Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spinoff: Hva slags fjollete klær og stæsj lar du ditt barn bruke?

#1

Maverick sa for siden:

Jeg tilstår:

Gutta har klær med hodeskaller på. Ikke "sinte" hodeskaller, men litt søte, smilende sånne. :knegg:

Minstemann (20 mnd) har ved flere anledninger fått av mors paste i håret. Det var hans eget ønske, når mor skal ha skal han ha. Han har fått låne lipglossen min også. (men det var bare hjemme.)

Storebror hadde en sånn smokingsparkebukse. Heldigvis fikk jeg aldri brukt den. puster lettet ut

De bruker ikke bare joggebukser. Joggebukser faller av. :nemlig:

Jeg har tenkt å kjøpe duffelcoat(s?)(er?) til penbruk.


#2

Beckett sa for siden:

:tenker hardt:

Jo, eldstemann fikk en dongeri-shorts av farmoren i fjor sommer, en sånn en med "boxeren" stikkende opp av bukselinningen. Den ble brukt, for den var så myk og god, og med en t-skjorte over syntes ikke den totalt latterlige linningen. Men jeg holdt på å spy da vi fikk den, og måtte virkelig ta meg sammen for ikke å røpe noe.


#3

Filifjonka sa for siden:

Jeg har fortsatt vanskelig for å se på duffelcoat som fjollete stæsj, men siden noen åpenbart har det på lista så må jeg vel skrive den.


#4

Maverick sa for siden:

Ja, tittelen skulle kanskje vært "hva slags klær som ANDRE synes er fjollete stæsj lar du dine barn bruke?" eller noe.


#5

Skremmern sa for siden:

Vel, ettersom andre står fritt til å kjøpe klær til jentene, har minste en del bodyer med sånne store blondekrager som etter en vask står rett opp og ut. Eldste har masse råsa. Noe som i seg selv er fjollete, da absolutt ALT MÅ være rosa, hvis ikke er det stygt.


#6

Søster sa for siden:

Hodeskaller når vi finner det.
Etter besøket på teknisk museum i sommer er Try ivrig opptatt av anatomi, og mamma sykepleier smelter selvsagt når toåringen erklærer at det er "hodeskalle inni hodet mitt", "Lillesøster har babyskjelett" og "se på musklene mine"

Og slips vi han gjerne ha på hver eneste søndagsmiddag.

Var trange olabukser også fjollete? De er så fine å leke i. Han har noen jentejeans med stretch som vi liker veldig odt.


#7

DM sa for siden:

Errugærn, jeg bruker ikke fjollete klær på ungene mine. :glis:


#8

Tallulah sa for siden:

Massevis av hodeskalleklær, hettegensere til hjemmebruk, t-skjorter med band jeg liker som han aldri har hørt om og flammeslips.


#9

Søster sa for siden:

Og noen ganger har han hårspenner.
Men ikke i barnehagen, jeg synes de er så skarpe og stikkete.

fjollemamma


#10

Isolde sa for siden:

Han har en ole brum skjorte fra H&M er det fjollete?


#11

Maverick sa for siden:

T-skjorter- og gensere med bandnavn, ja. :glis:


#12

Fruktflua sa for siden:

Hvis Duffelcoat er fjollete, så bruker sønnen min fjollete klær. Ellers så har han lagt sin elsk på klær med dødningshoder. Jeg har kjøpt t-skjorter og gensere med Ogi Boogi (fra A Nightmare before christmas), for han er i det minste kul. :nemlig:

Er Katvig, Ida-T, Miniature, Troll, Timberland, Ecco, Merell, Adidas, Nike, Sorell, Exit, Me Too, Hollys, Reima, etc. fjollete, så ja, da lar jeg mitt barn gå fjollete kledd.


#13

Fruktflua sa for siden:

Det er jo ikke fjollete, det er kult. :D


#14

Skremmern sa for siden:

:nemlig:


#15

Tallulah sa for siden:

:secret: Ogie Boogie er ikke en hodeskalle, men et spøkelse. Kanskje du tenker på Jack Skellington?


#16

Tallulah sa for siden:

Jupp, men det er mange andre som syns det er fjollete.


#17

Skremmern sa for siden:

Den filmen er en av mine favoritter. sukk


#18

Enhjørning sa for siden:

Poden har en gudmor som er minst like rocka og musikkinteressert som meg og pappaen, så i sitt to og et halvt år gamle liv har han allerede hatt en Led Zeppelin-, en Mötorhead- og en KISS-skjorte.
Alle innkjøpt av gudmor i Oslo.
:glis:


#19

Fruktflua sa for siden:

Jack Skellington også. Poden har et bredt utvalg av slike klær. Han elsker spøkelser, såvel som hodeskaller. Kannibaler også, for den saks skyld. :knegg:


#20

Fruktflua sa for siden:

Jammen, DET bryr meg et visst sted, for å si det pent. :nikker:


#21

Fibi sa for siden:

Hvor får man tak i det i barnestørrelse? lyst på


#22

Tallulah sa for siden:

Nei, det bryr ikke meg heller, men det var nå engang det tema for tråden var.



