Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oljet eller lakket parkett?

#1

Stikka sa for siden:

Jeg ønsker meg oljet parkett men innser at det nok er mest praktisk med lakket. Finnes det ikke noe som ser ut som oljet selv om det er lakket? En slags matt lakk eller noe? Mener jeg har lest noe om det tidligere men klarer ikke å finne tilbake. Noen som kan hjelpe?


#2

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes ikke lakket er mer praktisk. Det kommer hakk i begge, og det er mye mer pes å fikse når det er lakket. Dessuten viser det bedre, synes jeg.

Vi har et spesialvaskemiddel for oljet parkett som har olje i, og det metter overflaten godt. Hvis det kommer synlige riper, bruker jeg en spesiell oljespray som fikser det aller meste.

Det jeg kanskje IKKE vil anbefale, er overflatebehandlinger som endrer fargen. Vi har røket eik heltre. Den har en nydelig brun farge, men den er jo vanlig eik under. Kræsjbangaufillernpillern. :gaah:


#3

Canisa sa for siden:

Jeg synes oljet eik er mye pener å se på, og også bedre å gå på barbeint. Vi har en grusom, oppripet kirsebærparkett nå, og planlegger å bytte den ut med oljet eikeparkett. Det eneste som gjør oss skeptiske er at den må/bør oljes årlig. Hva gjør man med møblene da?


#4

Candy Darling sa for siden:

Man flytter dem. Vi har en kompis som driver med det, og tok alt inn på kjøkkenet en kveld, og alt til stuen neste kveld. Det som er fint, tross alt, er at det ikke blir kjempeskille om man lar stereobenken stå og bare håndoljer litt under der etterpå. Det er verre med lakk. Men det må man jo ikke ta så ofte, da.


#5

Stikka sa for siden:

Jeg vil ha et lyst gulv. Olje med hvitt i, går det bra på eik da tror du?

Hva med vasking av oljet gulv? Bør man vaske mer, mindre eller like mye? Hvor mye kan egentlig tregulv vaskes?


#6

gullet sa for siden:

Lykken er et oljet gulv!
Jeg oljer en gang i året, bruker mye tørrmopp og vasker med Jif gulvvask.


#7

Slettet bruker sa for siden:

Oljet! Lakkede gulv er livsfarlige å gå på med ullsokker. frossenpinn


#8

Marge sa for siden:

Oljet parkett er finest :)


#9

Chanett sa for siden:

Vi har mattlakket eikeparkett med hvit pigment. Ikke glatt og deilig å gå på. Enkelt å rengjøre er det også, om man gidder.


#10

MokkMokk sa for siden:

Oljet parkett er definitivt flottere enn lakkert syns jeg, men med tre små så syns jeg vår lakkerte variant nok er det mest praktiske. Om noen år når ungene blir litt større og griser litt mindre, kan det godt være vi går over til oljet.


#11

Bluen sa for siden:

Det kommer an på hvor hard bruk man har også. Nå er kanskje ikke dette noe aktuelt tema i en privatbolig, men vi hadde oljet eikeparkett på jobben, og den ble ufattelig møkkete på 1-2-3. Den så aldri det minste rein ut, bare grå og sjuskete. Da den ble lakket med en helt matt lakk, ble den veldig mye finere og mer praktisk.


#12

Stikka sa for siden:

Hvilken type er det? Har du bilder, eller link?


#13

Chanett sa for siden:

Vi har kjøpt den hos Interiørland. Dårlig med bilde i dag. Minn meg på det i morgen.


#14

Stikka sa for siden:

Er det ikke i morgen snart? :blafre:

Vi har tittet litt mer på gulv og jeg tror jeg vil ha eik med mattlakk hvit. Litt usikker på om rommet blir for lyst. Hvilken farge har du på vegger, tak og møbler?


#15

Erica sa for siden:

Vi fikk en reklamebrosjyre fra Maxbo forrige uke, og der hadde de bilde av en eikeparkett med mattlakk som var "børstet" i overflaten så den kjennes som oljet parkett. Den er imidlertid mye enklere å rengjøre, og ikke trenger man å behandle den en gang per år heller. Kostet 399 pr kvm, og så veldig fin ut.


#16

mehmet sa for siden:

Jeg vil ha oljet, mannen vil ikke det. Han mener det krever for mye vedlikehold. Hvordan skal jeg overbevise ham?


#17

Chanett sa for siden:

I morgen må bli i morgen. Nå er det for mørkt til å ta bilder.

Vi har hvite vegger, hvitt tak, hvite og eikemøbler.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.