Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kommunikasjon - d'er fali det!

#1

Bobbelur sa for siden:

I alle fall når man snakker forbi hverandre.
Det gjør vi visst stadig vekk, mannen og jeg.
I utgangspunktet vil han ikke ta seg fri fra jobb for å gå til parterapeut - for det taper han penger på. Nuvel. Jeg har føyd meg litt på det punktet, vi prater en del sammen oss to først, men jeg vil også ha en tidsfrist der vi ser på hvor vi er og tar en vurdering. Å prate sammen i det uendelige uten forbedring er ikke aktuelt...

Vi har en del ulikheter. Egentlig veldig mange. Men noen steder møtes vi og prøver å gjøre noe sammen - han vil prøve å være med meg på toppturer i helgene. Jeg har skjønt at jeg ikke har vært klar nok på at hotellovernatting er noe jeg liker og gjerne gjør. For å komme seg ut av hjemmets fire vegger, se noe annet og oppleve mer så er hotell muligens eneste løsning siden vi ikke skal ha andre alternative overnattingstransportmidler.
På andre områder er vi totalt ulike. Etter oppholdet på AiR så har jeg oppdaget gleden ved å bruke kroppen, og definerer gjerne tid jeg bruker på å trene som en del av fritiden min. Han gjør ikke det. For han stjeler trening tid fra det han helst vil. (Til tider skulle jeg ønske jeg kunne kyle hele datamaskinen og internettilkoblingen ut av vinduet!)
Vi definerer egentlig hundeholdet veldig ulikt. Så den som tar stell og oppdragelse og trening med Odin blir meg, mens han tar siste kveldsluftingen før han legger seg.
Grad av ryddighet i hjemmet - er det en overraskelse at jeg er mer nøye på det? Det samme gjelder for hva som er rent eller ikke. Ja, og så hva som er god mat, og hvor viktig det er at maten smaker.

Det vi vel er enige om... er at alkohol er ikke viktig. At å bruke litt tid på dataspill er greit. Musikk er fint - og et godt lydanlegg er derfor viktig. Smaken vår innenfor musikk er ikke så lik har jeg oppdaget. Jeg liker ofte tyngre musikk, han liker en del særs eksperimentell jazz eller søtsuppehjazz.
Vi liker det å se film og tv-serier, men han i større grad enn meg. Jeg gjør ofte andre ting først før jeg setter meg ned foran tv - siden den for meg er noe jeg bruker når jeg skal koble ut hodet i en viss grad.

Det er for tidlig å si noe om hvordan dette vil ende. Jeg har ikke sagt noe til han om hva jeg ville gjort dersom jeg skulle tatt en avgjørelse i dag. Jeg vet ikke om det er så lurt heller - jeg tror det ville vært kontraproduktivt.


#2

Slettet bruker sa for siden:

Drammen liker deathmetal. Jeg liker Lisa Ekdahl.
Begge bruker hodetelefoner når vi hører på akkurat disse ekstremitetene.

Men Green Day, Thåström, Kosheen og alle de andre greiene som vi også liker og som begge kan svelge - de hører vi på sammen.

Hvorfor sier jeg dette? Fordi det er det samme på én måte. Vi har ulik smak. Men så er det forskjellig på en annen måte: For vi ser på de tingene begge har som fellesnevnere fremfor det som er ulikt.

Dere kan inngå kompromisser. En dag i uka skal han lage middag etter ditt konsept. En dag i uka skal du lage lettvint. Også skal dere lete høyt og lavt etter de tingene som binder dere sammen. Og som gir begge glede.


#3

Tallulah sa for siden:

Man trenger ikke være enige om alt, men man må respektere uenighetene, er min erfaring. Også må man bli enige om at man skal jobbe for forholdet, og hva et godt forhold skal inneholde.

Kanskje dere kan ta hverandre med på oppdagelsestur i hverandres universer?


#4

Pia sa for siden:

Dette høres ut som helt vanlige forskjeller i et par, men det ligger kanskje andre ting bak som gjør dette vanskligere å takle. Dere kan jo begynne med å finne en ting dere begge setter pris på? Få han med på tur og se en film etterpå? Min erfaring er at man snakker veldig bra sammen når man går tur.