#24

Maverick sa for siden:

Ja, grunnen til at jeg nevnte det her er at det er jo også en av de såkalte "fjollete" tingene som jeg også synder i.


#25

Enhjørning sa for siden:

Både tittel og avatar tyder på det, ja. :humre:


#26

Olympia sa for siden:

Smykker, neglelakk, til dels ekstravagante frisyrer, dyre joggesko til barnehagebruk (som de får lov å bruke akkurat som de vil, må jeg si), og sikkert tusen andre ting.


#27

Dixie Diner sa for siden:

Ta bort slipset så har du det jeg kunne kledd min jente i. Har ikke funnet hodeskaller enda, men nå leste jeg av de selger det på Cubus og Kappahl, får vel ta en tur og kikke.
Nå er det fint lite jeg ser på som fjollete, men reiser man feks. til USA blir saken en helt annen. Herregud for en smak mange har der borte, det er til å få flass av. Jo mer blomster og blonder, jo bedre. :kvalm:
Tyskland er vel heller ikke så mye bedre.



#29

Sildre sa for siden:

:knegg:

Poden er også veldig glad i å ha på seg slips. Når vi skal i bursdag eller lignende er han snar om å løpe opp på rommet sitt og velge seg ut et slips (han har tre stk.).

For øvrig har han både duffelcoat og et par utrolig grelle spidermansokker - som han elsker.


#30

Gaia sa for siden:

Slips, dress, skjorte og lakksko. Gjerne sånn at han matcher pappa. (Da er de så søte, atte). Og helsvart antrekk for å matche meg. Jeg var faktisk så frustrert over manglende utvalg i sorte babyklær at jeg farget selv. :nemlig:




#33

Maz sa for siden:

Får starte tidlig. Tror hun hadde pannebånd en gang som 4,5 måneder gammel og flintis. I forbindelse med bestefars bursdag.

Kåper har vi brukt fra hun var ett år av, og jeg er nå på jakt etter en ny. Synes en varm lang kåpe er det beste til kole og spesielt til og fra balett/turn osv.

Hun går mye i dongribukser, og har hatt en kamuflasjebukse, selv om den ikke var så militær da mønsteret var laget av blomster. Nå arvet hun også en snekkerbukse og ønsker seg flere.

De første penskoene var hvite lakksko.

Vi bruker smykker til pent (ikke i barnehagen osv) hun har sågar perlekjeder som ikke er innkjøpt av meg riktignok.

Treningsdrakt har hun også.

Som rosahater har det å gå med på rosa klær sittet langt inne. Nå er det mye rosa her (kansje det går over).


#34

Anda sa for siden:

Hettegensere.

Men jeg synes egentlig ikke det er fjollete.


#35

emm sa for siden:

Enig.

TILSLAGSORDARTIKKEL FRA BOKMÅLSORDBOKA (offisiell rettskriving)fjolletefjoll|et a2 el. ~ete a3 tåpelig, tosket en f- latter

:nemlig:


#36

Nenne sa for siden:

Ingenting selvfølgelig. Jeg lar jo ikke ungene bruke ting jeg synes er fjollete. Hva andre måtte mene om det er jo en annen sak. :knegg:

Seriøst, det mest fjollete i bruk hos oss er klar med store Spiderman-trykk. Jeg synes de er bæljåte, men ungene har fått dem i gave og var veldig glade for dem, så da får de vel bruke dem da. Disse klærne har jeg ikke noe prinsipielt i mot annet enn at de er stygge.


#37

Observatøren sa for siden:

Posøren fikk mascara og øyenskygge på i morges. Og lipgloss, da. :blånn:


#38

Balanse sa for siden:

Glitterchick, jeg er definitivt blant de som synes klærne på Hot topic var fjollete. Når det er sagt kom jeg her og innså at jeg er vel litt fjollete selv også, for den ble lagt til ønskelista. :rolleyes:

Noen synes nok det er fjollete at poden har langt hår og av og til hestehale eller spenne. Andre synes nok det er fjollete med alle disse ullklærne.

