Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spinoff: Mest interessante do-opplevelse

#1

Balanse sa for siden:

Mim syntes visst undertegnede og sikkert flere andre var pripne i do-børstetråden, og jeg bedrev litt selvransakelse. Da kom jeg på flere særdeles interessante do-opplevelser, og fikk lyst til å høre om flere hadde noen interessante opplevelser?


#2

m^2 sa for siden:

Min mest interessante do-opplevelse var på Potala Palace i Lhasa i Tibet!
Der var det en utedolignende affære helt på toppen av fjellet, hvor templet ligger, med hull i gulvet. Gjennom hullet så man ca. 150m rett ned. Og neddi der samlet altså alt seg...
Dopapir og vann var ikke å se.

En luftig opplevelse, for å si det mildt.


#3

Inagh sa for siden:

Tja... Min særeste do-opplevelse gjelder ikke meg som førsteperson, men jeg var difinitivt deltakende. Jeg må ha vært 11-12 år gammel, tror jeg.

Vi var ute og reiste med ferge, skulle være på på hytta hele sommeren, og Pellepus var med i kattebur. Etter en stund blir katta så urolig, og mor sier han kanskje må tisse. Jeg fikk i oppdrag å ta katta med på do...

Særlig...

Mor Inagh holder katta over den pittelille håndvasken, med en tanke om at katter sikkert ikke tisser så ille...

Særlig...

Det er mulig katter ikke tisser så ille - men skitredde katter, er bokstavlig talt skitredde... Katta skeit i vinkel - fylte den pittelille vasken, skeit på do, på vegger - det svatt opp i taket...

Katta fikk panikk, mor Inagh fikk panikk - panikkslagen katt klorer, mor Inagh slipper panikkslagen katt... oppi håndvasken som er full av kattemøkk...

Mor Inagh har nå virkelig panikk, åpner døra, med det resultat at Pellepus, innsauset i skit, forsvinner ut blant passasjerene...

Alle som vet hvordan kattemøkk lukter kan tenke dere at mor Inagh sin mor ikke var spesielt blid over å måtte skure ned toalettet på ferga... for så å skure panikkslagen katte...

som mor Inagh fant igjen i et hjørne av ferga, omringet av små barn som ville kose pus...

Jadda...


#4

Inagh sa for siden:

Kremt...

Det hører forresten med til historien at senere i ferien var Inagh-familien og Pellepus godt insallert på hytta. Hytta har som seg hør og bør utedo.

Pellepus legger seg snart ut med øyas lokale branne av en sjefskatt... De slåss så pelsdotter fyker og det høres over hele øya. Far titter ut døra for å finne ut hvor rabalderet kommer fra, og Pellepus kommer inn som et skudd.

Katta fyker opp trappa med en viss fart, gjemmer seg godt under dyna til mor og far, og der blir han. Far går så inn til mor og sier hun må ta seg en tur på loftet. "Pellepus har gjemt seg i senga, og det så ut til at han blødde noe alvorlig..."

Mor går på loftet... og Pus må vaskes og renses etter alle kunstens regler, ja...
Og sengetøyet må vakses og renses etter alle kunstens regler ja...

Pellepus var ikke full av blod som far trodde...

Gjett hvor kattene hadde valgt å slåss så busta føyk?

Utedoen? Hørte jeg utedoen?

:knegg:

Hadde vi vaskemaskin på hytta? :niks:

Var min mor blid? :glis:


#5

Tangina sa for siden:

Jeg har flere. Blant annet fra Goa hvor doen var et hull i en sementplattform som man skulle stå på huk over. Hullet gikk rett ut i naturen. Ved siden av sto det en stokk til å jage bort grisen med. Jeg skal love det var moro med en heftig runde giardia med oppkast - simultankapasitet var absolutt et must.

Eller på Filippinene da vi kjørte buss på landsbygda et sted. Da vi stoppet i en liten landsby, måtte jeg absolutt på do, men ingen fasiliteter fantes. Jeg fikk på et eller annet vis kommet meg inn i et lokalt hjem. Der var det helt mørkt, og jeg ble loset inn på doen (som jeg aldri så ordentlig, men det var nå noe å sitte på). Det hastet, og jeg måtte bare av med buksa i en fei. Etter hvert hørte jeg det pep små tynne pip. Da øynene ble vant til mørket, så jeg at i sprekkene i veggen (som det var mange av) satt det hundreder av kakkerlakker og viftet med følehornene sine - veggen nærmest levde av kakkerlakker. Ikke vet jeg om det var de som pep, men jeg valgte å tro det heller enn å tenke på hva annet som var der i mørket. Jeg gjorde meg fort ferdig.


