Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan foretrekker du sjokoladen din?

Hvordan liker du sjokoladen din?

  • Jeg liker den kjøleskapskald
    72 stemmer
  • Romtemperert
    79 stemmer
  • Helst nesten smeltet
    8 stemmer
  • Helst helt smeltet
    1 stemmer
  • Varm og kald er likestilt
    9 stemmer
  • Har aldri tenkt over det
    3 stemmer
#1

DM sa for siden:

Mannen ødelegger jo sjokoladene med å ligge dem i kjøleskapet, for jeg liker dem best når de er nesten (eller helt) smeltet, hvertfall varm og god og myk.

(Jeg får vann i munnen med tanke på nonstop som er smeltet i hånden slik den ble når jeg satt på kino som barn. :drømme: )


#2

Azi sa for siden:

Jeg må ha sjokoladen min ihvertfall stratosen i kjøleskapet. Belgisk sjokolade min vil jeg helst skal smelte på tunga!!


#3

Candy Darling sa for siden:

Det kommer helt an på sjokoladen. Møøøøørk sjokolade må være temperert. Alt annet er bedre kaldt. :nemlig:


#4

DM sa for siden:

Jeg spiser bare mørk sjokolade, kanskje det har en sammenheng? Eller, egentlig ikke, HP putter dem også i kjøleskapet.

#5

Skremmern sa for siden:

:nemlig:


#6

safran sa for siden:

Jeg spiser bare mørk sjokolade, og den smaker like godt uansett.


#7

malena sa for siden:

Romtemperert og kald er likestilt.

Stemte varm og kald er likestilt siden det var det nærmeste. :nemlig:


#8

Maverick sa for siden:

Romtemperert. Men mannen legger de i kjøleskapet. :sur:


#9

Koma sa for siden:

:highfive: Right on! Det er slik sjokolade skal være. Sjokolade i kjøleskap er galskap.


#10

Dixie Diner sa for siden:

Jeg får brekninger av tanken på varm halvsmeltet sjokolade. Jeg MÅ ha den i kjøleskapet. Gir beng i hva andre mener om det, det er en ren smakssak. :)


#11

Anonyma sa for siden:

Kjøleskapskald sjokolade er best!! :nam:


#12

Koma sa for siden:

Også Stratos i kjøleskapet da? :gråte:

Stratos er jo best når den har fått noen sekunder i mikrobølgeovnen. I mangel av mikrobølgeovn hjelper det å sette en rykende varm kaffekopp oppå platen i noen minutter. Har man ikke tid til å vente, så dypper man stripene i kaffen.
Kald stratos er :eek:


#13

Føniks sa for siden:

Sjokolade går i stykker i kjøleskapet. Man får jo aldri nytt den fulle smaken hvis den er kald.


#14

Dixie Diner sa for siden:

Åjoda. Sjokolade smaker himmelsk rett fra kjøleskapet.


#15

Pepper Lemon sa for siden:

Kald. Definitivt. Lys som mørk. :nemlig:


#16

Filifjonka sa for siden:

Kald. Lunken og varm og halvsmeltet sjokolade er ikke godt!


#17

Adrienne sa for siden:

Det kommer an på sjokoladen og humøret mitt. Noen sjokolader er best romtemperert, mens andre smaker best kjøleskapskald. Men er jeg skikkelig sjokoladesugen så driter jeg i temperaturen, da smaker det nydelig uansett.


#18

Søster sa for siden:

:nemlig:

Smil er for eksempel best kald.


#19

Libra sa for siden:

Sjokoladen skal være helt normalt romteperert. Men, må jeg velge mellom kjøleskapskald og nesten smeltet, så velger jeg helt klart den varme varianten.


#20

Søster sa for siden:

Hvor er "DM må være full"-valget i denne pållen?


#21

gullet sa for siden:

Romtemperert men ikke varm

Stratos skal i hvertfall ikke i kjøleskapet.


#22

daffy sa for siden:

Det kommer an på sjokoladen og hvor mye sukker og bitterstoffer det er i den.

Varme forsterker sødme og kamuflerer bitterstoffer. Derfor er det bra med romtemperert mørk sjokolade som har lavere sukkerinnhold og mer kakao (som jo er bittert).

Melkesjokolade har masse sukker og nesten ikke noe kakao (bitterstoff) og vil ergo smake best kjøleskapskald siden sødmen da blir noe kamuflert samtidig som kulden lokker frem den lille smaken som er av kakao.