Selv synes jeg dette er fjollete

  • 3 par med Spiderman-sokker
  • 2 slips (mormor blir så glad)
  • Zapp'en
  • Ole Brumm-veske (litt større enn pengepung, han blir så stolt over å ha egen veske)Han har en duffelcoat, men jeg synes ikke det er fjollete. Det er et av få plagg han har som ikke har hovedfokus på å være praktisk, og det må være lov å ha noe til "bybruk". Den er varm og behagelig å ha på.

#39

Teofelia sa for siden:

Denne:

Samt en hel masse klær med prinsessemotiv på. Jeg synes det er både fjollete og harry, men hun elsker det, og så lenge det ikke er mer enn fjollete (og ikke farlig eller symboliserer noe jeg absolutt ikke kan stå for) får hun heller gå kledd fjollete og være lykkelig med klærne.



#41

Go\jenta sa for siden:

Jentene mine har rosa Barbiestøvler med glitter , og en liten hel. Mellomste har også regnkåpe med Barbie på. Brukes kun til pent,da....

De har også regnkåper med Tingeling, og med Disneyprinsesser på . (Jeg hadde litt dilla en gang)

Inni et skap har de også svarte glitrende vatterte Barbiejakker...men i år har jeg ikke tatt dem fram...:) Synes de er litt smakløse, nå...


#42

løve70 sa for siden:

LilleVenn har masse klær med diverse Disneyfigurer på. Hun elsker klær med Ole Brum, Minnie, Cars osv. Mange av dem er så absolutt grelle, men hun liker dem.

Joggedresser har hun også. De er greie både til barnehagebruk, turn og lek. Jeg synes faktisk at noen av dem er ganske så fine også ;)


#43

bina sa for siden:

Jeg har latt jenta bruke neglelakk noen ganger, og gutten har en sjelden gang fått hårgele.

Når det gjelder klær så har vi noen ganger fått de mest vannvittige ting i gave, men stort sett har vi endt med å ikke bruke dem.

Jeg syns ellers debatten her virker noe avsporet, når man nå snakker om gensere med mye trykk og grelle farger. Det er ikke fjollete klær, mener jeg. Fjollete klær er håpløst upraktiske og unødvendige ting. (Som kjoler på babyer eller høye hæler på sko).


#44

Ru sa for siden:

Poden bruker da ikke fjollete klær. Alvorlig talt! :streng:

Derimot har han mye fint med Lynet McQueen, Ole Brumm, Mikke Mus etc på, noe med bandnavn, fotballdrakter (hhv. Brann og Barcelona, innkjøpt av onkel) og joggedresser og masse puma-stæsj, akkurat som mor. :kry:

Solpudder bruker han ofte, neglelakk får han når han ber om det (dvs. når jeg tar det på, omlag 1 gang i året) og skum i håret er stor stas! Føne håret gjør vi stadig vekk, og rett som det er lukter det Hugo Boss av ungen også. :knegg:

(Iherdig oppdragelse av familie og venner har ført til et ikke-eksisterende opphop av hodeskaller, piratgreier, spiderman og dets like.)


#45

Maverick sa for siden:

Er det virkelig NOEN som synes at fotballdrakter er fjollete? Det nekter jeg å tro. :lalala:


#46

Sildre sa for siden:

Fotballdrakter er kun fjollete om de er fra feil lag.


#47

Mei sa for siden:

Fotballdrakter og sportseffekter tatt ut av sammenheng er alltid fjollete :nemlig:


#48

SmarteSmelt sa for siden:

  • Fotballskjorte som også blir brukt annet enn på fotballbanen til 7-åringen.
  • Bukse med boxer stikkende ut til 2,5-åringen (arv, riktignok)
  • regnfrakk samt kåpe til 4-åringen
  • hettegenser (det tror jeg alle 3 har)

#49

Mandarin sa for siden:

Vi er nok ganske kjedelige og praktiske.
Kanskje denne kan gå under kategorien:


#50

Tallulah sa for siden:

Jeg har en stor innrømmelse å komme med. Lille B har faktisk eid en camobody. :dukker: Det var nemlig en The Clash-body. :flau: Men han har kun hatt den på en gang for at vi kunen ta et bilde, jeg greide ikke bruke den på ham.

Til sommeren tror jeg han skal få denne t-skjorta med Misfits-hodeskalle, samt et par hvite creepers.


#51

bina sa for siden:

Nei, den er ikke fjollete, og heller ikke upraktisk. Dermed kvalifiserer den ikke.

At den er stygg er min personlige mening, men den blir ikke fjollete for det. ;)


#52

Balanse sa for siden:

Jeg følte meg truffet nå, men debatten åpnet delvis for den type avsporinger da den ble utvidet til å gjelde også ting andre syntes var fjollete. Og der er vi mennesker veldig forskjellige.