#6

Left sa for siden:

:rofl: Jeg ler meg skakk her jeg sitter altså. Jeg har også vasket skitredd pus....å fy f.... det STINKER!!!



#8

Mei sa for siden:

:rofl:
får mange morsomme bilder i hodet
Jeg ler meg fillete over denne tråden. Til og med tiss og bæsj humoren på FP er bra!


#9

Fersken sa for siden:

Stakkars Pellepus, en skikkelig skitferie (bokstavelig talt) :skratte:


#10

Fibi sa for siden:

Inagh: Jeg ler så jeg tisser på meg av den katta! :latter:

Selv har jeg igrunn ikke noen morsomme dohistorier. :sukk:


#11

Candy Darling sa for siden:

Morsomme og morsomme. Jeg har vel mest ... interessante opplevelser, tror jeg.

Det aller mest ... interessante er egentlig Roskilde, etter at 19 år gamle gutter har spist kebab og drukket abnorme mengder øl i 4 dager. Yeahyeah.


#12

Nabbe sa for siden:

Jeg har to...

Første er fra vi ankom Zagreb, Kroatia en sen kveld etter en laang togreise gjennom halve Europa og mere til. Så måtte jeg og venninna mi på do, og vi gikk inn på ett do. Åpnet hver dør, men bare hull i gulvet, så langt øyet rakk. Det sto en mann i pisserenna, så vi spurte han, "Er det bare hull i gulvet her"? "Her inne er det tydeligvis det, men jeg vet ikke hva det er inne på damedoen"...

Andre er noen år senere... Sittende på do på Schipol med salmonella (eller, ikke det, men sånn clampybaktia-greie, kyllingbakterie). Så tenkte jeg, faen så høy lyd det er når sidedamen min tisser. Woow, er det så lytt her, tenkte jeg.

Før jeg innså at det faktisk var jeg som bæsjet.

:deler:

Eller, jeg har tre.

Jeg MÅTTE skikkelig på do en gang i Algerie. Løp inn på en cafe, og spurte om jeg fikk låne doen. Jada, det var helt ok (man trenger ikke være gjest der nede når man er norsk :D ). Det hang ett skilt på arabisk på veggen, men jeg gadd vel ikke stave meg igjennom det, jeg hadde det TRAVELT.

Det angret jeg litt på, da jeg skylte ned, og det viste seg at rørene var perforert.

Da jeg kom ut (måtte gå gjennom kjøkkenet) sa kokken med ett glis "Ah, you no read Arabic"? Jeg geipet, og gikk derifra :fnis:


#13

Polyanna sa for siden:

New York Marathon. 25 kilometer. 25 000 (eller noe) løpende mennesker som har brukt doen før meg.

Milevis med løping og litervis med sportsdrikk gjør fæle ting med mager. :nemlig:

I bestyrtelsen glemte jeg å tisse og måtte gjøre det bak en team-bil litt lenger fremme... :flau:


#14

Balanse sa for siden:

Så glad jeg startet denne tråden, her ble forventningene møtt og overgått. :littvondtilattermusklene:
Tusen takk!


#15

DM sa for siden:

Hva? En spinoff uten påll? :tullerdu:

:knegg:

Min eneste interessante do opplevelse var i frankrike på et utested der det var slike skinner som man kjører biler opp på ( i metall med spor på) på hver side av et hull, og så skulle man stå over på huk og gjøre fra seg der ... :lol:


#16

Obelix sa for siden:

Inagh: Fantastisk

:ler så jeg griner:


#17

gethosmurfen sa for siden:

:rofl: her var det mye morsomt!! Stakkars pusen, en skikkelig møkkaferie


#18

Enhjørning sa for siden:

:knegg:
Nå tenkte jeg øyeblikkelig på Øystein Sundes geniale "Oslo Maraton" :

:humre:

Jeg skjønner jo nå at den er ganske beskrivende.

Og Inagh med katta: :grineler: Stakkars pus!


#19

Nabbe sa for siden:

Nå så jeg for meg offentlige toaletter i Algerie... :flashback:


#20

Nabbe sa for siden:

Nei, men omtrent alt det andre stemte, bortsett fra at man ikke får kjøpt dopapir av fyren i "kassa"...