Jeg liker absolutt best mørk sjokolade, har søte barndomsminner om da jeg kjøpte mørke mokkabønner for 10 øre stykket ... Fins de lenger forresten?


#23

Søster sa for siden:

Ha-HAH! Vitenskapen er på mitt lag!


#24

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg liker den kjøleskapskald.

:nemlig:


#25

Mamma Rosa sa for siden:

Er ikke det den pakken som heter...eh..."mokkabønner" ?


#26

Dixie Diner sa for siden:

Ja det der stemmer faktisk! Helt mørk sjokolade er best romtemperert, selv om jeg egentlig har den liggende i kjøleskapet, mens lysere sjokolade er best i kald. FOR TENK!

Mokkabønner selges jo i sånne gule esker enda. Mørke. De er knallgodt å bruke i kakefyll- og glasurer.


#27

Skytte sa for siden:

Melkesjokolade - rett fra kjøleskapet, bit for bit :nam:.


#28

Skytte sa for siden:

Ja, dessverre dukker mokkabønnene titt og ofte opp på kaker :blæh:. Det er Nidar som har dem - Mokkabønner


#29

Frantzen sa for siden:

Jeg svarte varm og kald er likestilt. Men bare nesten (kald melkesjokolade er nemlig hakket over alt annet :nam: ).
Den må ikke være så varm at den smelter - da blir det så vanskelig å spise den at nytelsen forsvinner :klønete:


#30

scilla sa for siden:

Den må være romtemperert ellers smaker den ikke no` :nemlig:


#31

Dansma sa for siden:

Sjokolade er best kjøleskapskald! :nemlig:



#33

fru jungeldyr sa for siden:

Sjokolade som har vert i kjøleskapet syns eg ikkje st smaker sjokolade i det heile tatt. Sjokolade skal smelte på tunga ikkje knase. Så eg liker altså best romtemperet sjokolade.



#35

Toffskij sa for siden:

Definitivt romtemperert. Kald sjokolade mister jo masse smak!


#36

nolo sa for siden:

Se der,ja. Et innlegg som kan siteres i sin helhet.


#37

Tjorven sa for siden:

Sjokolade skal være romtemperert.

Ser til min overraskelse at mange fortrekker den kjøleskapskald, men da er den for hard for min smak.


#38

Beckett sa for siden:

Den må være kjøleskapskald. Vel, ikke Smil og lignende, der holder det med bod-kald.


#39

Beckett sa for siden:

Nei, rekke for rekke.

#40

Sitron sa for siden:

Nesten alle sjokolader er best kjøleskapskalde. Det finnes unntak, som f.eks. Twix.


#41

Stikka sa for siden:

:dulte:


#42

Java sa for siden:

Romtemperert, akkurat som rødvin.


#43

Misteri sa for siden:

Sjokolade er sjoklode, alt går ned okke som. ;)


#44

Misteri sa for siden:

Rødvin OG sjokokalde, det er godt det! :nemlig:


#45

Anuk sa for siden:

Helst romtemperert, men jeg foretrekker kjøleskapskald framfor nesten smeltet.


#46

Isa sa for siden:

Jeg foretrekker først og fremst å ha sjokolade i huset med all denne sjokoladepraten :gaah:

Når jeg har sjokolade i huset, liker jeg den romtemperert.


#47

Bluen sa for siden:

Kjøleskapskald eller romtemperert. Det som virkelig er ekkelt, er varm, smeltet melkesjokolade - f.eks. i boller eller som "saus" i desserter. :skremt:


#48

Zip sa for siden:

Må ha lege i kjøleskapet :jupp:

Eg likte ikkje sjokolade så godt før eg traff mannen og han hadde sjokoladen i kjøleskapet.
Veit ikkje heilt om eg syns det var positiv eller negativt....


#49

Ole Brumm sa for siden:

Romtemperert, kald sjokolade er ikke noe særlig, men iskald melk som tilbehør er snadder. :)


#50

Camomilla sa for siden:

Jeg liker den best myk og god, nesten smeltet.


#51

Noba sa for siden:

Enig :jupp:

#52

Susse sa for siden:

Kunne ligget i fryseren for min del, kan legge den der en times tid midt på sommeren om det er veldig varmt !


