Noen liker mørk, noen lys, noen liker den kald, noen liker den varm. Sjokolade er viktig, det er hevet over enhver tvil.:ja:
Men selv sjokomane mennesker som jeg har noen sjokolader jeg ikke liker. Det skal mye til før jeg lar meg friste av After Eight eller lignende. De får ligge i fred. Det samme gjelder sånn kjip smågodtsjokolade som finnes i i enkelte butikker, altså sånn som ikke er Nidar, Freia eller Minde. Det er en hån mot sjokolade,- så søtt at ingen over fem år kan like det.
BLÅTT gullbrød, kom jeg på. Det er ikke noe godt, egentlig. Eller, det går an. Rød Bounty er også litt merkelig. Men begge kan spises i nøden, det er bare Smash jeg virkelig ikke tar i med ildtang.
Det er mye utenlandskprodusert, lys sjokolade jeg ikke takler. Jeg er heller ikke glad i sjokolade av type Caramello, som er så søtt at tennene knirker. Når jeg tenker meg om liker jeg de færreste typer sjokolade. Jeg har kanskje 10 typer jeg spiser, resten er ugreit. Jeg spiser til gjengjeld svært mye av de jeg liker. :o
Det er ikke jeg noe glad i heller.
Jeg er ikke glad i veldig mørk sjokolade, så sånn 75% kakao-opplegg får ligge for meg.
Liker ikke KitKat, og Lohengrin,(det skrives helt sikkert ikke sånn, jeg ser at det er feil) Lion (er det ikke det den heter?) Crispo, i det store og hele sjokolade med smakstilsetning er skikkelig nedtur.
All dritten de skal drive og putte i melkesjokoladen - fy på seg!
Og marsipan er direkte ekkelt. Jeg prøver hver jul, for de stengene med sjokolade på ser jo SÅ gode ut. Pføy!
Smash er en av mine favoritter faktisk. Når den har ligget i kjøpeskapet, og er helt hard - nam nam :)
Jeg liker ikke:
-alt med lakris
-alt med likør
-alt med appelsin
-alt med marsipan
-alt med peanøtter og andre nøtter (vel, de går i nøden, men da skal nøden være stor)
-for mørk sjokolade
Ergo så liker jeg de færreste sjokolader som er fylt med ting og tang. Unntaker er karamell og kjeks. Smash elsker jeg, det er en av favorittene. :sikle:
Ok, det er noen sjokolader som må vente til sist, men de gjør nytten når det ikke er mer av de beste igjen. Feks "liksomsjokoladene": kakaosjokoladene (70%) som bare ser ut som sjokolade og hvit sjokolade som bare heter det.
All sjokolade som er fylt med likør
...eller lakris
...eller bringebær
Eissjokolade
Gullbrød
Japp
Mokkabønner
Kremtopper
Jeg må nok som Lille Ru understreke at om suget er sterkt nok, går det aller meste ned. Alt går i grisen. :nemlig: Nåja, unntatt likørsjokolade og sånn eissjoko, det er jo bare fælt.
Akkurat nå føler jeg at jeg kunne spist det meste, etter et halvt år godisfritt. :knegg: Men sånn ellers liker jeg ikke mørk sjokolade, med mindre det er marsipan inni. Fatter ikke hvordan det er mulig å få ned sjokolade med 70-80% kakao. Ellers er sjokolade med flytende alkoholgreier inni upopulært. Den twistsjokoladen med banan går vel inn under mørk sjokolade, men den er ekstra vondt. Skulle aldri vært tatt inn i varmen igjen. :niks:
Jeg er ikke noe glad i sjokolade uten fyll eller tilsetninger av et eller annet, dvs. ren sjokolade. Av sjokolade med fyll, er det minst omsetning på dem som inneholder nougat, kokos eller likør/annen alkohol.
Jeg liker ikke Crispo, og får noen ganger vondt i hodet av veldig mørk sjokolade.
Ellers så er det vel ikke så mange sjokolader jeg absolutt ikke liker.
Jeg ser til min store forbauselse at det er mange som ikke liker sjokolade med appelsin, det er jo den aller beste kombinasjonen som finnes! Sjokoladekake nesten uten mel, med appelsinlikør!:elsker:
All sjokolade fra Freia :kvalm:, sjokolade med Lakris, Minde sjokolade, Bounty, Kit kat, Mokkabønner, Kremtiopper, sjokolade med nøtter, Appelsin sjokolade, marsipansjokolade og Mandelstang
Det aller meste av amerikansk sjokkis - særlig Hershey's. Ellers sluker jeg det meste.
Som Missa begynner jeg også å klø i munnen av Firkløver, i tillegg til Fruktnøtt og de fleste andre nøttesjokolader. :(
Daim Cappucino eller hva den nå heter. :grøsser:
Den er aldeles skrekkelig.
Kaffe skal drikkes.
Ja, gjerne sammen med sjokolade - men det vil ikke si det samme som at det er godt som smakstilsetning i sjokoladen.
Nei si det. Har aldri vært no gla i Freia sjokoladen. Tror det har noe med at jeg ble kvalm etter å ha spist freia melkesjokolade et par ganger :confused:
Nero, appelsinsjokolade, hvit sjokolade, Gullbrød og liknende.
Jeg likte heller ikke Soho - det gjør ikke meg noe om den ikke kommer tilbake på markedet ;)
Du sjokkert over Elinblu:confused:
Jeg er sjokkert over deg altså; Troika, Cuba, Mandelsang og Gullbrød er jo noen av de beste sjokoladene lagd :nemlig: