Mannen ødelegger jo sjokoladene med å ligge dem i kjøleskapet, for jeg liker dem best når de er nesten (eller helt) smeltet, hvertfall varm og god og myk.
(Jeg får vann i munnen med tanke på nonstop som er smeltet i hånden slik den ble når jeg satt på kino som barn. :drømme: )
Stratos er jo best når den har fått noen sekunder i mikrobølgeovnen. I mangel av mikrobølgeovn hjelper det å sette en rykende varm kaffekopp oppå platen i noen minutter. Har man ikke tid til å vente, så dypper man stripene i kaffen.
Kald stratos er :eek:
Det kommer an på sjokoladen og humøret mitt. Noen sjokolader er best romtemperert, mens andre smaker best kjøleskapskald. Men er jeg skikkelig sjokoladesugen så driter jeg i temperaturen, da smaker det nydelig uansett.
Sjokoladen skal være helt normalt romteperert. Men, må jeg velge mellom kjøleskapskald og nesten smeltet, så velger jeg helt klart den varme varianten.
Det kommer an på sjokoladen og hvor mye sukker og bitterstoffer det er i den.
Varme forsterker sødme og kamuflerer bitterstoffer. Derfor er det bra med romtemperert mørk sjokolade som har lavere sukkerinnhold og mer kakao (som jo er bittert).
Melkesjokolade har masse sukker og nesten ikke noe kakao (bitterstoff) og vil ergo smake best kjøleskapskald siden sødmen da blir noe kamuflert samtidig som kulden lokker frem den lille smaken som er av kakao.
Jeg liker absolutt best mørk sjokolade, har søte barndomsminner om da jeg kjøpte mørke mokkabønner for 10 øre stykket ... Fins de lenger forresten?
Ja det der stemmer faktisk! Helt mørk sjokolade er best romtemperert, selv om jeg egentlig har den liggende i kjøleskapet, mens lysere sjokolade er best i kald. FOR TENK!
Mokkabønner selges jo i sånne gule esker enda. Mørke. De er knallgodt å bruke i kakefyll- og glasurer.
Jeg svarte varm og kald er likestilt. Men bare nesten (kald melkesjokolade er nemlig hakket over alt annet :nam: ).
Den må ikke være så varm at den smelter - da blir det så vanskelig å spise den at nytelsen forsvinner :klønete:
Sjokolade som har vert i kjøleskapet syns eg ikkje st smaker sjokolade i det heile tatt. Sjokolade skal smelte på tunga ikkje knase. Så eg liker altså best romtemperet sjokolade.
Kjøleskapskald eller romtemperert. Det som virkelig er ekkelt, er varm, smeltet melkesjokolade - f.eks. i boller eller som "saus" i desserter. :skremt:
Eg likte ikkje sjokolade så godt før eg traff mannen og han hadde sjokoladen i kjøleskapet.
Veit ikkje heilt om eg syns det var positiv eller negativt....
:grøsser:
Er du på styr, kvinne - de skal være iskalde!
Gjerne litt frosne!
(Ummm - frosen Stratos...)
De blir så ekstra klissete og altfør søte og ekle når de er myke...
Kommer litt an på sjokoladen, men de fleste sjokolader er best i kjøleskap. I hvert fall favoritten nå om dagen - Lindor White Truffles fra Lindt - hvit sjokolade med mykt hvitt sjokoladefyll. Hadde aldri tenkt på at det kunne være godt med kjøleskapskald sjokolade før jeg traff mannen min og fikk smake iskald Fruktnøtt og portvin. :nam:
Jeg savner alternativet "annet, spesifiser i tråden".
Jeg spiser absolutt all sjokolade, men foretrekker at den ikke er helt vassen. Melkesjokolade og Stratos er best kjøleskapskald, gjerne med et glass melk til. Nå for tiden spiser jeg nesten bare mørk sjokolade og den kan være både romtemperert og kjøleskapskald. Ned glir den okke som.
Og så må jeg reklamere litt for den helt fantastiske mørke kakaoen de lager på Stockfleths i tinghuset. Maken til nydelig kakao skal man lete lenge etter. :elsker:
Melkesjokoladen og kvikk lunsj-en min vil jeg ha kjøleskapskald. Blir innmari skuffet når jeg finner melkesjokolade i skuffen ...
Når jeg spiser mørk sjokolade vil jeg helst ha den romtemperert.
Eg elsker sjokolade...og klikkar i vinkel om nokon legg den i kjøleskapet, det er nedtur det med kald sjokkis:nemlig:Den må være romtemp.eller nesten smelta:ja:
Det kommer an på sjokoladen, mørk må være romtemperert, men melkesjokolade kan godt være kald. Noen hiver jo all slags sjokolade i kjøleskapet, til og med bamsemums. :sjokk:
Jeg elsker det når noen finner en poll fra 2007, stemmer og ikke sier et ord slik at tråden havner på topp i lista. Når det er sagt, i 2007 likte jeg best sjokoladen kjøleskapskald ser jeg, men 2024-Palmen foretrekker den i romtemperatur. Så verden går videre?
Kald mat smaker jo mindre enn varm mat så jeg har aldri helt forstått de som vil spise sjokoladen sin kjøleskapskald. Jeg foretrekker den romtemperert.
Noen har lett opp en over 16 år gammel tråd og stemt i den! :rørt: Her spises sjokolade i alle former og temperaturer, med stort velbehag, men av praktiske grunner liker jeg best at den er så kald at jeg slipper å bli klissete på fingrene.
Da tråden ble startet var jeg høygravid med han som nå er 190 cm lang og hun som bor på hybel i Stockholm. :knegg: Var vel for opptatt med å spise sjokolade, til å svare i sjokoladetråder.
Uten a-ending. Men det var ikke et alternativ. Alt går i grisen (så lenge det ikke er lakris eller salt i sjokoladen!!!!) Noen er best myke mens andre bør være harde.
Herlig. Gammel FP tråd! :hjerter:
Før så likte jeg sjokoladen best kald, nå foretrekker jeg romtemperert.
Men så lenge sjokoladen er god, så går den ned åkke som. :D
Det var min reaksjon også. Nå har jeg stemt romtemperert. Kan legge til at jeg er glad i mørk sjokolade og lys sjokolade og fyllt sjokolade og pyntet sjokolade og i det hele tatt sjokolade.
Jeg syns varm melkesjokolade blir for søt, så den vil jeg helst ha kald. Mørk sjokolade vil jeg ha romtemperert. Men altså, sjokolade er sjokolade. Jeg spiser det uansett temperatur.