De bruker Wunderbaum istedet. :knegg:


#21

Nabbe sa for siden:

En til småinteressant en... Når vi snakker om offentlige toaletter...

I Algerie har de ofte toaletter utplassert, de ser omtrent ut som litt store campingvogner, eller litt pene brakker. Inni er de rene og pene, de vaskes flere ganger om dagen, så det er ikke hygienen det står på. Det er som regel hull i gulvet, men det er jo tross alt porselen og sånn da...

Joda, der satt/hang jeg på huk, og hadde renneræv... Skulle sikte i hullet... Og så... Gikk strømmen. Ingen vinduer eller lyskilder... Jeg fikk hysterisk krampelatter, og måtte komme meg ut derfra fort :knegg:


#22

Lenam sa for siden:

Jeg har et lass med dohistorier fra Kina.

Jeg måtte akutt på do på landsbygden utanfor Shanghai, løp inn og ble første møtt av en vegg av guffen stank, før jeg fikk oppleve et skue jeg ikke har sett makan til før eller siden.
Langs en vegg var det en lang renne i betonggulvet, der satt det ca 10 kinesiske damer huk og gjorde sitt fornødne mens de skravlet, røyket og strikket!!.


#23

Go\jenta sa for siden:

Har tatt den transibirske jenrnbanen fra Moskva til Mongolia. Toalettet der ble ikke vasket overhodet de 7 døgnene reisen tok...tilslutt var det 4 cm brunt bæsjevann på gulvet, og doen var veldig tilgriset....Jeg hadde et par solide støvler med 3 cm hel som alle i følget brukte når de skulle på do. De støvlene ble selvfølgelig kastet etterpå......:grøss:


#24

Tjorven sa for siden:

Kina er et ganske spennende doland. Vi var ved den kinesiske mur - ikke den delen som er fullstendig ombygget for turister, men den delen som bare er delvis tilrettelagt for utlendinger.

Jeg måtte på do, og går i retning pilene. Bak en mur er det gravd ut et basseng på 2*20 meter og over bassenget er det lagt planker som man kan balansere seg utpå. På en del av plankene satt det balanserende kinesere og gjorde det man vanligvis gjør på do. Jeg måtte plutselig ikke på do allikevel. Verre var det med reisefølget mitt, hun klarte ikke å vente og hadde traumer i flere dager etterpå. Tenk om hun hadde snublet!


#25

annemede sa for siden:

Denne er litt på kanten da, det er ikke menneskedo det er snakk om, og jeg er ikke førsteperson. Jeg var avløser på en gard der de skulle skifte ut gulvet som sauene gikk på. :nemlig: Personen som gjør dette sklir på den ene stokken og ligger plaskende oppi sauedoen.


#26

Tallulah sa for siden:

På bilferie gjennom Europa har jeg opplevd mange snodige doer. En do hadde nedskyllingsmekanismen knyttet til låsen, så når man låste døra sto doen og skyllet ned og skyllet ned helt til man låste opp igjen.

En annen do splæsjet omtrent hele rommet med vann når man trakk ned, så man måtte låse opp døra, strekke frem en arm og trekke ned og hoppe baklengs ut samtidig for å ikke bli klissvåt. Det var ganske sært å stå i kø og se hvem som mestret metoden og hvem som ble rimelig våte.

I Zambia var jeg på den ekleste doen i verden, den var til og med omtalt i Lonely Planet-guiden vår. Vi kjørte tvers over landet, og på denne bensinstasjonen midt ute i ingenting skulle det altså finnes en ordentlig do. Det var et porselenstoalett, men det var ikke koblet til noe, og vegger, tak og gulv var nedgriset med avføring, edderkopper og edderkoppspinn. Det var virkelig grusomt. Men siden vi var midt i et helt flatt landskap uten trær å gjemme seg bak gikk jeg på denne doen. Hockeystilling og prøve å holde pusten så lenge som mulig. Jeg følte at lukta hang fast i meg i lang tid etterpå. Æsj.


#27

annemede sa for siden:

Speiderleire er også et yndet sted for sære doopplevelser. Ene leiren jeg var på så hadde de laget en latruls for gutter og en latrine for jenter. Hvordan guttesaken så ut vet jeg ikke, men hos jentene bak et forheng var det gravd ut en grøft, og en laaang planke var festet slik at man kunne sitte og tisse og bæsje flere samtidig.


