parmesan, ja. Det hadde vi også. Tynne skiver/biter av parmesan. Ville helst ha ost av fåremelk, men den var styggdyr.


#13

Pastill sa for siden:

Jøss.. blir du tredve eller? :knegg:


#14

turi sa for siden:

Hummus med nanbrød. kan lages kvelden før.
Lomper med reinsdurskav, stekt med fløte og hvitløk. Godt kaldt og varmt.

Også kan du jo f.eks lage en gryterett, i tilfelle du blir nervøs for at det blir lite. Eller kyling og ris og karrisaus. :livredd for at det skal bli tomt:


#15

Rug sa for siden:

Jeg laget akkurat denne tråden da min mann ble 30 - selskapet og maten ble vellykket! Jeg får enda kommentarer (men nå er mange av mine venner Toros beste venner...)

Tråden finner du her.


#16

Gaia sa for siden:

Denne er forresten min beste venn når fantasien svikter. Jeg har laget mange av disse rettene og de blir veldig gode.




#19

Nenne sa for siden:

Jeg ser at scampi går igjen som forslag. Er det andre småretter med fisk eller sjømat noen har gode erfaringer med?


#20

Benzo sa for siden:

Små runde melbatoas, eller salt kjeks, et godt lag med Snøfrisk og en liten dæsj rogn.


#21

Mikkeline sa for siden:

Gratinerte kamskjell....men da bør man ikke være så fryktelig mange om man skal klare å servere det varmt til alle samtidig.

Gratinerte blåskjell er deilig.

Krabbekaker også.


#22

Nenne sa for siden:

:nam: Oppskrift på krabbekaker? :blafre:


#23

LilleRosin sa for siden:

Varmet hun dem?


#24

Palmen sa for siden:

Fadese: har du oppskriften på Teo-rettene? :blafre:


#25

Mjau sa for siden:

Til dåpen søndag lagde vi små laksefilet-stykker med en dæsj pesto og rømme i ildfast form i ovnen. Populært!

Noe annet som ble veldig vellykket vat store champinonger fyllt med blåskimmelost, penslet med olje og stekt i ovnen. Veldig lett å lage, og veldig smakfullt.


#26

LilleLeo sa for siden:

Eh, skulle nok svart for lenge siden, men nei, tror ikke hun gjorde det. Jeg har ikke gjort det når jeg har laget slike.


#27

LilleLeo sa for siden:

Det som også er godt er store champinjonger, fylt med smør og basilikum. :sikle:


#28

Che sa for siden:

Rekeceviche kan du lage i forkant. Det er veldig godt! (Jeg serverte bare med ordinær bruchetta - funka fint det)


#29

Che sa for siden:

:note to self: Sjekk dato på hovedinnlegg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.