Min definisjon heller vel mot din, mens mange jeg kjenner legger mer vekt på at for eksempel dyre klær er fjollete klær.

Når jeg kikket innom Hot topic og så feks denne:
www.hottopic.com/hottopic/store/product.jsp?FOLDER%3C%3Efolder_id=2534374302028390&PRODUCT%3C%3Eprd_id=845524442160578&bmUID=1190725605992
synes jeg ikke det er snakk om grelle farger og mønstre. Jeg synes det er fjollete på grensen til ufint å la barn gå rundt med beskjeder som "You're ugly" på t-shirts.


#53

bina sa for siden:

Joda, enig i at tråden la opp til avsporing. :)

Når det gjelder dyre klær - det eneste jeg syns er fjollete er den mammaen i denne eller en annen tråd som måtte liste opp alle de dyre merkene hun har til sitt barn. Det er ikke merkene som avgjør om klær er fjollete. Men det blir fjollete å fremheve hvor mange dyre merker man kjøper til barna sine.


#54

bina sa for siden:

Bare for å understreke: dette er selve prototypen på fjollete klær. Upraktiske, ufornuftige - og ungene elsker dem. :D


#55

Filifjonka sa for siden:

Jeg skjønner fortsatt ikke hvordan duffelcoat kan komme i denne kategorien, så det må jeg visst ha inn med teskjeer isåfall. Opplys meg gjerne. En duffelcoat er en god og varm høst/vinterjakke som kan brukes ved veldig mange anledninger store deler av året, jeg kan ikke se at den er upraktisk eller unødvendig på noen som helst måte.


#56

Superior sa for siden:

Mine får bruke søte topper, fuskepels kåper, smykker, sminke, spenner og jeg vet ikke hva. Det heller lite jeg ser på som unødvendig stæsj. Alt til sitt bruk synes jeg.. Hva så om penskoene har en hæl, eller toppen paljetter? Jeg skjønner det ikke jeg..

Jeg klarer ikke å være hundre prosent praktisk hele tiden. Jeg kler meg i det jeg synes er fint, så skal ungene få det også. Alt innenfor en bestemt ramme som hva som er passe varmt og mulig å leke i.
De får t.o.m. ha neglelakk. Alt til sin rette tid og etter humøret.

Det jeg kan nevne er eldste har lipgloss, spenner, pene kåper. Mellomste har mange pene skjørt og kjoler, tiara og smykker.


#57

~TM~ sa for siden:

Jeg så i den andre tråden at noen anser heldrakter/bodysuits for å være fjollete. Jeg har mange slike til lillebror.

I stedet for å styre med både body og strømpebukse (og oppleve at strømpebuksestrikken er stram rundt magen hans) bruker jeg heldrakt på ham. Er det varmt nok tar jeg ingenting utenpå, men er det kjølig får han på seg genser og bukse utenpå.


#58

Superior sa for siden:

:nemlig:
Vi har brukt det mye, og jeg anser det som veldig praktisk å ha heldrakter. Selv om det ikke nødvendigvis måtte være dyre greier. Det er kanskje det som er ment som fjollete? At fjollete = dyrt?


#59

Nenne sa for siden:

:ropert:ALLE FOTBALLDRAKTER ER FJOLLETE UTENFOR FOTBALLBANEN. Jeg roper jeg siden du har fingrene i ørene.


#60

Maverick sa for siden:

Jeg hører deg ikke jeg, for jeg har fingrene i ørene og synger så fint! "lalalalaaaa"

Pjokken på fire elsker fotballskjortene sine. Det skal han få lov til. Han skal til og med få lov til det hvis han plutselig bestemmer seg for å bytte lag.


#61

Teofelia sa for siden:

Definitivt. Også skynder jeg meg å understreke at dette er utkledningsklær og ikke en barnehagekjole. Bare i tilfelle det ikke var åpenbart, liksom. :knegg:

#62

Skremmern sa for siden:

Jeg søkte på fjollete klær og fikk opp dette:


#63

Nenne sa for siden:

Ja, det var et fjollete og upraktisk plagg. :nemlig:


#64

Nooria sa for siden:

Jeg synes denne tråden er fjollete :nemlig:.


#65

Misteri sa for siden:

:lol:

Duffelcoat har vi også. Hettegensere, det kan jeg da ikke skjønne er fjollete? Syns det er kult jeg og ungene elsker det.


