Jeg har aldri laget lapskaus før, men en gang må være den første. I dag skal det gå raskt, så jeg kjøpte en pakke med lapskausblanding. På den står det: kok opp vann, tilsett lapskausblandingen, gi det et oppkok. Men det står da ikke hvor mye vann jeg skal ha i. Skal vannet helles av etterpå? Da blir det jo i så fall bare kokte grønnsaker.
Dette er nesten lit pinlig, men om noen skulle tro jeg er helt lam på køkkenet, så er jeg faktisk ikke det. :førstegangs på lapskaus:
Jeg bruker aldri mål på vann når jeg lager lapskaus. Har ikke prøvd de pakkene enda, men jeg bare heller oppi vel en halv liter vann eller noe sånt og så lar jeg det putre i noen timer (om det er med kjøtt, med pølser i koker det gjerne litt kortere). Liker ikke helt de pakkene siden alt er i terninger. Jeg må ha store gode ujevne biter.
Nå helte jeg rett og slett kokt vann oppi så det såvidt dekte grønnsakene. Og en buljongterning. Nå skal den få stå og hygge seg litt og så får vi se hva jeg hiver oppi av krydder.
Jepp. Men du bruker ikke like mye grønnsaker i suppe. Det blir knallbra. Og godt.
Jeg har brukt en posesuppe jeg. Betasuppe, og puttet i grønnsaksblanding. Super middag på 15 minutter i en travel treningsdag.
(Jeg mener for øvrig å erindre at jeg ringte mamma og spurte hvor mye vann jeg skulle bruke, og tror vi kom frem til at en liter sikkert var bra. :huskerdårlig: )
Ei venninne av meg pleier å ha en pose potetmospulver i lapskausen. Det har jeg aldri prøvd (og tenker med gru på alle tilsetningsstoffene), men det frister å prøve en gang siden alle har skrytt sånn av hennes lapskaus.
Jeg tok forresten også i litt Maizenna, og nå er lapskausen klar til å spises. For ja, det ble faktisk lapskaus tilslutt. Litt tid på komfyren gjorde godt.
Sånn hurtiglapskaus lager jeg når jeg en sjelden gang har veldig dårlig tid. Bruker to poser med frossen lapskausblanding, 2-3 terninger grønnsaksbuljong, og 5-6 røkte kyllingpølser.
Jeg heller lapskausposene oppi gryta, tilsetter 1-1,5 L vann og buljongterninger, og lar det putre i ca 20 minutter. Deretter legger jeg oppi de ternede pølsene og lar det putre med i ca 10 minutter. Enklere kan det ikke bli. ;)