#53

Che sa for siden:

Melkesjokolade skal helst ligge i fryseren.

Sjokolade med fyll kan være romtemperert, men jeg krysset av for kjøleskapskald, i og med at det er melkesjokolade jeg spiser mest.


#54

Enhjørning sa for siden:

:grøsser:
Er du på styr, kvinne - de skal være iskalde!
Gjerne litt frosne!
(Ummm - frosen Stratos...)
De blir så ekstra klissete og altfør søte og ekle når de er myke...


#55

pippimamma sa for siden:

Hva er dette slags diskusjon å ha på en tirsdag kveld? Jeg får jo skikkelig lyst på sjokolade nå.:mumle: Og den må være kald.

Sjokolade som er halvsmeltet må forresten ikke legges i kjøleskapet, da får den et udelikat hvitt belegg.


#56

~TM~ sa for siden:

Jeg har ingen klare preferanser. Sjokolade er sjokolade. Mannen min pleier forresten å legge sjokoladen i fryseren.


#57

Majsa sa for siden:

Kommer litt an på sjokoladen, men de fleste sjokolader er best i kjøleskap. I hvert fall favoritten nå om dagen - Lindor White Truffles fra Lindt - hvit sjokolade med mykt hvitt sjokoladefyll. Hadde aldri tenkt på at det kunne være godt med kjøleskapskald sjokolade før jeg traff mannen min og fikk smake iskald Fruktnøtt og portvin. :nam:


#58

Acsa sa for siden:

Romtemperert, definitivit!


#59

Obelix sa for siden:

God og varm.
Definitivt ikke kjøleskapskald, men må jeg så må jeg.


#60

Gaia sa for siden:

Jeg savner alternativet "annet, spesifiser i tråden".

Jeg spiser absolutt all sjokolade, men foretrekker at den ikke er helt vassen. Melkesjokolade og Stratos er best kjøleskapskald, gjerne med et glass melk til. Nå for tiden spiser jeg nesten bare mørk sjokolade og den kan være både romtemperert og kjøleskapskald. Ned glir den okke som.

Og så må jeg reklamere litt for den helt fantastiske mørke kakaoen de lager på Stockfleths i tinghuset. Maken til nydelig kakao skal man lete lenge etter. :elsker:


#61

Chanett sa for siden:

Sjokolade skal være kjøleskapskald. Hvis ikke kan det være det samme med hele greia.


#62

Sildre sa for siden:

Melkesjokoladen og kvikk lunsj-en min vil jeg ha kjøleskapskald. Blir innmari skuffet når jeg finner melkesjokolade i skuffen ...
Når jeg spiser mørk sjokolade vil jeg helst ha den romtemperert.


#63

Chanett sa for siden:

10 minutter i fryseren hjelper for slike skuffelser.


#64

turi sa for siden:

Caramello som har ligget i fryseren over natten er best!! Men andre sjokolader kan være hyllevarme. MEn spiser veldig lite sjokolade,kanskje 1 i mnd.


#65

Agent Scully sa for siden:

Spiller det noen rolle? :vilha:



#67

tiril sa for siden:

Eg elsker sjokolade...og klikkar i vinkel om nokon legg den i kjøleskapet, det er nedtur det med kald sjokkis:nemlig:Den må være romtemp.eller nesten smelta:ja:


#68

Tammen sa for siden:

mmm sjokolade i frysern... stratos i frysern:love:

men mørk sjokolade kan fint være temperert.. smelta sjokolade er jo også rimelig godt når jeg tenker meg om..

Tror jeg kan konkludere med at all sjokolade er godt jeg!! Selv om kald er definitivt best! mmmm



#70

Karamell sa for siden:

Kjøleskapskald, helt klart!


#71

Tusta sa for siden:

Kjøleskapskald.


#72

slaraffen sa for siden:

Absolutt best romtemperert! Skal smelte nesten med en gang den kommer i munnen! Stratos dyppet i kaffe må jeg også prøve nå!


#73

Fersken sa for siden:

Eneste gangen sjokolade kan være kald er når det er sjokoladais eller is med sjokoladebiter.


#74

maggypop sa for siden:

Kjøleskapskald, definitivt! Og krysser fingrene for at den ikke har vært utsatt for 30+ - da dette gir de karakteristiske hvite flekkene.


#75

Shakira sa for siden:

Romtemperert, helt klart.