#28

Tangina sa for siden:

Denne fikk meg til å tenke på da jeg kjørte med buss gjennom Sinai-ørkenen. Jeg måtte på do, det var umulig å vente, og vi hadde pause midt i den flate ørkenen. Det eneste man kunne late som om man gjemte seg bak, var en rørledning. Så "bak" den satte jeg meg på huk og gjorde mitt fornødne mens en hel buss, hovedsakelig fyllt av arabiske menn, så på.

#29

Trolljenta25 sa for siden:

Vi var på båtferie med foreldrene mine (det var sommeren jeg var 13 eller 14) og jeg skulle på do på kvelden. Det var mørkt på badet, bortsett fra lyset gjennom vinduet, og jeg satt meg ned, gjorde mitt fornødne, kledde på meg, og dro ned. Og hva ser jeg?! Selvlysende prikker i vannet som spinner rundt! Herregud, jeg ble livredd. Smalt døren opp og hyler: Mamma, jeg bæsjer radioaktivt!!!

Det ble mye latter når jeg ble forklart at det var morrild som forårsaket den selvlysende saken i vannet. :knegg:


#30

Ivrig sa for siden:

Min mest minnerike do-opplevelse må ha vært da jeg og min mann var på Youssou N'Dour-konsert i Gambia. Konserten fant sted på et enormt område, og det må ha vært mange tusen Gambianere der + oss to.
Midtveis i konserten merket jeg at magen reagerte på noe jeg hadde spist, og den sa klart fra at jeg måtte finne en do. NÅ! Dro mannen med mot det som så ut som om det kunne være en do. Der stod både menn og kvinner i samme kø, og det var selvfølgelig ikke noe skille mellom gutte- og jentedo. På det tidspunktet brydde jeg meg ikke noe særlig om det.
Ikke før jeg kom inn på doen, og så at dette kun var et bygg med 3 vegger, og flere hull i gulvet tett i tett. De fleste som stod i køen hadde fullt innsyn til hva som skjedde på doen, for avlukker var det selvfølgelig ikke. Magen sa klart fra at det å vente til jeg kom hjem ikke var et alternativ. Må man så må man.

Stakkars mannen ble tvunget til å stå foran som "vegg", mens jeg stod på huk over hullet med ryggen til. Jeg tror trygt jeg kan si at dette er mitt livs mest ydmykende opplevelse.
Ikke ble den noe særlig bedre da jeg merket at det selvfølgelig ikke var noe dopapir der, og jeg var tom for både papir og våtservietter...

Vi nevnte ikke den episoden på noen år etterpå, men nå ler vi godt av den

PS: Heldigvis har de en annen do-kultur i Gambia, så det så ikke ut som at noen brydde seg om at jeg stod der på huk med hele rompa synlig og mage som rant


#31

~TM~ sa for siden:

Tja...

Min do-opplevelse er ikke knyttet til hull i gulvet, bæsj all-over eller tilsvarende.

Nei, den er knyttet til toalettsetehysteriet mitt. Jeg er nemlig en av dem som har desinfeksjonsvæske i vesken og bruker mange meter med på papir på setet (er er så kort i bena at alternativet "sette seg nesten ned, men ikke helt" bare medfører en masse søl). Jeg er overlykkelig hver gang jeg kommer til et sted med slike plastbelagte seter.

Nu vel, for mange år siden fantes det en italiensk restaurant i Klingenberggaten. Jeg tror den het Costa. Jeg var der med venner og kollegaer og hadde fått i meg litt (eller snarere en god del...) vin. Jeg likte doene på Costa for setene var plastbelagte og plastkasseten motorisert og ikke av "sveiv frem et nytt sete-typen". Plutselig slo det meg: Tenk om det bare er bøff! Tenk om det er den samme plasten som går rundt og rundt! :angst:

Snartenkt roter jeg frem en kajalstump fra vesken min. Det var så lite igjen på den og jeg hadde allerede kjøpt en ny, så den kunne ofres. Jeg setter et stort kryss på plastsetet og begynner å trykke på knappen som driver plasten rundt. ... og trykker og trykker og trykker. Til slutt går det ikke rundt mer.

Krysset dukket ikke opp igjen og jeg kunne trygt konkudere med at det kom et nytt plastrekk frem hver gang.

:knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.