Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lapskausblanding

#1

Beckett sa for siden:

Jeg har aldri laget lapskaus før, men en gang må være den første. I dag skal det gå raskt, så jeg kjøpte en pakke med lapskausblanding. På den står det: kok opp vann, tilsett lapskausblandingen, gi det et oppkok. Men det står da ikke hvor mye vann jeg skal ha i. Skal vannet helles av etterpå? Da blir det jo i så fall bare kokte grønnsaker.

Dette er nesten lit pinlig, men om noen skulle tro jeg er helt lam på køkkenet, så er jeg faktisk ikke det. :førstegangs på lapskaus:


#2

Ru sa for siden:

Det er sånn frossen du har kjøpt?
Jeg mener det står på den jeg bruker hvor mye vann det skal være. :undre:

Jeg pleier for øvrig å koke litt saltet kjøtt først, og ha det i grønnsaksblandingen. Og gjerne tilsette litt Vossakorv også.

Nå fikk jeg lyst på lapskaus, eller småmat som de kaller det i Hallingdal.


#3

Beckett sa for siden:

Ja, frosssen. Og jeg har saumfart pakken, det står ingenting om vannmengde.
Jeg skal tilsette noen røkte middagspølser, tenkte jeg.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bruker aldri mål på vann når jeg lager lapskaus. Har ikke prøvd de pakkene enda, men jeg bare heller oppi vel en halv liter vann eller noe sånt og så lar jeg det putre i noen timer (om det er med kjøtt, med pølser i koker det gjerne litt kortere). Liker ikke helt de pakkene siden alt er i terninger. Jeg må ha store gode ujevne biter.


#5

Beckett sa for siden:

Nå helte jeg rett og slett kokt vann oppi så det såvidt dekte grønnsakene. Og en buljongterning. Nå skal den få stå og hygge seg litt og så får vi se hva jeg hiver oppi av krydder.


#6

Vimsen sa for siden:

Ca 1 liter blir bra.


#7

Beckett sa for siden:

Ja, det vil jeg tro. For det jeg lager nå blir suppe. Vel, det smaker nå godt, det også.

#8

Vimsen sa for siden:

Jepp. Men du bruker ikke like mye grønnsaker i suppe. Det blir knallbra. Og godt.
Jeg har brukt en posesuppe jeg. Betasuppe, og puttet i grønnsaksblanding. Super middag på 15 minutter i en travel treningsdag.


#9

Ru sa for siden:

Det er klart det gjør!

(Jeg mener for øvrig å erindre at jeg ringte mamma og spurte hvor mye vann jeg skulle bruke, og tror vi kom frem til at en liter sikkert var bra. :huskerdårlig: )


#10

Vimsen sa for siden:

Hvor mye vann brukte du? 5 liter? :knegg:


#11

Maverick sa for siden:

Nå har jeg lyst på lapskaus.


#12

Beckett sa for siden:

Knis. Neida, ikke så ille. La oss si en suppe med masse-masse grønnsaker.


#14

Beckett sa for siden:

Gleder meg til å spise. Må bare kjøpe flatbrød først. Den pakka jeg fant i skuffen gikk ut i 2006.


#15

Dixie Diner sa for siden:

Ei venninne av meg pleier å ha en pose potetmospulver i lapskausen. Det har jeg aldri prøvd (og tenker med gru på alle tilsetningsstoffene), men det frister å prøve en gang siden alle har skrytt sånn av hennes lapskaus.


#16

Vimsen sa for siden:

Et lite dryss går jo bra. Men en hel pose er da ikke nødvendig.


#17

Irma sa for siden:

Jeg har prøvd å lage lapskaus på den måten en gang. Mener jeg leste oppskriften bak en av Toro sine grønnsakssuppeposer. :jupp:


#18

Beckett sa for siden:

Jeg tok forresten også i litt Maizenna, og nå er lapskausen klar til å spises. For ja, det ble faktisk lapskaus tilslutt. Litt tid på komfyren gjorde godt.


#19

Fruktflua sa for siden:

Sånn hurtiglapskaus lager jeg når jeg en sjelden gang har veldig dårlig tid. Bruker to poser med frossen lapskausblanding, 2-3 terninger grønnsaksbuljong, og 5-6 røkte kyllingpølser.

Jeg heller lapskausposene oppi gryta, tilsetter 1-1,5 L vann og buljongterninger, og lar det putre i ca 20 minutter. Deretter legger jeg oppi de ternede pølsene og lar det putre med i ca 10 minutter. Enklere kan det ikke bli. ;)


#20

Vimsen sa for siden:

Tid er bra. :)


#21

~TM~ sa for siden:

Hva inneholder en slik lapskausblanding?


#22

Bokormen sa for siden:

Potet, gulrot, selleri og kålrot? Noe sånt. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.