#76

m|nken sa for siden:

Kald sjokolade, helt klart. Varm sjokolade synes jeg er kvalmt!


#77

Benzo sa for siden:

Det kommer an på sjokoladen, mørk må være romtemperert, men melkesjokolade kan godt være kald. Noen hiver jo all slags sjokolade i kjøleskapet, til og med bamsemums. :sjokk:


#78

Frost sa for siden:

Romtemperert er best.
Iskald er altfor hardt, myk er for mykt. Men alt går egentlig ned.
Mannen putter også sjokoladen i kjøleskapet.

Har sluttet å kjøpe sjokolade. :(


#79

Labolina sa for siden:

Jeg liker sjokoladen best romtemperert.



#81

Maggie74 sa for siden:

Foretrekker at sjokoladen min er langt unna meg. :jupp:


#82

Palmen sa for siden:

Jeg elsker det når noen finner en poll fra 2007, stemmer og ikke sier et ord slik at tråden havner på topp i lista. Når det er sagt, i 2007 likte jeg best sjokoladen kjøleskapskald ser jeg, men 2024-Palmen foretrekker den i romtemperatur. Så verden går videre?


#83

Appelsin sa for siden:

Det kommer an på humøret, egentlig :fnise:


#84

Myria sa for siden:

Kald mat smaker jo mindre enn varm mat så jeg har aldri helt forstått de som vil spise sjokoladen sin kjøleskapskald. Jeg foretrekker den romtemperert.


#85

IzziCreo sa for siden:

Smaken og hvordan den oppfører seg i munnen funker overhodet ikke om sjokoladen erromtemperert. Alltid kald.


#86

Bloppy sa for siden:

Melkesjokolade er best kjøleskapskald. Mørk sjokolade er best romtemperert.

Jeg putter en bit i munnen og lar den smelte der.


#87

My sa for siden:

Noen har lett opp en over 16 år gammel tråd og stemt i den! :rørt: Her spises sjokolade i alle former og temperaturer, med stort velbehag, men av praktiske grunner liker jeg best at den er så kald at jeg slipper å bli klissete på fingrene.


#88

Karamell sa for siden:

Gameldagertråd :hjerter: :knegg:


#89

Millen sa for siden:

Nå fikk jeg lyst på sjokolade. :bidrar:


#90

Martis sa for siden:

Ganske kald i grunnen, liker ikke soggy sjokkis.


#91

Fintdethei! sa for siden:

Så lenge den er brun, så er den super!


#92

Blondie sa for siden:

Jeg er mest sjokkert over at jeg ikke har svart i en sjokoladetråd! :sjokk:

Alt går i grisen, men jeg foretrekker den romtemperert.


#93

My sa for siden:

Da tråden ble startet var jeg høygravid med han som nå er 190 cm lang og hun som bor på hybel i Stockholm. :knegg: Var vel for opptatt med å spise sjokolade, til å svare i sjokoladetråder.


#94

Floksa sa for siden:

Uten a-ending. Men det var ikke et alternativ. Alt går i grisen (så lenge det ikke er lakris eller salt i sjokoladen!!!!) Noen er best myke mens andre bør være harde.


#95

Fjols sa for siden:

Romtemperert!


#96

tink sa for siden:

Liker du ikke Troika? :eek:
Det er jo den beste. Den er best romtemperert.

Men de store sjokoladeplatene som tar utgangspunkt i melkesjokolade gjør seg godt etter et opphold i kjøleskapet.


#97

Mex sa for siden:

Herlig. Gammel FP tråd! :hjerter:
Før så likte jeg sjokoladen best kald, nå foretrekker jeg romtemperert.
Men så lenge sjokoladen er god, så går den ned åkke som. :D


#98

Strå sa for siden:

Det var min reaksjon også. Nå har jeg stemt romtemperert. Kan legge til at jeg er glad i mørk sjokolade og lys sjokolade og fyllt sjokolade og pyntet sjokolade og i det hele tatt sjokolade.


#99

Tallulah sa for siden:

Jeg syns varm melkesjokolade blir for søt, så den vil jeg helst ha kald. Mørk sjokolade vil jeg ha romtemperert. Men altså, sjokolade er sjokolade. Jeg spiser det uansett temperatur.


#100

Marla Singer sa for siden:

Jeg høyner med å ville ha sjokoladen fryser-kald.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.