#66

Chablis sa for siden:

Duffelcoat
hettegensere
Matrosdress
Merkeklær( like billig det som hm klær)
heldrakter


#67

Bokormen sa for siden:

Jenta vår har hatt opptil flere kåper, men jeg synes ikke de er fjollete egentlig. Hun har jo ikke brukt dem i barnehagen, men til og fra bursdager, på shopping og besøk, anledninger hvor vinterdressen ble for varm.

Neglelakk får hun hos mormor..

Hun har også hatt unødvendig langt hår, begynte med slike små gummistrikker i luggen da hun var 8-9 mnd gammel. Jeg var litt redd for at hun skulle putte spenner i munnen. Det mest praktiske på småbarn er vel gjerne kort hår, og jeg skal innrømme at det var jeg som ville spare håret, ikke den bittelille ungen. :o


#68

bina sa for siden:

Joda, det var helt åpenbart. Og for å si det sånn - jeg syns det er helt greit, jeg, at ungene har en del utkledningsklær. Jeg SYNS jo ikke at verken indianer-hodepryd eller Byggmester-Bob-hjelm er praktiske og fornuftige klær. Det er til lek - og ungene elsker det.

Grunnen til at jeg trakk fram denne prinsessekjolen som prototype på fjollete klær er at det finnes faktisk ganske mange klær til barn som er nesten like fjollete som denne kjolen. Og fjollete blir det når man bruker fjollete ting i fullt alvor. :cool:

Ta for eksempel solbriller. Når det brukes utendørs i sol så er det ikke fjollete. Men å sitte med mørke solbriller innendørs på en dunkel kafe - det er fjollete.


#69

Skremmern sa for siden:

Barna mine får ikke gå sånn kledd til fest, engang. :niks:


#70

Bokormen sa for siden:

Nekter du barna dine å ikle seg fjollete klær? :eek:

:knegg:


#71

Skremmern sa for siden:

Nei, bare postmann Pat-biler. Der går grensa. :streng:


#72

Che sa for siden:

Guttungen har hodeskaller på sokker - ellers er det fint lite. ikke så veldig bevisst. Han har forøvrig endel som han har fått i gave som jeg definerer som fjollete (f.eks en t-skjorte med innsydd "pip" - altså, når man klemmer en giraff, så piper den - denne pipeanordningen ble fylt med vann da jeg vasket den første gang - så den ble jo fjollete av den grunn :sparke: )

Her er det stort sett bukser og ensfargete gensere. Ikke joggebukser, det er mykt og praktisk, men akk så fussete...

Forresten: Nå ser jeg jo at hettegensere er fjollete. Guttungen har noen få - de er fine, men man ser lett ut som "ringeren i notre dame" når man skal ha jakke utenom - dessuten er det vel ikke særlig trygt i forhold til lek og sånn, så her i hus er det "genser om vi skal gå i byen"-mer som...Og å ha egen byklær kan vel ikke bare defineres som fjollete, men også litt bonsk, kanskje?


#73

turi sa for siden:

Barna får gå i det de vil, så lenge det hører til årstiden.

Datter har vært i bryllup med tingeling-kjole, 1.skoledag i kjole med vinger, shopping i gedigen disney-kjole.

Så lenge barna syns de er fine, så er jeg strålende fornøyd.


#74

Aminta sa for siden:

Tskjorter og gensere med bandnavn som jeg liker.
Og hun har et tørkle med hodeskaller bla. som hun bruker som hodeplagg, og noen andre hodeskalleklær.


#75

Angelique sa for siden:

Det eneste mine gutter har ,er klær med hodeskaller, dvs minstemann har det, og det er en t-skjorte.
Han har også Spiderman t-skjorter (noe jeg ikke syntes er spesielt fint)

De har hhv Burberry (sikkert ekstra fjollete å kjøpe det til et barn) duffelcoat og brun flott ullkåpe til finbruk.
Tar ikke på de boblejakke til pent, akkurat like lite som jeg selv gjør det.

Duffelcoaten er veldig praktisk og er i bruk ofte i vinterssongen.Avslutninger , besøk av alle arter, kinoturer,etc etc
God og varm og dekker godt kroppen hans
Jeg skjønner absolutt ikke hva som er fjollete med den
Lillebror arver den etterpå, og siden det er såpass god kvalitet , er den sikkert like fin.


#76

Hyacinth sa for siden:

Jeg skulle til å svare "ingenting", for ungene mine har i grunnen bare klær jeg har valgt ut selv eller fått (og liker). Men duffelcoat har minstemann. Det synes jeg bare er pent, og ikke fjollete i det hele tatt. Har kjøpt duffelcoat av Maximillias yngste sønn, helt lik den Henrik hadde året før. Med andre ord, jeg liker den godt og er kjempeglad for at det nå er såpass kaldt at den kan tas i bruk igjen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.