#5

Éowyn sa for siden:

Jeg synes han skal la penger være penger og bli med på parterapi. Da har dere mulighet til å få snakket ordnetlig ut om nettopp de tingene du skriver om her med en nøytral person til stede.


#6

Bobbelur sa for siden:

SF - jeg har lenge sett på han og meg som veldig like. At vi liker de samme tingene, og vil de samme tingene. Helt til nå når jeg var utenfor "oss" - når jeg kunne være bare meg som den jeg er. Jeg prøver å finne fokuset på de tingene vi har felles, og jeg kommer fortsatt til å dra han med på konserter han i utgangspunktet ikke hadde tenkt å dra på. Muse er noe vi har felles, og nå har han jo også begynt å like Anthony end the Johnsons, come figure...

Middag etter mitt konsept får han ikke til. Han klarer ikke å skjønne hva jeg snakker om i det hele tatt. Så da er det like greit at jeg bestemmer maten - om det er grillet kylling fra Meny med god salat til eller lammelår - det er det meg som bestemmer.

glitterchick og Pia - det er vel ca der vi er nå. Prøve å finne ut av hverandre igjen, finne felles ståsteder og bli med hverandre. (Sånn bortsett fra at når jeg går tur som er litt krevende fysisk, så er jeg helt i min egen verden. Jeg klarer lite å kommunisere - alt fokus går innover og til å nyte naturen.)

Ja-ja. Kanskje han en dag overrasker meg med noe jeg kjente til/visste om hos han. Det hadde vært hyggelig faktisk.


#7

Pelen sa for siden:

Dere er godt på vei Bobbelur, sakte men sikkert finner dere veien, kanskje den til slutt går sammen eller den går delte veier men dere jobber for saken. Det er bra.


#8

tink sa for siden:

Det er fint og lurt å "oppdage" og anerkjenne at dere faktisk er forskjellige. På den måten blir det kanskje lettere å finne sammen? Men det bør skje begge veier, og om nødvendig med hjelp utenfra. Jeg er sikker på at et samlivsbrudd koster mer enn en halv dag fri fra jobb. Og går det den veien, så må man ihvertfall lære seg å kommunisere skikkelig. :klemme:

Og ja, det er mye lettere å gi råd til andre enn å praktisere selv. :sparke:


#9

Tåtti sa for siden:

Jeg er litt sånn :sjokk: over at han ikke vil ta seg fri litt for å prøve å hjelpe ekteskapet deres. Er pengene viktigere enn å beholde kjerringa? :skuffet:


#10

Milfrid sa for siden:

:klemme:

Og så er jeg enig i at han burde se verdien i parterapi. Er han klar over hvor dyrt det blir for ham (dere) om dere går hver deres vei?? For å sette ting litt på spissen og opp mot hverandre.


#11

annemede sa for siden:

Mannen er oppvokst i bobil, meg kan du ikke få inn i en slik en gang. Jeg hater det, virkelig hater det. Jeg har til og med blitt med en gang, aldri mer. Heller en campingvogn da altså, men det vil ikke min mann, derfor ble det heller et mislykket båtkjøp. Den er solgt, og nå vurderer vi en splitterny båt til over en mill. :sparke: Si i fra når det er lukket her.


#12

Bobbelur sa for siden:

Nå er den det.


#13

Bobbelur sa for siden:

Han har forresten vært gjennom et samlivsbrudd før. Om han har reflektert over hvor mye det kostet vet jeg ikke.
Jeg regner med at han skifter fokus etter hvert, det er bare det at det må lirkes og lures i det små. Han er ikke en slik som snur kappen etter vinden, og ei heller rir hesten samme dag som den sales. Oppfatter han noe som helst slags press for å endre mening o.l. så er effekten den stikk motsatte.

I går sa jeg det for første gang høyt (til ei venninne og på tlf) at jeg har egentlig mest lyst til å bare gi opp. Jeg kan ikke gjøre det uten å ha gjort en innsats først. Og jeg må la akkurat den uttalelsen modne litt før jeg kan si det samme til mannen... Om ikke han våkner før så gjør han det nok da.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i bloggen, så kan du gjøre det her.